bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

İşte ne acı değil mi? Aslında bizler ülkemizi de insanımızı da sevdiğimiz için bilinçli olmaya çalışıyoruz, haklı tepkiler gösteriyoruz, örnekler veriyoruz ama ülkemi seviyorum maksadım halkımı küçük görmek değil diye de yine bizler kendini açıklamak zorunda kalıyoruz.
Yaptığımız aslında herkesin ayan beyan gördüğü kuralsızlıkları açıkça ortaya sermek.
Başka ülkeler eleştiremez ama biz bizi yeri geldiğinde eleştirmeliyiz.

Aman sormayın Muhtelif valla maskeyle imtihanımız resmen, çoğumuzun yaşadığı şeyler bunlar adam elini kolunu sallayarak maskesiz giriyor markete, kasaya gelince bir maske versene diyor kasiyere
Geçen fırındayım pala bıyıklı abi maskeyi çıkarıp öksürdü, bakışlarımdan ve ışık hızıyla uzaklaşmamdan anladı kendince beni rahatlatıyor, korkma bacım beni ara ara gıcık tutar diyor, beni de senden yana gıcık tuttu abi

Bill Gates severim komplo teorilerini, tez antitezlere varım ama mantığı da elden bırakmadan, bu şey gibi her yerde fay hattı var deprem olmaması mümkün değil ama depremleri haarp teknolojisiyle yapıyorlar demek gibi, mesela virüs bir laboratuvar da üretilmiş olabilir birileri biyolojik silah niyetine kullandı derseniz he derim olabilir, bu mevzu üzerine sayfalarca da yazabilirim, ki pandemi ilk duyurulduğunda çıkış noktası Wuhan denmişti, herkes bir galeyana gelip tüm Çin'lileri yaşlısı bebeği demeden yakmayı bile düşündü, DSÖ şimdi de wuhan olmayabilir diyor lakin bu virüs var ve maalesef öldürücülüğü de gerçek.

Bir hastalığın teşhisi için tahliller tetkikler görüntüleme de yapılması gerekiyor yani hastaysak tıp bilimine ve yetiştirdiği uzmanlara güveneceğiz, bilim sürekli gelişen kendini yenileyen bir mecra, bugün eldeki bulgularla yapılması gerekenler yapılıyor, yarın bu hastalıkla ilgili veriler birikip daha başka metodlar bulundukça belki teşhis ve tedavi farklı olacak bilemeyiz, şu aşamada elon musk çipleyecek, bill gates bizi ele geçirecek deyip korku imparatorluğu kurmanın da alemi yok, adam sana çip takıp ne yapacak elindeki akıllı telefonla konum bilgilerini bile isteyerek açıyorsun insanları takip günümüz teknolojisinde çok da zor değil

Bilime güveneceğiz, bugün birçok salgın hastalık tarihe kavuştuysa bilim sayesinde, bilim üretemiyorsak üretenler üzerinden ahkam kesmemiz de yanlış.
He muhabbet olsun diye konuşuruz ayrı, evde sıkılıyoruz zaten, konuşuruz da mantık çerçevesinde, olanı yok gibi göstermeden, korona var bilimde kendini çoktan doğrulamış bir virüsün aile fertlerinden biri kendisi.

Ya bunlar bill gatese niye suçluyorlar onu anlayamıyorum gerçekten ? Çok cahilim galiba

Yoksul ülkelerdeki çocuklar için aşı vakfı kurdu ya o yüzden. Büyük dünya düzeni diye bir şey varmış. Onun peşindeymiş. Hatta HES koduna da karşılar. Devlet bizi izliyormuş.

Yoksul ülkelerdeki çocuklar için aşı vakfı kurdu ya o yüzden. Büyük dünya düzeni diye bir şey varmış. Onun peşindeymiş. Hatta HES koduna da karşılar. Devlet bizi izliyormuş.
MOBESE'leri de sökek, malum her yerdeler, alışveriş torbamızdaki ekmekten gizlice koparırken bile yakalıyorlar kameralarla
TC no da olmasın, hepimiz bu no yüzünden sisteme kayıtlıyız çünkü.

Akıllı telefonları da atacaklar mı ellerinden?

Hoşgeldin Fred Çakmaktaş

İnsanoğlu çağları devirdi, yüzyıllar geçerken birçok şey gelişti ama kafalarımız aynı, yalnız şey çok acayip oluyor, hese karşıyık aşı da olmayık ama uydudan tv seyrederik, akıllı telefondan vazgeçmeyik, yaşasın tik tok

Valla merak ettim açtım baktım en son ne yazmışlar. Hatta yasak değilse isim vereyim

En son büyük sıfırlama diye bir şeyden bahsetmişler. Ne olduğunu bilmiyorum ama pandemi ile ilişkiliymil. Büyük reset diye de hastag atmışlar. DSÖ de terör örgütüymüş meğerse.

Okudukça kafayı yerim diye çıktım hemen. Bu kadar maruz kalma yeter. Farklı fikirlere açık olmak lazım ama Bill Gates tahtalı köyündeki muhittin emminin verilerini napsın ya

Aynen, ben de severim değişik teorileri düşünceleri dinlemeyi, konu ne olursa olsun fark etmez, öyle çok yıkılmaz tabuları olan biri değilim, gelişmek adına olması gereken de her fikre açık olmak bence ama mantık da ararım şahsen.

Uzaylılara bile inanıyorum ufkum o kadaaaar geniş lakin Bill Gates n'apsın beni, adam 7/24 beni izlese deli çıkar, kafa değişik çalışıyor, dünyayı kurtaracak bir formülümde yok, ev işlerini yapacak robot olsun diye bekleyen bir garip ev kadınıyım.

Muhittin abiden farkım yok

Birde dünya da sigaradan kaç kişi ölüyor yılda diye başlayan cümleler var bunu da ben ekleyeyim yazınıza.

Simdi isten eve dondum yollar cok kalabalik degil belediye neredeyse tam kadro ve cogu vatandas geldi isleri yapildi hic biri acil degil, yonetim tam kadro calisilmasindan yana vatandasin gelmesi mantikli geliyor. Ben sabah tiklim tiklim toplu tasima kullandim 2 3 durak gidiyorum ilk defa ayakta gittim sayi azaltildi
Cok gec kalinmis bir karar gecen yil alinsaydi tamam ama bu sene herkes alisti.

Bende ana caddeye baktım az önce.Baya var geçen araçlar.Ama biraz azalmış sanki

Bende ana caddeye baktım az önce.Baya var geçen araçlar.Ama biraz azalmış sanki

Arac sayisini yadirgamiyorum calisan sektor cok ulasim az ne yapacak bu insanlar

Bu insanlar nasıl ölüyor peki,ona da kılıf uyduruyorlarmı acaba.
Uyduruyorlar. Ölenler gripten ölüyormuş. Her sene bu kadar insan zaten gripten ölüyormuş; değişen bir şey yokmuş. Ancak bize yansıtılmadığı için bilmiyormuşuz. Şimdi coviden öldüler, pandemi var diye bir algı yaratılıyormuş. Komploymuş.
Tabi her sene grip geçirenler yüzünden yoğun bakımlar doluyordu. Yemek haneler bile yoğun bakım haline getiriliyordu. İnsanlar yatak kalmadığı için gripten yerlerde sedyelerde yatıyordu. Her sene bunlar oluyormuş da bizim haberimiz yok.

Bu salgın başladıgı ilk aylarda çoğu kisi " normal gripte bile şu kadar insan ölüyor , trafik kazasinda şu kadar ölüm oranı var " vs diye hep bir savunma içerisinseydi.

Son 10 yılda toplasam belki 3 ölüm haberi almışimdir
Ama özellikle son bir iki ayda onlarca ölü haberi aldım yakın çevremden ve akrabalarımdan
Hani nerde aynı ölüm oranları ?

Geçen hafta en yakınımdan birini koronadan kaybettik
Yaşadıgım şehirde merkezde olan çoğu mezarlık doldu,defin işlemi kabul etmiyor artık
O kadar dolmuşki, mezarlar arasinda yürüyecek mesafe kalmamiş

Ama insanlar hâlâ yasağı nasıl deleriz modunda

Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek, kendimizi koruyabilmek ve sağlıklı bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumu manzaralarını, beyaz bir yer minesi çiçeği, fonda deniz ile beraber beyaz kır çiçekleri, gökyüzünde martılar ve ben iş yaparken kül kedisi gibi mutfak sandalyesine kıvrılıp bana yoldaşlık eden kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimle

Belediye saat 8bucuktan beri 5 dk ara 15 dk asfalt kesip tadilat yapiyor beynimi yediler Allahim bu nasil bir mantiksizlik nasil bir saygisizlik ya 4 ay once atildi bu asfalt ztn insanlar mutsuz bari evde huzur verin oturup aglayacagim butun gunum bitti su anda
Biz toplum olarak uyustuk resmen kimsede sesini cikarmkiyor

talin Facebook da yazmış

valla bizim burdada kilmacı var akşama kadar gürültüsü bitmiyor. çok iyi anlıyorum sizi. başımın ağrısından iftar yapamadım.

valla bizim burdada kilmacı var akşama kadar gürültüsü bitmiyor. çok iyi anlıyorum sizi. başımın ağrısından iftar yapamadım.

Bir kamu kurumunun bu dusuncesizligini anlayamiyorum kabul edemiyorum.

Klima icin gurultu olcumu yaptirabilirsiniz ruhsati yoktur her yerde yalitimsiz calisamazlar.

Kızlar sizin sokaklarınızda mahallenizde nasıl gidiyor tam kapanma?
Benim karşı apartmanımda oturanlar her akşam birbirinin evinde iftara ve oturmaya gidiyorlar. Cam pencere açık olduğu için görüyorum bir evde en az 10 kişi toplanıyorlar. Bunlar tanıdığım insanlar biriyle aynı okulda çalışıyoruz hatta.
Bunların eşleri de sabahtan akşama kadar apartmanın önünde okey partisi yapıyorlar. Hatta geçen haftalarda pazar gün polis gelip bu adamları uyardı aynı aileden değilseniz böyle toplanmanız tehlikeli diye. Polisin arkasından kahkaha atıp geçtiler. Aynı olay devam ediyor kıraathane misali.
Gerçekten çok kızıyorum bir yandan insanların işyerleri kapanıyor bir yandan bu tuzu kurular ebedi tatilde gibi böyle sürekli iç içeler.
Şikayet etsem diye düşünüyorum

Bugün markete gidiyim dedim tüm marketler giriş kapısına kadar kasa sırasından geçilmiyordu hiç birine giremedim, öbek öbek oturmuş insan toplulukları, caddenin normal şartlardaki gibi kalabalık olması... inanamadım ve umudumu yitirdim bu vakalar nasıl düşecek böyle ? Yılmışlık geldi sanırım herkese havayı güzel gören bebek arabasıyla gezmeye çıkmış tüm yaşlılar dışardaydı. eskisi gibi market bahaneside yok isteyen gezmeyede çıkar oldu. Umarım mayıs sonu güzel haberler alırız

Bu iş yaş.Marketlerede kontrol lazım.Hani kişi sınırı vardı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…