- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
- 498
Of fena korktum şimdi ya bende çok üstünde durmadım geçer diye ama değişen bir durum yokSıfır çürük ama sallanmayan diş yok. Yarın 6-12 aylık bir tedavi sürecine başlıyorum. Şu ana kadar 3-4 kez vazgeçtim ama yok bir kere korkup dişleri çektirmek en iyisi. Hatta tüm dişleri hekimden rica edeceğim versin bana 40 küsür yıldır benle oldular :)
D, çinko, magnezyum kullanıyorumSiz hangi vitaminleri alıyorsunuz?
Of fena korktum şimdi ya bende çok üstünde durmadım geçer diye ama değişen bir durum yok
Dişçi yolu beni bekler
Doktorların yorumu da bu süreçte çok değişken oluyorB12 verdi ..Hatta biz talep etmemize rağmen vitaminlerle ilgili muallakta olan durumlar var şeklinde birşeyler söyledi..Özellikle D vitamini mesela biz bu süreçte iyi geliyor diye duyumlar almamıza rağmen yazmadı..
Eşim 2 yıldır kan sulandırıcı alıyordu ona özellikle devam ettik.Vitamin ise dediğim gibi özellikle istedik ama yazmadı. Hatta ben Redoxan alalım diye düşündüm ama maalesef piyasada kalmamıştı bulamadık.Biz ilk fırsatta başlayalım bence bu vitamin takviyelerine...D, çinko, magnezyum kullanıyorum
81 mg kan sulandırıcıya da başladım aynı zamanda sinirlere ufak pıhtı atmış olabilir dendi ufak bir pıhtılaşma durumum olduğu için bu yorum yapıldı
D vitamini eksikliği vardı.Pandemi başlarken kontrol ettirdim,alt sınıra yaklaşmış ve hala eksikdi kesmedim.Magnezyumu bacağımda fıtıkdan dolayı kasılma var onun için yazmışlardı.Onuda kesmedim.D, çinko, magnezyum kullanıyorum
81 mg kan sulandırıcıya da başladım aynı zamanda sinirlere ufak pıhtı atmış olabilir dendi ufak bir pıhtılaşma durumum olduğu için bu yorum yapıldı
Maalesef bende de zaman zaman o başa sarma hissi oldu. Hatta bir gün saçım ıslak kaldı ertesi gün boğazım şişti o günü anlatamam uzun zamandır yaşamadığım o anksiyete atağı anına benzer bir şeydi.Benimde anksiyetem var Çift maske takıp gittim, devlet hastanesine hiç gitmedim çok dikkat ettim, defalarca gittim maalesef
Bende de sanki başa dönüşler yaşadığım oldu bir gün boyunca şiddetli Boğaz ağrısı baş ağrısı heralde sil baştan yaşıyorum psikolojisine bile girdim
İlaca başladım antidepresan kullanıyorum o süreçten bu yana dehşet günler yaşadım maalesef
Ben zaten panik tedavisi görüyorum.Onun için fazla yapmadı bende anksiyete.Fibromiyaljinin anksiyete yaptığını bilmiyordumMaalesef bende de zaman zaman o başa sarma hissi oldu. Hatta bir gün saçım ıslak kaldı ertesi gün boğazım şişti o günü anlatamam uzun zamandır yaşamadığım o anksiyete atağı anına benzer bir şeydi.
Birkaç gündür de çarpıntım var, bu da fibromiyaljiden olabiliyor anksiyete de yapabiliyor ama acaba kalbimde bir şey mi oldu hissi ara ara geliyor tabi. Ben anksiyeteyi bir süredir özellikle bu pandemi döneminde antidepresan kullanmak zorunda kalmamış biri olarak bir nebze başa çıkılır hale getirdiğimi düşünüyordum belki de bu hastalığın yaşattığı travma tekrar bir şeyleri tetikledi bilemiyorum. Epeyce karışığım siz beni anlarsınız.
Tam tersi ablacım anksiyete fibromiyaljiye sebep oluyor. Irritabl bağırsak sendromu (huzursuz bağırsak) ve fibromiyaljim var çok şükür biraz da benim dikkat etmemle hayatımı felç etmiyorlar ama tamamen silip atamadığım anksiyete yüzünden bunlar hayatıma dahil oldular.Ben zaten panik tedavisi görüyorum.Onun için fazla yapmadı bende anksiyete.Fibromiyaljinin anksiyete yaptığını bilmiyordum
Ablamda da fibromiyalji var.Ondan sordum:)Tam tersi ablacım anksiyete fibromiyaljiye sebep oluyor. Irritabl bağırsak sendromu (huzursuz bağırsak) ve fibromiyaljim var çok şükür biraz da benim dikkat etmemle hayatımı felç etmiyorlar ama tamamen silip atamadığım anksiyete yüzünden bunlar hayatıma dahil oldular.Her şeyin başı o içimizde savaş verdiğimiz kaygılar, stresler.
Benim de diş etlerim çok hassaslaştı
hiç çürüğüm yok sıcak soğuk ne yersem yiyeyim çok sızlıyor fırçalarken bile
Bırakın fırçalamayı listerine ile ağzınızı çalkalarken hatta hatta oda ısısında su içerken yaşadıklarım anlatılmaz.
Bu sabah dişçide dananın kuyruğu kopacak
Çok üzücü
Vitamin desteği alıyor musunuz bilmiyorum ama bir önceki yazdığım vitaminler ağrılarımda çok etkili oldu
Bunlara ek ciddi derecede unutkanlık var
Her şeyi ama her şeyi unutuyorum bu ürkütüyor beni
Bu mesajlarla tribe girdim resmen gece geceAy aynen aynen
Dişimi çekecekler yani sonucu bu mu
Amaan benim geçen sene ekimde 7,martta 18 diBu mesajlarla tribe girdim resmen gece gece
cektirmeyin dislerinizi, benim kendi kendine sallanmasi gecti, bence az daha sabredin belki duzelir ayni sekilde. Gecen ay asla isirarak elma yiyemeyecwgim diye uzuluyordum mesela, simdi yiyebiliyorum.
isabel d vitaminini benim yeni gittigim endokrinolog da soyledi. Corona acisindan biz 50-100 araliginda olmasini istiyoruz dedi (benim 42 cikmisti, normal aralikta ama yine de yukseltmek icin almami soyledi), her gun 1000 mg c vitamini ve bir de cinko dedi. Bu isin sonunda hicbir sey olmasa bile bu kadar vitaminle karacigerimizi mahvedecegiz gibi geliyor bana
herkese gecmis olsun tekrar tekrar
Anlamaz mıyım çok iyi anlıyorum hem deMaalesef bende de zaman zaman o başa sarma hissi oldu. Hatta bir gün saçım ıslak kaldı ertesi gün boğazım şişti o günü anlatamam uzun zamandır yaşamadığım o anksiyete atağı anına benzer bir şeydi.
Birkaç gündür de çarpıntım var, bu da fibromiyaljiden olabiliyor anksiyete de yapabiliyor ama acaba kalbimde bir şey mi oldu hissi ara ara geliyor tabi. Ben anksiyeteyi bir süredir özellikle bu pandemi döneminde antidepresan kullanmak zorunda kalmamış biri olarak bir nebze başa çıkılır hale getirdiğimi düşünüyordum belki de bu hastalığın yaşattığı travma tekrar bir şeyleri tetikledi bilemiyorum. Epeyce karışığım siz beni anlarsınız.
Ben bu sene asiri guneslendim sirf d vitamini alayim diye yoksa benim de sizin gibiydiAmaan benim geçen sene ekimde 7,martta 18 di
Pek çok etken var fibromiyalji için mesela kadın olmak başlı başına bir etken. Kadınlarda erkeklere göre 7 kat daha fazla görülüyormuş. Esasında etken demek de yanlış çünkü tam olarak sebebi bilinmiyor. Olan kişilerde anksiyete sıklıkla görüldüğünde etken bu olabilir büyük oranda deniyor. Magnezyum ve d vitamini çok önemli. Nemli havalara hiç gelemez, klimayı cereyanda kalmayı hiç sevmez.Ablamda da fibromiyalji var.Ondan sordum:)
Anksiyete ablamda da varPek çok etken var fibromiyalji için mesela kadın olmak başlı başına bir etken. Kadınlarda erkeklere göre 7 kat daha fazla görülüyormuş. Esasında etken demek de yanlış çünkü tam olarak sebebi bilinmiyor. Olan kişilerde anksiyete sıklıkla görüldüğünde etken bu olabilir büyük oranda deniyor. Magnezyum ve d vitamini çok önemli. Nemli havalara hiç gelemez, klimayı cereyanda kalmayı hiç sevmez.
Evet aynen bizede size açıklandığı gibi söylendi..Bu mesajlarla tribe girdim resmen gece gece
cektirmeyin dislerinizi, benim kendi kendine sallanmasi gecti, bence az daha sabredin belki duzelir ayni sekilde. Gecen ay asla isirarak elma yiyemeyecwgim diye uzuluyordum mesela, simdi yiyebiliyorum.
isabel d vitaminini benim yeni gittigim endokrinolog da soyledi. Corona acisindan biz 50-100 araliginda olmasini istiyoruz dedi (benim 42 cikmisti, normal aralikta ama yine de yukseltmek icin almami soyledi), her gun 1000 mg c vitamini ve bir de cinko dedi. Bu isin sonunda hicbir sey olmasa bile bu kadar vitaminle karacigerimizi mahvedecegiz gibi geliyor bana
herkese gecmis olsun tekrar tekrar
Evet ama iste bizde d vitamini barindiran gida azmis. Ben zaten d konusunda umidimi kestim, disardan almayi kabullendim. Ha aliyor muyum? Hayir unutuyorumEvet aynen bizede size açıklandığı gibi söylendi..
En iyisi mi doğal yollarla bağışıklığı güçlendirmek ve yediğimiz, içtiğimizle bu açığı kapatmak gerekiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?