bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bugün ilaç yazdırmak için aile hekimine gittim doktorum Corona atlatmış yeni öğrendim ve stokin sirtinasi yaşamış
Bunu araştırdım gerçekten çok kötü bişey kendi hücresini yokediyormus bunun daha önce bir testi varmı acaba böyle bişey duydunuzmu

O da doğru. Yine yollara dökülecekti millet. Soğukkanlı ve mantıklı hareket etmek lazım ama olmuyor maalesef..

günaydın arkadaşlar. uzun zamandır yazamadım buraya..
ben ve ailem geçirmedik ama arkadaşlarımın ailelerinden, akrabalardan covid yüzünden ölümler oldu.
en son geçen hafta yakın bir arkadaşımızın babası vefat etti. o kadar etkilendim ki..
gidip acı günlerinde sevdiklerinin yanında olamıyorsun.. evimde iki yaşlım var, onlara bulaştırmaktan çok korkuyorum..
bedenen çok şükür derdim yok ama psikolojim artık çok zayıfladı.
ilk günden bu yana hep pozitif yaklaştım, inandım. artık inancım kalmadı.

O da doğru. Yine yollara dökülecekti millet. Soğukkanlı ve mantıklı hareket etmek lazım ama olmuyor maalesef..
İyi diyorsunuz kızlar da karar akşam 20:00 de açıklandı zaten kim nereye gidecekti 19:00 da yasak başlamıştı . Kim bilet bulup terminale gidecekti ?

İyi diyorsunuz kızlar da karar akşam 20:00 de açıklandı zaten kim nereye gidecekti 19:00 da yasak başlamıştı . Kim bilet bulup terminale gidecekti ?
O panikle (!) sokağa dökülecek binlerce insan olabilir. Neyin korkusu bu anlamıyorum gerçi, kapılara pranga vurmayacaklar, o an sakince takip edersin ertesi sabah ihtiyaçlar için harekete geçersin. Kısıtlama ihlali için ceza yazan polisin çenesinde duran maskeyi gördü bu gözler. Sağduyu lazım topluca..

Yani ben şöyle düşünüyorum herkesin kendimiz gibi düşünmesini bekleyemeyiz . Baktık ki yapılamıyor demekki zorla katı kurallar konulmalı . Hani derler ya kanayan parmağı kesip atacaksın diye o hesap işte . Açıklamayı yap şehrin giriş çıkışlarına da polis jandarma koy tamam yani yetkiyi ver bitti gitti yazsın cezayı. İstanbul berbat durumdaymış km araç kuyruğu. Şimdi daha mı iyi olacak yooo kısır döngü devam edecek bayramdan sonra açılacak düğün salonları tatil sezonu bar disko 20 gün boşuna kalmış olacağız kış başı yine kapan . Aşılama kötü gidiyor . Okullar ne olacak bundan sonra kafamda bir sürü deli soru var genelgeye biraz önce göz gezdirdim yuh demekten dilimde tüy bitti hiç birşey değişmemiş ki nasıl kapanma bu

San kendi ailemden örnek vereyim. Ailesine aşırı düşkün bi adamla evliyim (10 sene beraber yaşadık) köyde şimdi anne babası bayramda yanlarına gitmeyi planlıyor köy 75 km uzakta, nasıl olacak yasak var diyorum, arkadaşı var polis ondan izin kağıdı alıyor hepimiz için geçen sene öyle yaptı ve biz rahatça (!) Köye gittik. Tanıdığı olana yasak falan yok. Zaten muaf olan kurum kuruluş ve kişi sayısı oldukça fazla. Kapanmasa itiraz edenler ile kapanınca itiraz edenlerin çoğu aynı kişiler çünkü düzgün idare edilemiyoruz. Yaptırım yok kurallar tanıdıklar aracılığı çiğnenebiliyor..

Ben hep kapanalım dedim burada da yazmışımdır . Şuan keşke kapanmadaydı diyorum gerçekten bak ne oldu yani kapandık ta

siz öz eleştiri yapmışsınız ben de ters pencere yapayım

çevremizdeki herkes bize "salak" gözü ile bakıyor

yasakta muaf olacağımız bir mesleğimiz var ama nedense kısıtlamalara uyuyoruz

neden evde oturuyorsunuz ki soran olursa çıkarın kimlikleri diye gevrek gevrek gülen o kadar çok ki

biz saflar da iş için şehir dışına giderken bile İl Hıfzıssıha Kurulu Kararı çıktısı alıp da yola çıkıyoruz aman çevirmede zaman kaybedip anlatmaya uğraşmayalım diye

bu imkan kendilerinde olsa il il gezecek o kadar insan var ki

neden kurallar katı neden kapatılıyoruz deniyor ya işte bundan kapatılıyoruz

domuzdan kıl kopartmak kardır kültürümüzün sonucu bu

çünkü herkes aman ben çıkacak bir mazeret bulayım yasağı deleyim havasında

babam 75 yaşında sanayiye arabasını götürmüş, işimi 14 e kadar bitirin ben yasağa kalmadan evime döneyim demiş

amannn amca, demişler, kim bakıyor

uyacak adama da uyma sen kurallara diye öğüt vermişler

özetle sorunumuz toplumca biz deleriz diyenler, delmeyenlere "salak" gözü ile bakanlar

ha bu kapanma yeterli mi değil ama en azından o 9 günü sadece kamuya değil de herkese tam kapatsa yine olacak

gıda dışı sektörler kapansın bari ((

İş harici bende hiçbir yere çıkmadım, evim bahçeli bina çocuklarımı kimse yokken bahçeye indirdim (kocamın köy sevdası kaçamağı hariç) buna rağmen kv dedi ki akrabalar sana gelmek istiyor izin gününü ayarla, anne dedim saçmalama kimseyi alamam ben riskli iş yapıyorum ne zaman enfekte olurum bilinmez, gelenlerden birinde olur belki hepimize bulaşır şimdi zamanı mı dedim bana tavır yaptı, herkes diyor ki işe nasıl gidiyor peki bu kadar korkuyorsa aynı şey mi anne Allah aşkına işe gitmesem o herkes kredimi ödeyecek mi dedim.. zihin yapıları değişmediği sürece ancak insanları eve zincirleyerek önlem alınabilir. Zincirlendiği yerde de aşıları yapılır tamam

Zihniyet değişmeyecek asla değişmez . İnsanların beynine girip düşünce enjekte edemeyiz ne yazık ki

Dün gece açıklama olduğu an şehir dışını tamamen kapatsaydılar bu yoğunluk olmayacaktı şimdi ihmal yok mu bu durumda
Yapamazlar ki. Son dakika işi yapıldığı anda ters tepiyor. Geçen seneyi hatırlayın.

Benim kayınvalidem ve kayınpederim yazlık evlerin bakımı için şehirdışındalardı. İzin ile 3-4 günlüğüne gittiler ve yarın geri dönecekler. Bir anda kapatılsa, ne yapacaklardı mesela, nasıl döneceklerdi? İnsanlar işini gücünü ayarlasın diye yapılan bilgilendirme, insanımız tarafından böyle kaosa sebep oluyor.

Yani kurunun yanında gerçekten yaş yanıyor. Yoksa doğal seleksiyon deyip geçeceğim..

Ben de öyle duyuyorum ama yok vücudumuzda gelecekteki etkisini bilemeyiz gibi şeyler söylüyorlar annem de dahil tüm dünya aşılanıyor biz mi doğruyuz diyorum artık kendi kendime
Şu an anlamda haklı insanlar, evet gelecekteki etkisini bilemeyiz çünkü uzun dönem çalışmaları yapılma şansı olmadı bu aşıların. Hepsinin de yan etkileri var. Bu yan etkilerin yüzdelerine bakmak lazım, kar zarar hesabı yapmak lazım.

Nasıl ki hamile iken ilaç kullanımı tercih edilmez ama hastalık durumunda kar zarar hesabıyla tedavi uygulanır ve içimize sinmese de tedavimizi alırız, aynı hesap bence.

Ne yalan söyleyeyim, aşı olup ilaçsız atlatmak, hastalanınca verilen ilaçları içmekten daha güvenli geliyor bana.

Geçen seneki haziran ayından beri kontrollü normalleşmeyi savundum hep. Kalabalık ortamlara hiç girmedim, avm'lerde dolaşmadım. Kalabalık akraba toplantıları yapmadım, katılmadım. Geçen sene Ağustos'ta o zaman 2buçuk ve 4 yaşında olan iki evladımı hiç çekinmeden okullarına devam ettirdim. Ne kadar dikkat etsem de, 3 defa temaslı duruma düştük ailece ve 3 defa karantinada kaldık, çok şükür hiç pozitif olmadık..

Ama artık yoruldum, sıkıldım, bu rakamlarla ve bir türlü ilerleyemeyen aşılama politikalarından umudumu kestim. Aşılama hızlanmadan bu kapanma geçici olarak turizm sezonunu açmaktan başka hiç bir şeye yaramayacak. Ve sonbahar itibariyle yine aynı döngüyü yaşayacağız.

Varyasyonların çocuklara etkilerinden çok tedirginim. Sadece çocuklarım için, onlara sunabileceğim ama sunamadığım şeyler için, onları gözeterek yönetilen bir ülkede yaşamadığım/yaşatmadığım için çok üzgünüm..

Dün mahallemizde dilenci vardı kapı kapı ramazan diye hayır toplamaya çıkmış elinde de 4-5 yaslarinda kız cocugu ...

Zabitayi aradım dedim ki kardeşim her apartmanda en az 1 ev karantina da bu hatun kapı kapı geziyor dilenmek için ...

Böyle seylere göz yummayin arkadaslar kapı kapı gezip veren vermeyen herkesle temas ediyor bu kisiler aklınızda olsun gerekli yerlere bildirin ...

Ne kadar dikkat etsem de, 3 defa temaslı duruma düştük ailece ve 3 defa karantinada kaldık, çok şükür hiç pozitif olmadık..

son yorum sizin diye alıntıladım da okuyan diğer arkadaşlar da yazsa

mesela bu 3 defa temaslı olduğunuz kişiler kimdi

zira temaslı olmak için maskesiz bir arada olmak gerekiyor yahut maskeli çok uzun süre

geçen kapı çaldı kim o dedim evde sağlık hizmetleri dediler

kapıyı açtım onlar yukarı çıkıncaya kadar dedim ki herhalde birisi temaslıyız diye bildirdi ama temaslı olabilecek kişi eşimdi ve o gün iş için şehir dışında idi

acaba nasıl yapacağız derken geldiler ve bir başka isim söylediler yanlış adrese gelmişler

kişilerle birebir temas edilen bir mesleğimiz var

odamızda da kişilerle yüz yüze görüştüğümüz oluyor vs ama bu süreçte bildiğimiz bir temas yaşamadık

temaslı olanlar yahut pozitif olanlar bunları paylaşarak farkındalık yaratmalı bence

zira bir çok kişinin temaslıları paylaşmadığı da söyleniyor

en son "kimse ile görüşmedik sadece taksiye bindik" diyen anne kızın taziyeye gittiklerini taksici o kısa yolculuktaki sohbetlerinde duymuştu

Temasli olmak için çok uzun süre demissiniz ama şöyle söyleyeyim

Eşim iş servisinde pozitif olan kisi de maske olmasına rağmen, aralarında bir koltuk ve çapraz oturmalarina rağmen temaslı sayılıp karantina ya çıkartıldı ama temastan 3 gün sonra haberimiz oldu ve karantina süreci 7 güne düştü 3 günü bilmeden geçmişti çünkü ...

Böyle böyle gözden kaçırılan olaylar var dediğiniz gibi arka sokakta karantina da kişi var

Aile apartmanı adam oğlunun yevmiyesi gitmesin diye oğlunun adını vermemiş karısının ismini vermiş sadece ...

Böyle düşüncesiz insanlar olduğu surecw onu alınamaz virüs un

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…