Takmıyorum polisler önce kendileri maske taksın geçen gün karakola gittik hepsi dipdibe birbirinin suratına üfleyerek sigara içiyorlar dedim kendinize de ceza yazıyomusunuz diye de güldüler hastaneye gittik orası da aynıydı bi masaya 6 kişi oturmuş birbirlerine üfleyerek sigara içiyorlar çay içiyorlar felan e hani aşşırı bulaşıcı virüsümüz nereye gitti ? Cidden ölenler hep neden hastanede öldü mesela ? Annem evde bişeti yoktu hastaneye gitti meşhur ilaçları kullanmaya başladı ama düzelmedi kadın neredeyse 9 ay olacak atlatalı hala nefes alamıyor ama ilaçlardan önce normal soğuk algınlığı gibiydi keşke hiç kullanmasaydı ilaçları ama kullandı bu hastalık müthiş öldürücü ya hamile kardeşim de atlattı bir tane bile ilaç kullanmadı eve meyve aldık pekmez zencefil aldık onları içti sadece atlattı eşimin dedesi adam hastanede nasıl tedavi uyguladılarsa böbrekleri iflas etti doktor bünyesi ilaçları kaldıramadı muhtemelen dedi adam hala hasta .. Böyle böyle bi sürü örnek verebilirim o yüzden lütfen korkup kendini yıpratma önlem tabiki alınacak ama kendine yıpratırsan en büyük hasarı kendi kendine vermiş olacaksın korku panik gerçekten bağışıklık sisteminin en büyük düşmanı ..Maalesef işte kimi öldüreceği kimi öldürmeyeceği belli olmuyor. Bazısı belirtisiz bile atlatıyor. Bence parti mitingleri ve (eskisi gibi rahat, tedbirsiz) tatiller olmamalı. Ancak siz doğru olanı yapıyorsunuz, kapalı alanlarda maske şart. Açık alanlarda ise sokak gibi halkın iç içe olduğu yerlerde ise zaten maske takmamanın cezası var. Bu yüzden herkes çenesinde ya da cebinde gezdiriyor, polis gördü mü hop takıyor.
Mümkünse bir iki saat bekletiyorum, mümkün değilse bekletmiyorum. Sebzelerin poşetlerini değiştiriyorum, sonra kullanacağım zaman normal şekilde pandemiden önce yıkadığım gibi yıkıyorum. Ambalajlı ürünleri temiz poşetle koyuyorum buzdolabına, kullanacağım zaman temiz saklama kabına alıyorum. Ellerimi yıkıyorum tabi ki. Ben bunu abartılı bulmuyorum, sanırım bu alışkanlık bende kalıcı olacak çünkü eskiden pek hijyenik değildim bu konuda. Marketten aldıklarımızı olduğu gibi ambalajıyla buzdolabına koyuyorduk, mutfakta tezgahta diğer yiyeceklerle temas ettirip icabında sofraya bile öylece ambalajıyla koyuyorduk (örn krem peynir). Ben şimdi bunu pek hijyenik bulmuyorum. Coronadan bağımsız düşünelim markette veya depoda başına ne geldi biliyor muyuz? Yere mi düştü, üzerinde fare mi gezdi, birisi kirli elleriyle mi elledi? değil mi biz de parayı ellediğimiz ellerle poşetliyorduk onları. Daha önce bunu düşünmüyordum ama şimdi düşünüyorum. Bir sosyal medya paylaşımı görmüştüm adamın biri doktora diyor ki "Doktor Bey ne zaman bitecek bu el yıkama işi?"G gul2016 nasil eşyalardan bulaşma takintisini yendiniz? Yani ne yapıyorsunuz. Ben hala dışardan gelen herşeyi balkona koyuyorum sonra hepsini yıkıyorum yıkanacak dışli olanlari, bulasik deterjaniyla ya da kolonya döküyorum siliyorum ama sebzeleri yıkamıyorum sadece poşetlerini değiştiriyorum. Siz simdi bunlarin hiçbirini yapmıyor musunuz?
Mümkün değil abla işte aşşırı bulaşıcı vürüs ne kadar maske de taksalar sağından solundan girmez mi mütüng başlayalı kaç saat oldu dip dibeler boşluk felan yok ....Hifa o parti mitinglerinide hata buluyorum.Marketten kapıyor millet yeri geliyor.Okadar kalabalıkdan kapmaması mümkün mü?
Iyi de bu korona da bagisikligi ıyi ölüp atlatamayan bile var. Ama çok yaşlı biri atlatio nasıl oluo bu. Hatta bir arkadaş sporcu 23 yaşında sigara kullanmio çok ağır atlattı nefes alamadı. Sağlık çalışanı da değil. Fazla mikrop a da maruz kalmış olamaz.Takmıyorum polisler önce kendileri maske taksın geçen gün karakola gittik hepsi dipdibe birbirinin suratına üfleyerek sigara içiyorlar dedim kendinize de ceza yazıyomusunuz diye de güldüler hastaneye gittik orası da aynıydı bi masaya 6 kişi oturmuş birbirlerine üfleyerek sigara içiyorlar çay içiyorlar felan e hani aşşırı bulaşıcı virüsümüz nereye gitti ? Cidden ölenler hep neden hastanede öldü mesela ? Annem evde bişeti yoktu hastaneye gitti meşhur ilaçları kullanmaya başladı ama düzelmedi kadın neredeyse 9 ay olacak atlatalı hala nefes alamıyor ama ilaçlardan önce normal soğuk algınlığı gibiydi keşke hiç kullanmasaydı ilaçları ama kullandı bu hastalık müthiş öldürücü ya hamile kardeşim de atlattı bir tane bile ilaç kullanmadı eve meyve aldık pekmez zencefil aldık onları içti sadece atlattı eşimin dedesi adam hastanede nasıl tedavi uyguladılarsa böbrekleri iflas etti doktor bünyesi ilaçları kaldıramadı muhtemelen dedi adam hala hasta .. Böyle böyle bi sürü örnek verebilirim o yüzden lütfen korkup kendini yıpratma önlem tabiki alınacak ama kendine yıpratırsan en büyük hasarı kendi kendine vermiş olacaksın korku panik gerçekten bağışıklık sisteminin en büyük düşmanı ..
Ama hep abarttık ozaman.Ben de sen kadar olmasa da abarttım.Paketleri yıkardım,artık yıkamıyorum.Bekliyor.Kendi kendine ölüyor.Ellerimi yıkıyorum ilk boşaltıncaMümkün değil abla işte aşşırı bulaşıcı vürüs ne kadar maske de taksalar sağından solundan girmez mi mütüng başlayalı kaç saat oldu dip dibeler boşluk felan yok ....
Bu salgının en başında bende aşırı takıntı yaptım eve kimseyi almadım eve giren herşeyi önce 3 gün kapı önünde beklettim 3 gün sonra dezenfektan sıkarak eve aldım sonra sabunlu suda yıkadım dolaplara öyle yerleştirdim eldivenle maskeyle felan aşırı korku panik vardı iki ay hepimiz devamlı hastalandık çocuklar acilden çıkmaz oldu 2 ay devamlı hastaneye taşındık baktım çocuklara cidden zarar veriyorum sonra bıraktım ve o zamandan beri oğlum bi defa grip oldu iki defa ateşlendi çünkü diş çıkarıyor daha bir yaşında Mayıs'ta yeni 2 yaşına girecek cidden bu çocuklara mikrop da lazım mahalledeki Suriyelilerin çocukları ayağı çıplak başı kabak çamur oynuyorlar kapı önünde hiç hastalanan yok mesela
Gül cüm kalıcı olmalı zaten sanki.Yani korona olmasa da kimin hangi şartlarda ellediği bellimi?Biraz ayıp kaçacak ama poposuna mı elledi, burnunumu karışrırıp elledi o paketlere bilmiyoruz kiMümkünse bir iki saat bekletiyorum, mümkün değilse bekletmiyorum. Sebzelerin poşetlerini değiştiriyorum, sonra kullanacağım zaman normal şekilde pandemiden önce yıkadığım gibi yıkıyorum. Ambalajlı ürünleri temiz poşetle koyuyorum buzdolabına, kullanacağım zaman temiz saklama kabına alıyorum. Ellerimi yıkıyorum tabi ki. Ben bunu abartılı bulmuyorum, sanırım bu alışkanlık bende kalıcı olacak çünkü eskiden pek hijyenik değildim bu konuda. Marketten aldıklarımızı olduğu gibi ambalajıyla buzdolabına koyuyorduk, mutfakta tezgahta diğer yiyeceklerle temas ettirip icabında sofraya bile öylece ambalajıyla koyuyorduk (örn krem peynir). Ben şimdi bunu pek hijyenik bulmuyorum. Coronadan bağımsız düşünelim markette veya depoda başına ne geldi biliyor muyuz? Yere mi düştü, üzerinde fare mi gezdi, birisi kirli elleriyle mi elledi? değil mi biz de parayı ellediğimiz ellerle poşetliyorduk onları. Daha önce bunu düşünmüyordum ama şimdi düşünüyorum. Bir sosyal medya paylaşımı görmüştüm adamın biri doktora diyor ki "Doktor Bey ne zaman bitecek bu el yıkama işi?"Yani adam o kadar ellerini yıkamayan biri ki, bu durum ona anormal geliyor. Zaten el yıkama alışkanlığı olması gereken bir şey. Biz hatta "Bu virüs sayesinde insanlar barı temizlik öğrendi, el yıkamaya başladılar" falan demiştik. Bu market alışverişleri konusunda daha titiz olmam da kalıcı oluversin, diyorum.
Ne kullandı bağışıklığı ne durumda biliyor muyuz hangi ilacı verdiler ilaçların yan etkileri nelerdi yada spor yaparken başka takviyeler aldı mı biliyor muyuz her sporcunun bağışıklığı aşırı güçlü diye bişey mi var ? Yani bunu eleştirmek için sormuyorum bilmediğim için soruyorumIyi de bu korona da bagisikligi ıyi ölüp atlatamayan bile var. Ama çok yaşlı biri atlatio nasıl oluo bu. Hatta bir arkadaş sporcu 23 yaşında sigara kullanmio çok ağır atlattı nefes alamadı. Sağlık çalışanı da değil. Fazla mikrop a da maruz kalmış olamaz.
Yanı kendisi dio hep grip bile olmam çok zor olurum diye. Ama baya zor atlattım koronayi dedi. Verdikleri ilaçları almisNe kullandı bağışıklığı ne durumda biliyor muyuz hangi ilacı verdiler ilaçların yan etkileri nelerdi yada spor yaparken başka takviyeler aldı mı biliyor muyuz her sporcunun bağışıklığı aşırı güçlü diye bişey mi var ? Yani bunu eleştirmek için sormuyorum bilmediğim için soruyorum
Annemde ilaçlardan sonra ağırlaştı 9 aydır sarsıntısı devam ediyor zor nefes alıyor mesela test yaptırmadan önce 3 günde hastaydı ama normal grip gibiydiYanı kendisi dio hep grip bile olmam çok zor olurum diye. Ama baya zor atlattım koronayi dedi. Verdikleri ilaçları almis
Geçmiş olsun çok bende ilaç aldım sitma hapi verdiler. Saç dokuomus sonradanAnnemde ilaçlardan sonra ağırlaştı 9 aydır sarsıntısı devam ediyor zor nefes alıyor mesela test yaptırmadan önce 3 günde hastaydı ama normal grip gibiydi
Olabilir yan etkileri çok fazla okudunuz mu yan etkilerini içeriğiniGeçmiş olsun çok bende ilaç aldım sitma hapi verdiler. Saç dokuomus sonradan
Olabilir yan etkileri çok fazla okudunuz mu yan etkilerini içeriğini
45 yaşında annem başka kronik rahatsızlıkları da varOkudum ama pek bir yan etkisini görmedim ben. Sadece ağrılarım var baş ağrısı var bi de arada. Bazen çok agrio. Anneniz kaç yasindaydi
Benim eşimde aynı siz gibi düşünüyor gayet rahat ediyor valla bu düşünceler sayesinde benim gibi stres olmadı hiç bi zamanÖlüm hayatımızda hep var sağlık bakanı açıklama yaptı 2019 daha çok kişi öldü 2020 de daha az kişi öldü diye bu zamana kadar biz günde kaç insan ölüyor biliyormuyduk hep öğrendiğimiz istatistik dünyada saniyede bir insan doğar 2 saniye de bir insan ölür değil miydi e biz sayıları duyunca korkuyoruz ama öncesini bilmiyorduk ve korkmuyoduk ... Sonuç aslında bu kadar basit
Belki ondandır ama gencmis en azından. Belki ondan dolayı ağır geçirdi. Siz geçirmediniz değil mi45 yaşında annem başka kronik rahatsızlıkları da var
VAlla dedikleriniz mantğıma uyuyor ben geçen sene bu zamanla resmen psikiyatriklik oldum kafayı yeme aşamasındaydım yolda yürürken maskeyi çeneme alıyorum kapalı bi yere gireceksem yada yolda biriyle konuşacaksam hemen takıyorum maske takmakta çok sağlıklı değil adı üzerinde cerrahi maske cerrahlar ameliyatta takıyordu normaldeMümkün değil abla işte aşşırı bulaşıcı vürüs ne kadar maske de taksalar sağından solundan girmez mi mütüng başlayalı kaç saat oldu dip dibeler boşluk felan yok ....
Bu salgının en başında bende aşırı takıntı yaptım eve kimseyi almadım eve giren herşeyi önce 3 gün kapı önünde beklettim 3 gün sonra dezenfektan sıkarak eve aldım sonra sabunlu suda yıkadım dolaplara öyle yerleştirdim eldivenle maskeyle felan aşırı korku panik vardı iki ay hepimiz devamlı hastalandık çocuklar acilden çıkmaz oldu 2 ay devamlı hastaneye taşındık baktım çocuklara cidden zarar veriyorum sonra bıraktım ve o zamandan beri oğlum bi defa grip oldu iki defa ateşlendi çünkü diş çıkarıyor daha bir yaşında Mayıs'ta yeni 2 yaşına girecek cidden bu çocuklara mikrop da lazım mahalledeki Suriyelilerin çocukları ayağı çıplak başı kabak çamur oynuyorlar kapı önünde hiç hastalanan yok mesela
son cümleye kadar iyiydi ama C19 olanların hepsi kısmı olmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?