Hadi geçmiş olsunTest oldum cok sükür negatif basit bir soguk alginligiymis bu kez yaptirmisken antikor da yaptirdim baya yüksek cikti bir oncekinden iyj bir bagisiklik kazanmissin dedi doktor ama korkusu bile yetti yaa yeter artık valla
Şükür olsun. Gecmis olsun.Test oldum cok sükür negatif basit bir soguk alginligiymis bu kez yaptirmisken antikor da yaptirdim baya yüksek cikti bir oncekinden iyj bir bagisiklik kazanmissin dedi doktor ama korkusu bile yetti yaa yeter artık valla
Kayınpederim dün vurundu kayınvalideme yaş tutmadı henüz bakalım nasıl ilerleyecek süreçArkadaşlar aşıların ikinci dozu ne olacak? Şu an 75-79 yaş grubuna aşı uygulanmakta, toplamda 2.590.070 kişi aşı olmuş.
İlk aşı olanlardan ikinci doz aşısını vurulan var mı? İlk dozdan sonra 28gün içerisinde (14-28gün aralığında) ikinci dozun vurulması gerekiyor. Yoksa aşı işe yaramıyor? Bu arada aşı ne işe yarıyor?
-koruyuculuğu %51 (gerçi uzmanlar herkesin aşı olduğu taktirde bunun da işe yarayacağını ifade ediyorlar)
-Aşı olan kişi yine covid-19 geçirebilirmiş ama daha hafif geçirirmiş, öldürücülüğü ortadan kalkıyormuş (bu aşının en önemli faydası).
-Ayrıca aşı olan kişi virüsü alırsa, kendi hasta olmasa bile başkalarına bulaştırıyormuş.
Her halükarda ikinci doz aşıyı zamanı içerisinde olmak şart. Ülkemize aşı girişi sınırlı. Benim endişem bu ikinci dozlar yalan olacak galiba. Ne düşünüyorsunuz?
Gül şimdi TV de dedi 2.doz Şubat sonuymuşArkadaşlar aşıların ikinci dozu ne olacak? Şu an 75-79 yaş grubuna aşı uygulanmakta, toplamda 2.590.070 kişi aşı olmuş.
İlk aşı olanlardan ikinci doz aşısını vurulan var mı? İlk dozdan sonra 28gün içerisinde (14-28gün aralığında) ikinci dozun vurulması gerekiyor. Yoksa aşı işe yaramıyor? Bu arada aşı ne işe yarıyor?
-koruyuculuğu %51 (gerçi uzmanlar herkesin aşı olduğu taktirde bunun da işe yarayacağını ifade ediyorlar)
-Aşı olan kişi yine covid-19 geçirebilirmiş ama daha hafif geçirirmiş, öldürücülüğü ortadan kalkıyormuş (bu aşının en önemli faydası).
-Ayrıca aşı olan kişi virüsü alırsa, kendi hasta olmasa bile başkalarına bulaştırıyormuş.
Her halükarda ikinci doz aşıyı zamanı içerisinde olmak şart. Ülkemize aşı girişi sınırlı. Benim endişem bu ikinci dozlar yalan olacak galiba. Ne düşünüyorsunuz?
Ya genelde evet aslindaTat kaybı yaşayıp test sonucu negatif çıkan var mı hanımlar? Yani tat kaybı olunca illa corona mı kapmış olunuyor?
Benim değilde kardeşimin şikayeti var. Bugün test oldu, sonucunu bekliyoruz. Tat kaybı dışında başka bir şikayeti yok. Merak ettim negatif çıkanlar oluyor mu diye de umarım negatif çıkar.Ya genelde evet aslinda
2 gun sonra bir daha test olun derim
Negatifede tat kaybi varsa guvenmeyin derim ama muhtemel pozitif gibi.. benimde sadece tat gitmisti sonradan da koku. gecmis olsun pozitifse de umarim ayakta atlatirBenim değilde kardeşimin şikayeti var. Bugün test oldu, sonucunu bekliyoruz. Tat kaybı dışında başka bir şikayeti yok. Merak ettim negatif çıkanlar oluyor mu diye de umarım negatif çıkar.
Bence deNegatifede tat kaybi varsa guvenmeyin derim ama muhtemel pozitif gibi.. benimde sadece tat gitmisti sonradan da koku. gecmis olsun pozitifse de umarim ayakta atlatir
Sonuc ne oldu?Benim değilde kardeşimin şikayeti var. Bugün test oldu, sonucunu bekliyoruz. Tat kaybı dışında başka bir şikayeti yok. Merak ettim negatif çıkanlar oluyor mu diye de umarım negatif çıkar.
Oy öle zor durumki.Aylarca sabrettik.Son 1-1,5 aydır artık bayrak kaldırdım.Uzak mesafede bir kaç iş halettim.Hatta biri pandemi hastanesine gidip sağlık ocağının yazmadığı ilacı yazdırmak oldu(Çift maske,dezenfekdan eşliğinde)Yani okadar birikdiki.Birkaç iş halettikden sonra oturdum gene yakın çevreden halediyorum işimi.Eşimin sevenleri, dostlarımız bizim eve gelmek istiyorlarmış. "Geleceğim ama Gülden korkuyorum" dedi bir tanesi hem de yüzüme karşı hoperlörle telefonda konuşurken, özledik muhabbeti yaparken. Bu kişiler eşimin yakınları bense arada karakedi gibi ayıran pozisyonunda. Ne zamandır gelmek istiyorlar, hep benden korkuyorlar. Çok kötü hissediyorum artık kendimi. Ne yapayım ben artık pes mi edeyim? Bu coronanın biteceği edeceği yok.
Ay gece rüyama girdi. Bütün eş dost akraba kim varsa, buluşmuşuz böyle kalabalık, kimsede maske yok yeyip içip, sarılıp, gülüyoruz, eski günlerdeki gibi. Nasıl tedirgin oluyorum "bitti artık corona olduk" falan diyorum.Oy öle zor durumki.Aylarca sabrettik.Son 1-1,5 aydır artık bayrak kaldırdım.Uzak mesafede bir kaç iş halettim.Hatta biri pandemi hastanesine gidip sağlık ocağının yazmadığı ilacı yazdırmak oldu(Çift maske,dezenfekdan eşliğinde)Yani okadar birikdiki.Birkaç iş halettikden sonra oturdum gene yakın çevreden halediyorum işimi.
boşver canım kim ne derse desin. mutant var vs. sakın kabul etme. varsın senden korksunlar. canınızdan kıymetli değil. benim de dayım Amerikadan geliyor. bizde kalmak istedi neymiş virüs varmış otelde nasıl kalsınmış. ay tepem attı. valla kabul etmedim. burda da ben kötüyüm. napalım sevdiklerimizi koruyoruz. varsın kötü desinler. ama virüsün artık bitebileceğine karşı umudumu da kaybettim. güney afrika mutantına karşı aşı da korumuyormuş. ne zamana kadar böyle devam edeceğiz bilmiyorum.Eşimin sevenleri, dostlarımız bizim eve gelmek istiyorlarmış. "Geleceğim ama Gülden korkuyorum" dedi bir tanesi hem de yüzüme karşı hoperlörle telefonda konuşurken, özledik muhabbeti yaparke. Bu kişiler eşimin yakınları bense arada karakedi gibi ayıran pozisyonunda. Ne zamandır gelmek istiyorlar, hep benden korkuyorlar. Çok kötü hissediyorum artık kendimi. Ne yapayım ben artık pes mi edeyim? Bu coronanın biteceği edeceği yok.
Günaydın arkadaşım.Eşimin sevenleri, dostlarımız bizim eve gelmek istiyorlarmış. "Geleceğim ama Gülden korkuyorum" dedi bir tanesi hem de yüzüme karşı hoperlörle telefonda konuşurken, özledik muhabbeti yaparken. Bu kişiler eşimin yakınları bense arada karakedi gibi ayıran pozisyonunda. Ne zamandır gelmek istiyorlar, hep benden korkuyorlar. Çok kötü hissediyorum artık kendimi. Ne yapayım ben artık pes mi edeyim? Bu coronanın biteceği edeceği yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?