bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Gül bence doktora gitseniz iyi olur. Küçük icin cok yüksek bir rakam küçük 10 dan yukarısı tehlikeli. Ayırca büyük ve küçük tansiyon arasinda cok dengesizlik var.Eğer tansiyon aletine güveniyorsanız bir doktora gitmeniz gerek diye düşünüyorum. Bol bol su icip idrara çıksın tansiyonu düşürür. Normalde baş agrisi yapmasi lazim. Nabiz kaç cıktı? 30 dk ya vir bir ölçün . Tansiyon düşürmek icin,limon suyu, nar ekşisi,kirmizi pancar suyuda etkilidir. Ama ihmal etmeyin

Son düzenleme:
Gecmis olsun.
Eşinin büyük tansiyonu yüksek çıkmış canim ama vücutta bir belirti verirdi diye düşünüyorum. Vücudunda sıkıntı yoksa rahatsiz etmedi demek ki. Cok tuzlu bir seyler yemis miydi öncesinde turşu, cips, mısır gibi fazla tuzlu olan seyler? Burnu kanamadi degil mi? Bas agrisi yok? Sıkıntısı yoksa gitmezdim ben olsam ama sizi bilemem, bir sey diyemem. Doktor tanıdığınız varsa telefonla soruver gitmezseniz, bilgi verir.

Kedicigimizi sahiplendireli bayağı oldu, kiyafetlerim kac kere yikandi ama hâlâ kediş tüyü çıkmaya devam ediyor da şaşırıyorum :))

teşekkür ederim arkadaşlar. limon suyu sarımsak falan yaptık ama düşmedi. Tansiyon aleti benimkini doğru ölçüyor ama eşim emin olamadı komşuya rica ettik onların aleti de 10 a 163 ölçtü Sonra eve geldik 9 - 18,8 oldu. Hemşire bir arkadaşımız ilaç önerdi, eczacıya da sorduk alın dedi dil altı bir hap aldık. Eşim onu yeni aldı, birazdan tansiyonunu tekrar ölçeceğiz. Ama hiç bir belirtisi yok. Tesadüfen dün ölçmeseydik haberimiz olmayacaktı. Yarın sabah tanıdığım bir doktor var aile hekimi , benim de doktorum. Arayıp ona danışacağım.

8,5 e 16,7 çıktı

en azından bir eczanede yeniden ölçtürün. Tansiyon sinsidir. Allah korusun kötü sonuçları olur. Doktora ablam da mecbur kalıp gitti. Bir görünse iyi olur. Çok geçmiş olsun

Canim oncelikle gecmis olsun.
Dil alti hapi tansiyonu ani dusurdugu icin saglikli degil aslinda. Bence bir an once dahiliyeye gorunmeli esin.
Ben yaklasik 3 4 ay once tesadufen tansiyonumu olctugumde 16-10 cikti. Tek belirtim kulakta ugultu tarzi bir seydi.
Tansiyonu oyle gorunce takip ettim 15-9'dan asagi inmedi.
Dahiliyeye randevu aldim. 1 hafta kadar sonraya bulabildim randevu. O zamana kadar da sabah ve aksam devamli olcup not aldim. Nitekim doktora gidince tansiyon hapina başlattı. Kardiyolojiye de gorunmemi istedi.

Lütfen ihmal etmeyin doktora gitmek gerekirse gidin. Biz gittik bu dönemde Allah korusun tansiyon yüksekliği çok tehlikeli belirti vermesine gerek yok ki , veri olarak yüksek cikan hEmde az birşey değil. Korkutmak istemiyorum ama felç , kalp krizi , beyin kanamasina yol acar.
Benim arada yükseliyor daha önce birkac gün hep yüksekti kardiyolojiye gittim holter takildi ama hep düşük cikti. Testlerde, kalpte normaldi oyle kaldı. Arada yükseliyor
P

Geçmiş olsun.
Ben de 18'e çıkan tansiyonumu hiç fark etmemiştim.
Doktora gitmekte fayda var.

X xDerinMavix ,​

Laale

reynax

İlginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Sizlere de çok geçmiş olsun. Tansiyon böyle sinsi olabiliyormuş demek ki. Kimbilir ne zamandan beri var da fark etmedik. Eşim kendinde hiçbir anormallik hissetmiyor, tesadüfen tansiyon aleti ile oynarken çıktı işte şaka gibi. Dilaltı aldı ama yarın sabah erkenden doktoru arayacağım.

Ben de bilmiyordum gercekten, tansiyon aleti yanlis olcmustur diyecektim ama seninkini doğru ölçüyor.
Nöbetçi eczaneden onlarin aletiyle ölçtürürdüm ben olsam diye aklima geldi, sana da onu diyecektim ama caresine bakmissin canim. Gecmis olsun, ihmal etmeyin. Tansiyon yuksekligi tehlikeli arkadaşın dedigi gibi. Allah korusun sizleri.

G gul2016 etiketi unutmusum.

teşekkür ederim. 15-16'larda geziyor şimdi.

Gül cüm geçmiş olsun.Şimdi nasıl eşin?
teşekkür ederim eşim iyi, herhangi bir sorunu yok. Tansiyon 15-16larda, küçüğü 7-8.5 arası. yarın doktoru arayacağım artık.

en azından bir eczanede yeniden ölçtürün. Tansiyon sinsidir. Allah korusun kötü sonuçları olur. Doktora ablam da mecbur kalıp gitti. Bir görünse iyi olur. Çok geçmiş olsun
sağol canım, mesajını atlamışım. Dilaltı ilaç aldık eczaneden. yarın doktorla görüşeceğim.

teşekkür ederim eşim iyi, herhangi bir sorunu yok. Tansiyon 15-16larda, küçüğü 7-8.5 arası. yarın doktoru arayacağım artık.
Ben küçüğü 16 sandım, bas ağrısı belki ondan yok küçük yükselince daha cok etkiliyor çünkü.

Geçmiş olsun Gül benim o değerlerde kafam çok kötü oluyor ama kimisinde çok belirti göstermiyormuş eniştemin de o değerlerde pek etki görmediğini söylüyor daha çok yükseldiği için onun yine doktora çıksın daha yükselme ihtimaline karşı tuzlu yahut hamurişi yediğinde daha çok çıkabilir bi doktor muayenesine gitsin bakalım doktor ne diyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…