bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Düşünsenize gelin sizsiniz düğünününde 1 hafta önce covid oldunuz. Karantina bitiyor yine düğün yapıyorsunuz bu nasıl bir kafa acaba
Valla düşünemiyorum ben bu tip insanlari artik zaten .Mahallemizde kucuk bir pazad kuruluyor haftanin bir günü ,öyle büyük nanav tarzi.Gecen hafta maskesiz ve öksüren bir kadini uyardim.Güldü bana ve çımkırdı.Dedi ki pazarcinin hemen arkasindaki evi göstererek ; ben bu evde oturuyorum ,maske takmama gerek mi var :))) Dayanamadim artik ve ne kadar cahil cuhelasiniz farkinda misiniz dedim ,memnun oldum ben de özlem dedi yemin ederim.Ben artik kimseyi uyarmiycam,ne halt ediyorlarsa etsinler ,cok yoruldum uyarmaktan cunku ,cografta kaderindir diye bosuna demiyorlar.Panik atak hastasiyim diye gezip ,pandeminin en pik noktasinda cocuguna milleti toplayip bilmem kacinci konseptli dogum günü yapan avukatlar var tanidigim bunlar cahil cuhela da degil.

Yavrum ya ne kada zorlanmıştır şimdi onları çıkarırken,yaza çok kalmadan biter diş sıkıntıları merak etme.
Önemli olan azı ve köpek dişleri.
Eskiden pırasa kullanırdık kaşıntıyıda alıyor hemde antioksidan ver eline kemirsin o jeller filan çok fayda etmiyormuş artık.

Tabii abla sen bilmiyorsun cips kola çikolata kıtlığı geliyor
Bizde önemli materyal sigaradır illa olacak evde
abla kıtlık marketlerde değil insanların gözünde doymuyorlar
Doluyor o arabalar tepeye kadar

Arkadaşım anlattı yasak zamanları en uzak hastaneden randevu alıyorlarmış,amaç gezmek tabi burada:))

Görüştüğüm bir arkadaş grubum vardı o ekibin ne kadar cahil ve bencil olduklarını gördüm . Pandeminin başından beri hız kesmeden görüşüyorlar . Ben görüşmediğim için cephe aldılar birde sadece whatsapp grubundan görüşüyordum . Orada da ayrı sıkıntı ben birşey söylediğim zaman hemen bi saçmalık başlıyor dün ki kabine toplantısını söyledim mesela sende nereden biliyorsan dedi bir tanesi. Okuyorum dedim yani haberlere bakıyorum ekonomiden birşey söylediğim de nereden biliyorsun oluyor . Artık grubu sessize alıp tek kelime yazmayacağım çok geriliyorum . Geçen oğlumla markete girdik arkamda kadın sıramı almaya çalışıyor 15 yaşında kocaman çocuğunda maske yok benim 1.5 yaşında oğlumun dibine girdiler uyardım bana dedi ki getirme sende bırak . Nasıl bırakayım bırakacak insan mı var kocam 48 saat nöbette evde eksik olabilir ayrıca çocuk hiç mi hava almasın yani maske yok benimle kavga ediyor aklınca

Eşim bugün 1 karton kendine sigara alacak

Cok üzülüyorum gercekten ve biz bu insanlarin arasinda yasamak mecburiyetindeyiz.Bir akrabam da 58 yasinda ,kadin yasina göre gayet fit( 40 beden civaridir en fazla) olmasina ragmen kalcasindakileri bölgesel olarak zayiflatmak icin koca kış toplu tasima kullanarak spor salonuna gitti.Bir tek ben miyim aykiri Allahimm diye kendimi bile sorguladigim oldu......,

Kızlar size önemli bir sorum olacak.
Anneannem covid atlattı. Karantinası bitince yani haftaya annem bize getirmek istiyor çünkü aynı zamanda kalp hastası. Evde tek kalamaz.
Ama biz bu kadına nasıl izin alacağız çözemedik. Başka şehirdeler. E devlet şifresi yok. Çok yaşlı pttye gidemiyor. Alo 199 asla cevap vermiyor. Verse de başka şehre bu sebeple gönderirler mi muamma.

Şaştık kaldık, bir fikriniz var mı

Siz bilgilerini girip izin alabilirmisiniz
Kaymakamlikla gorustunuzmu

Sigortasız çalışan işçi tam kapanmada çalışabilecek mi acaba
Sigortasız mı çalışıyorsun niye izin veriyorsun buna.
Önceki sokağa çıkma kısıtlamasında akşam 9 dan sonra ve haftasonu kısıtlaması yani bizim işyerinin verdiği izin kağıdında tc, sgk numarası vs. yazıyordu birde onu almak için bölge müdürlüğüne sgk giriş bildirgelerini vermiştik.
Sigortan olmadığı halde çalıştığını nasıl ispatlayacaksın?

Siz bilgilerini girip izin alabilirmisiniz
Kaymakamlikla gorustunuzmu

Kendi e-devlet şifresinin olması gerekiyor.
Kaymakamlık da heralde onu görmek ister. Henüz onu denemedik çünkü kaymakamlığa gidebilecek olan herkes ya hastanede ya karantinada

İşyeri değiştirene kçö çıkmamış, kapansa bi dert kapanmasa başka dert.. e kredisi kirası geçimi olan insan ne yapsın yahu..

Evde kalanlar ztn alisti evde kalalim bitsin diyebiliyor.
Is yerine giden bir sekilde ufak yuruyus yapmak gunes gormek hareket etmek istiyor istemekten cok zorunda.
Su anda cok gec alinmis bir karar disaridakiler hergun ayni korkuyla yasamaya alisti evdekiler disari cikmaya iyice korkar oldu.
Olan sadece esnafa oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…