- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.393
- 798
Yani biz gerçekten değişik insanlarız.Oh ben değilim beni seviyon
Yok o video İtalya'ymış, müzik montajmış. Videoları biliyorsun o iş bende
Ya bugün kaçak okey oynatan kahveye baskın yapmışlar, okeyciler "salgın olduğunu bilmiyorduk" demişler. Arkadaş ne okey aşkıdır, yancı olmak için ölecek millet. Kelimenin gerçek anlamıyla ölecek ama
Araştırmacı gazeteci Alicja Hanım
Şöyle bir haber var mesela, milliyet ve ahaberde. Çok güzel cümleler kurmuşlar bakan 89 yaş demiş, bu hasta 90 yaşındaymış ve zatürreden ölmüş, coronavirusten değil.
Ama başka bir sitede esnaf arkadaşları farklı birşey söylemiş görünüyor.
Türkiye’de koronavirüsten hayatını kaybeden ilk kişi, İstanbul-Beyoğlu’ndaki Melis Eczanesi’nin sahibi İhsan Giray - Medyascope
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 17 Mart gecesi yaptığı açıklamada, Türkiye’deki ilk ölümlü koronavirüs vakası olarak bildirdiği 89 yaşındaki erkekmedyascope.tv
Benim izlenimimi sorarsan güzel haber yapmış ahaber ve milliyetama inanmadım.
Aslinda Italya'da durum bu. Orada doktorlar hasta seciyorlar. biz o duruma gelmemek icin disari cikmalari azaltalim yazmisim ama o cumle cimbizla cekildi. Oyle düşünmesem ikinci paragrafi yazmam.
Kesinlikle öyle.Onceligi kotu olan hastaya verirsin yani. Yas kriteri olmadan.
Ayol ben apartmanda da yaşamıyorum, okey oynayacak komşum bile olmazYani biz gerçekten değişik insanlarız.
Sokağa çıkma yasağı olsa ilk yapılacak şey katlardaki boşlukta gün yapmak, okey oynamak hatta koltuk döşek de atılır anlatabildim mi?
Bizim millete işlemez o yöntemler.
Eve kitlensen balkondan geçeriz ne olacak.
italyanlar mis gibi balkonda şarkı söylüyor, videoyu izlediğimde yeminle ben bile ‘atlarım la ordan, kahve içer gelirim ne var’ diye düşündüm
Araştırmacı gazeteci Alicja Hanım
Aslinda Italya'da durum bu. Orada doktorlar hasta seciyorlar. biz o duruma gelmemek icin disari cikmalari azaltalim yazmisim ama o cumle cimbizla cekildi. Oyle düşünmesem ikinci paragrafi yazmam.
Niyet onemli filmdelisi. Ben yazacağımı yazdım. Sadece yas ile hastanin yasam hakkinin elinden alınmasına karsiyim.
Market disinda ben de cikmiyorum o da uc gunde bir. Birinden alip birine bulastirmayacagimin garantisini kim verebilir.Bu durumda biri bana dışarı çıkabilirsin dese, buyur sen çık istersen derim. Bencilliğin sırası değil, zorunlu olmadıkça çıkmıyorum, keyfi çıkanda kul hakkına giriyor.
Hasta gizliliği değil de sebebi bence paniğe sevketmemek. Bu konuda da tek bir doğru yok maalesef. Dün ölen hastanın eczacı olduğunu, kalfasından bulaştığını söyledi bazı yerel gazeteler ve İnternet haber siteleri. Şimdi düşünüyorum o adam enfekte olduğunu bilmeden kaç kişiye temas etti kim bilir? Ve kaç kişi bilmeden bu hastalığı yaydı? Acaba bilinse insanlar farklı tedbir alabilir miydi?
Ama bir taraftan da halkımız cidden asla ama asla itidalli davranabilen insanlar değil. Virüsün hangi şehirde kim olduğunu bildikleri takdirde neler olabileceğini tahayyül bile edemiyorum.
Ayakkabı fırlatırız yalnız hissetme diyeAyol ben apartmanda da yaşamıyorum, okey oynayacak komşum bile olmaz
Balkonda bir başıma şarkı söylerim artık
Bugün kayınpederimi aradım, dışarıdaydı arkadaşlarıyla, baba çıkma 2-3 hafta dışarıya mecbur kalmadıkça dedim. Bizim buralarda virüs falan yok, siz dikkat edin, çok korkuyorsanız, atlayın buraya gelin dediYani biz gerçekten değişik insanlarız.
Sokağa çıkma yasağı olsa ilk yapılacak şey katlardaki boşlukta gün yapmak, okey oynamak hatta koltuk döşek de atılır anlatabildim mi?
Bizim millete işlemez o yöntemler.
Eve kitlensen balkondan geçeriz ne olacak.
italyanlar mis gibi balkonda şarkı söylüyor, videoyu izlediğimde yeminle ben bile ‘atlarım la ordan, kahve içer gelirim ne var’ diye düşündüm
Söyle söyleyeyim
Ilk vaka evimin ve işimin 500 metre ilerisindeki bir sitede yaşıyor diye dedikodu çıktı.
Bilmiyoruz, hala öyle olduğunu söylüyorlar..
Meselafilmdelisi de başka bir yerde söylüyor.
Biz ne yaptık,
Mahallemiz zaten butik bir yer, alçak katlı binalar, geneli birbirini tanıyor vs
Dedikodu çıkınca,
Bütün esnaf ve işyerleri bir kaç şirketle toplu anlaştık,
Is yerleri dezenfekte edildi.
Civardaki bütün siteler ortak kullanım alanlarını dezenfekte etti.
Marketlere ve bankalara baskı yapıldı, bankalarda yine dezenfekte edildi
Marketler de başarılı olamadık :)
Okullar ilk vaka çıktığı gün, öğleden sonra, hatta anaokulları 12 de tatil edildi.
Onlar da Aynı şekilde temizlik işlemi için çalıştıkları şirketleri, yapilan işlemi, kullanılan malzemeleri falan ayrıntılı paylaştı.
Hatta servis şirketleri ile de konuşuldu.
Derken zaten okullar tatil edildi
Biraz sosyo ekonomik seviye ile alakası var muhtemelen. Ama az panikle çok iş yapıldı.
Her yerde tüm Bu tedbirler ilk gunden alinsaydi, bence epey yol katederdik.
He her şey yolunda mi seyretti? Hayır tabiki..
marketlerde hic bir şey bulamadık 2 gün :) simdi sorun yok.
Bir de Bugün kasaba indim,
Bir kac kiside profesyonel maskelerden vardı, gerek yok, sağlık personeline birakin dediklerinden.
Yasaklara uyum Konusunda da Da ilk gun gencler cafelerdeydi
Kapattiklari için şimdi etraf sakin.
Bir de her yerde ilk vaka buradaymış dendiğini anladık, tedbirlere devam :)
Alinganlik mi? Annem cift makineye bagli, solunum yetmezliğini biliyorum. Empati yapiyorum yasli hasta yakinlariyla. Inanin bu kadar basit degil.Burdan bu kadar büyük bi alınganlık yaşadığınıza göre bi oturup değerlendirin ben yüzyıllardır yapılan birşeye neden bu kadar bozuldum? Nerede kayırılmadım geri planda kaldım da şuan buna benzer bişeyi hissettim? Bu virüs gelir geçer de bu farkındalık size iyi gelir bence.
Dediğiniz gibi yaşadığınız yerle ilgili bence. Çok net söylüyorum bu söylenti benim yaşadığım yerde yayılsaydı oluşacak görüntüler post apocalyptic filmlerden fırlamış gibi olurdu
Yok ben evini ya da kimliğini bilmiyorum, sadece çalıştığı yer.Söyle söyleyeyim
Ilk vaka evimin ve işimin 500 metre ilerisindeki bir sitede yaşıyor diye dedikodu çıktı.
Biz ne yaptık,
Mahallemiz zaten butik bir yer, alçak katlı binalar, geneli birbirini tanıyor vs
Dedikodu çıkınca,
Okullar ilk vaka çıktığı gün, öğleden sonra, hatta anaokulları 12 de tatil edildi.
Onlar da Aynı şekilde temizlik işlemi için çalıştıkları şirketleri, yapilan işlemi, kullanılan malzemeleri falan ayrıntılı paylaştı.
Biraz sosyo ekonomik seviye ile alakası var muhtemelen. Ama az panikle çok iş yapıldı.
Bir kac kiside profesyonel maskelerden vardı, gerek yok, sağlık personeline birakin dediklerinden.
Ben zarar edeceğimi bile bile bakanlık kararını beklemeden, randevuları iptal ettim.
Dezenfekte edilsin, sonra gelirler dedik.
Dezenfekte edildi ama her gun 10-12 kisi gir cik yapacak diye icimize sinmedi.
Öyle de kapattık zaten :) bakalım ne zaman açılır.
Aa, bu konuda ben de hemfikirim.
Kimin ne yaşayacağı ne atlatacağı ya da evrene nasıl faydalı olacağı bilinmez.
Bir insan da bunda güç yetisinde olamaz.
Başıma gelse oturur ağlarım ama öncelik olarak hangisi daha kötü ise onu seçerim sanırım.
Daha acil olan önceliklidir gözümde.
Onceligi kotu olan hastaya verirsin yani. Yas kriteri olmadan.
Elitlik böyle bir şey azizim. Bu olay ülkenin %85inde marketlerin yağmalanması ve mahallelinin yarısının memleketine kaçmasıyla sonuçlanırdı.Söyle söyleyeyim
Biz ne yaptık,
Dedikodu çıkınca,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?