- 23 Ocak 2016
- 35.393
- 51.240
- 598
Evet biz de destek al dedik zaten ona benim de yıkama olarak değil de farklı kaygılarım var terapi de ilaç da alıyorum elimizden geleni yapmalıyız tabii kio zaman gitsin yardımını alsın ne benim ne de sizin onun için yapabileceğimiz birşey yokki. belki terapi alır belki ilaç desteği alır ne bileyim sonuçta herşey beyin de başlar ve orada biter..
Peki siz farkında mısınız zaten endişeli bir sekilde girdiğim halde iki gundur beni nasıl gerdiginizi??? Benim ya da benim gibi bir durum yaşayanların sizin gibi yaşayanlara bir tepkisi yok, llafiyok, sözü yok ne kadar rahatsınız dedigimiz yok, yaptığınıza yapmadiginiza karıştığımiz yok laf soyledigimiz yok siz niye bir tepki verme geregi hissediyorsunuz ki. Biz buraya ayni kaygıları yasayanlar birbirini rahatlatmak ya da bu kaygıyı yaşamayanlarin bize neyi nasıl yaptiklarini anlatmasiyla rahatlamak için giriyoruz. Sizin yaptiginiz bizi daha da germek. Ben kendi adıma burda daha önceleri niloyatospik in de dediği gibi kitapla ilgili ya da başka şeylerle ilgili endiswlerimi yazdim ve sayelerinde rahat nefes aldığım zamanlar oldu. O yuzden haklısınız siz ve sizin gibi tepki gösterenlerin bizim için yapabileceğiniz bir şey yok. Ama iyilikle yaklaşıp guzellikle anlatanlarin cok faydasi oluyor. Pandemoyle birlikte normal yaklasamayan insanlar, kaygılanma uzak insanların neler yaptığını öğrenince ben rahatlıyorum ve kaygım azalıyor cunku ben durumumun farkındayım. Ama engel olamıyorum Gül ün yüzeylerden bir sey olmayacagini biliyorum ama yikamak silmek beni rahatlatıyor mutlu ediyor dedigi gibi.Ben sadece size değil virüs var diye herşeyin abartısını düşünen ve yaşayan herkese aynı tepkiyi veriyorum. Çünkü sizin modunuzda takılanlar benim gibileri fazlasıyla geriyor siz bunun ne kadar farkındasınız bilmiyorum???
Sizin şartlarınız ve o şartlar aldığınız kararlar ve uygulamalar sizi bağlar, benimkilerde beni..... Ben evden çıkmak zorunda isem ki yanlış anlaşılma olmasın ben zaten eve kapanma taraftarı değilim yani çalışmak benim için bir yük değil tam tersi çalışmaktan ve kendi paramı kazanmaktan zevk duyan bir insanım. Sadece bu dönemde normaldede çalışmayıp evde oturan yada işi gereği evden çalışma imkanı olan yada maddi imkanı yeterli diye işi bırakan ara veren vs örneklerin maddi nedenlerden işe devam zorunluluğu olan insanlara evde oturmak kendi insiyatiflerinde gibi davranmalarına kızıyorum. Zaten evden bir kişi dahi dışarı adım atıyor ise evde durmanız birşeyi değiştirmez risk her yerde bu virüs insan da ayırmıyor sadece gereken önlemlerinizi alıp sosyal ilişkilere biraz ara ya da mesafe koyup hayatınıza günlük akışında devam etmeniz den yanayım ben..
Ben sizinle tartışmıyorum ki tartışan sizsiniz. Siz kendi durumunuzu anlatmışınız, tepkilerinizden bahsetmişiniz vs vs. tüm mesajlarınızı okumadım , okuyamam da her gün yüzlerce insan fikir beyan ediyor burada bende kendi fikirlerimi ve bakış açımı ortaya koyuyorum. Size moral vermek telkin etmekte benim işim değil , bunun için aşamadığınız durumlar varsa ilgili bir birime gidin ve tedavinizi olun ve özel ilgiyi buradaki insanlardan değil yakın çevrenizden bekleyin bence. Ben ne sizin psikoloğunuzum ya da yakın ilişki içinde olduğunuz biriyim sadece sıradan biri bir yabancıyım ,her dediğime takılmanız bile hata. Başkalarını bu kadar kale almamayı öğrenin bence ....Peki siz farkında mısınız zaten endişeli bir sekilde girdiğim halde iki gundur beni nasıl gerdiginizi??? Benim ya da benim gibi bir durum yaşayanların sizin gibi yaşayanlara bir tepkisi yok, llafiyok, sözü yok ne kadar rahatsınız dedigimiz yok, yaptığınıza yapmadiginiza karıştığımiz yok laf soyledigimiz yok siz niye bir tepki verme geregi hissediyorsunuz ki. Biz buraya ayni kaygıları yasayanlar birbirini rahatlatmak ya da bu kaygıyı yaşamayanlarin bize neyi nasıl yaptiklarini anlatmasiyla rahatlamak için giriyoruz. Sizin yaptiginiz bizi daha da germek. Ben kendi adıma burda daha önceleri niloyatospik in de dediği gibi kitapla ilgili ya da başka şeylerle ilgili endiswlerimi yazdim ve sayelerinde rahat nefes aldığım zamanlar oldu. O yuzden haklısınız siz ve sizin gibi tepki gösterenlerin bizim için yapabileceğiniz bir şey yok. Ama iyilikle yaklaşıp guzellikle anlatanlarin cok faydasi oluyor. Pandemoyle birlikte normal yaklasamayan insanlar, kaygılanma uzak insanların neler yaptığını öğrenince ben rahatlıyorum ve kaygım azalıyor cunku ben durumumun farkındayım. Ama engel olamıyorum Gül ün yüzeylerden bir sey olmayacagini biliyorum ama yikamak silmek beni rahatlatıyor mutlu ediyor dedigi gibi.
"Sadece bu dönemde normaldede çalışmayıp evde oturan yada işi gereği evden çalışma imkanı olan yada maddi imkanı yeterli diye işi bırakan ara veren vs örneklerin maddi nedenlerden işe devam zorunluluğu olan insanlara evde oturmak kendi insiyatiflerinde gibi davranmalarına kızıyorum."
Demissiniz ya, ben böyle yaklasmiyorum olaya herkesi bir kefeye koymayın. Biz orta halli insanlarız hatta gecenki paylasimimda esimin özel okulda çalıştığından ve ucret alama durumun olabileceginden bahsettim.
Destek konusunda olgunlasmasini beklediğim noktalar var. Daha once gittgim dr. un yaklasimi ara vermemde buyuk etken oldu mesela.
Siz bir nebze olsun rahatlama ihtiyacım varken beni daha da cok gerdiniz boyle bir tartisma yaşatarak. Benim cevap beklediğim kesim bana gerek özelden gerekse buradan güzelce cevabini verdi Allah razı olsun.
Sizin nezdinizde boyle bir durumda buraya girip soru soracak olan arkadaşlarıma cevap verecek arkadaşlardan rica ediyorum, lutfen sorulan soruya ilgili alakalı bir cevabınız varsa verin eleştirmek ya da tepki vermek için değil. Cunku Rahatlatici bir sey duymaya ihtiyaçları oldugu icin soruyorlar tepki almak ya da tartışma yasamak için değil. Burası sizin yaşadığınız ortamdaki insanlara duyduğunuz öfkeyi çıkaracağımız bir yer değil, bizler de tanidiginiz insanlar değiliz. Acısını bizden buradakilerden çıkarmayın.
Bundan sonra siz ne yazarsaniz yazin cevap yazmayacagim, verecek cevabım olmadığından ya da herhangi başka bir sebepten degil. Yine de Allah başınıza vermesin diyorum. tavrınıza ragmen ilk yorumunuzdan sonra da üslubumu bozmadan durumu görmenizi istedim ona rağmen tavrınız ve diliniz değişmedi. Bunca anlatmama ragmen devam edecekseniz buyurun devam edin.
Evden çalışma imkanı olmayan ve evden çıkıp çalışmak zorunda olan insanların durumu gerçekten çok zor. Daha önce burada örneğini verdim, bir taksi şoförü arkadaşımızın yeri geliyor covidli insanları hastaneye taşıdığı oluyor evde küçük çocuğu, yaşlı annesi ve eşi olduğu halde. Bir doktor arkadaşım göğüs hastalıkları servisinde hergün hastalarla iç içe. Görümcem oturduğu evi almak için pandemi öncesi yüklü bir miktar kredi borcu altına girdi. Bilseydi çekmezdi o krediyi ama şimdi çalışmak zorunda ve hergün insanların ağzının içinde. Bu örneklerin sonu yok. Ben çevremde böyle çalışmak zorunda olan insanlara kendi kaygılarımı yansıtmıyorum çünkü biliyorum ki en azından içlerinden verecekleri tepki aynı sizinki gibi olacaktır. Dolayısıyla ben sizi de çok iyi anlıyorum. Elbette siz de düşüncelerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşmalısınız. AmaBen sizinle tartışmıyorum ki tartışan sizsiniz. Siz kendi durumunuzu anlatmışınız, tepkilerinizden bahsetmişiniz vs vs. tüm mesajlarınızı okumadım , okuyamam da her gün yüzlerce insan fikir beyan ediyor burada bende kendi fikirlerimi ve bakış açımı ortaya koyuyorum. Size moral vermek telkin etmekte benim işim değil , bunun için aşamadığınız durumlar varsa ilgili bir birime gidin ve tedavinizi olun ve özel ilgiyi buradaki insanlardan değil yakın çevrenizden bekleyin bence. Ben ne sizin psikoloğunuzum ya da yakın ilişki içinde olduğunuz biriyim sadece sıradan biri bir yabancıyım ,her dediğime takılmanız bile hata. Başkalarını bu kadar kale almamayı öğrenin bence ....
Ben sizinle tartışmıyorum ki tartışan sizsiniz. Siz kendi durumunuzu anlatmışınız, tepkilerinizden bahsetmişiniz vs vs. tüm mesajlarınızı okumadım , okuyamam da her gün yüzlerce insan fikir beyan ediyor burada bende kendi fikirlerimi ve bakış açımı ortaya koyuyorum. Size moral vermek telkin etmekte benim işim değil , bunun için aşamadığınız durumlar varsa ilgili bir birime gidin ve tedavinizi olun ve özel ilgiyi buradaki insanlardan değil yakın çevrenizden bekleyin bence. Ben ne sizin psikoloğunuzum ya da yakın ilişki içinde olduğunuz biriyim sadece sıradan biri bir yabancıyım ,her dediğime takılmanız bile hata. Başkalarını bu kadar kale almamayı öğrenin bence ....
Allah yardımcınız olsun. Çalışmak bu zamanda çok zor anlıyorum. Ama sizin için bizim elimizde olan bir şey yok bu forumda. En azından bilinçsizler gibi sokak sokak gezmiyoruz. Evimizde oturup ihtiyaç dahilinde çıkmamızda siz dahil pek çok kişiyi korumak ve daha fazla kalabalık yaratmamak adına. AncakBen sizinle tartışmıyorum ki tartışan sizsiniz. Siz kendi durumunuzu anlatmışınız, tepkilerinizden bahsetmişiniz vs vs. tüm mesajlarınızı okumadım , okuyamam da her gün yüzlerce insan fikir beyan ediyor burada bende kendi fikirlerimi ve bakış açımı ortaya koyuyorum. Size moral vermek telkin etmekte benim işim değil , bunun için aşamadığınız durumlar varsa ilgili bir birime gidin ve tedavinizi olun ve özel ilgiyi buradaki insanlardan değil yakın çevrenizden bekleyin bence. Ben ne sizin psikoloğunuzum ya da yakın ilişki içinde olduğunuz biriyim sadece sıradan biri bir yabancıyım ,her dediğime takılmanız bile hata. Başkalarını bu kadar kale almamayı öğrenin bence ....
Oo virüsten daha tehlikeli bir şey varsa o da bu cehalet.Demek yogun bakima girmek yerine evde otursalar ölmeyeceklermishastanede yoğun bakımda.
Polimik olsun diye yazmıyorum. Yazacağımın covid ile de alakası yok. Benim babamın da başına geldi. Yoğun bakıma girenlerin bazısı hastane kaynaklı zatürre geçirebiliyor ve bazısı bu yüzden hayatlarını kaybedebiliyor. Bu risk grubundaki insanlarda olabilen bir şey; yanılmıyorsam 43 çeşit zatürre var ve bazısı da hastane kaynaklı oluyor. Hastaneyi kötülemek amacıyla yazmıyorum elbette hastaneye gidilecek ama özellikle risk grubundaki insanlar için zatürre aşısını doktorlar bu yüzden öneriyor. Allah göstermesin ama böyle bir şey olduğunda hasta yakınları hastaneyi suçluyor. Bu yüzden zatürre aşısı olmak lazım. Covid kaynaklı zatürreyi önlemiyor ama hastane kaynaklı zatürreden koruyor.Oo virüsten daha tehlikeli bir şey varsa o da bu cehalet.Demek yogun bakima girmek yerine evde otursalar ölmeyeceklermis
Geçmiş olsun, çok zor bir süreç atlattınız, yavaş yavaş sağlığına kavuşacak inşallah.Arkadaşlar annem yoğun bakımdan çıktı ancak high flow oksijen cihazına bağlı şimdi de burundan, ondayken 91 e çıkıyor solunumu ama Bir iki kelime etmeye kalksa 83 e düşüyor, eskiden konuşmadan 81 lerdeydi gerçi yavaş yavaşda olsa ciğerleri açmaya çalışıyorlar
bu deneyimi yaşayan var mı sürekli dua ediyoruz
Teşekkür ederim evet önce 30 ekim depreminde evimiz yıkıldı sonra annem annesini kaybetti sonra da bu yine iyi dayandık şükür bu son olsunGeçmiş olsun, çok zor bir süreç atlattınız, yavaş yavaş sağlığına kavuşacak inşallah.
Çok geçmiş olsun başınız da sağolsun anneniz de zamanla toparlar inşallah moralinizi yüksek tutmaya çalışınTeşekkür ederim evet önce 30 ekim depreminde evimiz yıkıldı sonra annem annesini kaybetti sonra da bu yine iyi dayandık şükür bu son olsun
Allahım yardımcınız olsun inşallah.Arkadaşlar annem yoğun bakımdan çıktı ancak high flow oksijen cihazına bağlı şimdi de burundan, ondayken 91 e çıkıyor solunumu ama Bir iki kelime etmeye kalksa 83 e düşüyor, eskiden konuşmadan 81 lerdeydi gerçi yavaş yavaşda olsa ciğerleri açmaya çalışıyorlar
bu deneyimi yaşayan var mı sürekli dua ediyoruz
Bence gidin eger evde atlattıysanız ve hiç tomografi çekilmediyse ciğerlerin durumu iyi olmayabilir ihmale gelmez zaten atlattıgınız için 2 ay kadar risk grubunda değilsiniz yine de tabii korunun ve hastaneye mutlaka gidin bi akciğer filmi çektirin derimHerkese günaydınn daha önce de bahsetmiştim covid atlattıktan bir süre sonra bazı semptomlar yaşamaya başlamistim unutkanlık halsizlik gibi yaklaşık 1 aydır da ara ara şiddetlenen öksürüklerim devam ediyor hatta hastayken öksürdügumden daha çok ve bunu genelde eğer soğuk bir yerdeysem yaşıyorum sizce neden kaynaklanıyor olabilir doktora da gitmek istemiyorum ortalık biraz durulsa da muayene olmaya gitsem diyordum ama hastaneler hala çok kalabalık cesaret edemiyorum açıkçası.. Zencefil bal limon karışımı yapıyorum devamlı o biraz iyi geliyor o gün ama ertesi gün yine başa dönüyorum çok yoruldum bu durumdan resmen hayat kalitem düştü
Herkese günaydınn daha önce de bahsetmiştim covid atlattıktan bir süre sonra bazı semptomlar yaşamaya başlamistim unutkanlık halsizlik gibi yaklaşık 1 aydır da ara ara şiddetlenen öksürüklerim devam ediyor hatta hastayken öksürdügumden daha çok ve bunu genelde eğer soğuk bir yerdeysem yaşıyorum sizce neden kaynaklanıyor olabilir doktora da gitmek istemiyorum ortalık biraz durulsa da muayene olmaya gitsem diyordum ama hastaneler hala çok kalabalık cesaret edemiyorum açıkçası.. Zencefil bal limon karışımı yapıyorum devamlı o biraz iyi geliyor o gün ama ertesi gün yine başa dönüyorum çok yoruldum bu durumdan resmen hayat kalitem düştü
valla ben ilaçlatın düzgün alınması gerekiyorsa da hastaneye yatılması gerektiğini düşünenlerdenim. Örneği verdim arkadaşım başından beri inanmıyor. Benle önlemlerimle kafa buluyor. Ama bu nedenle de işte salgın ilerliyor. Keşke herkes üstüne düşeni yapsa. Gerçekten ne geliyorsa başımıza şu inanmayan gruptan geliyor. Fıldır fıldır gezen var. Annemin arkadaşı geçen gün yaptı memlekette herkes pozitif. Eşini hastaneye aldılar. Başına gelmedikçe kimse anlamıyor. Gerçekten bu insanlardan çok.Polimik olsun diye yazmıyorum. Yazacağımın covid ile de alakası yok. Benim babamın da başına geldi. Yoğun bakıma girenlerin bazısı hastane kaynaklı zatürre geçirebiliyor ve bazısı bu yüzden hayatlarını kaybedebiliyor. Bu risk grubundaki insanlarda olabilen bir şey; yanılmıyorsam 43 çeşit zatürre var ve bazısı da hastane kaynaklı oluyor. Hastaneyi kötülemek amacıyla yazmıyorum elbette hastaneye gidilecek ama özellikle risk grubundaki insanlar için zatürre aşısını doktorlar bu yüzden öneriyor. Allah göstermesin ama böyle bir şey olduğunda hasta yakınları hastaneyi suçluyor. Bu yüzden zatürre aşısı olmak lazım. Covid kaynaklı zatürreyi önlemiyor ama hastane kaynaklı zatürreden koruyor.
Evde çok rhaat atlattım tek belirtim çok hafif öksürük bir de tat koku kaybıydi karantinadan çıktıktan sonra da gayet iyiydim hiç hastalanmamisim gibi ciğer filmim çekildi temiz kan değerlerim de iyi çıktı sonrasinda başladı bu öksürük 1 aydır devam ediyor arada hiç olmuyor bazende öyle bir şiddetleniyor ki nefesim kesiliyor önümüzdeki hafta hastane yolları gözüküyor gibi bana of ya valla canıma tak etti şimdi bir de gidince tomografi çekerler mı ki bir daha bir süresi var diye hatırlıyorumBence gidin eger evde atlattıysanız ve hiç tomografi çekilmediyse ciğerlerin durumu iyi olmayabilir ihmale gelmez zaten atlattıgınız için 2 ay kadar risk grubunda değilsiniz yine de tabii korunun ve hastaneye mutlaka gidin bi akciğer filmi çektirin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?