Tamam ama yani bir şekilde bitirmek lazım kar zarar yapmak lazım öyle değil mi ? Benim eşim asker ve riskli konumdayız o kadar askerle muhattap oluyor vs . Bir kere geçen eylülde aynı odada çalıştığı arkadaşı pozitif oldu . O zaman maske kullanıldı vs diye karantinaya girdirmediler bizi . Yanlış anlamayın ama siz neden 3 kez girdiniz ciddi rakam 3 o yüzden soruyorumYapamazlar ki. Son dakika işi yapıldığı anda ters tepiyor. Geçen seneyi hatırlayın.
Benim kayınvalidem ve kayınpederim yazlık evlerin bakımı için şehirdışındalardı. İzin ile 3-4 günlüğüne gittiler ve yarın geri dönecekler. Bir anda kapatılsa, ne yapacaklardı mesela, nasıl döneceklerdi? İnsanlar işini gücünü ayarlasın diye yapılan bilgilendirme, insanımız tarafından böyle kaosa sebep oluyor.
Yani kurunun yanında gerçekten yaş yanıyor. Yoksa doğal seleksiyon deyip geçeceğim..
Temasli olmak için çok uzun süre demissiniz ama şöyle söyleyeyim
Eşim iş servisinde pozitif olan kisi de maske olmasına rağmen, aralarında bir koltuk ve çapraz oturmalarina rağmen temaslı sayılıp karantina ya çıkartıldı ama temastan 3 gün sonra haberimiz oldu ve karantina süreci 7 güne düştü 3 günü bilmeden geçmişti çünkü ...
Birbirlerine çaya kahveye vs giderek temaslı oluyorlar tabikianladım işte o bana göre uzun süre
yani birisi ile beş dakika iş için konuşmak yahut markette kasiyerden malları geçirmek değil de aynı kapalı ortamda zaman geçirmek gerekiyor
hatta okullarda vs bir sürü kriter vardı (şimdi kapandılar tabii)
iş yerlerinde aynı odada çalışanlara var temas galiba ama onun dışında tüm gün bir arada olmayanlara servistekiler haricinde yok gibi
o nedenle ben merak ediyorum cidden bu teması
bana makul gelen bakıcıdan temas, yani bakıcı çocuğa çocuk evdekilere şeklîndeki dolaylı temas ve iş arkadaşından temas
onun dışında birileri ile nasıl temas ediliyor ki
alt komşum ile nasıl temaslı olacağım mesela en fazla balkondan konuşurum bu süreçte
dışarda konuşsam zaten maskeli olur ayak üstü 5-10 dakika açık hava olur
bu nedenle temaslıları merak ediyorum
(azıcık çatlağım galiba, kusuruma bakmayın)
Birbirlerine çaya kahveye vs giderek temaslı oluyorlar tabiki
Estağfurullahanladım işte o bana göre uzun süre
yani birisi ile beş dakika iş için konuşmak yahut markette kasiyerden malları geçirmek değil de aynı kapalı ortamda zaman geçirmek gerekiyor
iş yerlerinde aynı odada çalışanlara var temas galiba ama onun dışında tüm gün bir arada olmayanlara servistekiler haricinde yok gibi
bana makul gelen bakıcıdan temas, yani bakıcı çocuğa çocuk evdekilere şeklîndeki dolaylı temas ve iş arkadaşından temas
alt komşum ile nasıl temaslı olacağım mesela en fazla balkondan konuşurum bu süreçte
Bu temaslardan birincisi eylül 2020'de oldu. Çocuklar parkta iken eşimin kuzenine denk geldik, açık havada maskeliydik ancak ertesi gün kuzenin annesinin pozitif olduğunu öğrendik. Filyasyona bildirilmedik, ancak kendimizi karantinaya aldık.son yorum sizin diye alıntıladım da okuyan diğer arkadaşlar da yazsa
mesela bu 3 defa temaslı olduğunuz kişiler kimdi
zira temaslı olmak için maskesiz bir arada olmak gerekiyor yahut maskeli çok uzun süre
geçen kapı çaldı kim o dedim evde sağlık hizmetleri dediler
kapıyı açtım onlar yukarı çıkıncaya kadar dedim ki herhalde birisi temaslıyız diye bildirdi ama temaslı olabilecek kişi eşimdi ve o gün iş için şehir dışında idi
acaba nasıl yapacağız derken geldiler ve bir başka isim söylediler yanlış adrese gelmişler
kişilerle birebir temas edilen bir mesleğimiz var
odamızda da kişilerle yüz yüze görüştüğümüz oluyor vs ama bu süreçte bildiğimiz bir temas yaşamadık
temaslı olanlar yahut pozitif olanlar bunları paylaşarak farkındalık yaratmalı bence
zira bir çok kişinin temaslıları paylaşmadığı da söyleniyor
en son "kimse ile görüşmedik sadece taksiye bindik" diyen anne kızın taziyeye gittiklerini taksici o kısa yolculuktaki sohbetlerinde duymuştu
Gecen muayene oldum mesela kadın doğum doktoru eldivensiz çalışıyordu ...ben sadece eline barkod verdim ve elimde onun doldurması gereken kağıt vardı onu aldı verdi ...aslında biraz manyaklaştım evde otura otura ama ben o itirafları da duymak istiyorum
arkadaşım ile bir kere görüştüm yazan vardı, kuzen gelmişti bize yazan vardı
yani burada konu açan da çok kişi var eyvah temaslıyım diye korkan
işyerlerinde çok kurtuluş yok bunu anlayabiliyorum çalışma şartlarını görebiliyorum
ama bir kısmı da vurdumduymaz, her gün en azından 100 kişinin girip çıktığı bir odada hiç maskesini takmadan çalışanlar var
evet belki gelen kısa kalıyor ama birleştikçe virüs yükü artıyor
aynı işi yapan ama iki maske artı eldivenle çalışanlar da var, hatta siperlik vs
şimdi iş aynı, basına yansıdığında şu meslek mensubu yakalandı oluyor ama kişisel tedbirleri almayıp diğerlerini de tehlikeye atan görünmüyor, zira onunla aynı odada çalışanlar da ya enfekte ya da temaslı oluyor
çocuk bakımı zaten ayrı bir sıkıntı ister kreş olsun ister evde bakım o alandan da yayılım çok
ancak bakıcı teyzelerde de vurdumduymazlık çok
Dediklerinize katılıyorum hele son cümlenize kesinlikle kafamda hep bir soru teyzem ilaçları aldıktan sonra daha kötü oldu hastaneye yattı acaba ilaçlar ağır mı geldi korona mı kötü etkiledi ilaçları alıp iyi olanlar da var Almanyada hiç ilaç verilmediği söyleniyor bizdeki bunca içirilen ilaç nedir bir sürü soru belirsizlik kafalarda ama aşısız da bitecek gibi durmuyorŞu an anlamda haklı insanlar, evet gelecekteki etkisini bilemeyiz çünkü uzun dönem çalışmaları yapılma şansı olmadı bu aşıların. Hepsinin de yan etkileri var. Bu yan etkilerin yüzdelerine bakmak lazım, kar zarar hesabı yapmak lazım.
Nasıl ki hamile iken ilaç kullanımı tercih edilmez ama hastalık durumunda kar zarar hesabıyla tedavi uygulanır ve içimize sinmese de tedavimizi alırız, aynı hesap bence.
Ne yalan söyleyeyim, aşı olup ilaçsız atlatmak, hastalanınca verilen ilaçları içmekten daha güvenli geliyor bana.
Yani temaslıların paylaşılması evet gerekli ama paylaşılmasa da temaslı kişinin kendi sorumluluğunu da alması gerekiyor. Kendini takip etmesi, negatif sonucunu alana kadar kendini izole etmesi gerekiyor.
En son o Cuma günü aynı ofisi paylaşmışlardı. Cumartesi pozitif haberi geldi. İK, o gün aynı ofiste olanların test yaptırmasını, negatif ise Pazartesi işe gelmelerini istedi. Eşim, temasın ertesi günü test vermesi durumunda zaten negatif alacağını dolayısıyla sağlıklı sonuç olmayacağını ama yine de gelmesi istenirse geleceğini ama asla maske kullanmayacağını söyledi. Bunun üzerine evden çalışmasına izin verdiler.haklısınız da işyerlerinde sıkıntı oluyor muhtemelen
eşinizin işyeri yine evde kalmasına izin vermiş
resmi raporu olmadan "ben temaslıyım" diyen çoğu kişiye izin vermezler
bir yakınımızın servis şoförü pozitif çıkınca, o servisteki öğretmen öğrenci herkesi eve göndermişlerdi
bir şey çıkmadı o kitleden mesela ama evde kaldılar öğretmenler online derslere devam etti
binaya bağlı işyeri olsaydı o kadar kolay "o zaman evde kalın" demezlerdi
iyi kurtarmışsınız bu süreçleri umarım daha sonra tekrar uğramaz
En son o Cuma günü aynı ofisi paylaşmışlardı. Cumartesi pozitif haberi geldi. İK, o gün aynı ofiste olanların test yaptırmasını, negatif ise Pazartesi işe gelmelerini istedi. Eşim, temasın ertesi günü test vermesi durumunda zaten negatif alacağını dolayısıyla sağlıklı sonuç olmayacağını ama yine de gelmesi istenirse geleceğini ama asla maske kullanmayacağını söyledi. Bunun üzerine evden çalışmasına izin verdiler.
Tabi ki, 6. ya da 7. günden evvel alınan hiç bir negatife güvenmemek lazım. Resmen tehditle izole ettik kendimizi. Biz çok meraklıyız çünkü 2 küçük çocukla evde kapalı kalmaya, hem de sadece bir ihtimal üzerine.. ama o vebali ihtimal de olsa alamıyor insan üstüne.şaka gibi ama gerçek
zaten o biz negatifiz diyenlerin bir çoğu da temas üzerine test yaptırıp negatif çıkanlar
oysaki virüsün biraz vücutta kalıp vücudun antikor üretmesi gerekiyor
anladım işte o bana göre uzun süre
İyi diyorsunuz kızlar da karar akşam 20:00 de açıklandı zaten kim nereye gidecekti 19:00 da yasak başlamıştı . Kim bilet bulup terminale gidecekti ?
Böyle dilek dilenmez ama umarım akılları başlarına gelir biraz.Gerçi inanmayan inanmıyor gene de.Bizim komşu kayınvalidesi kaptı,gelinine vs de bulaştırdı.Hala dolaşmaya devam ediyorkomşuluklar bizim düşündüğümüz gibi değil kiinsanlar hala gün yapmaya devam ediyor, apartman için iftarlar devam ediyor.
burada iki kişi beraber iftara gittikleri için kapıp covid oldular.
Böyle dilek dilenmez ama umarım akılları başlarına gelir biraz.Gerçi inanmayan inanmıyor gene de.Bizim komşu kayınvalidesi kaptı,gelinine vs de bulaştırdı.Hala dolaşmaya devam ediyor
Pandemi başlangıcından beri kimseyle göruşmedim, kimseyi evime almadım ama covid oldumişin kötüsü öyleleri ya kapmıyor yada çok hafif atlatıyor genelde. olan hep dikkat edene oluyor. daha sinir bozucu.
Pandemi başlangıcından beri kimseyle göruşmedim, kimseyi evime almadım ama covid oldumcevremdekiler, çok abarttın pandemiyi bak biz geziyoruz hiçbirşey olmuyor diye kendilerince dalga gecti. Onlara bulaşmiyor sinir bozucu..
Canim ablam seni cok seviyorumCanım benim.
Biliyorum çok zorlanıyorsun.
Allahım yardımcın olsun inşallah.
Dualarımdasın.
Kan değerlerime gore verdiler 10 tane 400 lükİğne nasıl verdiler coraspin veriliyor normalde sizde pıhtılaşma sorunumu var
Geçmiş olsun sonuca göre banada haber verir misiniz yüksek çıkmış sizinki baya
Başınız sağolsun demekki 8+8 ilaç almayanlar bile vefat ediyor çok üzücü
Basiniz sağolsunTeyzem de ilaçları aldıktan sonra daha kötü olmuştu acaba ilaçlar mı ağır geldi yoksa Covid mi kötü etkiledi hayatını kaybetti diye düşünüyoruz kader ecel deyip geçiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?