bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Dünya salginla boğuşuyor, biz kucuk islerle.

Gorus farklılığı nedeniyle degil de, art niyetli olduguna inandığım herkesi goz ardi ettim/edecegim.

Burdaki begeniler, linc girişimleriniz umrumda degil.

Insanlar ölüyor farkinda misiniz? . Yakında sizin de hasta secimleriniz olabilir yakınlarınız bogularak olebilir. Allah göstermesin. Kimseye dilemem.

Siz hala biri yazsa da polemige girsem, birine gulsem derdindesiniz.

Isteyen üzerine alınabilir, isim vermiyorum.

Kesinlikle bağışıklık çok önemli, ben ömrümde grip olduğumda ateşlenmem mesela ama rinoplasti sonrası bir grip oldum bağışıklığım düştüğü için önce orta kulak iltihabına çevirdi sonra sinüzit oldum geberiyorum sandım bir ay iğneli haplı antibiyotik tedavisi gördüm. Bu bağlamda bağışıklığın önemini bir kez daha anladım,önünde saygıyla diz çöktüm.

Bu kadar güçlü bir salgından kaçabileceğimizi sanmıyorum aslında ama hijyen dikkat her zaman iyidir yararı vardır zararı yoktur,elimizden geleni yaptık yapıyoruz,bugün kayınvalide ile kayınpederi götürdük zatürre aşısı yaptırdık korona geçirirken belki zatürreyi hafif atlatırlar diye. Vitaminler aldık onlara ,ben internetten elma sirkesi siparişi verdim vs vs. Fakat bi yandan çılgınlar gibi çalışan eşim dizimin dibinde diye çok mutluyum sonra bu farkındalığım için kendimle gurur duyuyorum hala kontrolden çıkmamışım demek ki bu kaotik ortamda diyorum. Çocuğu eşime kitleyip iki saat uyuyorum sonuçta bugünler de bi daha gelmeyecek. Velhasıl hem tedbir alıp hem anı yaşıyorum yarın filan öleceksem de ceplerimde güzel anılar olsun

Sen de baştan şuyum var buyum var diye mağlubiyeti kabul etme sonuçta kimler kimler de atlattı di mi onu da bilmiyoruz,senin bağışıklık o bahsettiklerinle başa çıktıysa korona nedir ki diye de düşünebiliriz.. Velhasıl ölmeme ihtimalimiz de %97 bunu unutmayalım

Sizi niye kızdırdılar?
Gözardı etmek iyi seçenek.
Aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama aynı şele mücadele ediyoruz.
Bu sebeple bilgi, öngörü, destek yeri geliyor geyik desteği yapıyor ve görüyoruz.
Belki ben kızdırdım bilmiyorum ama boşverin ya, ölümlü dünya olduğunu iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerdeyiz

Bu virüsün tek olumlu tarafı kişisel alan kavramını oturtacak olması diye umuyorum. Yürüyen merdivende utanmasa yanına binecek tiplerin, otobüsün ortasına hapşıran tıksıran tiplerin, yere tükürenlerin azalacak olması tek temennim.

Epey insan serengeti düzlüklerinde yaşayan canlı gibi davranıyordu, şehirde yaşadıklarını anlarlar artık.

Az önce doktor linci yapmak istedi,pek başarılı olamadı,''ben sistemi eleştirdim'' diye de bizi ''sürü'' olmakla suçladı,çünkü malum herkes hastane sistemini övmekle meşguldu 300 sayfa boyunca ( ! ) .Şimdi de buradan gitmek istemiş demek ki.Çok alınmayın bence.

Sokağa çıkma yasağına gerek yoksa hiçbirimiz evde oturmayalım o zaman. Bakın siz anlamıyorsunuz sanırım. Maddi olarak çok kötü durumda olmayanlar evde ama çalışmak zorunda olanlar sokakta. Benim ablam öğretmen evde oturmuş maaşını alıyor, benim iş yerim var ben de kapattım evdeyim. Peki özel sektör çalışanlarına ne olacak? Twitter o insanların yardım istekleri ile dolu. Tatil alan çocuklar avm ye gidiyor, millet karantinadan kaçıyor, bedava kartı olan yaşlılar sokakta geziyor. Yapmayın lütfen önlem almadık geç kaldık diyecek kadar basit değil olay. Sokağa çıkma yasağı ile en azından vurdum duymaz insanları evde tutmuş oluruz.

O konu hala anlamsız.
Hasta gizliliği diyorlar
Aile sagligi merkezlerindeki gebelik testlerini ona buna mesaj atarken hasta gizliliği yoktu.
Salgında hasta gizliliği olmaz.
Öte yandan kimlikleri bilinse, burası türkiye, ilk vaka italya dan geldi deniyor, kapalı çarşı esnafı vs dediler, gerçek olduğunu varsayalım, yakını ölen birinin hedefi olur adam.
Kime ne diyeceğimi, neresinden tutacağımı şaşırıyorum.
Yazmışsın mesela, test sonucu belli olmayan kişi, Ailenin evine hangi akla hizmet, nasıl bir bencillikle, cahillikle gelebilir?
Toplumca ilerlemedikçe üzgünüm ama hak ettiğimiz bu.
Salgın olana kadar, o okulun velileri ayaklanmadikca, salgın olduğunda artık konuşacak bir şey kalmıyor.
Hala topluma normalde olmasi gereken dirsek icine yada kullan at peceteye hapsirmayi anlatıyoruz, farkında mısın :)

Yok milyonda 1 ölüm vakası olsa ya ben ya kendi ailemden biri olur, öyle dillere destan bir şansımız vardır bizim

Ama çokça söyledim, bu hastalıkta bence ürkütücü kısım ölüm değil.
Gerçekten de hasta olsam kurtulamam, bedenim acıya ağrıya insan gibi yaşamamaya adapte olduğundan, bir virüsle savaşamaz.
Ankara ya bir grip girse bana uğrar da dağılır koca şehre ama bu kısım beni çok ilgilendirmiyor şuan, bir gün öleceğim zaten bakış açım bu
Ama o çekilen süreç ve sonrasında nasıl bir tahribat bıraktığının belirsiz olması.
Ha geldi ha gelecek olağan üstü hal durumu, yakın çevre aile çocuklar vs hepimizin endişesi kendimizden öte bu aslında.

Vakaların şehrinin açıklanması kitlesel göçe neden olur. Misal İstanbul dense millet tası tarağı toplar memlekete gider. Önünü alamazlar.
Küçük şehirlerin biri dense bu sefer o şehirden kaçacak yerleri olmadıkları için şehirde arbede çıkar. O nedenle evden çıkma yasağı falan olmadıkça şehir açıklanması ters etki yaratır bence.

Hayir canım seninle gorus farklılığiim olsa da belli bir seviyen var. En azından karsit goruslere saygılısin. Haha moduna gececek biri degilsin.

Bu topikten ciktim baska bir topikte bana yapılani ne kadar bos bir sey yaptığını anlasin diye yaptim ama hala haha modundalar.

Geyik yapilir. Kac gundur yuuzm gülmediği halde ben de yapıyorum ama kimseyi kırmadan ve uzatmadan. Arada fark var.

Ben de böyle düşünüyorum.Neden herkes şehirleri bu kadar merak ediyor,bunu da anlamadım.
Şehir önemli değil bana kalırsa,o virüs ülkenin öteki ucunda da olsanız bir otobüs yolculuğuna bakıyor.Tedbiri herkesin alması lazım.

Tutamazsınız işte, onu söylüyorum.
Aksine hastalık daha da yayılabilir bizim toplumda.
Bu benim görüşüm.
Apartman günleri, el altı kahvehaneler olacak dairelerde.
Artık tek bina değil sitelerde, dikey yaşam alanları mevcut.
Binadan, siteden çıkmayıp ama kapı kapı gezdikten sonra nasıl sokağa çıkma yasağı bu?
Keza illa ki çıkılacak ihtiyaçlar için, bu yerinde durmaz, kıçını kıramayan insanımız markete, eczaneye gittiğinde yine geçirecek.
İşte bu durumda zaten bu olacaksa ekonomiyi daha da baltalamanın manası yok.
Ayrıca şuan bence ülkemiz en temiz günlerini yaşıyor, hem bedene gösterdiğimiz özen hem de her yerin dezenfekte edilmesi ile.
Bilinçlendik.
3 ay da yasak olamayacağına göre, sonuç olarak yasak yok.
Olmayacak değil, bence gelecek ama önüne geçemeyecek.

Ilk ölüm Ankaradaydı.. arkadasimin esinin calistigi yerde..digerini bilmiyorum..

Hayır belirti göstermiyordu ve hasta değildi arkadaşım bize geldiğinde. Ailemin evine gelen arkadaşım pazar geldi. Kardeşinde hastalık belirtisi yok o zaman, zaten hastalık kabulü de pek yok o ara, risk grubu olunca ve arkadaşım bizim eve geldikten dört gün sonra( pazar bize geldi perşembe gecesi ateşlendi) kardeşinin ateşi de çıkınca sabahın köründe bana mesaj atmış haber vermek için. şimfi evde karantinada odaya tıkamışlar dışarı çıkarmıyorlar. Yiyeceğini verip ona ait bir de tuvalet vermişler, sürecin bitmesini bekliyorlar.

Evet kaygı yüksek ama tedbirden öte kontrol etme lüksümüz yok,süreci kontrol edemeyeceksek stresimizi çoğaltmamızın bi anlamı yok. Ne amaan hepimiz ölcez boşverin modunda olmak lazım ne de kesin o virüs gelir beni bulur öldürmezse de sakat bırakır modunda olmak lazım sanırım. İkisi de bünyeye zarar çünkü. Uç noktalardan kaçalım ortada bi yerde ellerimizi yıkayıp dua edelim

Zamanın birinde Kartal EAH bir yıl çalıştım sonra istifa ettim,ne muazzam doktorları olduğuna birebir şahitim. Ne kadar idealist olduklarına yemin edebilirim. Ellerinden geleni yapacaklardır,bikaçıyla iletişimim hala var sürünerek de olsa hep yaptılar/yapıyorlar. Yapmayın etmeyin herbiri öyle kıymetli ki kendi ailesinden çok hasta görecekler bu süreçte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…