Merhaba şuan güneydoğuda yaşıyorum burada maske takmayanların sayısı takanlardan çok daha az . Çoğu kişi bağışklk kazandı polisler de artık başa çıkamadığı için takmiyor kimseyi . Bende dışarda maske takmayalı uzun zaman oldu . Kapalı ve kalabalık olan yerlerde takıyorum sadece . Uzun süre maske takmanın takmamaktan daha tehlikeli olduğunu biliyorum çünkü. yurtdışında da dışarda maske yasakları çoktan kalkmış geçen hafta Amerika’dan yakın arkadaşmla görüştük dışarı da maske uygulaması yok dedi sadece kapalı mekanlarda mecburmuş. Bu Zorunluluk bir Türkiye’de kaldı sanırım.Peki size bir soru
Toplumun çoğu aşı olmak istemiyor diyelim
Asi.olmadik, kimse maskesine hijyenine de dikkat etmiyor
Peki toplum bağışıklıgi kendi kendine nasil.saglanacak?
Ben 13 aydir evden elzem.sebepler harici cikmayan bir kronik hastayim ve dışarı ciktigimda da çift maske+siperlikle maskesi olmayan insanlarla aynı havayı soluyorum. Bunlara çözüm öneriniz var mı?
Hem ölümler oldu hemde çok ağır yan etkileri . İkincisini almaya korkuyorum açıkçası ...Aaaa neden?Noldu ki?
Ölümler var galiba o aşıda
Aşı olunca da taşıyıcı olabilirsiniz. “Aşı olmak virüsü yaymayacağınızın ya da hastalanmayacağınızın garantisi değil, önlemlere aynen devam” demişlerdi. Bu durumda kişilerin aşı olmasınınhastaneleri rahatlatmak dışında salgının yayılmamasına katkısını ben de anlayamadım.Bir de şey var.
Kendiniz için olmasa da çevrenizdekiler için aşı olmalısınız lafları.
İnsanı insana kırdırmaya çalışmanın ilk adımı bence.
Olmayanları katil gözüyle göstermek.
Aşıyla nasıl yendiler onu da açıklar mısınızAşı zorunlu olmasa da aşı olucam
Şu aşıdan korkan yaptırmam diyenler aşırı cahil kusura bakmasınlar
Bi siz akıllısınız bütün dünya aşı olurken
Çin virüsü aşıyla yendi
Bizde aşılama çok yavaş bide aşı olmam ben diyen tipler var
İlden ile değişiyor sanırım bir tanıdığımda zar zor buldu, bulduğu hastanede yakın değilSinovac aşısı oldum,2.doz içinde randevuyu zar zor bulabildim..
Haberlerde hastanelerde aşı için bomboş denşrken ben neden randevuyu zor alabildim ..
Mutlaka onunda etkisi vardır,ben İstanbul'da ikamet ediyorum,kaç tane hastaneye baktıysam hepsi doluydu.İlden ile değişiyor sanırım bir tanıdığımda zar zor buldu, bulduğu hastanede yakın değil
Abi şöyle bisey var herkes güvenmek istiyor ..ve bu aşının sonuçları nin ne olacağı yıllar yıllar sonrası anlaşılacakken kimse kendi canını riske atmak istemiyor şahsen ben ve ailem bu şekilde düşünüyoruz ..
Kimi çok şükür hastaligi atlattım iğne olmaktan yırttım diyor çevremde ..
Aaaaa bu açıdan hiç düşünmemiştim
Sanırım ben istesemde de istemesem de hastaligim gereği olmak zorunda kalacağım...
ama ne yalan söyleyeyim bende hastalığı atlatan kesimin çok sansli oldugunu dusunmeye başladım asi olmayacaklari için ..
Havale geçirince çocuğa nasıl birşey olmuyor allah aşkına ya siz iyi misiniz ?İnsanların korkutulmasına karşıyım hanımefendi.öyle bir yazmışsınız ki havale geçirir diye.hiç bilmeyen insanı titretir
Havale sadece vücudun kendini kapatmasıdır.
Tabii ki ateşli çocugun başı beklenir.ama beklerkende ilaç kullandıysanız dahi o havale olacaksa olur.
Havale geçirince çocuga birşey olmuyor ayrıca.onu da belirteyim.
Başta yazdıgımı tekrarlıyorum insanların her anlamda korkutulmasına karşıyım
Keşke sizde cehaletinizi Çin’in ürettiği aşıları araştırarak aşsanız. Madem snovac bu kadar etkili niye adamlar 3 ayrı marka aşı üretiyor birini yapsalar tam yapsalar da bizde emin olsak. üstelik Türkiye’nin satın aldığı snovac aşısına Çin %50 etkilidir diyor yaygın olarak kendi kullandığı sinopharm aşısına %80 etkili raporu çıkarıyor. Çin Türkiye’ye sattığı aşıyı daha kendi bile etkin kullanmıyor Snovac aşısının bir internet sitesi vardı ama Türkiye’ye erişimini bile yasaklamıştı sonra tepkiler üzerine erişime açtılar. Snovac aşısını tercih etmeyen abd’de yaşayan bir dostum siteye girebiliyordu ama anlaşma yapan Türkiye giremiyordu.Bir de dünyada kaç ülke Türkiye’nin aldığı snovac Çin aşısını satın almış onu da araştırın .. tüm dünyayı Çinliler kurtarıyor algısından azıcık kurtulsanız keşkeAşı zorunlu olmasa da aşı olucam
Şu aşıdan korkan yaptırmam diyenler aşırı cahil kusura bakmasınlar
Bi siz akıllısınız bütün dünya aşı olurken
Çin virüsü aşıyla yendi
Bizde aşılama çok yavaş bide aşı olmam ben diyen tipler var
Aşı hastalığı hafif atlatmanı sağlıyorAşıyla nasıl yendiler onu da açıklar mısınız
Zira aşı olan kişiyi covid olmaktan korumuyor, bulastırıcılıgı da onlemiyor. Hem hasta olacaksam hemde bulası devam ettirmeyi onlemiyorsa bu ası neye yarıyor tam olarak?
Aynı soruyu yabancı tvnin spikeri soruyor ve ugur sahin aynen soyle diyor "bu tür sorulara kural geregi izin veremiyoruz"
Allah’ın cezası Çin mi?Keşke sizde cehaletinizi Çin’in ürettiği aşıları araştırarak aşsanız. Madem snovac bu kadar etkili niye adamlar 3 ayrı marka aşı üretiyor birini yapsalar tam yapsalar da bizde emin olsak. üstelik Türkiye’nin satın aldığı snovac aşısına Çin %50 etkilidir diyor yaygın olarak kendi kullandığı sinopharm aşısına %80 etkili raporu çıkarıyor. Çin Türkiye’ye sattığı aşıyı daha kendi bile etkin kullanmıyor Snovac aşısının bir internet sitesi vardı ama Türkiye’ye erişimini bile yasaklamıştı sonra tepkiler üzerine erişime açtılar. Snovac aşısını tercih etmeyen abd’de yaşayan bir dostum siteye girebiliyordu ama anlaşma yapan Türkiye giremiyordu.Bir de dünyada kaç ülke Türkiye’nin aldığı snovac Çin aşısını satın almış onu da araştırın .. tüm dünyayı Çinliler kurtarıyor algısından azıcık kurtulsanız keşke
Allah’ın cezası Çin yüzünden bu belaya bulaştık yetmiyor çeşit çeşit ürettiği aşılara kobay oluyoruz
Bu konu benimde kafama yatmıyor. Linki var mı videonun?Aşıyla nasıl yendiler onu da açıklar mısınız
Zira aşı olan kişiyi covid olmaktan korumuyor, bulastırıcılıgı da onlemiyor. Hem hasta olacaksam hemde bulası devam ettirmeyi onlemiyorsa bu ası neye yarıyor tam olarak?
Aynı soruyu yabancı tvnin spikeri soruyor ve ugur sahin aynen soyle diyor "bu tür sorulara kural geregi izin veremiyoruz"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?