bugün itibari ile modunuz ....


  • Ankete Katılan
    1.185
Sonuçta bu salgın yayılınca her şehre gelecek. İnsanoğlu kuş misali, vaka olan bir şehirden başka bir şehre illa ki birileri gitmiş olacak.

Bir de vaka olmayan şehirlerde rehavete neden olabilir, "aman canım İstanbul'daymış, uzakta, bizim buralarda yok" şeklinde.
 
O konu hala anlamsız.
Hasta gizliliği diyorlar
Aile sagligi merkezlerindeki gebelik testlerini ona buna mesaj atarken hasta gizliliği yoktu.
Salgında hasta gizliliği olmaz.
Aslında tam da salgında hasta gizliliği olmalı. Hepimiz turkiyede yaşıyoruz ve hepimiz biz türklerin huyunu iyi biliyoruz. Mesela ali de salgın var deseler iyileşse bile toplum tarafından dışlanacak. Benim cevremde dahil çok gördüm bunu, Rabbim yanıltmasın gönlüme bu vicdansızlığı vermesin ama belki bende o kisiden uzak dururum eger bilirsem
 
Ben aynı rehavetle ilk vakadan sonraki gün dışarı çıktım
Hatta ilk vaka ve bağlantılı denmeye devam edildiğinde de çıkıyordum, ne zaman 7 oldu işin rengi değişti deyip totomu düzleştiriyorum evde
 
Ya bizde vakaların isimleri, şehirleri falan açıklanırsa corona yaralaması, cinayeti bile olur. "Coronalı olduğundan şüphelendiği yan komşusunu bıçakladı", "oğlu Corona pozitif çıkan bakkalı iki kurşunla vurdu" falan diye haberler gelir, hiç şaşırmam.
 

Hasta gizliliği değil de sebebi bence paniğe sevketmemek. Bu konuda da tek bir doğru yok maalesef. Dün ölen hastanın eczacı olduğunu, kalfasından bulaştığını söyledi bazı yerel gazeteler ve İnternet haber siteleri. Şimdi düşünüyorum o adam enfekte olduğunu bilmeden kaç kişiye temas etti kim bilir? Ve kaç kişi bilmeden bu hastalığı yaydı? Acaba bilinse insanlar farklı tedbir alabilir miydi?

Ama bir taraftan da halkımız cidden asla ama asla itidalli davranabilen insanlar değil. Virüsün hangi şehirde kim olduğunu bildikleri takdirde neler olabileceğini tahayyül bile edemiyorum.
 
İnanın konu ney ya da nasıl bir tartışma oldu bilmiyorum, sadece yorumları okurum altlara bakmam.
Ama gözardı gibi güzel bir seçenek var, kullanmak faydalı.
Benim tee ne zamandan kıl olduğum bir üye yazıyor, alıntılarda görüyorum içerik gizli diye, oh diyorum şimdi ne dese atlayacaktım atlamıyorum

Bu konuda aktif yazan üyelerdensiniz, burada zaman geçirip biraz da olsa kendimizi beraberken daha güvende hissediyoruz.
Bir iki sürtüşme uğruna pire için yorgan yakılmaz:)
 
Umrecilerin kapısını kaynatsalar haklılar yaşlılar hiç dinlemiyor olayın ciddiyetinin farkında değiller toplu intihar etmek istediklerini düşünüyorum
 
Kamera şakası çekildi, dövdüler adamı.
Bir diğer şaka suç duyurusu ile sonuçlandı, gerçi o arkadaş sebebiyle eşek şakasıymış.

O değil de dün sanırım Sincan’da pavyonların kapanmasıyla evini payvona çeviren bir adam vardı, renkler müzik o biçim tüm gece yayın yapmış
Bizim konuda haftalık kiralık evler, barlar meselesi aklıma geldi
 

Çok haklısınız biraz hayal ettim de kendimden korktum
 
Kontrollü salgın yapamayız bizler ki bütün dünya bunu izliyor zaten şimdi. virüs kimde ne hasar bırakıyor bilinmiyor, ekonomi dayanmaz bir. Yarın öbür gün vaka sayısı binleri bulursa kimin hastası tedavi olacak ? Birilerinin kayrılmayacağına , hadi kayrılmadı diyelim hekimlerin italyadaki gibi hasta seçmeye zorlanmak zorunda olmayacağının garantisi var mı. Ya seçilmeyen hasta sizin hastanız olursa?

İç göçü iç uçuşlarda KDV indirerek zaten özendirdiler. Gidebilen büyük şehirler tehlikede diyip memleketine gitmiştir ya da gidecektir yakında zaten. Yani benim tüm ailem İstanbul'da , bütün uçuşların giriş çıkışların merkezi bu şehir. Doğal olarak burada olmayıp Yozgat'ta olması düşük ihtimal ama ne kadar hazırlıklıyız bilmek istiyor insan. Her öksürenden kaçıyorum vallahi.
 
Aslinda Italya'da durum bu. Orada doktorlar hasta seciyorlar. biz o duruma gelmemek icin disari cikmalari azaltalim yazmisim ama o cumle cimbizla cekildi. Oyle düşünmesem ikinci paragrafi yazmam.

Niyet onemli filmdelisi. Ben yazacağımı yazdım. Sadece yas kriteri ile bir hastanin yasam hakkinin elinden alınmasına karsiyim.
 
Çin bağlantısı hakkında bilgi var mıydı?
Dün gece malum beyin fırtınası gündemimiz oydu
 
Benim tee ne zamandan kıl olduğum bir üye yazıyor, alıntılarda görüyorum içerik gizli diye, oh diyorum şimdi ne dese atlayacaktım atlamıyorum
Oh ben değilim beni seviyon

Yok o video İtalya'ymış, müzik montajmış. Videoları biliyorsun o iş bende

Ya bugün kaçak okey oynatan kahveye baskın yapmışlar, okeyciler "salgın olduğunu bilmiyorduk" demişler. Arkadaş ne okey aşkıdır, yancı olmak için ölecek millet. Kelimenin gerçek anlamıyla ölecek ama
 
Aa, bu konuda ben de hemfikirim.
Kimin ne yaşayacağı ne atlatacağı ya da evrene nasıl faydalı olacağı bilinmez.
Bir insan da bunda güç yetisinde olamaz.
Başıma gelse oturur ağlarım ama öncelik olarak hangisi daha kötü ise onu seçerim sanırım.
Daha acil olan önceliklidir gözümde.
 
Onceligi kotu olan hastaya verirsin yani. Yas kriteri olmadan.
 
Çin bağlantısı hakkında bilgi var mıydı?
Dün gece malum beyin fırtınası gündemimiz oydu


Şöyle bir haber var mesela, milliyet ve ahaberde. Çok güzel cümleler kurmuşlar bakan 89 yaş demiş, bu hasta 90 yaşındaymış ve zatürreden ölmüş, coronavirusten değil.

Ama başka bir sitede esnaf arkadaşları farklı birşey söylemiş görünüyor.



Benim izlenimimi sorarsan güzel haber yapmış ahaber ve milliyet ama inanmadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…