bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yok yok ya benimki çok eski mevzu gözardı

Yani hayatımda olamayacağım iki meslek vardır benim, biri doktor biri öğretmen.
Doktora can emanet asla o sorumluluğu alamam vicdanen, öğretmene de hayatın.
Yapılan tek hata gelecek şekillendirir, ölmez ama süründürebilirsin.
Allahtan kendimi biliyorum, öyle bir arzum olmadı.
Çünkü gerçekten yolda bir kazada vs başıma gelse en acil olana müdahale ederim, benim gözümde 2 seçenek kalır yaşam ve ölüm.
Hangisi ölüme yakınsa o önceliktir aksi hali vicdan azabından Müslüm babaya bağlatır beni.

Çocuklar büyüdükçe kendi evimizden çıkıp buraya kiraya geldik, başka yerde neler yasarlar emin olamadık.
Bir de Cocuk parkinda yasadiklarim falan vardi :)
Ailelerimiz de burada yaşıyor zaten.
Bizi zorlayacak şekilde aslında kira vs.
Ama sanırım değiyor

Arkadaşlar türkiye hiçte zannedildiği gibi virüsten korunmak için temizliğe dikkat etmiyor. Karakollara gidin bir bakın. Yerler tuvalet gibi les gibi berbat. Bütün gün kaç tane insan girip çıkıyor oraya. Bir kere bile karakollar dezenfekte edilmemiş ilaclanmamis. Daha da yayilcak virüs bu gidişle. Allah evlatlarimizi korusun Amin. Bu karakollar niye dezenfekte olmuyor anlamıyorum

Şimdi ne diyim bacım, emniyet müdürü değiliz ki
Ne bilelim niye öyle, olmaması gerekir.
Çalışanlar iletsin üstlerine.

Işte en acil olan her zaman en doğrusu değil.
Tabiki insaniz, isin içine duygular giriyor, her karar doğru olamaz.
Ama en azından eğitimi verilir.
Profesyonel olarak ne yapılacağı öğretilir.
Gerisi kişiye kalır
Geneli de ogretileni uygular.
Cünkü vicdani sorumlulugu üstüne almak istemez. Doğrusu buydu demeye sığınır.

Ben hekim değilim, fizyoterapistim.
Meslek etiği dersi aldım. Tartismali çok konu oldu,
Geneli şöyle bitti
Hem hukuken hem vicdanen, kendinizi korumak icin, kurallara uymaya calisin

Kuzum normal bir durumda, normal bir hastanenin acil servisinde, yoğun bakımında zaten senin dediğin olmalı. Hangi hasta daha kötüyse, hangisi ölüme yakınsa ona öncelik verirsin.
Acil serviste hangi vakanın aciliyeti varsa o önce alınır, diğer hastalar bekler.

Ama İtalya normal bir durum, normal bir acil, normal bir yoğun bakım değil. Gözden kaçırdığın bu. Tek atımlık barutun varsa kurtulma ihtimali daha yüksek olana kullanırsın bunu. Aksi takdirde iki hasta birden kaybedersin.

Bu yaşlılar ölsün demek değil. Kimin kurtulma ihtimali daha yüksekse o kurtulsun demek. Aksi, iki kişiyi birden riske atıyor çünkü.

Demek istediğimi(zi) anlatabildiğimi umuyorum. Bu kararı verecek konumda değiliz, umarım hiç de olmayız. Ama 100 kişilik hastaneye 500 kişi yatarsa bizde de bu seçim noktasına gelinecek, çünkü keyfi bir seçim değil bu.

Hasretle gözlerinden öperim

Şimdi ne diyim bacım, emniyet müdürü değiliz ki
Ne bilelim niye öyle, olmaması gerekir.
Çalışanlar iletsin üstlerine.
Devletin resmi binaları kurumlari böyle pis olursa. Diğer yerler temiz olsada virüs bulasir. Canımızı tehlikeye atiyorlar resmen. Bende emniyet müdürü değilim. Ama bir isim düştü gittim les gibi karakollar

Bu arada Amerika'daki bir arkadaşımla konuştuk bugün. Markette sütü bitirmişler, hiçbir yerde süt yokmuş. Bu kadar sütü hangi ...... içecek diye küfrediyordu.

Bizdeki makarna onlardaki süte tekabül etmiş herhalde.

Sizlerin ne demek istediğinizi çok iyi anlayabildim(hayret bu saatte bu kafayla ama anladım yani)

Sanırım 2 gün önceydi, izlediğim videoda o cümleyi duyduğumda iliklerime kadar üzüldüm.
Bir insana, hekime böyle bir azap nasıl yüklenir diye.
Bunun sorumluluğuyla yaşamaya mahkum bırakılmak çok çok acı, bunun da farkındayım.
Doktor olarak elbet aldıkları eğitim doğrultusunda çabalarının boşa gideceği aşikar bir hasta yerine birkaçını kurtarmayı deneyebilir.

Ama işte burda o paradoks ortaya çıkıyor, orman için ağaç feda edilebilir mi?
Ben edemem, trafik kazası yaparsam ve herhangi bir canlıya çarparsam diğer gelen arabanın önüne ben atlarım klasik cümlemdir.
Yanlış da olsa vicdanımla karar alırım, yapım bu.
Bir can sorumluluğuyla yaşamak, benim için cehennem azabı, neyse ki doktor değilim etik ve kural çerçevesinde karar verme zorunluluğum yok

Devletin resmi binaları kurumlari böyle pis olursa. Diğer yerler temiz olsada virüs bulasir. Canımızı tehlikeye atiyorlar resmen. Bende emniyet müdürü değilim. Ama bir isim düştü gittim les gibi karakollar
Şikayetinizi bildirin mutlaka.
Daha başka ne yapılır, bilemedim.

Türkiye de salgın olmaz,yok öyle yok böyle diyen uzmanlar nerede acaba?

EQ un cok yuksek senin. Korkma bu iyi bir şey :)

Halk hala aynı halk insan gram değişmez mi yok değişmiyorlar arkamdaki kadın öksürüyor oraya buraya...
Sağolsun birazdan bir hastalıgınız var mı diyip dezanfektan vericem kendisine

açıkçası nasılsa türkiyede değil diyerek (bir ara) yurtdışlarında fink atıp ülkeye gelınce çok dikkatlıymiş edasında olan insanlara sinir oluyorum
Bana göre bu sorumsuzluktur keşke ağır cezaları olsa
Yurtdışında yaşayan bir sürü türk gelme talep etmişti ben ona da çok karşıydım yeni virüslere gerek yok kendi kendimize de yaymayı başarıyoruz çok şükür

zira bizim halkı ancak parayla falan korkutursun çünkü para yok

Artık çok geriliyorum. Yok bizde tutmazdi hani?
Ben de öyle diyordum ama uzman değilim çol şükür
Kendimizi pis zannederken diğer toplumlardan oldukça titiz çıkmamız vaka sayısını arttıracaktır, bağışıklık sistemimiz maalesef diğer pis toplumlara göre oldukça zayıf olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…