bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
herkes yakaladığını şikayet etsin bence

herkes yakaladığını şikayet etsin bence
Artık geçmiş olsun, hangi birini tespit edip şikayet edeceğiz, kaldı ki hepsi kapanma öncesi çıktı yola, kapanmada gitmek istediği kamp alanlarına, tatil beldelerine gidenlere var mı yaptırımı? Yok.
Aslında şikayetten ziyade vurgulamak istediğim sorumluluk sahibi insanlar üzerine alınmasın, sorumsuzluk örneği insanların düşüncesizlikleri.
Dün otogarda şehirdışına çıkanlarla röportaj yapıyorlar "abi 17 gün tatili değerlendiriyoruz" diye gülerek röportaj yapıyorlar.
17 gün tatil yapıp denize girilsin diye yapılmadı kapanma.

Düşüncesizler zaten az olan olanın da imkanları yeterli olmayan hastanelerimizi marketlerimizi talan edip yiyip içip çöplerini de bırakarak gidecekler.

Teşekkürler düşüncesizler, yerleşik halk sayenizde ölürse vebali boynunuza olsun.

O kadar haklısın ki. hala daha ciddiye almayanlar var. Ben kesinlikle sorumsuz davrananlara hakkımı helal etmiyorum

O kadar haklısın ki. hala daha ciddiye almayanlar var. Ben kesinlikle sorumsuz davrananlara hakkımı helal etmiyorum
Bende valla oğlum şuan kapının arkasında elinde terlikleri dışarı çıkmak için ağlıyor dakika bir gol bir resmen ne yapacağız bu kadar zaman evde Benim evde şuan markete gitmek sıkıntı eşim akşam 17:30 da işten çıkıyor market kapalı . Bu hafta cumartesi nöbetçi yine gidemeyeceğiz pazar kapalı zaten . Hafta içi gitmek imkansız . Şimdiye kadar hallediyorduk şimdiden sonra yapacağız . A101 den sipariş vereyim dedim kredi kartı istiyor bizimde maaş kartımız var sadece Migros ta öyle herşey sorun olmaya başladı artık

2 saat mesafede yazlığımız var gitmedik evdeyiz biz de biliyorduk gezmeyi tatilleri bu bir tatil değil coğunluk ipini koparmış gibi tatil beldelerinde , oradaki vakalar coşacak

Calcifer, valla birkaç gündür bu konu dilime dolandı her bulduğum korona içerikli yazıda söylenir oldum ama artık sinirlenmeye başladım.
Buradan sizlerin de pandemi sürecindeki fedakarlıklarını biliyorum, biz de 1 senedir ailece her kurala harfiyen uyduk, sevdiklerimiz kmlerce uzakta onları bile göremiyoruz, belki hasret ölüp gideceğiz, ki 1 yıllık süreçte baba gibi sevdiğimiz insanı da kaybettik, yakın zamanda bir yakınımızı da kaybettik gidemedik, yalnızca kendimizi düşünmedik yollarda koronaya yakalanırsak cenazede tanıdıklarımıza bulaştırırsak diye üzüntümüzü bile evimizde yaşadık, bağrımıza taş basıp dişimizi sıkıyoruz.

Geçen sene Bodrum Belediye Başkanı dahi isyan etti ama tatilcilerin umuru olmadı, sadece tatil beldeleri değil, Büyükşehirler kadar geniş imkanları olmayan küçük şehirleri de zor duruma sokuyor düşüncesizlerin bencil davranışları.

Çok mu zordu evinde oturup kapanmanın sona ermesini beklemek?

Neyse kendimiz söylenip kendimiz kızıyoruz, sorumsuzlar yine yapacağından geri kalmıyor.

Bunu biraz da devletin düşünmesi ve tam kapanma başlamadan seyahat yasağı getirmesi gerekiyordu. İş ve sağlık durumları hariç X şehrinde yazlığım var vs diyenlere izin vermemeliydi.
Çok belli değil miydi böyle olacağı

Evet belliydi ama yine de biz neden kendi kontrolümüzü kendimiz sağlayamıyoruz?
Hatırlarsanız geçen sene sokağa çıkma yasaklarında tarlaların içinden şehirdışına çıkmaya kalkanlar olmuştu, yazarken görüntüleri bile gözümüzün önüne geliyor, neden kendimiz akıl edemiyor, başkalarını da düşünemiyoruz?
Kaba tabirle mecazen söylemem gerekirse hep birileri elinde sopayla yasak var deyip kafamıza mı vurmalı?

En ufak misal, sokağa çıkma yasağında yürüme mesafesindeki fırın ve marketlerden alışveriş serbest, bazı insanlar alıyor eline bir tane ekmek ilçeyi turluyor, karantinada olması gereken dahi kendini sokağa atıyor, evde durmaktan sıkıldıysan ben de sıkıldım hemşerim, hiçbir şey yapamasam şöyle bir cafede oturup çay keyfi yapmayı özledim, kasa sırasında enseme kadar yapışan insanlardan ailem için kendimi korumaya çalışmaktan sıkıldım ama kamu sağlığı deyip dikkat ediyorum, niye bende sizlerde bu bilinç varken başkaları bencil ve şuursuz?

Biz mi safız anlamadım, bizi düşünmeyeni biz ne düşünelim deyip salmak mı lazım?
Çoğu da ölümden korkar, canı boğazına yapışınca aklı çıkar, ben korkmuyorum korkmadığım halde önce herkesin sağlığı diyorum, hepiniz öyle diyorsunuz.

En sonunda belediye hoparlöründen isyan edeceğim o olacak

Mynette yazıyor.Canına susadı herkes.Tatil diye diye

Ka

Bu Plandemi diyen tayfanın bir sayfası var. Japonya ile Türkiye'yi karşılaştırmış. Japonyada kapanma yokmuş, maske zorunlu değilmiş. Türkiye uyanacakmışız. Büyük resmi görmeliymişiz vs.
Altına Japonya'da yaşayan bir Türk yorum yapmış. Evet kapanma yok çünkü zaten evden çıkmamamız gerektiğini biliyoruz. Evet maske takmak zorunlu değil çünkü biz zaten takıyoruz. Herkes takıyor. Bu sebeple devletin bu konuda kanun getirmesine gerek kalmadı vs. Marketlere şu kadar kişi girebilir diye bir kuralımız da yok çünkü dışarıda sıra bekliyoruz. Beklememiz gerektiğini biliyoruz vs. vs.

Okudukça dedim ki biz niye böyleyiz ya?
Niye kurallara uymuyoruz.
Birine maskeni tak dediğinde dayak yiyorsun.

Hocam biz iflah olmayız.
Kafa yormuyorum ben artık, akışına bıraktım.

Sorumsuzların "ama"ları var mune. Biz ne dersek diyelim bahane çok. Benim annem ilk yakalananlardan ve o zaman daha korkunçtu. 10 gün hastanede yattı beklemeyin dedi doktorlar bize. aylarca annemi göremedim günlerce sesini duyamadım. Etrafımda bir sürü insan vefat etti. Bu kadar sorumsuzca nasıl davranabiliyorlar hayret ediyorum.

Heh işte yazmayayım dedim çünkü yazınca bizim insanımızı küçümsüyorum sananlar olacak, sürekli ben ülkemi seviyorum, bu milletten olmaktan da gurur duyuyorum diye açıklamak zorunda bırakıyorlar insanı, başka ülke sevdalısı da değilim ama burada dahi okuyoruz Muhtelif, üyeler yaşadıkları ülkelerdeki insanların yasaksız ama kurallara uyan halklarını anlattıkça neden biz vatandaş olarak bunu başaramıyoruz diyorum.

Çok zor değil başkalarına karşı sorumlu hissetmek, sadece bu süreçte değil her zaman başkalarının hakkı söz konusu olunca bir kısmımız çok bencil, sıra bekleme kültürümüz bile yok, hepimiz birbirimizin sırtında öncelik kapma derdindeyiz, ne uyarılara aldırış ediyoruz ne uyarana saygımız var, sürekli bir nereden uydursam da uymasam derdindeyiz, sorsanız herkesin kendini haklı bulduğu bir sebebi var, herkesin acelesi var.

Toplum bilinci genele yayılmadıkça biz daha çok konuşuruz bunları.

Bu plandemi de olsa ben hastalanmak,ölmek istemiyorum arkadaş.Geçmiş yüzyıllarda da verem,veba salgınları olmuş.Onlarda plandemi miymiş?

"Korona yok yeee inanmıyorum ben" diyen var hala ağzına kürekle vurasım geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…