- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
Öyle bir bela sardılar ki başımıza, kurtulsak uzun vadede etkilerinden kurtulamıyoruz ve ne ile karşılacağımızı bilemiyoruz. Uzun vadede beyin hücrelerine saldırdığına dair iddialar atıyorlar ortaya. Öldüremediklerini süründürecekler yaniHerkese günaydınn daha önce de bahsetmiştim covid atlattıktan bir süre sonra bazı semptomlar yaşamaya başlamistim unutkanlık halsizlik gibi yaklaşık 1 aydır da ara ara şiddetlenen öksürüklerim devam ediyor hatta hastayken öksürdügumden daha çok ve bunu genelde eğer soğuk bir yerdeysem yaşıyorum sizce neden kaynaklanıyor olabilir doktora da gitmek istemiyorum ortalık biraz durulsa da muayene olmaya gitsem diyordum ama hastaneler hala çok kalabalık cesaret edemiyorum açıkçası.. Zencefil bal limon karışımı yapıyorum devamlı o biraz iyi geliyor o gün ama ertesi gün yine başa dönüyorum çok yoruldum bu durumdan resmen hayat kalitem düştü
Aynı bu şekilde vefat eden birisini biliyorum. Vefat edeli 3-4 hafta oldu. 9 aylık hamileydi. Bebeği doğurdu yoğun bakıma alındı. Sonra da vefat etti. İki tane bebek annesiz kaldı. Üstelik dediğiniz gibi anne 25 yaşında bile yoktu.Bugun yine aci haber aldik.
Uzaktan bir akrabamizin gelini hamileydi. Covid oldu. Hamilelikten dolayi ilac kullanamadi.
Dogumdan sonra yogun bakima alınmıştı. Kaybetmisler. Bugun cenazesi var.
1.5 yasinda kizi ve yeni doğmuş bebegi annesiz kaldı
Bu arada kiz da en fazla 23 25 yaslarinda.
Kizi degil ama esini tanıyorum. Inanilmaz derecede üzüldüm.
Evet şimdi CNN de söyledi.Öyle bir bela sardılar ki başımıza, kurtulsak uzun vadede etkilerinden kurtulamıyoruz ve ne ile karşılacağımızı bilemiyoruz. Uzun vadede beyin hücrelerine saldırdığına dair iddialar atıyorlar ortaya. Öldüremediklerini süründürecekler yaniAllahım bu virüsü labaratuar ortamında üretenleri, buna göz yumanları kahhar sıfatıyla kahreylesin, mahlukatlar
Sanırım dediğiniz gibi kontrol daha kolayAdalara giris cikis kontrolleri her zaman daha kolay yapilabildiginden orda hic bir zaman Tr de ki boyuta ulasmaz.Mesela biz Bodrum da yerlesik yasiyoruz 10 yildir ve şu an sanki bütün istanbul burda gibi geliyor bize. O kadar kalabalik yani kış olmasina ragmen.Aracina atlayan istedigi yere gidiyor.Kibrislilar şansli.Tek girisleri hava yolu ve bir de feribot var Mersin den.Giriste herkese test yapiliyordur mutlaka tekrar.
Müzik yasak deniyor.Ne anladım ben bu işdenSanırım dediğiniz gibi kontrol daha kolay
Bodrum yılbaşında sanırım çok kalabalık olacak karantinada oteller serbest herhalde insanlar gittiğine göre
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah, allah evlatlarına güzel ömürler nasip etsin. Çok benzer bir hikaye bir tanıdığımda oldu. Doğumu çok yakınken virüse yakalandı, kötüleşip hastaneye yattı doğuma aldılar ama kendisi vefat ettiBugun yine aci haber aldik.
Uzaktan bir akrabamizin gelini hamileydi. Covid oldu. Hamilelikten dolayi ilac kullanamadi.
Dogumdan sonra yogun bakima alınmıştı. Kaybetmisler. Bugun cenazesi var.
1.5 yasinda kizi ve yeni doğmuş bebegi annesiz kaldı
Bu arada kiz da en fazla 23 25 yaslarinda.
Kizi degil ama esini tanıyorum. Inanilmaz derecede üzüldüm.
Bir sağlık çalışanının da aşı karşıtı olmasıGörümcem Eylülde geçirdi. Üşüme titreme ateş, çok şiddetli ve uzun süre devam eden sırt ağrısı oldu, ama ciğerlerine inmedi, ilaç kullandı ama yine de nispeten hafif geçirdi. "Bir daha olsa bir daha geçiririm, ne olacak" havasında. Ancak oturdukları ilde vakalar çok katlanınca son zamanlarda anne ve babasını korumak için onlarla yüz yüze görüşmüyor. Şimdi de ayrıldığı eşi geçirdi ve kızı da hafta sonları babasında olduğu için ve babasında hafta sonu belirtiler çıktığı için, pazartesi testi pozitif çıkınca kızı da karantinaya aldılar, 14 gün babasında kaldı, babasına baktı ayrı odada, yeni bitti karantinaları, kızında herhangi bir şey olmadı. Şimdi Görümcem aşı karşıtı görüşler savunuyor ama mecburen olacak aşıyı mesleğinden ötürü.
Ne yapacağız yaEvet şimdi CNN de söyledi.
Bir aile dostumuzun acentası var, salgında hız kesmeden turlarına devam ediyor. Yılbaşında da turdalar. Tuhaf olan hiçbirine birşey olmuyor, evde olan bizler yakalanıyoruzSanırım dediğiniz gibi kontrol daha kolay
Bodrum yılbaşında sanırım çok kalabalık olacak karantinada oteller serbest herhalde insanlar gittiğine göre
Virüsün labda üretildiğine dair bir kanıt yok, tersine (doğal kaynaklı olmasına) ilişkin ise yapılan çok çalışma var.Öyle bir bela sardılar ki başımıza, kurtulsak uzun vadede etkilerinden kurtulamıyoruz ve ne ile karşılacağımızı bilemiyoruz. Uzun vadede beyin hücrelerine saldırdığına dair iddialar atıyorlar ortaya. Öldüremediklerini süründürecekler yaniAllahım bu virüsü labaratuar ortamında üretenleri, buna göz yumanları kahhar sıfatıyla kahreylesin, mahlukatlar
Siz doğal olduğunu mu düşünüyorsunuz ?Virüsün labda üretildiğine dair bir kanıt yok, tersine (doğal kaynaklı olmasına) ilişkin ise yapılan çok çalışma var.
Yasak mıymışMüzik yasak deniyor.Ne anladım ben bu işden
Evet içişleri bakanlığı genelge yollamış otellere.Yasak mıymış
Evet, doğal yollarla hayvandan insana bulaştığını düşünüyorum, yakın geçmişteki diğer virüsler gibi. Ki benim fikrim önemsiz, güvenilir bilimsel yayın organlarında bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var. Kaldı ki labda üretilmiş veya doğal olması şu anda birşeyi değiştirmiyor olan oldu, sorumlulara herhangi bir yaptırım da yok. Kesinliği kanıtlanmamış bu tür bilgiler insanları panikletiyor, bu topic ilk açıldığı zamanlarda Çindeki bi GSM firmasının abone sayısının 8 milyon azalmasından bu insanların virüsten öldüğü çıkarımını yapanlar vardı. Komplo teorileri dünyayı yöneten aileler vs hakkındaysa magazin gibi okunuyor ama bu gibi hastalık durumlarında insanları daha da korkutmaktan başka işe yaramıyor. Keza aşı konusu (iç dökmeye gelmiş gibi oldum lütfen üzerinize alınmayın), mutant olacağız kertenkeleye dönüşeceğiz kobay olacağız çip takacaklar vs diye aşı olmak gibi toplumsal bir sorumluluğu yerine getirmeye yanaşmayan insanlar var.Siz doğal olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
Ben de anlamadım gerçekten korunmayanlar yakalanmıyor onu farkettim yalnız burada bi komşum elinden kolonyayı düşürmez doğru dürüst bi yere gitmez koronaya yakalandı annemin komşusu yazlıktalardı çevrelerinde doğru dürüst ev yok hobi bahçeleriyle ilgileniyorlardı karı koca dönmüşler anneme telefon açmış korona olduk biz evdeyiz demiş kocası hastaneye yatmış bakalım yılbaşı eğlencelerini nasipse görürüz TV de sosyal medyadaBir aile dostumuzun acentası var, salgında hız kesmeden turlarına devam ediyor. Yılbaşında da turdalar. Tuhaf olan hiçbirine birşey olmuyor, evde olan bizler yakalanıyoruz
Misafirler yasaktan muaftır yazıyorlar bir de iyice sinirim oynuyor. Şu memleketi 1 ay toptan kapatamadık ya, sürü bağışıklığı yaratmaya mı çalışıyorlar nedir ? Yani devletimiz bize azami şartlarda 1 ay bakamazmıydı ? Sınır kapılarını kapat , 1 ay kapan. Çok mu zor ? Yılbaşında eğlenmesen ne olacak ? Gerçi belki onların yaptığı doğrudur. Zira psikolojimi sağlam tutamıyorum artık 10 aydır evdeyim. Benim gibi insan canlısı, sosyal bir insan insansızlıktan öleceğim. Psikolojimde vücudumda tepki veriyor artık. Durduramıyorum
Ee ne yapacak millet otelde sessiz sinema oynarlarEvet içişleri bakanlığı genelge yollamış otellere.
Herşey olabilir diyorum artık ben de, ilgilendiğim sadece bitiş dönemi. Astrologlarda işi körüklüyor. 2021 daha zorlu diyorlar. Artık bitsede gitsek modundayım gerçekten. Geldik gördük bir numara yok bu fani dünyada, artık ebediyete gidelim düşüncesi sardı içimi ki çok mücadele ediyorum psikolojimi sağlam tutmak adına.Evet, doğal yollarla hayvandan insana bulaştığını düşünüyorum, yakın geçmişteki diğer virüsler gibi. Ki benim fikrim önemsiz, güvenilir bilimsel yayın organlarında bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var. Kaldı ki labda üretilmiş veya doğal olması şu anda birşeyi değiştirmiyor olan oldu, sorumlulara herhangi bir yaptırım da yok. Kesinliği kanıtlanmamış bu tür bilgiler insanları panikletiyor, bu topic ilk açıldığı zamanlarda Çindeki bi GSM firmasının abone sayısının 8 milyon azalmasından bu insanların virüsten öldüğü çıkarımını yapanlar vardı. Komplo teorileri dünyayı yöneten aileler vs hakkındaysa magazin gibi okunuyor ama bu gibi hastalık durumlarında insanları daha da korkutmaktan başka işe yaramıyor. Keza aşı konusu (iç dökmeye gelmiş gibi oldum lütfen üzerinize alınmayın), mutant olacağız kertenkeleye dönüşeceğiz kobay olacağız çip takacaklar vs diye aşı olmak gibi toplumsal bir sorumluluğu yerine getirmeye yanaşmayan insanlar var.
edit: imla
Benim de içimde hep korku var aşı olsak korku olmasak korku Allah korusun artık ne diyelim teyzem öldü annem de kronik hasta ona da gelmesine korkuyorum insan kendisi için de korkuyor evladımızı büyütebilecek miyiz diye bazen çok karamsar oluyorumHerşey olabilir diyorum artık ben de, ilgilendiğim sadece bitiş dönemi. Astrologlarda işi körüklüyor. 2021 daha zorlu diyorlar. Artık bitsede gitsek modundayım gerçekten. Geldik gördük bir numara yok bu fani dünyada, artık ebediyete gidelim düşüncesi sardı içimi ki çok mücadele ediyorum psikolojimi sağlam tutmak adına.
Aşıyla ilgili komplo teorilerine ben de çok gülüyorum. Aşı karşıtı değilim; sadece klinik olarak kanıtlanmamış aşının karşıtıyım...
Yasak mıymış
çok iyi anlıyorum ben sizi. ben de çok sosyal bir insandım. artık çok bunaldım. dokunsalar ağlayacak vaziyette anneme iyi görünmeye çalışıyorum. gezen tozan bir şey olmayan arkadaşlarım benim de var. ama bir kısmı da maalesef yakalandı. tamamen şans.Bir aile dostumuzun acentası var, salgında hız kesmeden turlarına devam ediyor. Yılbaşında da turdalar. Tuhaf olan hiçbirine birşey olmuyor, evde olan bizler yakalanıyoruz
Misafirler yasaktan muaftır yazıyorlar bir de iyice sinirim oynuyor. Şu memleketi 1 ay toptan kapatamadık ya, sürü bağışıklığı yaratmaya mı çalışıyorlar nedir ? Yani devletimiz bize azami şartlarda 1 ay bakamazmıydı ? Sınır kapılarını kapat , 1 ay kapan. Çok mu zor ? Yılbaşında eğlenmesen ne olacak ? Gerçi belki onların yaptığı doğrudur. Zira psikolojimi sağlam tutamıyorum artık 10 aydır evdeyim. Benim gibi insan canlısı, sosyal bir insan insansızlıktan öleceğim. Psikolojimde vücudumda tepki veriyor artık. Durduramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?