- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.393
- 798
Amin, cümlemizin.Allah taksiratini affetsin.
Ps: sigarayı bırak.
Buna inanıyorum ben.
Ama şuan dinlediklerim bambaşka, yani biz hasta olmuş da olabiliriz, yanlış tanı almış da olabiliriz veyahut hasta olduğumuzda anlamayacak olabiliriz.
Gerçi ben virüs alsam kesin ölürüm.
Senelerdir geçmeyen bronşitime alerjik astım tanısı kondu, 2 paket sigara içerim, sağlık namına nefes alıyorum sadece, uyku desen günde 3 4 saat, bağışıklık sistemim zayıf sürekli hastayım, hepatit b geçmişim var, çocukluğumda 2 ameliyatım
Sizi niye kızdırdılar?Dünya salginla boğuşuyor, biz kucuk islerle.
Gorus farklılığı nedeniyle degil de, art niyetli olduguna inandığım herkesi goz ardi ettim/edecegim.
Burdaki begeniler, linc girişimleriniz umrumda degil.
Insanlar ölüyor farkinda misiniz? . Yakında sizin de hasta secimleriniz olabilir yakınlarınız bogularak olebilir. Allah göstermesin. Kimseye dilemem.
Siz hala biri yazsa da polemige girsem, birine gulsem derdindesiniz.
Isteyen üzerine alınabilir, isim vermiyorum.
Sizi niye kızdırdılar?
Gözardı etmek iyi seçenek.
Aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama aynı şele mücadele ediyoruz.
Bu sebeple bilgi, öngörü, destek yeri geliyor geyik desteği yapıyor ve görüyoruz.
Belki ben kızdırdım bilmiyorum ama boşverin ya, ölümlü dünya olduğunu iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerdeyiz☺
Sokağa çıkma yasağına gerek yoksa hiçbirimiz evde oturmayalım o zaman. Bakın siz anlamıyorsunuz sanırım. Maddi olarak çok kötü durumda olmayanlar evde ama çalışmak zorunda olanlar sokakta. Benim ablam öğretmen evde oturmuş maaşını alıyor, benim iş yerim var ben de kapattım evdeyim. Peki özel sektör çalışanlarına ne olacak? Twitter o insanların yardım istekleri ile dolu. Tatil alan çocuklar avm ye gidiyor, millet karantinadan kaçıyor, bedava kartı olan yaşlılar sokakta geziyor. Yapmayın lütfen önlem almadık geç kaldık diyecek kadar basit değil olay. Sokağa çıkma yasağı ile en azından vurdum duymaz insanları evde tutmuş oluruz.Yahu gerçekten konuya bakarsanız bunu yazışım 50.falan olabilir artık okumaktan kusacak konudaki üyeler!
Ülke göç aldı göç, gelenlerin çoğu zaten enfekte.
Bizde sayı artmasın da kimde artsın!
Şu 1 ayda 50bin vatandaş çıktı girdi ya da ülkesine döndü hem de virüsün bulunduğu ülkelerden.
Zaten hasta olarak geldiler yani anlatabiliyor muyum?
Sokağa çıkma yasağı yerine ülkeye giriş kapatılmalı zorunlu karantina olmalıydı, olmadığı ve geç kalındığı için sonumuz hayrolsun yani.
Hangi ülkeye 2 3 hafta içinde bunca vatandaşı girdi acaba???
Elazığ depremine kalmadan zaten ortalık toz dumandı. Sorgulamayı bırakmadım , bırakamam çünkü hiç bir suçu günahı olmayan, tedbirli dürüst ve canımdan çok sevdiğim insanların hayatı risk altında. Ne vaka sayısı belli ne şehir, lanet virüs poşet / plastik üstünde yaşıyor, metalde yaşıyor vs vs kaygı düzeyim had safhada tabii ki doğal olarak. Ülkede muhtemelen dezenfekten yapacak alkoli üretecek fabrika yok, zira şeker pancarı fabrikaları satıldı. Ülkede be kadar yatak var, kaç tane solunum cihazı var, hastane kapasitesi nedir, kimse bilgi vermiyor. Yahu hastanelerde doğru düzgün sabun yok. Okulların, toplu alanların tuvaletlerı pislik içinde hastaneler dahil. Hala temizlik imandan gelir bilmem ne.
Kiz nerelerdesin gel bir iki polemik yasayalimHay agzina saglik.. olay burda kostek olmak kulp takmak baska bisey degil zaten.
Yok milyonda 1 ölüm vakası olsa ya ben ya kendi ailemden biri olur, öyle dillere destan bir şansımız vardır bizimKesinlikle bağışıklık çok önemli, ben ömrümde grip olduğumda ateşlenmem mesela ama rinoplasti sonrası bir grip oldum bağışıklığım düştüğü için önce orta kulak iltihabına çevirdi sonra sinüzit oldum geberiyorum sandım bir ay iğneli haplı antibiyotik tedavisi gördüm. Bu bağlamda bağışıklığın önemini bir kez daha anladım,önünde saygıyla diz çöktüm.
Bu kadar güçlü bir salgından kaçabileceğimizi sanmıyorum aslında ama hijyen dikkat her zaman iyidir yararı vardır zararı yoktur,elimizden geleni yaptık yapıyoruz,bugün kayınvalide ile kayınpederi götürdük zatürre aşısı yaptırdık korona geçirirken belki zatürreyi hafif atlatırlar diye. Vitaminler aldık onlara ,ben internetten elma sirkesi siparişi verdim vs vs. Fakat bi yandan çılgınlar gibi çalışan eşim dizimin dibinde diye çok mutluyum sonra bu farkındalığım için kendimle gurur duyuyorum hala kontrolden çıkmamışım demek ki bu kaotik ortamda diyorum. Çocuğu eşime kitleyip iki saat uyuyorum sonuçta bugünler de bi daha gelmeyecek. Velhasıl hem tedbir alıp hem anı yaşıyorum yarın filan öleceksem de ceplerimde güzel anılar olsun
Sen de baştan şuyum var buyum var diye mağlubiyeti kabul etme sonuçta kimler kimler de atlattı di mi onu da bilmiyoruz,senin bağışıklık o bahsettiklerinle başa çıktıysa korona nedir ki diye de düşünebiliriz.. Velhasıl ölmeme ihtimalimiz de %97 bunu unutmayalım
Kiz nerelerdesin gel bir iki polemik yasayalim
Vakaların şehrinin açıklanması kitlesel göçe neden olur. Misal İstanbul dense millet tası tarağı toplar memlekete gider. Önünü alamazlar.O konu hala anlamsız.
Hasta gizliliği diyorlar
Aile sagligi merkezlerindeki gebelik testlerini ona buna mesaj atarken hasta gizliliği yoktu.
Salgında hasta gizliliği olmaz.
Öte yandan kimlikleri bilinse, burası türkiye, ilk vaka italya dan geldi deniyor, kapalı çarşı esnafı vs dediler, gerçek olduğunu varsayalım, yakını ölen birinin hedefi olur adam.
Kime ne diyeceğimi, neresinden tutacağımı şaşırıyorum.
Yazmışsın mesela, test sonucu belli olmayan kişi, Ailenin evine hangi akla hizmet, nasıl bir bencillikle, cahillikle gelebilir?
Toplumca ilerlemedikçe üzgünüm ama hak ettiğimiz bu.
Salgın olana kadar, o okulun velileri ayaklanmadikca, salgın olduğunda artık konuşacak bir şey kalmıyor.
Hala topluma normalde olmasi gereken dirsek icine yada kullan at peceteye hapsirmayi anlatıyoruz, farkında mısın :)
Hayir canım seninle gorus farklılığiim olsa da belli bir seviyen var. En azından karsit goruslere saygılısin. Haha moduna gececek biri degilsin.Sizi niye kızdırdılar?
Gözardı etmek iyi seçenek.
Aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama aynı şele mücadele ediyoruz.
Bu sebeple bilgi, öngörü, destek yeri geliyor geyik desteği yapıyor ve görüyoruz.
Belki ben kızdırdım bilmiyorum ama boşverin ya, ölümlü dünya olduğunu iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerdeyiz☺
yapak yapakta.. senin nick neydi yaa degismeyin su nickleri yaa☹
Vakaların şehrinin açıklanması kitlesel göçe neden olur. Misal İstanbul dense millet tası tarağı toplar memlekete gider. Önünü alamazlar.
Küçük şehirlerin biri dense bu sefer o şehirden kaçacak yerleri olmadıkları için şehirde arbede çıkar. O nedenle evden çıkma yasağı falan olmadıkça şehir açıklanması ters etki yaratır bence.
Tutamazsınız işte, onu söylüyorum.Sokağa çıkma yasağına gerek yoksa hiçbirimiz evde oturmayalım o zaman. Bakın siz anlamıyorsunuz sanırım. Maddi olarak çok kötü durumda olmayanlar evde ama çalışmak zorunda olanlar sokakta. Benim ablam öğretmen evde oturmuş maaşını alıyor, benim iş yerim var ben de kapattım evdeyim. Peki özel sektör çalışanlarına ne olacak? Twitter o insanların yardım istekleri ile dolu. Tatil alan çocuklar avm ye gidiyor, millet karantinadan kaçıyor, bedava kartı olan yaşlılar sokakta geziyor. Yapmayın lütfen önlem almadık geç kaldık diyecek kadar basit değil olay. Sokağa çıkma yasağı ile en azından vurdum duymaz insanları evde tutmuş oluruz.
Ilk ölüm Ankaradaydı.. arkadasimin esinin calistigi yerde..digerini bilmiyorum..Ben de böyle düşünüyorum.Neden herkes şehirleri bu kadar merak ediyor,bunu da anlamadım.
Şehir önemli değil bana kalırsa,o virüs ülkenin öteki ucunda da olsanız bir otobüs yolculuğuna bakıyor.Tedbiri herkesin alması lazım.
O konu hala anlamsız.
Hasta gizliliği diyorlar
Aile sagligi merkezlerindeki gebelik testlerini ona buna mesaj atarken hasta gizliliği yoktu.
Salgında hasta gizliliği olmaz.
Öte yandan kimlikleri bilinse, burası türkiye, ilk vaka italya dan geldi deniyor, kapalı çarşı esnafı vs dediler, gerçek olduğunu varsayalım, yakını ölen birinin hedefi olur adam.
Kime ne diyeceğimi, neresinden tutacağımı şaşırıyorum.
Yazmışsın mesela, test sonucu belli olmayan kişi, Ailenin evine hangi akla hizmet, nasıl bir bencillikle, cahillikle gelebilir?
Toplumca ilerlemedikçe üzgünüm ama hak ettiğimiz bu.
Salgın olana kadar, o okulun velileri ayaklanmadikca, salgın olduğunda artık konuşacak bir şey kalmıyor.
Hala topluma normalde olmasi gereken dirsek icine yada kullan at peceteye hapsirmayi anlatıyoruz, farkında mısın :)
Yok milyonda 1 ölüm vakası olsa ya ben ya kendi ailemden biri olur, öyle dillere destan bir şansımız vardır bizim
Ama çokça söyledim, bu hastalıkta bence ürkütücü kısım ölüm değil.
Gerçekten de hasta olsam kurtulamam, bedenim acıya ağrıya insan gibi yaşamamaya adapte olduğundan, bir virüsle savaşamaz.
Ankara ya bir grip girse bana uğrar da dağılır koca şehre ama bu kısım beni çok ilgilendirmiyor şuan, bir gün öleceğim zaten bakış açım bu
Ama o çekilen süreç ve sonrasında nasıl bir tahribat bıraktığının belirsiz olması.
Ha geldi ha gelecek olağan üstü hal durumu, yakın çevre aile çocuklar vs hepimizin endişesi kendimizden öte bu aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?