bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Durumu iyiyken nasıl birden fenalaştı acaba ilaç mı yan etki yaptı acaba bünyesine ilacı yan etki yapıyor ölenler hastane de ölüyor gibisinden söylenenlere inanmamayı tercih ediyorum ama bilemiyorum işin içinde ne var

Aynen öyle tahmin edemeyeceğimiz bi boyuta geldi çocuğunuz ne yaptı okula gidiyor mu birinci sınıfa başlayacaktı sanırım
Ilk dönem göndermiştim şimdi göndermiyorum. Yalniz ben birinci sinif okuma yazma, basit matematik saniyordum . Sadece toplamadir, çıkarmadır öyle değilmiş, şimdi okul günleri öğretmen ders sonrasi ne yaptıklarını atıyor hemen o an yaptırıyorum, öğleden sonrada ayrıca ders calisma -ödev ama zor oldu çocukta okul bilinci oluşmadı. Süre kavramını oturtamadik ,uzun uzadiya yapıyor. En önemlisi öğretmen değerlendirmesi olmuyor. Elimizden geldiğince yapıyoruz biseyler

Yan etki olsa ne bilim kalpten yada pıhtılaşmadan falan vefat ederdi ciğerlerini göstermiş Dr yayılmış virüs
Yoğun bakıma girmeden pıhtı şeklinde kan çıkmış öksürürken

E
Bası saolsun. Çok saolun bilgiler için. Tekrar etmiş mı belirtileri

Günaydın sevgili dostlarım, tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim. Zor günler atlatıyoruz, daha doğrusu atlatamıyoruz, geçmiyor, yaşıyoruz, Allah hepimize sabır versin.
Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek dileği ile sizlere bir gün doğumu, yağmurda ıslanmış bir Afrika papatyası, pembe sardunya çiçekleri, bir de bahçede kendi kendine açan ne olduğunu bilmediğim narın mı narın sarılı beyazlı bir çiçek, ve kedim Tarçını gönderiyorum, sevgilerimle

Evet 2 gün okula gitmeyle de olmuyor zaten ama ben gönderiyorum üstelik İstanbul’dayız Allah artık bu hastalık başımıza gelecekse gelecek

Evet 2 gün okula gitmeyle de olmuyor zaten ama ben gönderiyorum üstelik İstanbul’dayız Allah artık bu hastalık başımıza gelecekse gelecek
Ben simdi öğretmeni etüd merkezinde ders veriyor oraya gönderecem. 8 kişilik sınıf haftada 3 gün. Birde artik bunaldi gerçketen, birde drama atölyesine kayıt yaptirdim. Bir psikoloji merkezinde, psikolog eşliğinde , bizim kimsemiz yok burda çocuk evden çıkmıyor. Ne yapayım dedim oraya haftada 1 gün gidecek. Disa dönük bir çocuk ama artik iyice yalnızlasti.

Çok iyi yapmışsınız bu durumun ne zaman biteceği belirsiz bi şekilde hayat devam ediyor yaşıyoruz insanız ihtiyaçlarımız var

Günaydın sevgili dostlarım, Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere çatıdan görüntülediğim bir gün doğumunu, pembe sardunya çiçekleri, çitlerin arkasından bahçe kedimiz Vincentı ve özleyenler için kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimle

Bu iş bitince psikiatristlerin işi var
Aslında bitmeyeceği için çok işleri var bence. Ben iki aydır online terapi almaya çalışıyorum. En sonunda bugün için ilk kez bir online terapi randevusu aldım kendi eski terapistimden.
Bu arada ben nesnelerden bulaş konusundaki fobimi ve okb tarzı davranışlarımı kendi kendime yendim. Ancak insanlardan bulaşacağı konusundaki fobim hala devam ediyor. Özellikle maske takmayan ve sosyal mesafesini korumayan insanlardan çok rahatsız oluyorum. İnsanların bulunduğu kapalı alanlara giremiyorum. Buna rağmen tabi ki kaç kere notere, bankaya, hastaneye ve diş hekimine, kalabalık olmayan saatlerde markete ve bir kere de çene cerrahına gittik. Çene cerrahının yeri hariç, bu sözünü ettiğim yerlerde corona tedbirleri alınmıştı dolayısıyla daha az tedirgin oldum ama zorunlu olmadıkça yine de gitmem. Kimsenin evine gitmiyorum, kimseyi de evime çağırmıyorum; arkadaşımızın dükkanına gittik, maskelerini çıkartmışlar ve fazla rahat davranıyorlardı tedirgin oldum. Bu böyle ne kadar devam edebilecek?
Eşim 1 yılı aşkın süredir uzak şehirde oturan annesini babasını ve ailesini göremiyor. "Ben onları göremeden ölürlerse üzülürüm" dedi. Haklı. Gitmemiz gerek. Görümcemi anlatmıştım. Coronaya inanmıyor. Hiç maske takmıyor, sürekli arkadaşlarıyla sosyalleşiyor. Hem pandemi öncesi bile yapmayacağımız şekilde sosyalleşiyor, tatilde 5 arkadaş aynı pet şişeden ağızlarını dayayarak su içmişler mesela. Geçenlerde de kafeye gitmişler arabadan çıkarken görümcem yanına maske almaya unuttuğunu fark etmiş, arkadaşı da "al burada az kullanılmış bir tane var" demiş vermiş. Ya arkadaşı ya da oğlu kullanmış o maskeyi, az kullanılmış ama :). Yani sırf polis ceza yazmasın diye takmış. Corona yokmuş, insanları asosyalleştirmek için oluşturulan bir algıymış, kandırmacaymış, uluslararası komploymuş, gerçek değilmiş. "Peki bu ölenler ney? diye soruyorum. Ölenler gripten ölüyormuş, her sene gripten o kadar kişi ölüyormuş zaten ama bilmiyormuşuz, şimdi koronadan öldüler diye algı oluşturuluyormuş, bazı sektörler bundan büyük kar ediyormuş falan filanmış.
Kendi de covid geçirdi ve covidli haliyle gitti çalıştı (diş hekimi) hastasına bulaştırmadığı da ne malum. Bize de "covid olursanız olun, bir nevi grip bu, bir şey olmazsınız" diyor.
Biz eşimle şimdi nasıl gideceğiz bu insanın yanına bilmiyorum. Kayınvalidemlerin evinde kalacağız ama onlar da görüşüyor, görüşeceğiz. Kayınvalidem de kuaför, çarşı pazar dahil, günlere, misafirliklere gezilere vs gidiyor, evine misafir alıyor. Tanıdığı insanlarmış (insanın tanıdığından bulaşmaz ya). Kv veya görümcem herhangi bir yerden kaparsa eşime de bulaştırır diye korkuyorum. Eşimin Koası ve bir de tansiyonu var. İşte bu yüzden de online terapi alacağım şimdi bakalım ne olacak. Gitmeden 2-3 hafta önce antidepresana başlamayı da düşünüyorum, ben orada çıldırırım, aile faciası yaşanır Şimdi ben abartıyor muyum gerçekten? Görümcemin ve kayınvalidemin yaptıkları doğru mu?

Gül peki bu virüs var hastalık var ama söylendiği kadar öldürücü ve bulaşıcı bir virüs olsaydı parti mitingleri ve tatiller yapılabilir miydi ? Korona var tamam ama korkulacak kadar büyük bir salgın yok
Ben sadece kapalı alanlarda maske takıyorum açık alanlarda takmıyorum devamlı da dışarıdayım hastalanmadık çok şükür düz grip bile olmadık

Canım geçmiş olsun.Nesnelerden oluşan fobin pekde yersiz değil.Ellerimizi yıkıyoruz.
Görümcen büyük hata ediyor.Ne demek her sene ölüyor?Hem az kullanılmış maske ne ya?En fazla çöpe çıkarken taktığımı bir sefer daha takıyorum.O bile hata aslında.Tabiki görümcen ve kayınvaliden son derece haksız

Hifa o parti mitinglerinide hata buluyorum.Marketten kapıyor millet yeri geliyor.Okadar kalabalıkdan kapmaması mümkün mü?

Ama kac bin kişi öldü, gripten de ölünuyor deniliyor ama simdi sebep bu, tanıdığım 3 kişi öldü, birisi kari koca , herkeste ayni değildir ama öldürücülügü yok demekte yanlis bence

.
Ama kac bin kişi öldü, gripten de ölünuyor deniliyor ama simdi sebep bu, tanıdığım 3 kişi öldü, birisi kari koca , herkeste ayni değildir ama öldürücülügü yok demekte yanlis bence
Ölenler yaşlı mı ki

G gul2016 nasil eşyalardan bulaşma takintisini yendiniz? Yani ne yapıyorsunuz. Ben hala dışardan gelen herşeyi balkona koyuyorum sonra hepsini yıkıyorum yıkanacak dışli olanlari, bulasik deterjaniyla ya da kolonya döküyorum siliyorum ama sebzeleri yıkamıyorum sadece poşetlerini değiştiriyorum. Siz simdi bunlarin hiçbirini yapmıyor musunuz?

Maalesef işte kimi öldüreceği kimi öldürmeyeceği belli olmuyor. Bazısı belirtisiz bile atlatıyor. Bence parti mitingleri ve (eskisi gibi rahat, tedbirsiz) tatiller olmamalı. Ancak siz doğru olanı yapıyorsunuz, kapalı alanlarda maske şart. Açık alanlarda ise sokak gibi halkın iç içe olduğu yerlerde ise zaten maske takmamanın cezası var. Bu yüzden herkes çenesinde ya da cebinde gezdiriyor, polis gördü mü hop takıyor.

Ölüm hayatımızda hep var sağlık bakanı açıklama yaptı 2019 daha çok kişi öldü 2020 de daha az kişi öldü diye bu zamana kadar biz günde kaç insan ölüyor biliyormuyduk hep öğrendiğimiz istatistik dünyada saniyede bir insan doğar 2 saniye de bir insan ölür değil miydi e biz sayıları duyunca korkuyoruz ama öncesini bilmiyorduk ve korkmuyoduk ... Sonuç aslında bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…