bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Öyle bir bela sardılar ki başımıza, kurtulsak uzun vadede etkilerinden kurtulamıyoruz ve ne ile karşılacağımızı bilemiyoruz. Uzun vadede beyin hücrelerine saldırdığına dair iddialar atıyorlar ortaya. Öldüremediklerini süründürecekler yani Allahım bu virüsü labaratuar ortamında üretenleri, buna göz yumanları kahhar sıfatıyla kahreylesin, mahlukatlar

Aynı bu şekilde vefat eden birisini biliyorum. Vefat edeli 3-4 hafta oldu. 9 aylık hamileydi. Bebeği doğurdu yoğun bakıma alındı. Sonra da vefat etti. İki tane bebek annesiz kaldı. Üstelik dediğiniz gibi anne 25 yaşında bile yoktu.

Evet şimdi CNN de söyledi.

Sanırım dediğiniz gibi kontrol daha kolay
Bodrum yılbaşında sanırım çok kalabalık olacak karantinada oteller serbest herhalde insanlar gittiğine göre

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah, allah evlatlarına güzel ömürler nasip etsin. Çok benzer bir hikaye bir tanıdığımda oldu. Doğumu çok yakınken virüse yakalandı, kötüleşip hastaneye yattı doğuma aldılar ama kendisi vefat etti yeni doğan bebeğinden başka iki küçük çocuğu daha vardı. Ölümün her türlüsü üzücü ama insan anne kokusu duyamadan yaşayacak o yavrulara başka üzülüyor.

Bir sağlık çalışanının da aşı karşıtı olması inandıkları gibi ilaçlardan değil ama komplo teorisinden zehirleneceğiz yakında.

Sanırım dediğiniz gibi kontrol daha kolay
Bodrum yılbaşında sanırım çok kalabalık olacak karantinada oteller serbest herhalde insanlar gittiğine göre
Bir aile dostumuzun acentası var, salgında hız kesmeden turlarına devam ediyor. Yılbaşında da turdalar. Tuhaf olan hiçbirine birşey olmuyor, evde olan bizler yakalanıyoruz
Misafirler yasaktan muaftır yazıyorlar bir de iyice sinirim oynuyor. Şu memleketi 1 ay toptan kapatamadık ya, sürü bağışıklığı yaratmaya mı çalışıyorlar nedir ? Yani devletimiz bize azami şartlarda 1 ay bakamazmıydı ? Sınır kapılarını kapat , 1 ay kapan. Çok mu zor ? Yılbaşında eğlenmesen ne olacak ? Gerçi belki onların yaptığı doğrudur. Zira psikolojimi sağlam tutamıyorum artık 10 aydır evdeyim. Benim gibi insan canlısı, sosyal bir insan insansızlıktan öleceğim. Psikolojimde vücudumda tepki veriyor artık. Durduramıyorum

Virüsün labda üretildiğine dair bir kanıt yok, tersine (doğal kaynaklı olmasına) ilişkin ise yapılan çok çalışma var.

Siz doğal olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
Evet, doğal yollarla hayvandan insana bulaştığını düşünüyorum, yakın geçmişteki diğer virüsler gibi. Ki benim fikrim önemsiz, güvenilir bilimsel yayın organlarında bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var. Kaldı ki labda üretilmiş veya doğal olması şu anda birşeyi değiştirmiyor olan oldu, sorumlulara herhangi bir yaptırım da yok. Kesinliği kanıtlanmamış bu tür bilgiler insanları panikletiyor, bu topic ilk açıldığı zamanlarda Çindeki bi GSM firmasının abone sayısının 8 milyon azalmasından bu insanların virüsten öldüğü çıkarımını yapanlar vardı. Komplo teorileri dünyayı yöneten aileler vs hakkındaysa magazin gibi okunuyor ama bu gibi hastalık durumlarında insanları daha da korkutmaktan başka işe yaramıyor. Keza aşı konusu (iç dökmeye gelmiş gibi oldum lütfen üzerinize alınmayın), mutant olacağız kertenkeleye dönüşeceğiz kobay olacağız çip takacaklar vs diye aşı olmak gibi toplumsal bir sorumluluğu yerine getirmeye yanaşmayan insanlar var.
edit: imla

Ben de anlamadım gerçekten korunmayanlar yakalanmıyor onu farkettim yalnız burada bi komşum elinden kolonyayı düşürmez doğru dürüst bi yere gitmez koronaya yakalandı annemin komşusu yazlıktalardı çevrelerinde doğru dürüst ev yok hobi bahçeleriyle ilgileniyorlardı karı koca dönmüşler anneme telefon açmış korona olduk biz evdeyiz demiş kocası hastaneye yatmış bakalım yılbaşı eğlencelerini nasipse görürüz TV de sosyal medyada

Herşey olabilir diyorum artık ben de, ilgilendiğim sadece bitiş dönemi. Astrologlarda işi körüklüyor. 2021 daha zorlu diyorlar. Artık bitsede gitsek modundayım gerçekten. Geldik gördük bir numara yok bu fani dünyada, artık ebediyete gidelim düşüncesi sardı içimi ki çok mücadele ediyorum psikolojimi sağlam tutmak adına.
Aşıyla ilgili komplo teorilerine ben de çok gülüyorum. Aşı karşıtı değilim; sadece klinik olarak kanıtlanmamış aşının karşıtıyım...

Benim de içimde hep korku var aşı olsak korku olmasak korku Allah korusun artık ne diyelim teyzem öldü annem de kronik hasta ona da gelmesine korkuyorum insan kendisi için de korkuyor evladımızı büyütebilecek miyiz diye bazen çok karamsar oluyorum

Amma velakin :

çok iyi anlıyorum ben sizi. ben de çok sosyal bir insandım. artık çok bunaldım. dokunsalar ağlayacak vaziyette anneme iyi görünmeye çalışıyorum. gezen tozan bir şey olmayan arkadaşlarım benim de var. ama bir kısmı da maalesef yakalandı. tamamen şans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…