bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sağlık çalışanlarına verdiği brifing gizli çekilen ve videosu dolaşan enfeksiyon hastalıkları uzmanına Ankara üniversitesi savunma yazdırmış. O savunmayı da hocanın kişilik haklarına aykırı olarak kamuoyu açıklaması diye paylaşmış. Tebrik ediyorum bu ülkeyi yönetenleri.Rektör nasıl tutuşduysa artık. Enfes işler yapıyorlar topluca.

Yok canım o kadar kötü değil bagisiklarimiz... Bizdeki sağlıklı gıdalar kimde var

Ben anlamıyorum biz toplum olarak temiz miyiz pis miyiz.

Titizlik delisi anneler var, her gün ev temizleyen, eve gireni çamaşır suyuna basan... Diğer yandan bakıyorsun umumi tuvaletlere girilmiyor leş gibi, metro otobüs vs ter kokusu içinde, sokaklarda çöpler, yerlerde balgamlar, biri gider çocuğuna parktaki çimenlere tuvaletini yaptırır, adamlar gider duvar kenarına işer.

Bir gözünle bakınca temizlikten ışıldayıp arap sabunu kokuyoruz, diğer gözünle bakınca bildiğin leş. Ben anlamıyorum valla neyiz

Yok yok, çok artacak hiç gerilmeyeceğiz, olağan bu.
Ne zaman bağlantısız vaka çıkar, işte o zaman ayvayı yedik demektir.
Hepsi bağıntılı mi?
E arkadaşlar bagintisiz da var diyor ... Aslında haklisiniz doğal bir artış aslına. Ama ben ülke insanına güvenmiyorum nedense

E her doktor da kurala etiğe bağlı kalmıyor.
Insan faktörü var sonuçta.
Şimdi aslında tam konusu,

Etik dersinde,
Sınav sorumuzu soyleyeyim:

Bir salgın hastalık var ve sınırlı sayıda asi var,
Kimler için kullanırsın?

Ben mesela hamilelerden başladım, 2 canlı diye.
Mantıklı gelmişti.
Sonrasını söylemeyeceğim. Çocukluk işte
Ama 65 yaş üstü konusunda katıydım.
Sonra hoca ile tartışırken bunu,
Peki ya Devlet adamları, akademisyenler, binlerce kisi çalıştıranlar falan demişti.
Evet onlar 65+ Ama isleri bitmedi.
Hoca hakliydi biraz.
Ben ne dedim?
65 yaşına kadar bildiğini bir başkasına aktarmayan, kendi halefini yetiştiremeyen akademisyen bir zahmet yaşamasın.
Hocam 62 yaşındaydı
Şimdi öyle düşünmüyorum. Bir insanın hayata kattığı değer önemli.
Mezun oldum, yakın arkadaşımın kardeşi trafik kazası yüzünden bacağını kaybetti.
Protezi için bu hocama danıştım.
Kiz depresyona girdi, intihara kalkıştı,
Söyleyince durumu, şehir dışından gelip kızı ziyaret etti.
21 yaşında bir kiza hem hayat, hem bacak verdi desem yalan değil.
Öyle işte :) zor kararlar.

Arkadaşlar vakaların artması çok normal ki bence karantina altındakilere daha çok uygulanıyor illaki oradan çıkacaktı zaten
Umre kafilesini düşünün
Ayrıca lab sayısı da arttırıldı

bundan dolayı daha buyuk artış olacak
Bir de hastaneden kapan doktorlarda var onları da düşünün ve onların iletişimde olduklarını da

şöyle bir şey okudum bir makalede ülkenin sadece en fazla 1/8 i dışarda kalırsa salgın yok olabılırmış....
Bunun boyutunu karşılayacak altyapımız malesef yok

ayırdıkları 100 milyar mı milyon dolar mı ne vardı ya bence kredi de çekebilirler

koronadan sonra da ekonomik olarak bize geri dönecek sonra diyecegız ki ay neden böyle oldu falan
İkisini dengede tutmalıyız malesef

ama vardiya usulu çalışmaya geçilebilirdi

Bize leş gelen diğer toplumların normali.
Birçok tatilimde gözlemledim, çocuk emziği yere düşüyor anne veriyor.
Biz kaynar sular isteyip 5 dk bekletip üzerine bebek deterjanıyla yıkayıp veriyoruz.
Adamlar yeşilliği suya tutmuyor, ya da yalandan.
Ben neredeyse tablonacak kadar eriyor artık ‘nolur beni yıkama’ der hale geliyor, o zaman artık doğruyorum.
Aynı olamayız ki...

Bu kadar gezilmeseydi belki ama hala sıcaklık gibi bir kozumuz var.
Ankara kar içinde, hava dondurucu.
Zaten 2 hafa böyle olacakmış, tam yaygın sürede o koz da gitti, gerçi inanmıyorum en sıcak iklimlerde de mevcut.
Belki nesneden aktarıma ket vurur ama insandan direkt temasla yine önlemez bence.

Sıcaklık salginla alakalıymis ! Salgını hızlandırıyormus soğuk.

O 5 dk kaynatmalar ilk çocukta sekerim
Ikinci de 3 saniye kurali, 3 saniye kalirsa yerde bir sey olmaz
Üçüncü de artık disarida yerleri falan yaliyor

Bir de açıklamads ankara ve istanbulda yaşlılara dağıtılacak sanırım maske ve kolonya
Demekki asıl olay buralarda buyuk olaylar dikkati olun

O 5 dk kaynatmalar ilk çocukta sekerim
Ikinci de 3 saniye kurali, 3 saniye kalirsa yerde bir sey olmaz
Üçüncü de artık disarida yerleri falan yaliyor
Ben ilkinde öyle yaptım kurtuldumilk 3 4 ay dikkat ettim, sonra bunları görünce vardır bildikleri ecnebilerin dedim

2 yaşına kadar aşırı hasta oldular ama daha grip falan uğramadı bize, hep virüslü hastalık kaptılar.
Zaten kendileri o kadar iğrenç ki ayakkabı falan yalıyor, elini klozete sokuyorlar.
Benim bebelerden 50 daha olsa ülke kurarız yenilmez ırk diye

Bir de açıklamads ankara ve istanbulda yaşlılara dağıtılacak sanırım maske ve kolonya
Demekki asıl olay buralarda buyuk olaylar dikkati olun
Ankara’da her yer karantina.
Tek çıkmama sebebim bu aslında.
Nereye gidecek olsak karantina bölgesine illa temasımız olacak, ya kaçarsa mantığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…