Valla gecen biri anlatiyodu ayni aileden 19 yasindaki oylesine test yaptrmis hic sorun yasamamis, pozitif..babasi yasli butun senptomlari yasamis.,o da pozitif..hemsirenin birine anlattim durumu.. dediki o oyle degildir, o kadar hafif geciriyo olamaz.. inan bende neye inanacagima sasirdimÇarşı pazar burada değil valla cnntürk de karıştı.
Tüm bildiklerim hiç oldu, yok arkadaş biz gerçekten ya geçirdik ya da cümbür cemaat geçireceğiz buna inanmaya başladım.
Acaba semptomlar kişiye göre değişir mi?Semptomlari burda..
Eki Görüntüle 2606540
Şuan izlediğim tv de geri alma yok, sövüyorum.Geçecek ama bize geçecek sanırım bir şekilde
Valla canim onu bilmiyorum tam.. ama semptomlari yasadiklari agirlik degisiyor sanirim.Acaba semptomlar kişiye göre değişir mi?
Gripte de ateş yaygın diyor.ben neredeyse hayatımda hiç ateşlenmedim.en ağır griplerde bile 37 yi görmedim.
Şuan izlediğim tv de geri alma yok sövüyorum.
Bir gemide vakadan sonra tüm tarama yapılmış ve 600 küsür pozitif teste rastlanmış.
Hiçbir bulgu semptom göstermeden!
Hastalarda yüzde 40 oranında hiç ateş görülmemiş.
Ölüm yaş aralığı 50 59 yoğunlukta, yoğun bakıma yatan hastaların yüzde 60 ı hayatını kaybetmiş.
Mesela İtalya kendi başvurmayan hiçbir genç hastaya test yapmamış, güney kore tam tersi 3 halka şekilde gençlerle teste başlamış ve evinde otururken birçok hasta tanısı koymuş.
Beynim gitti
Her zaman sorgulayacaksın pijama ama özellikle bugün. Çünkü halk sağlığı tehlikede ve yıllarca yapılan hataların bedelini topluca ödeyeceğiz. Ekonomik tedbirler komedi, hala sermaye kayrılıyor. Neden temılzık ürünlerinde vs KDV ındırımı yok, neden işçilerin SGK prim ödemeleri geciktirilmiyor vs çünkü para yok . OECD içinde en vergi veren halk bu üstelik en adaletsiz olan, dolaylı vergi ile ümüğü sıkılıyor ama aldığı hizmet komedi. Ne yazık ki ülkemiz komünist gıbı vergı alıp, kapitalist gıbı hızmet verıyor.
Aynen öyle.Valla canim onu bilmiyorum tam.. ama semptomlari yasadiklari agirlik degisiyor sanirim.
Ne zaman sorgulayalım? Bu ülkede bazı kesimler ağzınızı açtığınız anda provokatör damgası vuruyor, çünkü kendileri her denileni kabul ettikleri ve asla sorgulamadıkları için başka insanların haklarını savunmaları tuhaf geliyor. Ben bu ülkede yaşıyorsam beni ülkemin durumu ilgilendirir. Her şey bu kadar pahalıyken, 550 TL harcadığım elektrik bir sürü vergiyle 900 tl olarak geliyorsa , damga vergimi ödemek için bile önce başka bir vergiyi ödemek zorunda kalıyorsam bütçe sorgulamak benim hakkım. Başka ülkeleri yazmışsınız bari o ülkelerin ayırdıkları bütçeleri de yazsaydınız. Ayrıca bizdeki artış İtalya'dan fazla, hemen sokağa çıkma yasağı gelmeli yoksa Allah korusun İtalya'dan çok daha kötü olacağız.Sokaga çıkma yasağı kar-zarar dengesine bakılarak verilen bir karar. Virüsün yok olmayacağını biliyoruz. Nereye kadar sokağa çıkılamayacak? Öngörülen zaman yok.
Bazı ülkeler bir başlayalım, direnebildigimiz kadar dedi.
Bazıları ise tedbir alıp yayılmayı kontrol edelim, toplumsal bağışıklık işi çözsün, süreç uzun dedi.
Doğrusu yanlışı yok bunun.
Dünyada ortak bir kanı yok bununla ilgili.
Farklı düşünüyor olabilirsiniz, ama uygulanan karara uyum saglamak simdilik elimizden gelen.
Ekonomik tedbirler kısmına tekrar bakın derim.
Yeterli bulmayacaksınızdır ama fena değil
Sonuçta bunlar da para ile olacak..
Geri kalan için vereceğim her cevap siyasete girecek.
Kaynakların bir kısmı ülkemizde milyonlarla ifade edilen mültecilere bakıyor.
Bir kısmı biliyorsunuz ki suriye sınırında savaştayız, oraya akıyor.
Bir kısmı yolsuzluk vs,
Bir kısmı da hizmet olarak geri dönüyor.
Son bilmem kaç yıldır teğet geçen ekonomik krizler ve dünya ekonomisinin kötüye gitmesi de var tabi.
Ama bunu bugün mü sorgulayacağız?
Bence de, ben de muhalif biriyim ama sapla samanı karıştırmıyorum. Dua edin denebilir ne var bunda. İnanan eder inanmayan etmez. Sadece dua edelim başka hiçbir şey yapmayalım denmemiş ki.Suan provoke ediyosun farkinda misin? Dunya bununla ugrasiyo ve evet herkes dua ediyor dunyada cunku baska caremiz yok. Elinden gelen birsey Var evet o da evde kalabiliyorsan kal.
dunya boyun egdi hastaliga yenik durumda.. her gun olumler vakalar cogaliyor.. hic bir devlet buyugununde umrunda degil dis ulkelerde.. memlekette dua edin denmesi mi zorunuza gitti? Edecegiz dua hep birlikte,cunku duanin gucune inaniyoruz Allahin izniyle.ölüm geleceksede gelecek zaten.
sizler gibi yurttaslar oldugu surece dusmana gerek yok.
buarada italya tibbi malzemesi destegi istedi ab den ses yok. Kim yardim edecek bilin bakalim? Turkiye..
Buna inanıyorum ben.Buna benzer bi araştırmayı eşim de anlattı bence de hepimiz enfekte olucaz kimimiz anlamayacak bile,Wuhan da bu yüzden şuan stabile geçti olay. Seleksiyon oldu bitti bence. Strese girmeden tedbirli olup bağışıklığımızı sağlam tutucaz hepsi bu.
Acaba semptomlar kişiye göre değişir mi?
Gripte de ateş yaygın diyor.ben neredeyse hayatımda hiç ateşlenmedim.en ağır griplerde bile 37 yi görmedim.
Buna inanıyorum ben.
Ama şuan dinlediklerim bambaşka, yani biz hasta olmuş da olabiliriz, yanlış tanı almış da olabiliriz veyahut hasta olduğumuzda anlamayacak olabiliriz.
Gerçi ben virüs alsam kesin ölürüm.
Senelerdir geçmeyen bronşitime alerjik astım tanısı kondu, 2 paket sigara içerim, sağlık namına nefes alıyorum sadece, uyku desen günde 3 4 saat, bağışıklık sistemim zayıf sürekli hastayım, hepatit b geçmişim var, çocukluğumda 2 ameliyatım
Yahu gerçekten konuya bakarsanız bunu yazışım 50.falan olabilir artık okumaktan kusacak konudaki üyeler!Ne zaman sorgulayalım? Bu ülkede bazı kesimler ağzınızı açtığınız anda provokatör damgası vuruyor, çünkü kendileri her denileni kabul ettikleri ve asla sorgulamadıkları için başka insanların haklarını savunmaları tuhaf geliyor. Ben bu ülkede yaşıyorsam beni ülkemin durumu ilgilendirir. Her şey bu kadar pahalıyken, 550 TL harcadığım elektrik bir sürü vergiyle 900 tl olarak geliyorsa , damga vergimi ödemek için bile önce başka bir vergiyi ödemek zorunda kalıyorsam bütçe sorgulamak benim hakkım. Başka ülkeleri yazmışsınız bari o ülkelerin ayırdıkları bütçeleri de yazsaydınız. Ayrıca bizdeki artış İtalya'dan fazla, hemen sokağa çıkma yasağı gelmeli yoksa Allah korusun İtalya'dan çok daha kötü olacağız.
Boğazında beyaz iltihap beta, geçmiş olsun kuzucuğa.Yaa şu an böyle ufak ufak beynimde kıvılcım çakıyor... Benim kaynım havaalanında çalışıyor, yolcularla filan iç içe bir iş değil bu. Yaklaşık 1 ay oldu işte, kuru öksürük, ateş şikayeti vardı çok fazla. Ama daha Türkiyede bu hastalık yok diye biliyorduk tabii. Peşinden benim kızım da aynı şekilde ateşlendi, ama bademcik enfeksiyonu oldu boğazında beyaz beyaz iltihaplar vardı. Acaba kaynım da mı coronaydı
Yani hastalık yaklaşmıştı fakat henüz Türkiyede yok diye biliyorduk. Doktor antibiyotik verdi onu kullandı çocuk.
Bu sorgulamayı Elazığ depreminin 5. Dakikasında para toplamaya başladıklarından, bugüne kadar yapacaktık
Şimdi öncelik bana gore bu değil.
Önlemler, halki bilinçlendirme, paniğin onune geçme, sağlık çalışanlarına ve güvenlik güçlerine yardımcı olma, kurallara uyma.
x2 şeklinde gidiyor vakalar.
Bu haftasonuna kadar binleri göreceğiz.
Daha umre ahalisine test yapılmadı, x5 şeklinde ilerleyecek bazi gunler.
Şimdi ekonomimiz neden kötü diyemiyorum ben.
Ekonomik tedbirleri yetersiz buldugumu ben de yazdım zaten.
Sgk ertelenmeden batan da, işsiz kalan da çok olacak, sürenin uzunluğuna bağlı olarak.
Hay agzina saglik.. olay burda kostek olmak kulp takmak baska bisey degil zaten.Bence de, ben de muhalif biriyim ama sapla samanı karıştırmıyorum. Dua edin denebilir ne var bunda. İnanan eder inanmayan etmez. Sadece dua edelim başka hiçbir şey yapmayalım denmemiş ki.
Çok gezenti programını sunan Burak bey de aynı şeyi videoyla paylaştı, test sonuçları verilmemişti adama. Twitter da paylaştı ve bu şekilde pozitif olduğu hemen açıklandı. O sonucu beklemek zaten bambaşka bir stres.Havalanı çalışanı arkadaşımın kardeşi. Geçen perşembe ateş ve ökrüsük şikayeti ile gecenin bir yarısı önce bulunduğu yerde devlet hastanesine, sonra ertesi gün yani cuma merkez kabul edilen İstanbul'daki devlet hastanelerinden birine gitti. Test yapmışlar örnekler Ankara'ya yollanmış " kendini git evde on gün karantinaya al diyip" yollamışlar . Test sonuçları gala açıklanmadı. Hastane zaten vermedi, sağlık bakanlığını aradılar güya test sonuçları pztssi salı çıkacaktı hala yok. Arkadaşım benim ailemin evine geldi, 71 yaşında kronik hastalığı olan doğru düzgün nefes alamayan annem var benim. Nitekim babam da yaşlı ama bizler bir haftadır stres altında yaşamak zorunda mıyız? O evde işe gitmek zorunda üç kişi var ve her gün işe gidiyorlar. Arkadaşın babası hele tam bir fiyasko , ellerini yıkamaz virüsü dikkate almaz. Bu ailede varsa kaç kişiye bulaştığı konusunda bir fikriniz var mı.
Buna inanıyorum ben.
Ama şuan dinlediklerim bambaşka, yani biz hasta olmuş da olabiliriz, yanlış tanı almış da olabiliriz veyahut hasta olduğumuzda anlamayacak olabiliriz.
Gerçi ben virüs alsam kesin ölürüm.
Senelerdir geçmeyen bronşitime alerjik astım tanısı kondu, 2 paket sigara içerim, sağlık namına nefes alıyorum sadece, uyku desen günde 3 4 saat, bağışıklık sistemim zayıf sürekli hastayım, hepatit b geçmişim var, çocukluğumda 2 ameliyatım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?