bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kendinizi riske atmayın derim kardesimde dört gün bilmeden evde hastalandı ateşler içinde yandı dört gün sonra tat alma duygusu gidince test yaptırdı pozitif çıktı önceki gün öksürük başladı nefes darligi ile test yaptırdığı gün 12 saat sonra ilacı getirdiler kullandı iki gün daha sürdü öksürüğü geçti
Siz yinede doktora danışın ben dedim başımıza geldi diye alın demiyorum ilacı ama doktirlarinda bir bildiği vardır diye düşünüyorum ki sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var herkes bişey diyor kar zarar oranını düşünecek olursak kullanmak daha mantıklı geliyor bana
Geçmiş olsun

Antiviral olani alin diyorlar ama diğerini içmeyin diyorlar dün yine okudum. Suanda kendi ailemde olanlar var antivirali gun de 8 tane olanı içiyorlar.

Bu arada geçen hafta pazar amcam test yaptırdı pozitf cikti demiştim, koah hastası yaşi 70 , iki doz aşı olmuştu, ikinci dozu hastalıktan 15 gün önceydi burada yazmıştım. Amcam şuanda iyi sadece burun akintisi oldu ,grip gibi sesi oldu bikac gün, tomografi cekildi cigeri temizdi şuanda hala böyle devam ediyor. Yalniz bu arada yine halalarım ,kuzenlerim oldu. Yine aşılı halam 65 yas üstü oda bugün 6 güne girecek oda amcamla ayni belirtileri yaşadı bilmiyorum iki gün daha beklersek belki daha net olur ağrısı olmadi. Başka bir halam Bugün pozitf cikti henuz biseyi yok. Diğer halam 10 gün oldu aşılı değil ama ağrıları oldu ve hala devam ediyor başka nefes darlığı vs olmadi. Yalniz kuzenim sigara bile icmemis hayatta o hastanede yatiyor genc yaşi, insallah oda atlatacak inaniyoruz. Şuanda maalesef aileden 8 kisi oldu iki kisi negatife döndü. Diğerleri kimi basinda kimi sonunda karantinanin insallah hepsi iyi olur.

İnşallah hepsi iyileşir. Kuzeninize çok üzüldüm ( yaşı genç mi? İnşallah aşı yaşlılarımıza etki ediyordur, hepsi böyle atlatırlar.

Çok geçmiş olsun
Sanırım sinovac oldular geçenlerde de demiştim Necmettin Nursaçan hoca şuan durumu iyi 79 yaşında ve asiliydi birkaç gün tedbir amaçlı hastanede yattı ve çıktı bir hafta oluyor
Hafif atlatilmasini sağlıyor aşı bu tür haberleri duydukça umudum artıyor
Kuzeniniz ilaç kullandimi amtiviral

Hidroksiklorokin degilmi zararlı olan ilaç arkadaşıma favicovir yerine bunu vermişler ilacın ismi şuan aklımda değil verirken söylemisler kalbinizi yorabilir diye arkadaşım almamış favikovir verin demiş
Bu iki ilacın farkını az önce okudum ben tek ilaç var zannediyordum sanırım kazen arkadaşta buna benzer yazmisti

HİDROKSİKLOROKİN SÜLFAT 200 mg TABLET

Hidroksiklorokin, immünomodülatör etkisinden dolayı malarya, romatizmal hastalıklar ve bağ doku hastalıklarının tedavisinde oral yolla kullanılmaktadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberinde hem erişkinlerde hem de çocuklarda COVID-19 tedavisinde ve yüksek riskli temaslı sağlık çalışanı profilaksisinde hidroksiklorokin kullanımı önerilmektedir.

Genel İlkeler:

• Gebelik kategorisi C
  • Karaciğer ve böbrek yetmezliği durumunda doz ayarlaması gerekebilir.
  • Diyabet veya hipoglisemisi olan hastalarda dikkatli olunmalı
  • Retinopati ve makülopatisi olan hastalarda kullanılmamalıdır
  • Hidroksiklorokin veya kinin duyarlılığı, glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliği, psöriazis ve hidroksiklorokin ile alevlenebilen porfiria kutena tarda durumunda dikkatli kullanılmalıdır.
  • Nörolojik hastalık, hematolojik hastalık veya kalp hastalığı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır
  • Kalıtımsal galaktoz intoleransı veya glikoz-galaktoz malabsorbsiyon olan hastalarda kullanılmamalıdır.
  • İlaç-ilaç etkileşimleri: Azitromisin, simetidin, insülin, antidiyabetik ilaçlar-insülin, siklosporin, moksifloksasin, rifampisin, antiepileptik ilaçlar, antiaritmik ilaçlar, rifampisin ve niasin vb pek çok ilaçla etkileşimi olabilir.
Yan etkiler:

• Hidroksiklorokinin COVID-19 hastalarında iyi tolere edildiği raporlanmıştır.
  • Güvenli ilaçlar olup en önemli yan etkisi kardiyotoksisitedir. QT uzaması riskine karşı ilaç başlanmadan önce EKG kontrolü yapılması önerilir. QT uzaması yapan diğer ilaçların birlikte kullanımı durumunda risk artmaktadır. Kardiyomyopati gelişirse ilaç kesilmelidir.
  • Retinotoksisite önemi bir yan etki olup kümülatif dozla ilişkilidir. Retinotoksisite durumunda ilaç kesilmelidir.
Çok yaygın (>1/10) bildirilen yan etkiler: Bulantı, karın ağrısı

Yaygın (1/10-1/100) bildirilen yan etkiler: Anoreksi, duygusal hareketlilik, baş ağrısı, bulanık görme, diyare, kusma, deri döküntüleri, kaşıntı,

Yaygın olmayan (1/100-1/1000) bildirilen yan etkiler: Sinirlilik, sersemlik, gözde pigmentasyon değişiklikleri ve görme alanı defekti ile birlikte retinopati, vertigo, kulak çınlaması, karaciğer fonksiyon testi (KCFT) bozulması, deri ve müköz membranlarda renk değişiklikleri, saç beyazlaması, alopesi, duyusal motor bozukluklar

Sıklığı bilinmeyen yan etkiler: Pansitopeni, hipoglisemi, ürtiker, anjiyoödem, bronkospazm, psikoz, konvülzyon, ekstrapiramidal bozukluklar, makulopati, işitme kaybı, kadiyomyopati, kalp ileti bozuklukları, fulminan hepatik yetmezlik, eritema multiformeyi de içeren büllöz erüpsiyon, SJS/TEN, DRESS, fotosensitivite, eksfoliyatif dermatit, AGEP, myopati, nöromyopati, hipoglisemi

Aşırı duyarlılık reaksiyonları: Hidroksiklorokine karşı aşırı duyarlılık reaksiyonları genellikle geç tip reaksiyonlardır. En sık görülen aşırı duyarlılık reaksiyonları, ilacın kullanımının 2-33. gününde ortaya çıkan makulopapüller ekzantemlerdir. Hayatı tehdit edebilecek AGEP, DRESS, SJS, TEN olguları bildirilmiştir. Anafilaksi nadiren bildirilmiştir. Erken ve geç desensitizasyon protokoller tanımlanmıştır. Ayrıca mesleki kontakt dermatitlere yol açabilir.

FAVİPİRAVİR 200 mg TABLET
Japonya’da 2014 yılında geliştirilen ve influenza tedavisinde kullanılan, oral yolla alınan antiviral ajandır. Genellikle iyi tolere edilmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı COVID-19 erişkin hasta tedavi rehberinde, ilk tedaviye yanıt vermeyen ağır seyirli hastalarda favipiravir kullanımı önerilmektedir.

Genel İlkeler:

Gebelikte kullanımının fetal anomalilere neden olabileceği bildirilmiştir.
Asetaminofen (parasetamol) ile birlikte kullanımında, asetaminofen dozu 3000 mg/gün’ü (karaciğer yetmezliğinde daha az olmak üzere) geçmemelidir.
Yan Etkiler:

En sık gözlenen yan etkiler; diyare, serum ürik asit, transaminaz (ALT, AST, ALP) ve total bilirubin düzeylerinde artış ve nötrofil düzeyinde azalmadır.
Gastrointestinal sistem: Bulantı ve gaz artışı
Psikiyatrik semptomlar
İlaç aşırı duyarlık reaksiyonları:

Teorik olarak ilaç aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabileceği bilinse de literatürde bildirilen olgulara rastlanılmamıştır.

Usttekinin yan etkisi çok fazlaymış ama favipiravir in ciddi yan etkileri yok sanirim

Kullandi büyük ihtimal, ilk başında da ateşlemişti zaten , ben de necmettin hocayi merak ediyordum ama kimin yazıldığını unutmuştum sevindim. Yalniz halam ateslenmis parol alinca inmiş insallah dediğim gibi en azindan 7 günü gecirirse böyle iyi olur diye düşünüyorum. Sağlıkçi kuzenim sey demişti kritik eşik 7 ve 8. Gün biz 7 gün iyi olup sonradan ağırlaşan tablolar gördük dedi. Insallah atlatsın hepsi o kadar zor ki hepsini ayri ayri merak ediyoruz.

Usttekinin yan etkisi çok fazlaymış ama favipiravir in ciddi yan etkileri yok sanirim
Klorokin evet o şekilde, favipiravir in karaciğer enzimlerimi yükseltilebiliyormus kisa süreli. Onu hala veriyorlarmis o baya ağırmış kalbi yoruyormuş. Tabi o da baska hastalık icin onu kullanan insanlar var onlara iyi geliyordur.

Arkadaşım 34 yaşında hiçbir hastalığı yok neden favikovir yerine klorokin veriyorlarki deney yapmak icinmi ya ama kardeşime verilen favikovir ilacı kafam karıştı inanın yani Allah korusun hasta olursam bende kullanmam büyük ihtimalle klorokin diğerini isterim

Eşimde korona pozitif. Bugün 6. Günümüze girdik. Ama eşim cok öksürüyor. Ilk belirti de öksürükle başlamıştı. Ilaci da kullandı bitti. Ama azalacağına artıyor sanki. Uyurken falan hiç öksürüğü yok ama telefonla konuşurken yada normal konuşurken çok öksürüyor. Göğüs sırt ağrısı yok. Sağlık ekibide hafta sonu olunca sanırım bir daha aramadı. Korona geçirenler sizce bu öksürük durumu normal mi. Hastaneye götürmeye ikna etmelimiyim.

Geçmiş olsun
Sanki gıcık mi oluyor boğazı oksurmekten tahriş mi oldu acaba ki konuşurken öksürüyor diyorsunuz
Tabi sağlık ekibi bilir ama nefes darligi olursa sıkıntı oluyormuş
Kardesimde üç gün oksurdu hatta telefonla konuşurken abla kapatalım konuştukca öksürük artıyor demişti
Siz yinede yarın arayın

Aynı kardeşiniz gibi konuştukça öksürüğü artıyor. Konusmadiginda sıkıntı yok gibi bizde anlamadık

Aynı kardeşiniz gibi konuştukça öksürüğü artıyor. Konusmadiginda sıkıntı yok gibi bizde anlamadık
Korkmayın inşallah sıkıntısı yoktur nefes darligi olmadığı sürece inşallah atlatır
Zencefil zerdeçal bal bunları takviye verin
Kekik çayı da iyi diyorlar deneyin
Ama yarın yine arayın doktorunuzu

Allahım acil şifalar versin inşallah

Allahım acil şifalar versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…