Bende yazarken bir çekindim.
Ülkemi tabi ki seviyorum. Ama bütün kurallara uyduğumuzu söyleyemem.
Ya da X konusunda kanun yasa yasak vb. olmayacak ama lütfen herkes uysun denildiği zaman insanların uyacağına inanan gerçekten var mı?
Tam kapanmaya bile uymuyoruz ki.
Geçen kasaba gittim. Bir müşteri maskesizdi. Ölümcül bakışlarımla psikolojik baskı yaptım. Maskesini takıp çıkmak zorunda kaldı. Ama maskeyi çıkarken taktı, büyük ihtimalle ceza yememek için. Ben mecbur muyum kapalı alanda senle durmaya.
Yine yasaklardan önce canım istedi ufak bir pasta alayım dedim. Pastayı seçtim. Adam pastayı paketlerden başka maskesiz müşteri geldi. Benim pastanın tepesinde pastaya tüm tükürüklerini saçarak sohbet etmeye başladılar. Uyarmak zorunda kaldım. Hemen özür dileyerek taktı maskesini. Uyarmama gerek var mı ya? Bir gıda işletmesine giriyorsun. Taksan ölür müsün? O pastayı da atın istemiyorum dedim. Niye alayım milletin tükürdüğünü...
Ay çok sinirleniyorum cidden. Hamileyim, bebeğe sinir stres bunlar hep
İşte ne acı değil mi? Aslında bizler ülkemizi de insanımızı da sevdiğimiz için bilinçli olmaya çalışıyoruz, haklı tepkiler gösteriyoruz, örnekler veriyoruz ama ülkemi seviyorum maksadım halkımı küçük görmek değil diye de yine bizler kendini açıklamak zorunda kalıyoruz.Onu da söylediler.
Gripten ölen çokmuş
Ama devlet saklıyormuş, hepsine korona diyormuş, hep bill gates'miş bunun sebebi.
Bir de şeyi savunuyorlar, ben en son burada bırakmıştım. "PCR testi yapılmaya devam ettikçe bu pandemi bitmeyecek"
Ya bunlar bill gatese niye suçluyorlar onu anlayamıyorum gerçekten ? Çok cahilim galiba
MOBESE'leri de sökek, malum her yerdeler, alışveriş torbamızdaki ekmekten gizlice koparırken bile yakalıyorlar kameralarlaYoksul ülkelerdeki çocuklar için aşı vakfı kurdu ya o yüzden. Büyük dünya düzeni diye bir şey varmış. Onun peşindeymiş. Hatta HES koduna da karşılar. Devlet bizi izliyormuş.
MOBESE'leri de sökek, malum her yerdeler, alışveriş torbamızdaki ekmekten gizlice koparırken bile yakalıyorlar kameralarla
TC no da olmasın, hepimiz bu no yüzünden sisteme kayıtlıyız çünkü.
Akıllı telefonları da atacaklar mı ellerinden?
Hoşgeldin Fred Çakmaktaş
İnsanoğlu çağları devirdi, yüzyıllar geçerken birçok şey gelişti ama kafalarımız aynı, yalnız şey çok acayip oluyor, hese karşıyık aşı da olmayık ama uydudan tv seyrederik, akıllı telefondan vazgeçmeyik, yaşasın tik tok
Aynen, ben de severim değişik teorileri düşünceleri dinlemeyi, konu ne olursa olsun fark etmez, öyle çok yıkılmaz tabuları olan biri değilim, gelişmek adına olması gereken de her fikre açık olmak bence ama mantık da ararım şahsen.Valla merak ettim açtım baktım en son ne yazmışlar. Hatta yasak değilse isim vereyim
En son büyük sıfırlama diye bir şeyden bahsetmişler. Ne olduğunu bilmiyorum ama pandemi ile ilişkiliymil. Büyük reset diye de hastag atmışlar. DSÖ de terör örgütüymüş meğerse.
Okudukça kafayı yerim diye çıktım hemen. Bu kadar maruz kalma yeter. Farklı fikirlere açık olmak lazım ama Bill Gates tahtalı köyündeki muhittin emminin verilerini napsın ya
Birde dünya da sigaradan kaç kişi ölüyor yılda diye başlayan cümleler var bunu da ben ekleyeyim yazınıza.Ben bir kere sordum, hemen aldığım cevabı yazayım.
Dünya'da yılda bilmem kaç kişi trafik kazasından ölüyor, o zaman arabalar da yasaklansın (Mantığa gel)
Dünya'da intihar edip ölen sayısı koronadan ölen sayısından bilmem kaç kat fazla (Mantık koşarak uzaklaşır)
Bu insanlara istatistik bilimi anlatmak lazım ama uğraşmadım bile.
Bir araba bir arabaya çarpınca aynı anda 100 araba daha pert olmuyor ablacım ama salgın öyle değil işte bile demedim.
Neye inanıyorsa inansın, korona onun kapısını çaldığında görürüm onu
Bende ana caddeye baktım az önce.Baya var geçen araçlar.Ama biraz azalmış sankiSimdi isten eve dondum yollar cok kalabalik degil belediye neredeyse tam kadro ve cogu vatandas geldi isleri yapildi hic biri acil degil, yonetim tam kadro calisilmasindan yana vatandasin gelmesi mantikli geliyor. Ben sabah tiklim tiklim toplu tasima kullandim 2 3 durak gidiyorum ilk defa ayakta gittim sayi azaltildi
Cok gec kalinmis bir karar gecen yil alinsaydi tamam ama bu sene herkes alisti.
Bende ana caddeye baktım az önce.Baya var geçen araçlar.Ama biraz azalmış sanki
Uyduruyorlar. Ölenler gripten ölüyormuş. Her sene bu kadar insan zaten gripten ölüyormuş; değişen bir şey yokmuş. Ancak bize yansıtılmadığı için bilmiyormuşuz. Şimdi coviden öldüler, pandemi var diye bir algı yaratılıyormuş. Komploymuş.Bu insanlar nasıl ölüyor peki,ona da kılıf uyduruyorlarmı acaba.
Bugün gidip cafenin buzdolabından almam gereken şeyler vardı, malum 20 gün kapalıyız, bozulacak birşey kalmasın eve getireyim dedim...
Tereddüt ederek çıktım hatta,ceza yemiyim düşüncesiyle endişe ederek...
Vay arkadaş dışarısı ana baba günü
Çoluk çocuk pusetli hatta bisikletli,yaşlı maşlı her çeşidinden ,ne istersen var.Baruthane caddesinde trafik kilit olmuş artık arabaların yoğunluğundan.o kadar dolu o kadar hıncahınç.açık berberler var, açık elektrikçi, tesisatçı,boyacı,tattoo dükkanı bile açıktı yahu.Börekçide adamın biri oturmuş börek yiyor, cafelerin önü insan dolu kahve içiyorlar.1 tane bile polis görmedim, tek bir denetim yapan yok.Aldım alacaklarimi ağzım açık eve döndüm..Kesinlikle normal günden daha kalabalık bir kitle var dışarda.Ben de ceza yer miyim acaba diye korkuyordum.Ne safım ya
Ve bugün ilk kez kurallara uymaya çalışıp dükkânlarımı kapattığım ,bu güzelim havada gezmelere çıkmadığım için kendimi geri zekalı gibi hissettim
Anladım ki milletimizin tam kapamadan anladığı bu
Ne olacaktı ki;
Böyle devlete böyle millet
Biz bu illetten zor kurtuluruz biraz
Ne diyeyim
Sonumuz hayır olsun...
valla bizim burdada kilmacı var akşama kadar gürültüsü bitmiyor. çok iyi anlıyorum sizi. başımın ağrısından iftar yapamadım.Belediye saat 8bucuktan beri 5 dk ara 15 dk asfalt kesip tadilat yapiyor beynimi yediler Allahim bu nasil bir mantiksizlik nasil bir saygisizlik ya 4 ay once atildi bu asfalt ztn insanlar mutsuz bari evde huzur verin oturup aglayacagim butun gunum bitti su anda
Biz toplum olarak uyustuk resmen kimsede sesini cikarmkiyor
valla bizim burdada kilmacı var akşama kadar gürültüsü bitmiyor. çok iyi anlıyorum sizi. başımın ağrısından iftar yapamadım.
Bugün markete gidiyim dedim tüm marketler giriş kapısına kadar kasa sırasından geçilmiyordu hiç birine giremedim, öbek öbek oturmuş insan toplulukları, caddenin normal şartlardaki gibi kalabalık olması... inanamadım ve umudumu yitirdim bu vakalar nasıl düşecek böyle ? Yılmışlık geldi sanırım herkese havayı güzel gören bebek arabasıyla gezmeye çıkmış tüm yaşlılar dışardaydı. eskisi gibi market bahaneside yok isteyen gezmeyede çıkar oldu. Umarım mayıs sonu güzel haberler alırızKızlar sizin sokaklarınızda mahallenizde nasıl gidiyor tam kapanma?
Benim karşı apartmanımda oturanlar her akşam birbirinin evinde iftara ve oturmaya gidiyorlar. Cam pencere açık olduğu için görüyorum bir evde en az 10 kişi toplanıyorlar. Bunlar tanıdığım insanlar biriyle aynı okulda çalışıyoruz hatta.
Bunların eşleri de sabahtan akşama kadar apartmanın önünde okey partisi yapıyorlar. Hatta geçen haftalarda pazar gün polis gelip bu adamları uyardı aynı aileden değilseniz böyle toplanmanız tehlikeli diye. Polisin arkasından kahkaha atıp geçtiler. Aynı olay devam ediyor kıraathane misali.
Gerçekten çok kızıyorum bir yandan insanların işyerleri kapanıyor bir yandan bu tuzu kurular ebedi tatilde gibi böyle sürekli iç içeler.
Şikayet etsem diye düşünüyorum
Bu iş yaş.Marketlerede kontrol lazım.Hani kişi sınırı vardı?Bugün markete gidiyim dedim tüm marketler giriş kapısına kadar kasa sırasından geçilmiyordu hiç birine giremedim, öbek öbek oturmuş insan toplulukları, caddenin normal şartlardaki gibi kalabalık olması... inanamadım ve umudumu yitirdim bu vakalar nasıl düşecek böyle ? Yılmışlık geldi sanırım herkese havayı güzel gören bebek arabasıyla gezmeye çıkmış tüm yaşlılar dışardaydı. eskisi gibi market bahaneside yok isteyen gezmeyede çıkar oldu. Umarım mayıs sonu güzel haberler alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?