Ben geçirmedim çok şükür grip bile olmadım maske takmıyorum dezenfektan kullanmıyorum dışarıda gözüme burnuma dokunmuyorum eve girer girmez elimi yüzümü sabunluyorum tamam rütinimden çıkmadığım zamanlarda çok rahatım ama ilk hani şu Çin'de yere yığılıp ölenler vardı ya onları görüp ülkemize geldiği haberini alınca iki ay o kadar korunduk ki 2 ay hastaneden çıkmadık nerdeyse sonra bir saldım bir daha hastalanmadık çok şükürBelki ondandır ama gencmis en azından. Belki ondan dolayı ağır geçirdi. Siz geçirmediniz değil mi
Ve bu maske sırf plastik sentetik hani plastik şişedeki su bile çok zarar veriyor ya bize kanser riskini yükseltiyor peki bu sentetik maskeler neler yapıyor kim bilir ? Bende birde astım var çok tetikliyor beni ben müslin kumaştan diktim maske gayet rahatım artıkVAlla dedikleriniz mantğıma uyuyor ben geçen sene bu zamanla resmen psikiyatriklik oldum kafayı yeme aşamasındaydım yolda yürürken maskeyi çeneme alıyorum kapalı bi yere gireceksem yada yolda biriyle konuşacaksam hemen takıyorum maske takmakta çok sağlıklı değil adı üzerinde cerrahi maske cerrahlar ameliyatta takıyordu normalde
Evet daha önce düşününce bunlari yapmadan nasil yapıyormuşuz. Ama ben hepsini yıka et zorlaniyorum. Mesela havalansa tezgaha asla koymuyorum balkondan tek tek paketleyip mutfağa alıyorum. Yikanacaklari ,lavaboya atıyorum , eve gelince anahtarlik dahil herşeyi siliyorum. Önceden bez torba kullanıyordum ama simdi marketten poset alip direk atıyorum. Bez torbayi smdi surekli yıkamam lazim diye düşünüyorum. Neyse az seviyeye düşürürsem bende mutlu olacağım.Mümkünse bir iki saat bekletiyorum, mümkün değilse bekletmiyorum. Sebzelerin poşetlerini değiştiriyorum, sonra kullanacağım zaman normal şekilde pandemiden önce yıkadığım gibi yıkıyorum. Ambalajlı ürünleri temiz poşetle koyuyorum buzdolabına, kullanacağım zaman temiz saklama kabına alıyorum. Ellerimi yıkıyorum tabi ki. Ben bunu abartılı bulmuyorum, sanırım bu alışkanlık bende kalıcı olacak çünkü eskiden pek hijyenik değildim bu konuda. Marketten aldıklarımızı olduğu gibi ambalajıyla buzdolabına koyuyorduk, mutfakta tezgahta diğer yiyeceklerle temas ettirip icabında sofraya bile öylece ambalajıyla koyuyorduk (örn krem peynir). Ben şimdi bunu pek hijyenik bulmuyorum. Coronadan bağımsız düşünelim markette veya depoda başına ne geldi biliyor muyuz? Yere mi düştü, üzerinde fare mi gezdi, birisi kirli elleriyle mi elledi? değil mi biz de parayı ellediğimiz ellerle poşetliyorduk onları. Daha önce bunu düşünmüyordum ama şimdi düşünüyorum. Bir sosyal medya paylaşımı görmüştüm adamın biri doktora diyor ki "Doktor Bey ne zaman bitecek bu el yıkama işi?"Yani adam o kadar ellerini yıkamayan biri ki, bu durum ona anormal geliyor. Zaten el yıkama alışkanlığı olması gereken bir şey. Biz hatta "Bu virüs sayesinde insanlar barı temizlik öğrendi, el yıkamaya başladılar" falan demiştik. Bu market alışverişleri konusunda daha titiz olmam da kalıcı oluversin, diyorum.
Virüs yok değil salgın yok benceHifaa peki dünya olarak ekonomiler alt üst oldu, sadece türkiye değil avrupa da dahil büyük kapanmalar oluyor, çalışanlar işten çıkarılıyor ve ciddi anlamda ekonomik krizlere adim adım gidiliyor . Normal bir virüs, öldürücülüğu yok sizin soylemlerinize gore virüs diye bisey yok mantığı çıkıyor . Bu ülkeler , dünya bunu neden yapıyor. Neden kendilerini sıkıntıya sokuyor?
Merhaba şuanda koronayım ve 3.günüm. Test olmadan 4gün önce İlk aşırı üşüme ve titremeyle başlayıp sonra ishal,baş ağrısı,gözlerimde sulanma ile devam etti öksürük başladı halsizlik sonra belimde Ağrı’da başlayınca dedim ki test olmalıyım ve sonuç pozitif sonra annemde teyzemde babamda belirtileri aynı onlarda pozitif malesef.Şu an korona olan ya da atlatan arkadaşlar yazabilir mı tekrar dan belirti görüyorlar mi
Geçmiş olsun çok.Merhaba şuanda koronayım ve 3.günüm. Test olmadan 4gün önce İlk aşırı üşüme ve titremeyle başlayıp sonra ishal,baş ağrısı,gözlerimde sulanma ile devam etti öksürük başladı halsizlik sonra belimde Ağrı’da başlayınca dedim ki test olmalıyım ve sonuç pozitif sonra annemde teyzemde babamda belirtileri aynı onlarda pozitif malesef.
Benim eşimin ailesi de dikkat etmiyor. Ben görüşmeyeceğimi söylediğimde eşimi o kadar ailesinden uzak tutamam demiştiniz, ama ben tuttum açıkçası. Velhasıl annesinin evine gelenler korona oldu, 4 ü vefat etti, anneannesi de dahil. Diğerleri hastanede yattı. Gitseymişiz belki ben de aileme taşıyacaktım. Ömür boyu vicdan azabı. Bu dönemde cahille muhabbet olmaz, aile de olaa dikkat etmiyorlarsa görüşmem açıkçası. Özlemleri ağır bassa 10 gün bir yere gitmez, misafir almaz ailesini görür. Demek ki o kadar özlememişler diyorum ben.Aslında bitmeyeceği için çok işleri var bence. Ben iki aydır online terapi almaya çalışıyorum. En sonunda bugün için ilk kez bir online terapi randevusu aldım kendi eski terapistimden.
Bu arada ben nesnelerden bulaş konusundaki fobimi ve okb tarzı davranışlarımı kendi kendime yendim. Ancak insanlardan bulaşacağı konusundaki fobim hala devam ediyor. Özellikle maske takmayan ve sosyal mesafesini korumayan insanlardan çok rahatsız oluyorum. İnsanların bulunduğu kapalı alanlara giremiyorum. Buna rağmen tabi ki kaç kere notere, bankaya, hastaneye ve diş hekimine, kalabalık olmayan saatlerde markete ve bir kere de çene cerrahına gittik. Çene cerrahının yeri hariç, bu sözünü ettiğim yerlerde corona tedbirleri alınmıştı dolayısıyla daha az tedirgin oldum ama zorunlu olmadıkça yine de gitmem. Kimsenin evine gitmiyorum, kimseyi de evime çağırmıyorum; arkadaşımızın dükkanına gittik, maskelerini çıkartmışlar ve fazla rahat davranıyorlardı tedirgin oldum. Bu böyle ne kadar devam edebilecek?
Eşim 1 yılı aşkın süredir uzak şehirde oturan annesini babasını ve ailesini göremiyor. "Ben onları göremeden ölürlerse üzülürüm" dedi. Haklı. Gitmemiz gerek. Görümcemi anlatmıştım. Coronaya inanmıyor. Hiç maske takmıyor, sürekli arkadaşlarıyla sosyalleşiyor. Hem pandemi öncesi bile yapmayacağımız şekilde sosyalleşiyor, tatilde 5 arkadaş aynı pet şişeden ağızlarını dayayarak su içmişler mesela. Geçenlerde de kafeye gitmişler arabadan çıkarken görümcem yanına maske almaya unuttuğunu fark etmiş, arkadaşı da "al burada az kullanılmış bir tane var" demiş vermiş. Ya arkadaşı ya da oğlu kullanmış o maskeyi, az kullanılmış ama :). Yani sırf polis ceza yazmasın diye takmış. Corona yokmuş, insanları asosyalleştirmek için oluşturulan bir algıymış, kandırmacaymış, uluslararası komploymuş, gerçek değilmiş. "Peki bu ölenler ney? diye soruyorum. Ölenler gripten ölüyormuş, her sene gripten o kadar kişi ölüyormuş zaten ama bilmiyormuşuz, şimdi koronadan öldüler diye algı oluşturuluyormuş, bazı sektörler bundan büyük kar ediyormuş falan filanmış.
Kendi de covid geçirdi ve covidli haliyle gitti çalıştı (diş hekimi) hastasına bulaştırmadığı da ne malum. Bize de "covid olursanız olun, bir nevi grip bu, bir şey olmazsınız" diyor.
Biz eşimle şimdi nasıl gideceğiz bu insanın yanına bilmiyorum. Kayınvalidemlerin evinde kalacağız ama onlar da görüşüyor, görüşeceğiz. Kayınvalidem de kuaför, çarşı pazar dahil, günlere, misafirliklere gezilere vs gidiyor, evine misafir alıyor. Tanıdığı insanlarmış (insanın tanıdığından bulaşmaz ya). Kv veya görümcem herhangi bir yerden kaparsa eşime de bulaştırır diye korkuyorum. Eşimin Koası ve bir de tansiyonu var. İşte bu yüzden de online terapi alacağım şimdi bakalım ne olacak. Gitmeden 2-3 hafta önce antidepresana başlamayı da düşünüyorum, ben orada çıldırırım, aile faciası yaşanırŞimdi ben abartıyor muyum gerçekten? Görümcemin ve kayınvalidemin yaptıkları doğru mu?
Allahım acil şifalar versin inşallahMerhaba şuanda koronayım ve 3.günüm. Test olmadan 4gün önce İlk aşırı üşüme ve titremeyle başlayıp sonra ishal,baş ağrısı,gözlerimde sulanma ile devam etti öksürük başladı halsizlik sonra belimde Ağrı’da başlayınca dedim ki test olmalıyım ve sonuç pozitif sonra annemde teyzemde babamda belirtileri aynı onlarda pozitif malesef.
Geçmiş olsun:)Merhaba şuanda koronayım ve 3.günüm. Test olmadan 4gün önce İlk aşırı üşüme ve titremeyle başlayıp sonra ishal,baş ağrısı,gözlerimde sulanma ile devam etti öksürük başladı halsizlik sonra belimde Ağrı’da başlayınca dedim ki test olmalıyım ve sonuç pozitif sonra annemde teyzemde babamda belirtileri aynı onlarda pozitif malesef.
Katılmıyorum tabiki bu sizin düşünceleriniz ama katılmıyorumVirüs yok değil salgın yok bencereynax yöneticiler kendilerini sıkıntıya sokmuyor fark edersen hep küçük esnaf eziliyor zenginler gayette işin keyif boyutundalar zenginler kısıtlamalar dan etkilendi mi peki ülke yöneticileri etkilendi mi ? Hayır tabiki bununla ilgili bir haber okumuştum bulursam paylaşırım hatta TRT de çıkmıştı dünya yı elitler yönetecek diye bu oyunu kuranların amacı sıradan halkın elindeki herşeyi alıp onları kendilerine bağımlı hale getirmek bununla ilgili de dünya ekonomi formunun bir yayını vardı " 2030 da insanların elinde hiç bir varlığı olmayacak " diye başarıyorlar da insanlar bu kapanmalar sırasında borç ödemek için düşük faizli diye hep kredi çektik maalesef öyle değil mi hep biz borçlandık onlar kazandı
Çevremdeki yaşlı korona olan insanlar bu hastalığın aslında sıtmaya benzediğini söylüyor titreme usumeyle birlikte ateş seyrediyorMerhaba şuanda koronayım ve 3.günüm. Test olmadan 4gün önce İlk aşırı üşüme ve titremeyle başlayıp sonra ishal,baş ağrısı,gözlerimde sulanma ile devam etti öksürük başladı halsizlik sonra belimde Ağrı’da başlayınca dedim ki test olmalıyım ve sonuç pozitif sonra annemde teyzemde babamda belirtileri aynı onlarda pozitif malesef.
Siz aşı oldunuzmu ay sonuna aldım diyordunuz randevuyuBenim eşimin ailesi de dikkat etmiyor. Ben görüşmeyeceğimi söylediğimde eşimi o kadar ailesinden uzak tutamam demiştiniz, ama ben tuttum açıkçası. Velhasıl annesinin evine gelenler korona oldu, 4 ü vefat etti, anneannesi de dahil. Diğerleri hastanede yattı. Gitseymişiz belki ben de aileme taşıyacaktım. Ömür boyu vicdan azabı. Bu dönemde cahille muhabbet olmaz, aile de olaa dikkat etmiyorlarsa görüşmem açıkçası. Özlemleri ağır bassa 10 gün bir yere gitmez, misafir almaz ailesini görür. Demek ki o kadar özlememişler diyorum ben.
Yarın olacağım inşallah. Keşke iptal ettirmeseydim 1 ay önce. Şimdi 2. aşımı olacaktım. Neyse kısmet.Siz aşı oldunuzmu ay sonuna aldım diyordunuz randevuyu
Allah şimdiden şifa versin inşallahYarın olacağım inşallah. Keşke iptal ettirmeseydim 1 ay önce. Şimdi 2. aşımı olacaktım. Neyse kısmet.
Çok teşekkür ederim, inşallah hiç birimize uğramadan hepimiz aşılanırızAllah şimdiden şifa versin inşallah
Sizden çok ben heyecanlıyım galiba nasilsiniz aşınizi oldunuzmuÇok teşekkür ederim, inşallah hiç birimize uğramadan hepimiz aşılanırız
Evet biraz önce aşımı oldum, psikolojik olarak kolum mu uyuştu acaba şöyle mi acaba diye eşimi deli etmekle meşgulümSizden çok ben heyecanlıyım galiba nasilsiniz aşınizi oldunuzmu
İnşallah bir yan etki olmaz çok geçmiş olsunEvet biraz önce aşımı oldum, psikolojik olarak kolum mu uyuştu acaba şöyle mi acaba diye eşimi deli etmekle meşgulüm15 dakika dolunca ayrılacağız hastaneden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?