bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yani biz gerçekten değişik insanlarız.
Sokağa çıkma yasağı olsa ilk yapılacak şey katlardaki boşlukta gün yapmak, okey oynamak hatta koltuk döşek de atılır anlatabildim mi?
Bizim millete işlemez o yöntemler.
Eve kitlensen balkondan geçeriz ne olacak.
italyanlar mis gibi balkonda şarkı söylüyor, videoyu izlediğimde yeminle ben bile ‘atlarım la ordan, kahve içer gelirim ne var’ diye düşündüm

Araştırmacı gazeteci Alicja Hanım

Aslinda Italya'da durum bu. Orada doktorlar hasta seciyorlar. biz o duruma gelmemek icin disari cikmalari azaltalim yazmisim ama o cumle cimbizla cekildi. Oyle düşünmesem ikinci paragrafi yazmam.

Bu durumda biri bana dışarı çıkabilirsin dese, buyur sen çık istersen derim. Bencilliğin sırası değil, zorunlu olmadıkça çıkmıyorum, keyfi çıkanda kul hakkına giriyor.

Bu arada erkeklerde ölüm oranı daha yüksek 2,8% , kadınlardan 1,7%. Dışarıda fazla çalışma, daha çok ısanla temas, fazla sıgara ıcımı gıbı nedenler sayılmış Çin özelinde bu sonuçlar için ama biyolojik olarak da östrojen hormonu koruyucu özellikle kronık kalp damar hastalıklarında , ve bazıları da XX kromomuznun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylüyor. Bütün virüs salgınlarında erkek ölümleri daha fazlaymış şimdiye kadar. Allahtan MERS denen nanen hızlı yayılmıyordu. O lanet şey çok çok öldürücüydü ve Ortadoğu kökenliydi. Bari onun ve sarsın aşısı bulunsa da dünya rahat etse .

Ayol ben apartmanda da yaşamıyorum, okey oynayacak komşum bile olmaz
Balkonda bir başıma şarkı söylerim artık

Çanakkale savaşında da bu yapılmış aslında imkanlar çok sınırlı olduğu için iyileşebilecek hastalar tedavi edilmeye çalışılmış,hatta bi doktor ölmek üzere olduğu için oğluna morfin vurmamıştı,anı olarak yıllarca anlatıldı bize.

Yani söylediğiniz şey özünde çok tartışmaya açık çok spesifik durumlar ve tamamiyle içinde bulunduğu duruma göre karar verilir ve yapılabilir. Yani 90 yaşında birsürü ek hastalığı olan bir hastaya mı son entübe cihazını takarsınız 30 yaşındaki gencecik bi kadına mı? Kar zarar olasılık hesabı yapılır ve bir karar verilir.

Burdan bu kadar büyük bi alınganlık yaşadığınıza göre bi oturup değerlendirin ben yüzyıllardır yapılan birşeye neden bu kadar bozuldum? Nerede kayırılmadım geri planda kaldım da şuan buna benzer bişeyi hissettim? Bu virüs gelir geçer de bu farkındalık size iyi gelir bence.

Bu durumda biri bana dışarı çıkabilirsin dese, buyur sen çık istersen derim. Bencilliğin sırası değil, zorunlu olmadıkça çıkmıyorum, keyfi çıkanda kul hakkına giriyor.
Market disinda ben de cikmiyorum o da uc gunde bir. Birinden alip birine bulastirmayacagimin garantisini kim verebilir.

Söyle söyleyeyim
Ilk vaka evimin ve işimin 500 metre ilerisindeki bir sitede yaşıyor diye dedikodu çıktı.
Bilmiyoruz, hala öyle olduğunu söylüyorlar..
Mesela filmdelisi de başka bir yerde söylüyor.
Biz ne yaptık,
Mahallemiz zaten butik bir yer, alçak katlı binalar, geneli birbirini tanıyor vs
Dedikodu çıkınca,
Bütün esnaf ve işyerleri bir kaç şirketle toplu anlaştık,
Is yerleri dezenfekte edildi.
Civardaki bütün siteler ortak kullanım alanlarını dezenfekte etti.
Marketlere ve bankalara baskı yapıldı, bankalarda yine dezenfekte edildi
Marketler de başarılı olamadık :)
Okullar ilk vaka çıktığı gün, öğleden sonra, hatta anaokulları 12 de tatil edildi.
Onlar da Aynı şekilde temizlik işlemi için çalıştıkları şirketleri, yapilan işlemi, kullanılan malzemeleri falan ayrıntılı paylaştı.
Hatta servis şirketleri ile de konuşuldu.
Derken zaten okullar tatil edildi
Biraz sosyo ekonomik seviye ile alakası var muhtemelen. Ama az panikle çok iş yapıldı.
Her yerde tüm Bu tedbirler ilk gunden alinsaydi, bence epey yol katederdik.

He her şey yolunda mi seyretti? Hayır tabiki..
marketlerde hic bir şey bulamadık 2 gün :) simdi sorun yok.
Bir de Bugün kasaba indim,
Bir kac kiside profesyonel maskelerden vardı, gerek yok, sağlık personeline birakin dediklerinden.
Yasaklara uyum Konusunda da Da ilk gun gencler cafelerdeydi
Kapattiklari için şimdi etraf sakin.
Bir de her yerde ilk vaka buradaymış dendiğini anladık, tedbirlere devam :)

Bugün kayınpederimi aradım, dışarıdaydı arkadaşlarıyla, baba çıkma 2-3 hafta dışarıya mecbur kalmadıkça dedim. Bizim buralarda virüs falan yok, siz dikkat edin, çok korkuyorsanız, atlayın buraya gelin dedi
konuşmayı bitirdim bu kararlı tavır karşısında, herhalde biz yanlış yapıyoruz bir şeyleri dedim

Dediğiniz gibi yaşadığınız yerle ilgili bence. Çok net söylüyorum bu söylenti benim yaşadığım yerde yayılsaydı oluşacak görüntüler post apocalyptic filmlerden fırlamış gibi olurdu

Alinganlik mi? Annem cift makineye bagli, solunum yetmezliğini biliyorum. Empati yapiyorum yasli hasta yakinlariyla. Inanin bu kadar basit degil.

Dediğiniz gibi yaşadığınız yerle ilgili bence. Çok net söylüyorum bu söylenti benim yaşadığım yerde yayılsaydı oluşacak görüntüler post apocalyptic filmlerden fırlamış gibi olurdu

Ben zarar edeceğimi bile bile bakanlık kararını beklemeden, randevuları iptal ettim.
Dezenfekte edilsin, sonra gelirler dedik.
Dezenfekte edildi ama her gun 10-12 kisi gir cik yapacak diye icimize sinmedi.
Öyle de kapattık zaten :) bakalım ne zaman açılır.

Yok ben evini ya da kimliğini bilmiyorum, sadece çalıştığı yer.
Ve kesin o diyemem yüzde 90 diyorum çünkü daha totomuz rahat otururken saatler öncesi öğleden sonra öğrenmiş, o iş yerinde el altından çalıştığı birimde eve yollanmış, doktorlar toplantı yapıyordu ve tüm plaza ablam dahil korona çıktı diye feryat ediyordu.
Yoksa valla başka bişi bilmiyorum

Herkes aynı bilinçte değil, keşke olsa
Sadece bilinç de değil herkes aynı imkanlara sahip değil
Hala ben virüs görmüyom ki, hani nerde virüs demek ki yok diyen insanlar var
Düşünün bir de bu insanların işveren olduğunu
Bu işverenlerin çalıştırdığı işçilerin ekmek parası peşinde, çoluk çocuk sahibi insanlar olduğunu
Çok karmaşık herşey

Lyanna Mormont bu arada o haberde "vefat eden kişi 90 yaşındaydı yanlışlık olmuş" denilmesini kontrol ettim şimdi ibb vefat edenler listesinden, adam 89 yaşında yazıyor yanlışlık görünmüyor yani

Onceligi kotu olan hastaya verirsin yani. Yas kriteri olmadan.

Ay acaba göz ardı edildim mi, heyecan yaptım şu an :)
Arkadaşlar, canlarım
Öncelik konusu sadece hekimin insiyatifinde değil elbette.
Zaten bu gibi durumlarda bir sıralama var
Tıpkı organ bağışında olduğu gibi.
Maksimum fayda sağlayacak kişi kim, ona bakılır.
Yaş tek kriter değil.
Buradaki zorluk, organ bağışında falan bunu dosyalara bakarak karar verirler, burada hastanın gözlerinin içine bakarak.
Doktorları yıpratan bu.
Durumu kötü olan eğer çok kötüyse, geri dönüş ihtimaline göre iyi olan da seçilebilir..
En kötüden en iyiye gitmez.
Savaş alanında oldugu gibi.
Müdahele ettiğinizde hangisinin yasama sansi yüksekse ona mudahele edilir. Ve diğeri kaderine bırakılır.
Allah yardımcıları olsun, çok zor yaşadıkları.
Ve umarım aynı şeyle imtihan olmayiz.

Elitlik böyle bir şey azizim. Bu olay ülkenin %85inde marketlerin yağmalanması ve mahallelinin yarısının memleketine kaçmasıyla sonuçlanırdı.
Cidden, sakın taşınmayın o mahalleden. Gözümün önünde alçak çitli, yeşil çimen bahçeli Amerikan banliyöleri canlandı.

Herkes sizin çevreniz gibi olsa zaten sokağa çıkmayın diye yalvarmak gerekmezdi, ne güzel misler gibi önleminizi almışsınız mahallece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…