- 9 Ocak 2021
- 94
- -17
- 3
- 25
Bizim de canlı ders yapılmadığı halde kazık gibi sorular varBen aldim ama hicbir sey ogrenemedim, cok zordu, hicbir sey hatirlamiyorumsiniftaki birkac kisi haric bütün sınıf büt'e kalmıştık, insafa geldi de büt'te gecirdi hoca. Ne günlerdi...
Bu itirazlarınız başka bir tartışmanın konusu.Hes kodu niye var o zaman? Hes kodsuz avm ye bile giremiyorsun iett kartları hes koduyla eşleşti. Hes le aşı olan olmayan saptanacak. Hes e işleyecek. Hastaneler dahil tüm kamu kuruluşlarına giriş yasak olacak. Çalışma hakkın olmayacak vs..
Sorsan aşı isteğe bağlı zorlama yok diyecekler ama aşı olmayanlar toplumdan ayrıştırılacak vebalı gibi bakılacak..
Sağlık calısanı arkadasım var arkadasının annesi aşıdan snra alerji gelişmiş nefes alamamıs mudahele etmişler hemen..
Daha once domuz gribi cıktıgında aynı sahneleri yasamıstık.. Erdogan aşı olmayacagını soylemişti. İsteğe baglı yorumlar yapılıyordu. Grip aşısı keza oyle istege baglı..
İsteyen olur saygı duyuyorum ama olmak istemeyenlere de saygı duyulup ayrıştırma yapılmaması gerekir.
Ben boyle kisitlamalar olacagini sanmiyorum. Cunku asinin koruyuculugu zaten 6 ay. Bi kere asi oldum risk bitti doye bir durum yok. O yüzden kisitlamalar sacma olur bence.Hes kodu niye var o zaman? Hes kodsuz avm ye bile giremiyorsun iett kartları hes koduyla eşleşti. Hes le aşı olan olmayan saptanacak. Hes e işleyecek. Hastaneler dahil tüm kamu kuruluşlarına giriş yasak olacak. Çalışma hakkın olmayacak vs..
Sorsan aşı isteğe bağlı zorlama yok diyecekler ama aşı olmayanlar toplumdan ayrıştırılacak vebalı gibi bakılacak..
Sağlık calısanı arkadasım var arkadasının annesi aşıdan snra alerji gelişmiş nefes alamamıs mudahele etmişler hemen..
Daha once domuz gribi cıktıgında aynı sahneleri yasamıstık.. Erdogan aşı olmayacagını soylemişti. İsteğe baglı yorumlar yapılıyordu. Grip aşısı keza oyle istege baglı..
İsteyen olur saygı duyuyorum ama olmak istemeyenlere de saygı duyulup ayrıştırma yapılmaması gerekir.
Hanımlar aranızda daha önce istatistik dersi alan var mı?
Allah şifa versin annenize inşallahSagolun keske hep boyle kalsa bile diyorum bu defa da bencillik bu diyorum ben ona bakmaya raziyim gece gunduz fark etmez sadece birakip gitmese beni ara sira uyandiginda yasemin dee yeter sanki.
Sagolun cok tesekkur ederim ❤Allah şifa versin annenize inşallah
Yarın öbür gün yurtdışına çıkarken aşı vurulmayanı kabul edecekler mi bakalım bir de o var o zaman anlayacağızİlerisini o zaman konuşuruz.
Kimseye zorla aşı yapılacağını düşünmüyorum.
Dünyada bu işin nasıl yürütüleceği, aşı olmayanlara mahrumiyet uygulanıp uygulanmayacağı tartışılıyor.
Bu konuyu ben de yakından takip ediyorum.
Bugüne kadar olan durum için ‘millet kobay yapıldı, yazıklar olsun’ diyeceğimiz bir durum yok.
Tüm yeni ilaçlar, aşılar, deneysel çalışmalar olduğu için önce hayvanlar sonra gönüllü insanlar üzerinde deneniyor.
Elbette bu çalışmalar her zaman etik kurallara uygun yürütülmüyor.
Vakti zamanında Afrika’da yapılanları da biliyoruz.
Bununla birlikte ülkemizde gizli-saklı yürütülmeyen herkesin bildiği faz 3 denemeleri üzerinden veryansın etmeyi de doğru bulmuyorum.
kendi ülkemizde zor geçiniyoruz yurt dışına çıkıp ne yapacağız cikacak para nerede gezecek para neredeYarın öbür gün yurtdışına çıkarken aşı vurulmayanı kabul edecekler mi bakalım bir de o var o zaman anlayacağız
aşının koruyuculugu 6 ay olduğu nerede geçiyor acaba hic duymadım da eger oyle bir sey varsa bize sıra falan tabiki gelmez cunku asi yok piyasada aşı olsa zaten hızlıca yapılıyor onda sorun yokta cidden 6 aysa simdi yapilan aşılarda çöp ozaman boşa yapılıyorBen boyle kisitlamalar olacagini sanmiyorum. Cunku asinin koruyuculugu zaten 6 ay. Bi kere asi oldum risk bitti doye bir durum yok. O yüzden kisitlamalar sacma olur bence.
Bize sira gelene kadar suanki asilananlarin asi koruyuculugu gecmis olacak misal.
Daha önce sordugunuzda size cevap veren biri vardı, ona özel mesaj atsaniz ismi aklinizdaysa. Durum acele ise.Lütfen çok acil
Haberlerde cok kez duydum ben.aşının koruyuculugu 6 ay olduğu nerede geçiyor acaba hic duymadım da eger oyle bir sey varsa bize sıra falan tabiki gelmez cunku asi yok piyasada aşı olsa zaten hızlıca yapılıyor onda sorun yokta cidden 6 aysa simdi yapilan aşılarda çöp ozaman boşa yapılıyor
"Aşının da koruyuculuk süresinin yaklaşık 6 ay ila 1 yıl olduğu öngörülüyor. Koronavirüs enfeksiyonlarının kalıcı bir bağışıklık oluşturmadığını biliyoruz. Grip aşısındakine benzer bir tablo bizi bekleyecek."aşının koruyuculugu 6 ay olduğu nerede geçiyor acaba hic duymadım da eger oyle bir sey varsa bize sıra falan tabiki gelmez cunku asi yok piyasada aşı olsa zaten hızlıca yapılıyor onda sorun yokta cidden 6 aysa simdi yapilan aşılarda çöp ozaman boşa yapılıyor
Belki olur kız hayal de mi kurmayakkendi ülkemizde zor geçiniyoruz yurt dışına çıkıp ne yapacağız cikacak para nerede gezecek para nerede
‘Aşı olmayalım, toplu taşımaya binerken/AVM’ye girerken HES kodu mecbur olmasın ama istediğim gibi yurtiçi/yurt dışı gezeyim’ mantığı bana sağlıklı gelmiyor.
Bu tip kısıtlama ve kontroller bir süre daha devam etmezse salgın nasıl kontrol altına alınacak?
Bir şeye itiraz ederken alternatif çözüm üretmemiz lazım.
Aşı olmamak kişisel bir hak ve özgürlük evet
bununla birlikte kişisel hak ve özgürlükler başkalarının hakkına olumsuz etki ettiğinde sınırları tekrar değerlendirilmeli.
Tüm dünya bunu tartışıyor zaten.
Toplumun belli bir yüzdesi bu hastalığı geçirir ve toplumsal bağışıklık kazanılırsa -tıpkı domuz gribindeki gibi- veya virüs mutasyona uğrayıp etkisini yitirirse bu önlemlere zaten gerek kalmaz.
Neden surekli pazarlama dersi goren var.mi istatistik goren var mi diye yaziyorsunuz buraya rahatsiz oluyorum ne alaka?Lütfen çok acil
Ben almıştım ama yurt dışında okumuştum üniveristeyi 3. De geçmiştimHanımlar aranızda daha önce istatistik dersi alan var mı?
Yazıklar olsun evet cunku çin kendi ürettiği aşıya onay vermedi yani kendi halkını riske atmadı..Bu itirazlarınız başka bir tartışmanın konusu.
Ben ‘milleti kobay yaptılar yazıklar olsun’ şeklindeki söyleminize itiraz ettim.
Aşı karşıtı değilim, aşı olmak istemeyenlere de karşı değilim.
Bununla birlikte tüm dünyayı etkileyen bu salgını önleyecek aşıya alternatif bir çare var mı?
Aşı karşıtları bu soruya cevap arasın derim.
Neden surekli pazarlama dersi goren var.mi istatistik goren var mi diye yaziyorsunuz buraya rahatsiz oluyorum ne alaka?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?