Normalde uzun sureli maske takmanin nefes almada zorluk yasattigini ben bizzat yasayarak öğrendim nefes darlığı yasiyorum maskesizken bile. Ama kendi adima maske takmaz ya da viruse yakalanirsam hayatimi kaybedebilirim, aşı beni cok korumuyor iste sira geldi oldum ama bendeki asilarin etkisi sağlıklı bir insana gore yarı yariya koruyucu. Çünkü zaten bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum, vucut direncim ilaclarla düşürüluyor.
Yani burada kimse takmıyor maske ama vakalar artiyor, herkes komsu ve akraba gezmelerinde, hic korunmadan gayet "normal" yasamaya devam ediyorlar. Ama karantinadalarken ben de etkileniyorum haliyle.
Bir de madem sizin orada bağışıklık kazandi herkes, neden
geçen sene burada hastaneler tıklım tıklımdı. bir yakınımıza şehir hastanesinde tanıdıklar sayesinde yoğun bakım yatağı ayırmıştık. Hastalar çevre illere sevk ediliyordu .Normalde uzun sureli maske takmanin nefes almada zorluk yasattigini ben bizzat yasayarak öğrendim nefes darlığı yasiyorum maskesizken bile. Ama kendi adima maske takmaz ya da viruse yakalanirsam hayatimi kaybedebilirim, aşı beni cok korumuyor iste sira geldi oldum ama bendeki asilarin etkisi sağlıklı bir insana gore yarı yariya koruyucu. Çünkü zaten bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum, vucut direncim ilaclarla düşürüluyor.
Yani burada kimse takmıyor maske ama vakalar artiyor, herkes komsu ve akraba gezmelerinde, hic korunmadan gayet "normal" yasamaya devam ediyorlar. Ama karantinadalarken ben de etkileniyorum haliyle.
Bir de madem sizin orada bağışıklık kazandi herkes, neden azalma yok? Amacim sizi yargilamak degil, polemik yapmak falan da degil sadece merak ediyorum. Yani bu virüs salginindan nasil kurtulabilirizin derdindeyim. Çünkü ben de eve tikili kaldim artik sosyal hayatima dönmek istiyorum, ailemi 14 aydir görmüyorum izin alip da gidemiyorum da. Yani sonuç olarak maske takmayalim, aşı da olmayalım ne yapalim kendiliğinden nasil aşılır?
Ben hic sapir sapır ilac yutmadım mesela.Oyle hemen ilaca sarilmam antibiyotik de almam sayılıdır.Her ilacın yan etkisi var
Hiç ilaç kullanmayalım o zaman
Baş ağrısı için sapır sapır yuttuğunuz ilaçların yan etkilerine baktınız mı
Başınız sağ olsun her sey büyük bir belirsizlik icinde gercekten Allah kalanlara sağlık versinArkadasım
benım esıme verılen kemotrapi fazla geldı bunyesı kaldırmadı..belkı verılmesede olecektı
Hasta olan ben olsam kemotrapı almazdım ama yakınınız bıle olsa buna karısamıyorsunuz...
Esımde kovıd varmı yokmu bellı olmadan ılaca baslattılar..belırtılerı yok esımde dedım
Hafıf ates vardı sadece
O sırada kanser tedavısını goruyorduk esımın..zaten agar tedavısı vardı..
Ikı test yapıldı
Negatıf cıktı ama basladı bıtırsın dedıler
Akıl kalmıyo ınsanda..dr ıcsın dedıgı ıcın ıctı..ılaca cok karsı bırıydı aslında
Cocugu ıcın yasamak ıstıyordu..kemotrapılerde fazla geldı bunyesı kaldırmadı kemotrapılerı..cunku duzgun sıvı alımı yoktu..belkı hıcbır ılac vb olmasada olecektı..ama bıraz hızlı oldu maalesef(
Saol arkadasımBen hic sapir sapır ilac yutmadım mesela.Oyle hemen ilaca sarilmam antibiyotik de almam sayılıdır.
Iyi beslenirim dikkat ederiz
Başınız sağ olsun her sey büyük bir belirsizlik icinde gercekten Allah kalanlara sağlık versin
Başınız sağolsun Allah rahmet etsinYoktu ablacım
Bır kutu agrı kesıcı bıtırmemıstır..
Vıtamın dahı ıcmeyen saglıgına dıkkat eden bırıydı yaglı tuzlu sekerlı yemez..hersey kararında..az yer oz yer
4.5 dal sıgara gunde..okadar..mıdesınden sıkıntısıda olmadı..hersey son bırsenede oldu..mıde kanserı 4.evre..sınsı oldugu ıcın hıc belırtı vermedı maalesef
Saol arkadasım..Başınız sağolsun Allah rahmet etsin
Doktor olmam mı gerekiyordu?%1 bile bir ihtimaldir nasıl büyük orada birşey olmaz ? Siz doktor musunuz sürekli bir savunma halindesiniz
Bizzat akrabamız var 2 doz aşıyı oldu sağlıkçı (!) antikorum çok yüksek diye uzak bi şehirden dayımlara falan geldi annesiyle. İznim var benim diye fellik fellik gezdi başkent sokaklarında yanında kuzenimi de götürdü. Bacım sen aşılandın antikorda yüksek tamam da misafir geldiğin ailenin yanına aldığın insanların öyle değil demedi kimseÇok afedersiniz sözüm meclisten dışarı ama şöyle geri zekalı tiplerde var
Ben aşı vurundum bana bulaşmaz nasıl olsa diye iftar iftar gezen yasak olduğu halde
Ve bundan ayrı bir salak gurupta var yine sözüm meclisten dışarı aşı ne işe yariyorki adam aşı vurundu korona oldu
Birilerinin bu insanlara aşıli olsanda korona bulaşabilir diye kamu spotu yapılması lazim
Sağlıkçı bunu yapıyorsa özür dilerim halk için yazdıklaridanBizzat akrabamız var 2 doz aşıyı oldu sağlıkçı (!) antikorum çok yüksek diye uzak bi şehirden dayımlara falan geldi annesiyle. İznim var benim diye fellik fellik gezdi başkent sokaklarında yanında kuzenimi de götürdü. Bacım sen aşılandın antikorda yüksek tamam da misafir geldiğin ailenin yanına aldığın insanların öyle değil demedi kimse
Allah allah yaaaYeni doğan bebeklere yapılan hepatit, vitamin K vb aşıların zorunlu olmadığını, doğum öncesi bir protokol ile anneden onay alındığını öğrendim. Hatta bu protokolün bir de kopyasını aldım. Dileyen ebeveynlerin bu protokolü reddetme hakkı varmış.
Dileyene bu doğumda imzalattılan protokolün kopyasını verebilirim.
Doğum öncesinde evrak imzalatılıyor ya. Vajinal doğum sezaryene dönebilir, riskleri kabul ediyorum vs. diye sayfalarca. Ya siz imzalarsınız, siz imzalayacak durumda değilseniz eşiniz imzalar. Onların arasında vardır.Allah allah yaaabize kimse böyle bir şey sormadı. Bir tanıdık tamamen aşı ilaç karşıtı genlerinin yok edildiğine inanıyor savunuyor . 2 çocuğu var çocuklardan topuk kanı aldırmamış şimdi mahkemelik olmuşlar tabiki . Devlet çocuğa bakamadığını söylüyormuş
Bence ne kadar şanslı olduğunuza şükretmelisiniz. benim kardeşim 6 aylıkken havale geçirdi ğstelik sapasağlam sağlıklıydı ilaçla bir etkiside yok zaten beyine etki etmişti ve şuan engelli umarım başınıza gelmez ve havalenin etkilerinin ne kadar acı olduğunu bilmezsinizBu dedikleriniz havaleden değil geçirdiği hastalıktan oluyor yalnız.yanlış bilgi aktarmayalım.
Benim oglum da üç kere geçirdi.ikisi doktor muayenesi dönüşü oldu.hatta ilaç kullandıgım halde oldu.havale sizin müdahale edebileceğiniz bir şey değil.
Ama bir çok cocuktan hatta bir çok yetişkinden daha zeki ve bilgili.ben kendi oğlumu baz alarak söylemedim bunu da belirteyim.
İyi bir araştırma yaparsanız havale nedir daha iyi öğrenirsiniz.ben yeterli bilgi ve araştırmayı yaptım oğlum itibariyle
Saol elifcim..Aaaa kırpık:).Başın sağolsun
Sen nasılsın peki iyisindir umarım.Saol ablacım
43 yasında ve bır cocuk annesı olarak guclu ve ayakta durmak zorundaydım..ama ılk 3 ay cok kotuydu..Allah beterınden korusun..17 yıllık esım..Sen nasılsın peki iyisindir umarım.
Oğlun vardı demi öyle hatırlıyorum .43 yasında ve bır cocuk annesı olarak guclu ve ayakta durmak zorundaydım..ama ılk 3 ay cok kotuydu..Allah beterınden korusun..17 yıllık esım..
Esden cok kardes arkadas gıbı olmustuk..
Kaderde ayrılmak varmıs(
Evet ablacım 10 yasında oglum var..ve bu dunyanın garantısı yok aslında yasarken anlasılmıyor degılmıOğlun vardı demi öyle hatırlıyorum .
Kolay değil elbette yaşananlar,hep denir ya zaman herşeyin ilacı diye .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?