- 23 Ocak 2016
- 35.365
- 51.219
- 598
Avm leri de işte ekonomi için kapatamıyorlar bir yönden onlara hak veriyorum ama biz evde haftasonu karantinaya uyuyorsak otellerde konaklayıp kayak yapanları anlayamıyorum hepsi yabancı turist mi hayırCnm onlar asgari ücretle geçinemezler
Birde devlet isteseydi oralar da kapanırdı
Cafelerde restoranlarda virus bulasma riski varda oteller de yok mu yani
1)AVM açık bulaş yok,Okul kapalı var 2)Hastane kantini açık bulaş yok lokanta kapalı var
3)Turiste bulaş yok vatandaşa var.
4)TVlerde mesafe yok bulaş yok evde karı kocaya var
5)uçakta dip dibe bulaş yok, binerken 2mt yakınına var
Alıntı
Evet hiç adil değil resmen ömründen 1 seneyi çöpe attım kimseyle görüşmüyorum ailemde dahil beden sağlığımı koruyayım derken ruh sağlığımı kaybediyorum onu hissediyorum markete bile gitmiyorum o derece diyim sizeEvet orada çalışanlar var farkındayım ama şuanda birçok sektör yara aldı ki ama biz evde onlar orada kayak yapıyor hiç adil bir düzen değil
Yok o kadar da yüklenmeyin kendinize markete gidin dışarı çıkıp hava almak iyi geliyor ben çıkıyorum anksiyete panikatak hastasıyım bazen evde çok daralıyorumEvet hiç adil değil resmen ömründen 1 seneyi çöpe attım kimseyle görüşmüyorum ailemde dahil beden sağlığımı koruyayım derken ruh sağlığımı kaybediyorum onu hissediyorum markete bile gitmiyorum o derece diyim size
Cnm marketlerde hastanelerde onceden nasılsa şimdide aynıEvet hiç adil değil resmen ömründen 1 seneyi çöpe attım kimseyle görüşmüyorum ailemde dahil beden sağlığımı koruyayım derken ruh sağlığımı kaybediyorum onu hissediyorum markete bile gitmiyorum o derece diyim size
Bulunduğum yerde çoğu zaman kalabalık maalsef herkes dikkat etse sorun olmayacak uzun süredir çıkmıyordum bugun çıktım adamın birinde maske yok atkıyla kapatmış ağzını güler mısın ağlar mısın insanları uyarmaktan yoruldum sıra beklerken benim dibime yanaşınca o sıra daha erken gelmeyecek sana ya da maske inik sigara içip dumanını yüzüne yüzüne üflemek mi dersin bunlardan dolayı çıkmıyorumCnm marketlerde hastanelerde onceden nasılsa şimdide aynı
Bazı saatlerde daha az insan oluyor hiç değilse o saatlerde cık biraz hava al. Ruh saglıgının bozulması covid olmaktan cok daha kötüdür emin ol.
Öyle bir teşhisim yok ama bu süreçten sonra gitsem kesin konulur o kadar bunaldım yan yana sohbet edecek insan arıyorum artık ilk zamanlar umursamıyordum iyidi ama artık iyice bunaldımYok o kadar da yüklenmeyin kendinize markete gidin dışarı çıkıp hava almak iyi geliyor ben çıkıyorum anksiyete panikatak hastasıyım bazen evde çok daralıyorum
Kim bunalmadı ki ama lütfen çıkın az da olsa dışarı bakın annem kronik hasta insanların olmadığı bir yerde günlük yürüyüşünü yapıp geliyorÖyle bir teşhisim yok ama bu süreçten sonra gitsem kesin konulur o kadar bunaldım yan yana sohbet edecek insan arıyorum artık ilk zamanlar umursamıyordum iyidi ama artık iyice bunaldım
Havalar biraz daha düzelsin artık çıkacağım çift maske takıyorum zaten ona rağmen bulaşırsa da yapacak bir şey yok ne diyimKim bunalmadı ki ama lütfen çıkın az da olsa dışarı bakın annem kronik hasta insanların olmadığı bir yerde günlük yürüyüşünü yapıp geliyor
Onlar zengin cunku onların yaşam hakkı sosyalleşme hakkı var
Sen ben fakir fukara ya gelince hes kodu sorulur e tabi adı üstünde hayat eve sığar.. Siz eve sığın evde yaşamaya calısın, biz sizin yerinize gezeer eğleniriz diyorlar.
Turistler de maskesiz haftasonu yasagına takılmadan cirit atıyorlar her yerde
Biz eve sığıyoruz onlar sığamıyor
Çinliler hangi aşıyı yaptırmış bilginiz var mı.Bir yanda da Çinlilerin,İsrailin kendi aşısını kullanmamaları
Yok bilmiyorum):Çinliler hangi aşıyı yaptırmış bilginiz var mı.
Niloyatospikk aşı vurulalım tmmda hani aşı, ilk vurulanların 2. aşıyı olmaları lazım ondan sonra yeterli aşı gelecekte bize sıra gelecekte...
Ben de bişey anlamadım canım bakalım zamanla görürüzÇinliler hangi aşıyı yaptırmış bilginiz var mı.
Niloyatospikk aşı vurulalım tmmda hani aşı, ilk vurulanların 2. aşıyı olmaları lazım ondan sonra yeterli aşı gelecekte bize sıra gelecekte...
ben de bunu merak ediyorum. Aşının ne kadar süre koruculuğunun devam ettiği konusunda bir açıklama yok. 6 ay deniyor. O zaman 6 ay sonra henüz aşı vurulmayanlar ile vurulduğu aşının koruyuculuğu geçenler arasında virüs yine dolaşacak, bitmeyecek. Ayrıca vurulmayım demiyorum, vurulacağım ama aşı vurulduktan sonra da tedbirlere devam edilecekse ve yine covid olma riskimiz devam edecekse o zaman aşı olmanın ne anlamı var?Aşı olunca da bitmeyeceğini söylüyorlar Mehmet Ceyhan unutun aşı olduğunuzu tedbirlere devam edin diyor. Bilim kurulu üyesi 7 8 ayda bir aşı vurulmamız gerekebilir diyor. Aşı işe yaramayacaksa vurulmanın anlamı ne o zaman
Ağır geçirilmicek ölümler azalacak deniyor aşı ile.ben de bunu merak ediyorum. Aşının ne kadar süre koruculuğunun devam ettiği konusunda bir açıklama yok. 6 ay deniyor. O zaman 6 ay sonra henüz aşı vurulmayanlar ile vurulduğu aşının koruyuculuğu geçenler arasında virüs yine dolaşacak, bitmeyecek. Ayrıca vurulmayım demiyorum, vurulacağım ama aşı vurulduktan sonra da tedbirlere devam edilecekse ve yine covid olma riskimiz devam edecekse o zaman aşı olmanın ne anlamı var?
Yok çalışmıyorum daha doğrusu zar zor bulduğum işimi de pandimide kaybettim, yakın çevremde neredeyse yakalanmayan kalmadı (eşim bile ) vakalar 30bin olana kadar çıkıyordum ondan sonra bende panik başladı birde eşimden de bana bulaşmayınca iyice tedbiri arttırdım. Tek olsam sorun yok da çocukla olunca zor oluyor anlamıyor zavallım yürüyüş değil arkadaş istiyor, bir çocuk görse evine kadar gidiyor nerdeyse bu durum onu daha cok etkiliyor arkadaş görüp de onunla doya doya oynayamamak.. Çok şükür çevremdeki insanlar kolay atlattı ama o kadar kolay atlatmalarına rağmen aylardır etkileri devam ediyor böyle olunca insan ister istemez endişeleniyor ileride kalıcı hasar bırakır mı diye aslında endişem kendimden çok çocuğum için...Hangi semtteydin canim? S Sen hep gul
Hic degilse evinin bahcesine çık, acik havada nefes al, hem fiziksel hem ruhsal olarak iyi gelir.
Çalışıyordun sanirim, şu anda işe gidiyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?