bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
BEIJING - Çin'in önde gelen biyofarmasötik ürünler sağlayıcısı Sinovac Biotech Ltd. (NASDAQ: SVA) ("Sinovac" veya "Şirket"), bugün, inaktive edilmiş COVID-19 aşısı için yakın zamanda III. Aşama klinik denemelere başladığını duyurdu. Türkiye'de Sinovac Life Sciences (Sinovac LS) veya “CoronaVac” tarafından geliştirilen aday. Aşama III klinik deney, CoronaVac'ın Türkiye'deki etkinliğini ve güvenliğini test etmeyi amaçlamaktadır ve bu ürünün lisansını desteklemek için çok önemli bir çalışma olmayı amaçlamaktadır. Bu vaka odaklı, randomize, çift kör ve plasebo kontrollü faz III klinik çalışma, uyarlanabilir bir tasarım kullanır ve tüm katılımcılar adım adım kaydedilecektir. İlk aşamada, 18-59 yaşları arasındaki 1.300 sağlık çalışanı, iki haftalık aralıklarla rastgele iki doz aşı veya plasebo alacak. İkinci aşamada, 18-59 yaşları arasındaki genel nüfusun yaklaşık 12.000 üyesi, iki haftalık aralıklarla iki doz aşı veya plasebo almak üzere kaydedilecek. Geçtiğimiz aylarda, CoronaVac'ın yetişkinler (18 ila 59 yaş arası) ve yaşlı gönüllüler (60 yaş ve üzeri) üzerindeki Faz I / II klinik deneyleri, sırasıyla 16 Nisan ve 22 Mayıs tarihlerinde Çin'in Jiangsu ve Hebei İllerinde gerçekleştirildi. Aşı adayı, farklı dozajlar için iyi tolere edilmiş gibi göründü ve aşı adayı için iyi bir güvenlik profili ortaya koyacak şekilde aşı ile ilgili hiçbir ciddi yan etki bildirilmedi. Yetişkinlerde ve yaşlı gönüllülerde hem serokonversiyon oranları% 90'ın üzerindeydi, bu da CoronaVac'ın olumlu immünojenisitesini gösterir. Şirket, Türkiye'ye ek olarak, faz III etkinlik çalışmaları için Çin dışındaki birkaç şirketle ortaklık kurmuştur. Sinovac hakkında Sinovac Biotech Ltd., bulaşıcı insan hastalıklarına karşı koruma sağlayan aşıların araştırılması, geliştirilmesi, üretimi ve ticarileştirilmesine odaklanan Çin merkezli bir biyofarmasötik şirketidir. Sinovac’ın ürün portföyü enterovirüs71 (EV71), hepatit A ve B, mevsimsel influenza, Quadrivalent Influenza aşısı ("QIV"), H5N1 pandemik influenza (kuş gribi), H1N1 influenza (domuz gribi), suçiçeği aşısı ve kabakulak aşıları içerir. Şirket tarafından üretilen Hepatit A aşısı Healive, 2017 yılında DSÖ ön yeterlilik prosedürleri kapsamında değerlendirmeyi geçmiştir. EV71'in neden olduğu el ayak ve ağız hastalığına karşı Sinovac tarafından geliştirilen yenilikçi bir aşı olan EV71 aşısı, 2016 yılında Çin'de ticarileştirilmiştir. 2009, Sinovac, Çin Hükümeti'nin aşılama kampanyasına ve stoklama programına sağladığı H1N1 grip aşısı için dünya çapında onay alan ilk şirket oldu. Şirket ayrıca H5N1 pandemik influenza aşısının devlet stoklama programının tek tedarikçisidir. Şirket, Sabin türü etkisizleştirilmiş çocuk felci aşısı, pnömokok polisakkarit aşısı ve SARS-CoV-2 (genellikle COVID-19 olarak anılır) aşısı dahil olmak üzere bir dizi yeni ürün geliştirmektedir. Sinovac, aşılarını öncelikle Çin'de satarken, aynı zamanda uluslararası pazarlardaki büyüme fırsatlarını araştırıyor. Şirket, ürünlerini Çin dışında 30'dan fazla ülkede tescil ettirmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen Şirketin web sitesine bakın

Yalniz yazinin tarihi Eylül 2020. Yeni haber degil yani.
Bir ara 15bin mi ne gonullu araniyordu ve rekor basvuru oldugunu söylemişti saglik bakani. Bu o sanirim.

Benim de endiselerim ayni, cocugum icin. Kalici bi hasar bırakır mı üstümüzde diye...
İşiniz icin üzüldüm canim, hayırlısı ve sağlık olsun. Allah yardımcınız olsun.
Umarım salgın artık biter.

Bu yapıldo zaten. Çağla ve Alişan bu kapsamda aşı oldu. Etkinliği de %91 olarak açıklandı.

Yalniz yazinin tarihi Eylül 2020. Yeni haber degil yani.
Bir ara 15bin mi ne gonullu araniyordu ve rekor basvuru oldugunu söylemişti saglik bakani. Bu o sanirim.

Bu yapıldo zaten. Çağla ve Alişan bu kapsamda aşı oldu. Etkinliği de %91 olarak açıklandı.
Ben sadece @eunja nın verdiği linkdeki metini translate de Türkçe ye çevirttim

Vay be sonunda denek de oldu bu millet

Benim yavrum da oyun parkı arkadaş deyip duruyor çok üzülüyorum anlatamam kuzenimin çocuğuyla görüntülü konuşuyorlar ikisi de gel oynayalım diyor

günaydın sevgili dostlarım, günlerden sonra nihayet güneş yüzünü gösterdi. Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu, sonbaharda görüntülediğim bir Japon gülü goncası, fuşya rengi yer minesi çiçekleri ve malta eriği çiçekleri ile kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimle

Benim yavrum da oyun parkı arkadaş deyip duruyor çok üzülüyorum anlatamam kuzenimin çocuğuyla görüntülü konuşuyorlar ikisi de gel oynayalım diyor
En çok da bu etkiliyor insani onların iyiliği için çok ağlıyor bu aralar arkadaş diye dün markete çıkardım yaşıtı bir çocuk gördü biraz oynadılar biraz ayrılınca cok ağladı

Bu yeni bir bilgi değil ki.
Gönüllü aşı olanlar üzerinde aşının koruyuculuğu ve yan etkileri test edildi faz 3 çalışmaları kapsamında.
Kimse rızası dışında kobay olarak kullanılmadı.
Kobay olmakla gönüllü denek olmak farklı şeyler.

Şimdiye kadar evet ama İleride göreceğiz rızamız dısında mı olacak yoksa isteğe baglı mı

Şimdiye kadar evet ama İleride göreceğiz rızamız dısında mı olacak yoksa isteğe baglı mı
İlerisini o zaman konuşuruz.
Kimseye zorla aşı yapılacağını düşünmüyorum.
Dünyada bu işin nasıl yürütüleceği, aşı olmayanlara mahrumiyet uygulanıp uygulanmayacağı tartışılıyor.
Bu konuyu ben de yakından takip ediyorum.

Bugüne kadar olan durum için ‘millet kobay yapıldı, yazıklar olsun’ diyeceğimiz bir durum yok.
Tüm yeni ilaçlar, aşılar, deneysel çalışmalar olduğu için önce hayvanlar sonra gönüllü insanlar üzerinde deneniyor.
Elbette bu çalışmalar her zaman etik kurallara uygun yürütülmüyor.
Vakti zamanında Afrika’da yapılanları da biliyoruz.

Bununla birlikte ülkemizde gizli-saklı yürütülmeyen herkesin bildiği faz 3 denemeleri üzerinden veryansın etmeyi de doğru bulmuyorum.

Hes kodu niye var o zaman? Hes kodsuz avm ye bile giremiyorsun iett kartları hes koduyla eşleşti. Hes le aşı olan olmayan saptanacak. Hes e işleyecek. Hastaneler dahil tüm kamu kuruluşlarına giriş yasak olacak. Çalışma hakkın olmayacak vs..
Sorsan aşı isteğe bağlı zorlama yok diyecekler ama aşı olmayanlar toplumdan ayrıştırılacak vebalı gibi bakılacak..
Sağlık calısanı arkadasım var arkadasının annesi aşıdan snra alerji gelişmiş nefes alamamıs mudahele etmişler hemen..
Daha once domuz gribi cıktıgında aynı sahneleri yasamıstık.. Erdogan aşı olmayacagını soylemişti. İsteğe baglı yorumlar yapılıyordu. Grip aşısı keza oyle istege baglı..
İsteyen olur saygı duyuyorum ama olmak istemeyenlere de saygı duyulup ayrıştırma yapılmaması gerekir.

Hanımlar aranızda daha önce istatistik dersi alan var mı?
Ben aldim ama hicbir sey ogrenemedim, cok zordu, hicbir sey hatirlamiyorum siniftaki birkac kisi haric bütün sınıf büt'e kalmıştık, insafa geldi de büt'te gecirdi hoca. Ne günlerdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…