- 20 Kasım 2018
- 15.063
- 56.805
- 598
- 35
Sonuçta bu salgın yayılınca her şehre gelecek. İnsanoğlu kuş misali, vaka olan bir şehirden başka bir şehre illa ki birileri gitmiş olacak.Ben de böyle düşünüyorum.Neden herkes şehirleri bu kadar merak ediyor,bunu da anlamadım.
Şehir önemli değil bana kalırsa,o virüs ülkenin öteki ucunda da olsanız bir otobüs yolculuğuna bakıyor.Tedbiri herkesin alması lazım.
Aslında tam da salgında hasta gizliliği olmalı. Hepimiz turkiyede yaşıyoruz ve hepimiz biz türklerin huyunu iyi biliyoruz. Mesela ali de salgın var deseler iyileşse bile toplum tarafından dışlanacak. Benim cevremde dahil çok gördüm bunu, Rabbim yanıltmasın gönlüme bu vicdansızlığı vermesin ama belki bende o kisiden uzak dururum eger bilirsemO konu hala anlamsız.
Hasta gizliliği diyorlar
Aile sagligi merkezlerindeki gebelik testlerini ona buna mesaj atarken hasta gizliliği yoktu.
Salgında hasta gizliliği olmaz.
Valla biz bir şey yapmadık ahshah
Ben aynı rehavetle ilk vakadan sonraki gün dışarı çıktımSonuçta bu salgın yayılınca her şehre gelecek. İnsanoğlu kuş misali, vaka olan bir şehirden başka bir şehre illa ki birileri gitmiş olacak.
Bir de vaka olmayan şehirlerde rehavete neden olabilir, "aman canım İstanbul'daymış, uzakta, bizim buralarda yok" şeklinde.
Ya bizde vakaların isimleri, şehirleri falan açıklanırsa corona yaralaması, cinayeti bile olur. "Coronalı olduğundan şüphelendiği yan komşusunu bıçakladı", "oğlu Corona pozitif çıkan bakkalı iki kurşunla vurdu" falan diye haberler gelir, hiç şaşırmam.Ben aynı rehavetle ilk vakadan sonraki gün dışarı çıktım
Hatta ilk vaka ve bağlantılı denmeye devam edildiğinde de çıkıyordum, ne zaman 7 oldu işin rengi değişti deyip totomu düzleştiriyorum evde
O konu hala anlamsız.
Hasta gizliliği diyorlar
Aile sagligi merkezlerindeki gebelik testlerini ona buna mesaj atarken hasta gizliliği yoktu.
Salgında hasta gizliliği olmaz.
Öte yandan kimlikleri bilinse, burası türkiye, ilk vaka italya dan geldi deniyor, kapalı çarşı esnafı vs dediler, gerçek olduğunu varsayalım, yakını ölen birinin hedefi olur adam.
Kime ne diyeceğimi, neresinden tutacağımı şaşırıyorum.
Yazmışsın mesela, test sonucu belli olmayan kişi, Ailenin evine hangi akla hizmet, nasıl bir bencillikle, cahillikle gelebilir?
Toplumca ilerlemedikçe üzgünüm ama hak ettiğimiz bu.
Salgın olana kadar, o okulun velileri ayaklanmadikca, salgın olduğunda artık konuşacak bir şey kalmıyor.
Hala topluma normalde olmasi gereken dirsek icine yada kullan at peceteye hapsirmayi anlatıyoruz, farkında mısın :)
İnanın konu ney ya da nasıl bir tartışma oldu bilmiyorum, sadece yorumları okurum altlara bakmam.Hayir canım seninle gorus farklılığiim olsa da belli bir seviyen var. En azından karsit goruslere saygılısin. Haha moduna gececek biri degilsin.
Bu topikten ciktim baska bir topikte bana yapılani ne kadar bos bir sey yaptığını anlasin diye yaptim ama hala haha modundalar.
Geyik yapilir. Kac gundur yuuzm gülmediği halde ben de yapıyorum ama kimseyi kırmadan ve uzatmadan. Arada fark var.
Kamera şakası çekildi, dövdüler adamı.Ya bizde vakaların isimleri, şehirleri falan açıklanırsa corona yaralaması, cinayeti bile olur. "Coronalı olduğundan şüphelendiği yan komşusunu bıçakladı", "oğlu Corona pozitif çıkan bakkalı iki kurşunla vurdu" falan diye haberler gelir, hiç şaşırmam.
Hasta gizliliği değil de sebebi bence paniğe sevketmemek. Bu konuda da tek bir doğru yok maalesef. Dün ölen hastanın eczacı olduğunu, kalfasından bulaştığını söyledi bazı yerel gazeteler ve İnternet haber siteleri. Şimdi düşünüyorum o adam enfekte olduğunu bilmeden kaç kişiye temas etti kim bilir? Ve kaç kişi bilmeden bu hastalığı yaydı? Acaba bilinse insanlar farklı tedbir alabilir miydi?
Ama bir taraftan da halkımız cidden asla ama asla itidalli davranabilen insanlar değil. Virüsün hangi şehirde kim olduğunu bildikleri takdirde neler olabileceğini tahayyül bile edemiyorum.
Aslinda Italya'da durum bu. Orada doktorlar hasta seciyorlar. biz o duruma gelmemek icin disari cikmalari azaltalim yazmisim ama o cumle cimbizla cekildi. Oyle düşünmesem ikinci paragrafi yazmam.Doga intikamını her zaman alir ama yine de kimin öleceğine kimin tedavi gorecegine insanoğlu karar vermemeliydi. Italya'da doktorların hasta seçtiğini soylediler.
Radikal karar ise radikal karar. Millet madem vatandaşlık görevini yapip evde oturmuyor, ona gore yaptırım uygulayacaksin. Calisanlari ayri tutuyorum. Alışveriş icin olmasa hic cikmam disari. Birinden alip bes kisiye bulastirma, o bes kişinin de başkalarına bulastiracagi ve birilerinin olecegi dusuncesiyle nasil rahat gezilir nasil rahat arkadas toplantilari yapilir. Hic anlamam.
Niyet onemli filmdelisi. Ben yazacağımı yazdım. Sadece yas kriteri ile bir hastanin yasam hakkinin elinden alınmasına karsiyim.İnanın konu ney ya da nasıl bir tartışma oldu bilmiyorum, sadece yorumları okurum altlara bakmam.
Ama gözardı gibi güzel bir seçenek var, kullanmak faydalı.
Benim tee ne zamandan kıl olduğum bir üye yazıyor, alıntılarda görüyorum içerik gizli diye, oh diyorum şimdi ne dese atlayacaktım atlamıyorum
Bu konuda aktif yazan üyelerdensiniz, burada zaman geçirip biraz da olsa kendimizi beraberken daha güvende hissediyoruz.
Bir iki sürtüşme uğruna pire için yorgan yakılmaz:)
Çin bağlantısı hakkında bilgi var mıydı?Hasta gizliliği değil de sebebi bence paniğe sevketmemek. Bu konuda da tek bir doğru yok maalesef. Dün ölen hastanın eczacı olduğunu, kalfasından bulaştığını söyledi bazı yerel gazeteler ve İnternet haber siteleri. Şimdi düşünüyorum o adam enfekte olduğunu bilmeden kaç kişiye temas etti kim bilir? Ve kaç kişi bilmeden bu hastalığı yaydı? Acaba bilinse insanlar farklı tedbir alabilir miydi?
Ama bir taraftan da halkımız cidden asla ama asla itidalli davranabilen insanlar değil. Virüsün hangi şehirde kim olduğunu bildikleri takdirde neler olabileceğini tahayyül bile edemiyorum.
Oh ben değilim beni seviyonBenim tee ne zamandan kıl olduğum bir üye yazıyor, alıntılarda görüyorum içerik gizli diye, oh diyorum şimdi ne dese atlayacaktım atlamıyorum
Yok o video İtalya'ymış, müzik montajmış. Videoları biliyorsun o iş bendeO değil de dün sanırım Sincan’da pavyonların kapanmasıyla evini payvona çeviren bir adam vardı, renkler müzik o biçim tüm gece yayın yapmış
Bizim konuda haftalık kiralık evler, barlar meselesi aklıma geldi
Aa, bu konuda ben de hemfikirim.Aslinda Italya'da durum bu. Orada doktorlar hasta seciyorlar. biz o duruma gelmemek icin disari cikmalari azaltalim yazmisim ama o cumle cimbizla cekildi. Oyle düşünmesem ikinci paragrafi yazmam.
Niyet onemli filmdelisi. Ben yazacağımı yazdım. Sadece yas ile hastanin yasam hakkinin elinden alınmasına karsiyim.
Onceligi kotu olan hastaya verirsin yani. Yas kriteri olmadan.Aa, bu konuda ben de hemfikirim.
Kimin ne yaşayacağı ne atlatacağı ya da evrene nasıl faydalı olacağı bilinmez.
Bir insan da bunda güç yetisinde olamaz.
Başıma gelse oturur ağlarım ama öncelik olarak hangisi daha kötü ise onu seçerim sanırım.
Daha acil olan önceliklidir gözümde.
Çin bağlantısı hakkında bilgi var mıydı?
Dün gece malum beyin fırtınası gündemimiz oydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?