bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yaa kıyamam başınız sağolsun Rabbim evladınıza uzun ömür versin

Hangi aşı diye gelirken tartışmaya denk geldim hala geçmedik mi bunları . Anneme biontec randevusu almıstım sinovacla değiştirmeyi düşünüyorum ben de

Bir prof tanıdığımız sinovac önerdi annemle bana. Annem astımlı ve ağır alerjik reaksiyonları oluyor. Benim de alerjik astımım var. Her ikimizde sinovac olacağız. Annem 65 yaşında ama hastanede olması gerekiyor. O tanıdığımızın hastanesine aşı gelmesini bekliyoruz. Bana yapmak isteyen yok şükür , belki bir gün artarsa birinden oluruz

Canım başın sağolsun şimdi gördüm mekanı cennet olsun ..

Keşke şu yazdıklarınızı herkes idrak edebilse. Çoğu kişi sırf maske zorunluluğundan dolayı aynı maskeyi günlerce takıyor. Çok ucuz olabilir maske ama bazı insanlar o ucuz maskeye bile zor erişiyor eminim

Evwt güneydoğuda öyle polisler yasaklarda falan kimseyi umursamıyor çoğu kişide maske falan takmıyor evden çıkamıyorum maalesef

Ahahahbb düğün dernek yapılmıyor mu Geçen sene Wuhanda yapılan partileri görmediniz sanırım. Adamlar tüm dünyayla dalga geçiyorlar. Bir hastalık yaydılar ortaya sonra (yanlış hatılamıyorsam) daha aşılar bile çıkmadan güya karantinalarla kapanmalarla hastalığı bitirip tüm pandemi hastanelerini kapattılar. Eee bu hastalık ortadan tamamen yok olmadı ki diğer ülkelerle giriş çıkış oldukça yine yayılma tüm hızıyla devam etmez miydi?

Wuhanda yapılan partiler vaka sayısı sıfıra inince oldu hanımefendi
Şu an ülkede her gün covid vakası yok
Bizde tavan yapmışken dalga geçer gibi düğün dernek yapan insanlar var
Tamamen hastalık yok olmayacak zaten ifluenza gibi her kış virüs devam edicek
Influenzanın tarihine baktığınızda geçmişte aynı bu şekilde dünyaya yayıldığını aşısı çıktıktan sonra da kontrol altına alındığını görürsünüz
Ifluenza hala var mı ?Evet var hala insan öldürüyor mu evet öldürüyor
Covid de aynı şekilde olucak
Önemli olan hastalığın tavan yaptığı dönemde yoğun bakımların dolduğu şu dönemde kontrollü şekilde hastalığın yayılmasını önlemek
İnsanlar bunu anlamıyor
Aşıyla hastalık tamamen bitmez ama aza indirgenir aşı olan insan hastalığa yakalanır hatta ölebilir de
Böyle vakaların olması aşıyı tamamen geçersiz kılmaz.Geneldeki duruma bakılır
Örneğin kullandığın bir ilaç sende yan etki yaratır bende yaratmayabilir
Bunun gibi birşey

Evwt güneydoğuda öyle polisler yasaklarda falan kimseyi umursamıyor çoğu kişide maske falan takmıyor evden çıkamıyorum maalesef
Güneydoğunun nüfusuyla buranınki bir mi ?
Her gün istanbulda tıklım tıkış metrobüse biniyor herkes
Orda maske taksan ne olur takmasan ne olur
Turistlik değil dışardan gelen yok
Nüfus az
İtalyada hastalık patladığında köy kasabalarında vaka yoktu

Normalde uzun sureli maske takmanin nefes almada zorluk yasattigini ben bizzat yasayarak öğrendim nefes darlığı yasiyorum maskesizken bile. Ama kendi adima maske takmaz ya da viruse yakalanirsam hayatimi kaybedebilirim, aşı beni cok korumuyor iste sira geldi oldum ama bendeki asilarin etkisi sağlıklı bir insana gore yarı yariya koruyucu. Çünkü zaten bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum, vucut direncim ilaclarla düşürüluyor.
Yani burada kimse takmıyor maske ama vakalar artiyor, herkes komsu ve akraba gezmelerinde, hic korunmadan gayet "normal" yasamaya devam ediyorlar. Ama karantinadalarken ben de etkileniyorum haliyle.
Bir de madem sizin orada bağışıklık kazandi herkes, neden azalma yok? Amacim sizi yargilamak degil, polemik yapmak falan da degil sadece merak ediyorum. Yani bu virüs salginindan nasil kurtulabilirizin derdindeyim. Çünkü ben de eve tikili kaldim artik sosyal hayatima dönmek istiyorum, ailemi 14 aydir görmüyorum izin alip da gidemiyorum da. Yani sonuç olarak maske takmayalim, aşı da olmayalım ne yapalim kendiliğinden nasil aşılır?

Guneydoğunun nüfusu az mı?antepten urfadan haberiniz yok galiba her evde en az 6 7 çocuk sınıflar tıklım tıkış dolu

Varmıydı öyle rahatsızlığ daha öncede sonramı çıktı yoksa.
Yoktu ablacım
Bır kutu agrı kesıcı bıtırmemıstır..
Vıtamın dahı ıcmeyen saglıgına dıkkat eden bırıydı yaglı tuzlu sekerlı yemez..hersey kararında..az yer oz yer
4.5 dal sıgara gunde..okadar..mıdesınden sıkıntısıda olmadı..hersey son bırsenede oldu..mıde kanserı 4.evre..sınsı oldugu ıcın hıc belırtı vermedı maalesef

Basiniz sagolsun Rabbik mekanini cennet eylesin size cocugunuza guzel ömürler versin.
Kemoterapi aslinda ağır bir tedavi yöntemi ve tum vücudun direncini sıfırlıyor benim.de babam kac defa aldi hatırlamıyorum ama son aldigi kemoterapi agir geldi sizin dediginiz gibi vücudu kaldiramadi değerleri sifira yakındı dayanamadi yani bir yerden kanseri temizliyor ama vücudu da bitiriyor kar zarar hesabı yapmasi ve karar vermesi de zor
Inaktif aşınin yan etkisi diger yeni teknoloji asilara göre daha düşük, daha 1 saat önce aile hekimi de aynısını söyledi klasik yöntemle üretildi, size de cok etkisi olmayabilir kendinizi korumaya devam edin dedi. Sabah da tvde Osman Müftüoğlu kronik hastalığı olanlarin kosa kosa asiyi yaptirmasi lazim ki kendilerini koruyabilsinler dedi.
Umarım size de sira gelir, yasiniz genç oldugundan çıkmıyordur gerci ilac kullanıyorsanız kronik hastalara çıkıyordu e nabizdan

Amın..Saol arkadasım..nur ıcınde yatsın babacıgın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…