bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Tamam ama yani bir şekilde bitirmek lazım kar zarar yapmak lazım öyle değil mi ? Benim eşim asker ve riskli konumdayız o kadar askerle muhattap oluyor vs . Bir kere geçen eylülde aynı odada çalıştığı arkadaşı pozitif oldu . O zaman maske kullanıldı vs diye karantinaya girdirmediler bizi . Yanlış anlamayın ama siz neden 3 kez girdiniz ciddi rakam 3 o yüzden soruyorum

anladım işte o bana göre uzun süre

yani birisi ile beş dakika iş için konuşmak yahut markette kasiyerden malları geçirmek değil de aynı kapalı ortamda zaman geçirmek gerekiyor

hatta okullarda vs bir sürü kriter vardı (şimdi kapandılar tabii)

iş yerlerinde aynı odada çalışanlara var temas galiba ama onun dışında tüm gün bir arada olmayanlara servistekiler haricinde yok gibi

o nedenle ben merak ediyorum cidden bu teması

bana makul gelen bakıcıdan temas, yani bakıcı çocuğa çocuk evdekilere şeklîndeki dolaylı temas ve iş arkadaşından temas

onun dışında birileri ile nasıl temas ediliyor ki

alt komşum ile nasıl temaslı olacağım mesela en fazla balkondan konuşurum bu süreçte

dışarda konuşsam zaten maskeli olur ayak üstü 5-10 dakika açık hava olur

bu nedenle temaslıları merak ediyorum

(azıcık çatlağım galiba, kusuruma bakmayın )

Birbirlerine çaya kahveye vs giderek temaslı oluyorlar tabiki

Birbirlerine çaya kahveye vs giderek temaslı oluyorlar tabiki

aslında biraz manyaklaştım evde otura otura ama ben o itirafları da duymak istiyorum

arkadaşım ile bir kere görüştüm yazan vardı, kuzen gelmişti bize yazan vardı

yani burada konu açan da çok kişi var eyvah temaslıyım diye korkan

işyerlerinde çok kurtuluş yok bunu anlayabiliyorum çalışma şartlarını görebiliyorum

ama bir kısmı da vurdumduymaz, her gün en azından 100 kişinin girip çıktığı bir odada hiç maskesini takmadan çalışanlar var

evet belki gelen kısa kalıyor ama birleştikçe virüs yükü artıyor

aynı işi yapan ama iki maske artı eldivenle çalışanlar da var, hatta siperlik vs

şimdi iş aynı, basına yansıdığında şu meslek mensubu yakalandı oluyor ama kişisel tedbirleri almayıp diğerlerini de tehlikeye atan görünmüyor, zira onunla aynı odada çalışanlar da ya enfekte ya da temaslı oluyor

çocuk bakımı zaten ayrı bir sıkıntı ister kreş olsun ister evde bakım o alandan da yayılım çok

ancak bakıcı teyzelerde de vurdumduymazlık çok

Estağfurullah

temasi eşimin iş yerinden anladığım kadarıyla şöyle

Sosyal mesafenin çok çok fazlasında bir selam vermek sayılmıyor

Yakın mesafede bir süre konusmak yada iş uapmis olmak gerekiyor

Şöyle bir saçmalık var yalnız diyelim ki adam konuştu aynı ortamda iş yaptirdi ama ismi temaslı verilmesi gereken kişi temas etmiş olsada... o pozitfi vaka ile temaslı arasında kalıyor soylemezlerse...

Öncesinde öyle degildi diyelim ki bir ayakta bir kiside çıktı o vardiyada tüm yakın mesafedeki herkes temaslı sayılıyordu şuan öyle değil ...

Bu temaslardan birincisi eylül 2020'de oldu. Çocuklar parkta iken eşimin kuzenine denk geldik, açık havada maskeliydik ancak ertesi gün kuzenin annesinin pozitif olduğunu öğrendik. Filyasyona bildirilmedik, ancak kendimizi karantinaya aldık.

İkincisi 2 ay kadar önce oldu. Kayınvalidemler memleketten geldiler. Buraya gelmeden önce memlekette 2 defa test yaptırıp negatif alıp öyle yola çıktılar. Kayınvalidem kendini karantinaya aldı, ama ben kayınpederim ben markette iken gelmiş ve eşim de almış içeri. Çocuklarla oynarken buldum onu evde. Aynı gün teste gitmişler yine, pozitif.. Bu sefer filyasyona bildirildik, yine karantinada kaldık. (Bu olayın hikayesi epey uzun aslında, merak edilirse yazarım ama özetle durum bu oldu. mantık çerçevesine uymayan noktalar var ama uzamasın diye detaylı yazmadım)

Karantinadan çıkıp tekrar hayatlarımıza döndük, 2 hafta kadar sonra eşimin karşı masasındaki iş arkadaşının pozitif olduğu haberi geldi. Eşim hafif gribal görünce maskesini takmış ama iş arkadaşında maske yokmuş. İş yeri izin vermediği için filyasyona bildirilmedik, ancak yine karantina süremizi tamamladık.

Yani temaslıların paylaşılması evet gerekli ama paylaşılmasa da temaslı kişinin kendi sorumluluğunu da alması gerekiyor. Kendini takip etmesi, negatif sonucunu alana kadar kendini izole etmesi gerekiyor.

Gecen muayene oldum mesela kadın doğum doktoru eldivensiz çalışıyordu ...ben sadece eline barkod verdim ve elimde onun doldurması gereken kağıt vardı onu aldı verdi ...

Mesela pozitif bir vaka ile temas etmiş olsa bir sürü hamile kişi ile de temaslı temas etmiş olacak

Son düzenleme:
Dediklerinize katılıyorum hele son cümlenize kesinlikle kafamda hep bir soru teyzem ilaçları aldıktan sonra daha kötü oldu hastaneye yattı acaba ilaçlar ağır mı geldi korona mı kötü etkiledi ilaçları alıp iyi olanlar da var Almanyada hiç ilaç verilmediği söyleniyor bizdeki bunca içirilen ilaç nedir bir sürü soru belirsizlik kafalarda ama aşısız da bitecek gibi durmuyor

Yani temaslıların paylaşılması evet gerekli ama paylaşılmasa da temaslı kişinin kendi sorumluluğunu da alması gerekiyor. Kendini takip etmesi, negatif sonucunu alana kadar kendini izole etmesi gerekiyor.

haklısınız da işyerlerinde sıkıntı oluyor muhtemelen

eşinizin işyeri yine evde kalmasına izin vermiş

resmi raporu olmadan "ben temaslıyım" diyen çoğu kişiye izin vermezler

bir yakınımızın servis şoförü pozitif çıkınca, o servisteki öğretmen öğrenci herkesi eve göndermişlerdi

bir şey çıkmadı o kitleden mesela ama evde kaldılar öğretmenler online derslere devam etti

binaya bağlı işyeri olsaydı o kadar kolay "o zaman evde kalın" demezlerdi

iyi kurtarmışsınız bu süreçleri umarım daha sonra tekrar uğramaz

En son o Cuma günü aynı ofisi paylaşmışlardı. Cumartesi pozitif haberi geldi. İK, o gün aynı ofiste olanların test yaptırmasını, negatif ise Pazartesi işe gelmelerini istedi. Eşim, temasın ertesi günü test vermesi durumunda zaten negatif alacağını dolayısıyla sağlıklı sonuç olmayacağını ama yine de gelmesi istenirse geleceğini ama asla maske kullanmayacağını söyledi. Bunun üzerine evden çalışmasına izin verdiler.

şaka gibi ama gerçek

zaten o biz negatifiz diyenlerin bir çoğu da temas üzerine test yaptırıp negatif çıkanlar

oysaki virüsün biraz vücutta kalıp vücudun antikor üretmesi gerekiyor

şaka gibi ama gerçek

zaten o biz negatifiz diyenlerin bir çoğu da temas üzerine test yaptırıp negatif çıkanlar

oysaki virüsün biraz vücutta kalıp vücudun antikor üretmesi gerekiyor
Tabi ki, 6. ya da 7. günden evvel alınan hiç bir negatife güvenmemek lazım. Resmen tehditle izole ettik kendimizi. Biz çok meraklıyız çünkü 2 küçük çocukla evde kapalı kalmaya, hem de sadece bir ihtimal üzerine.. ama o vebali ihtimal de olsa alamıyor insan üstüne.

komşuluklar bizim düşündüğümüz gibi değil ki insanlar hala gün yapmaya devam ediyor, apartman için iftarlar devam ediyor.
burada iki kişi beraber iftara gittikleri için kapıp covid oldular.

komşuluklar bizim düşündüğümüz gibi değil ki insanlar hala gün yapmaya devam ediyor, apartman için iftarlar devam ediyor.
burada iki kişi beraber iftara gittikleri için kapıp covid oldular.
Böyle dilek dilenmez ama umarım akılları başlarına gelir biraz.Gerçi inanmayan inanmıyor gene de.Bizim komşu kayınvalidesi kaptı,gelinine vs de bulaştırdı.Hala dolaşmaya devam ediyor

Böyle dilek dilenmez ama umarım akılları başlarına gelir biraz.Gerçi inanmayan inanmıyor gene de.Bizim komşu kayınvalidesi kaptı,gelinine vs de bulaştırdı.Hala dolaşmaya devam ediyor

işin kötüsü öyleleri ya kapmıyor yada çok hafif atlatıyor genelde. olan hep dikkat edene oluyor. daha sinir bozucu.

işin kötüsü öyleleri ya kapmıyor yada çok hafif atlatıyor genelde. olan hep dikkat edene oluyor. daha sinir bozucu.
Pandemi başlangıcından beri kimseyle göruşmedim, kimseyi evime almadım ama covid oldum cevremdekiler, çok abarttın pandemiyi bak biz geziyoruz hiçbirşey olmuyor diye kendilerince dalga gecti. Onlara bulaşmiyor sinir bozucu..

en sinir olduğum insan tipi onlar.. asemptomatik olup yayıyor hepsi

Canım benim.
Biliyorum çok zorlanıyorsun.
Allahım yardımcın olsun inşallah.
Dualarımdasın.
Canim ablam seni cok seviyorum
Kan değerlerime gore verdiler 10 tane 400 lük
Teyzem de ilaçları aldıktan sonra daha kötü olmuştu acaba ilaçlar mı ağır geldi yoksa Covid mi kötü etkiledi hayatını kaybetti diye düşünüyoruz kader ecel deyip geçiyoruz
Basiniz sağolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…