bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben aldim ama hicbir sey ogrenemedim, cok zordu, hicbir sey hatirlamiyorum siniftaki birkac kisi haric bütün sınıf büt'e kalmıştık, insafa geldi de büt'te gecirdi hoca. Ne günlerdi...
Bizim de canlı ders yapılmadığı halde kazık gibi sorular var

Bu itirazlarınız başka bir tartışmanın konusu.
Ben ‘milleti kobay yaptılar yazıklar olsun’ şeklindeki söyleminize itiraz ettim.
Aşı karşıtı değilim, aşı olmak istemeyenlere de karşı değilim.
Bununla birlikte tüm dünyayı etkileyen bu salgını önleyecek aşıya alternatif bir çare var mı?
Aşı karşıtları bu soruya cevap arasın derim.

Ben boyle kisitlamalar olacagini sanmiyorum. Cunku asinin koruyuculugu zaten 6 ay. Bi kere asi oldum risk bitti doye bir durum yok. O yüzden kisitlamalar sacma olur bence.
Bize sira gelene kadar suanki asilananlarin asi koruyuculugu gecmis olacak misal.

Yarın öbür gün yurtdışına çıkarken aşı vurulmayanı kabul edecekler mi bakalım bir de o var o zaman anlayacağız

aşının koruyuculugu 6 ay olduğu nerede geçiyor acaba hic duymadım da eger oyle bir sey varsa bize sıra falan tabiki gelmez cunku asi yok piyasada aşı olsa zaten hızlıca yapılıyor onda sorun yokta cidden 6 aysa simdi yapilan aşılarda çöp ozaman boşa yapılıyor

Haberlerde cok kez duydum ben.

"Aşının da koruyuculuk süresinin yaklaşık 6 ay ila 1 yıl olduğu öngörülüyor. Koronavirüs enfeksiyonlarının kalıcı bir bağışıklık oluşturmadığını biliyoruz. Grip aşısındakine benzer bir tablo bizi bekleyecek."

Boyle bir yazi buldum.

‘Aşı olmayalım, toplu taşımaya binerken/AVM’ye girerken HES kodu mecbur olmasın ama istediğim gibi yurtiçi/yurt dışı gezeyim’ mantığı bana sağlıklı gelmiyor.
Bu tip kısıtlama ve kontroller bir süre daha devam etmezse salgın nasıl kontrol altına alınacak?
Bir şeye itiraz ederken alternatif çözüm üretmemiz lazım.

Aşı olmamak kişisel bir hak ve özgürlük evet
bununla birlikte kişisel hak ve özgürlükler başkalarının hakkına olumsuz etki ettiğinde sınırları tekrar değerlendirilmeli.
Tüm dünya bunu tartışıyor zaten.

Toplumun belli bir yüzdesi bu hastalığı geçirir ve toplumsal bağışıklık kazanılırsa -tıpkı domuz gribindeki gibi- veya virüs mutasyona uğrayıp etkisini yitirirse bu önlemlere zaten gerek kalmaz.

Günaydın sevgili dostlarım. Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bugünün soğuk ve güneşli sabahında doğan güneşi, pembenin farklı tonlarında sardunya çiçekleri ve üzerine konan bir arı ile yeni dünya çiçekleri gönderiyorum. Kedim Tarçın da sizlere güzel bir gün diliyor, sevgilerimle

bir de benim bildiğim kadarı ile özellikle tropik ülkelere gitmek için bazı aşıları olmak gerekiyor yani adam sana aşın yoksa vize dahi vermiyor

herkes de paşa paşa aşısını oluyor

HES ile denetim var evet, neden var, evde karantinada olması gereken adam kamu kurumuna gelmesin diye var yahut evde annesi pozitif olan çocuğu okula göndermesin diye var

en azından hasta olduğunu bilenler bir yerlere gitmeye çalışmasaydı bu kadar sıkı sistem gerekmezdi ama biz toplumsal olarak nedense karantinada iken çıkmayı bir başarı gördük kendimize

hatta bir haber vardı valilikte işi varmış da gelmiş pozitif iken nedir bu acil iş hem de Valilik'te

olağan şartlarda bir vatandaşın valilikte ne işi olur, ben pandemi öncesi elden götürdüğüm evrakları bile posta ile gönderiyorum evet postaneye de giriyorum ama çeşit çeşit birime gideceğime tek yere gidiyorum, evrakımı hazırlayıp bırakıp geliyorum

aşı olmamak hak ama devletin toplumun sağlığını koruması da Anayasal görev

çözüm de sınırlama getirmek, hasta olduğu bilinenler buraya girmesin demek

ha bu arada HES ile girilen kurumların hiçbirinde bana kimlik sormadılar

yani telefonu uzattım HES kodumu söyledim vs ama o koddaki Tc kimlik ile kişi olarak beni eşleştirmediler

işim gereği her gün girmem makul olan kuruma da HES ile giriliyor ama annemin TC si ile alsam kodu kimsenin ruhu duymaz

Yazıklar olsun evet cunku çin kendi ürettiği aşıya onay vermedi yani kendi halkını riske atmadı..
Kobay olması için baska ülkeleri secti biride biziz işte.. Eğer onlarda toplu aşılamaya baslasaydı en azından guvenimiz artardı

Neden surekli pazarlama dersi goren var.mi istatistik goren var mi diye yaziyorsunuz buraya rahatsiz oluyorum ne alaka?

Canlı ders yapılmadığı için çok mağduruz, ayrıca merak etmeyin ödevlerimi vs kendim yapıyorum sadece kontrol ettirmek amaçlı yardım istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…