Bizde bahane sıralayalım, annem 70 yaşında 15 aydır görmüyorum kronik hastalıkları olan risk grubunda, kardeşimi yeğenlerimi çok özledim ama göremiyorum ama yanlarına gidemiyorum, şu an hava 30 derece civarları ama güneşin gülen yüzü evimden içeri girerken ben gezemiyorum, bırakın insanlarla teması bisikletime binip güneşten yararlanıp temiz hava almak istiyorum ama evdeyim, bakın ne kadar çok amam var.Sorumsuzların "ama"ları var mune. Biz ne dersek diyelim bahane çok. Benim annem ilk yakalananlardan ve o zaman daha korkunçtu. 10 gün hastanede yattı beklemeyin dedi doktorlar bize. aylarca annemi göremedim günlerce sesini duyamadım. Etrafımda bir sürü insan vefat etti. Bu kadar sorumsuzca nasıl davranabiliyorlar hayret ediyorum.
Neden gerçek olmasın ki bende dahil çevremde ki herkes şuan çalışıyor işine gücüne gidiyor tam kapanma dedikleri küçük esnaf için geçerli heh birde mağazalar çok şükür ki. saçma sapan birşey yaptılar yani tam kapanma adı altında
Böyle olduğuna bir türlü inanmak istemiyorum nedenseNeden gerçek olmasın ki bende dahil çevremde ki herkes şuan çalışıyor işine gücüne gidiyor tam kapanma dedikleri küçük esnaf için geçerli heh birde mağazalar çok şükür ki. saçma sapan birşey yaptılar yani tam kapanma adı altında
Bu insanlar nasıl ölüyor peki,ona da kılıf uyduruyorlarmı acaba."Korona yok yeee inanmıyorum ben" diyen var halaağzına kürekle vurasım geliyor
Heh işte yazmayayım dedim çünkü yazınca bizim insanımızı küçümsüyorum sananlar olacak, sürekli ben ülkemi seviyorum, bu milletten olmaktan da gurur duyuyorum diye açıklamak zorunda bırakıyorlar insanı, başka ülke sevdalısı da değilim ama burada dahi okuyoruz Muhtelif, üyeler yaşadıkları ülkelerdeki insanların yasaksız ama kurallara uyan halklarını anlattıkça neden biz vatandaş olarak bunu başaramıyoruz diyorum.
Çok zor değil başkalarına karşı sorumlu hissetmek, sadece bu süreçte değil her zaman başkalarının hakkı söz konusu olunca bir kısmımız çok bencil, sıra bekleme kültürümüz bile yok, hepimiz birbirimizin sırtında öncelik kapma derdindeyiz, ne uyarılara aldırış ediyoruz ne uyarana saygımız var, sürekli bir nereden uydursam da uymasam derdindeyiz, sorsanız herkesin kendini haklı bulduğu bir sebebi var, herkesin acelesi var.
Toplum bilinci genele yayılmadıkça biz daha çok konuşuruz bunları.
Dün bir arkadaş demiş ki burada bir polis memuru koronadan ölmüşBu insanlar nasıl ölüyor peki,ona da kılıf uyduruyorlarmı acaba.
Bende bırakacağım ama herkes sadece kendi vebalini alsa keşke hocam.Hocam biz iflah olmayız.
Kafa yormuyorum ben artık, akışına bıraktım.
Bu insanlar nasıl ölüyor peki,ona da kılıf uyduruyorlarmı acaba.
Ölmez fialnmı zannetti acaba.Dün bir arkadaş demiş ki burada bir polis memuru koronadan ölmüşdiyecektim ki hergün 300 kişi ölüyor Senin haberin var mı polis memuruda ölebilir sustum yine
Bazı insanların mantıkları farklı çalışıyor herhalde,araba ve intiharı izah etmek ilginç resmen.Ben bir kere sordum, hemen aldığım cevabı yazayım.
Dünya'da yılda bilmem kaç kişi trafik kazasından ölüyor, o zaman arabalar da yasaklansın (Mantığa gel)
Dünya'da intihar edip ölen sayısı koronadan ölen sayısından bilmem kaç kat fazla (Mantık koşarak uzaklaşır)
Bu insanlara istatistik bilimi anlatmak lazım ama uğraşmadım bile.
Bir araba bir arabaya çarpınca aynı anda 100 araba daha pert olmuyor ablacım ama salgın öyle değil işte bile demedim.
Neye inanıyorsa inansın, korona onun kapısını çaldığında görürüm onu
Kendi kocası da polis inanamıyor herhalde coronadan ölündüğüne inanmıyordu o . Grip gibi olunuyor diye ortada geziyordu. Birde diyor ki hastaymış zaten kalbinde stend varmış ondan ölmüşÖlmez fialnmı zannetti acaba.
Bazı insanların mantıkları farklı çalışıyor herhalde,araba ve intiharı izah etmek ilginç resmen.
Onlarıda ijna etmek zor tabi,ölen insanların akıbetibinide bilemez şimdi corona değil hasta filan dye düşünür kesin.
Neler düşünüyorlar böyle,grip ve corona şimdide pcr testi.Onu da söylediler.
Gripten ölen çokmuş
Ama devlet saklıyormuş, hepsine korona diyormuş, hep bill gates'miş bunun sebebi.
Bir de şeyi savunuyorlar, ben en son burada bırakmıştım. "PCR testi yapılmaya devam ettikçe bu pandemi bitmeyecek"
Sağlık bakanının basın toplantısında başka enfeksiyonlardan ölenleri covid 19 dan öldü yazmış olabiliriz 2019 yılında 2020 yılına göre daha fazla insan öldü gibi açıklamaları var bu sene grip yok herkes covid dedi bu söylemler doğal olarak insanların kafasını karıştırıyorBu insanlar nasıl ölüyor peki,ona da kılıf uyduruyorlarmı acaba.
En son ki vaka sayısında baskı yapılmasaydı ayakta uyutulacaktı insanlar,sonuç 30.binle başladı hatırlayın.Sağlık bakanının basın toplantısında başka enfeksiyonlardan ölenleri covid 19 dan öldü yazmış olabiliriz 2019 yılında 2020 yılına göre daha fazla insan öldü gibi açıklamaları var bu sene grip yok herkes covid dedi bu söylemler doğal olarak insanların kafasını karıştırıyor
İşte dürüst olunmadığı için kendi koydukları yasaklara kendileri uymadıkları için bu haldeyiz.En son ki vaka sayısında baskı yapılmasaydı ayakta uyutulacaktı insanlar,sonuç 30.binle başladı hatırlayın.
Ya bunlar bill gatese niye suçluyorlar onu anlayamıyorum gerçekten ? Çok cahilim galibaOnu da söylediler.
Gripten ölen çokmuş
Ama devlet saklıyormuş, hepsine korona diyormuş, hep bill gates'miş bunun sebebi.
Bir de şeyi savunuyorlar, ben en son burada bırakmıştım. "PCR testi yapılmaya devam ettikçe bu pandemi bitmeyecek"
Kılıf dünden hazır güzel anneanne, ecel işte, her gün zaten gripten kanserden aynı sayıda insan ölüyor, grip gibi bişey bu hastalıkta, hepsi amariganın oyunu, aşıyla bize çip takacaklar, kısır yapıp Ümmeti Muhammed'in soyunu kurutacaklar bla bla bla böyle konuşan görünceBu insanlar nasıl ölüyor peki,ona da kılıf uyduruyorlarmı acaba.
Kesinlikle..İşte dürüst olunmadığı için kendi koydukları yasaklara kendileri uymadıkları için bu haldeyiz.
Sonra gısganıyorlar bizi demi,söylenedek çok şeyvarda olmuyor işte..Kılıf dünden hazır güzel anneanne, ecel işte, her gün zaten gripten kanserden aynı sayıda insan ölüyor, grip gibi bişey bu hastalıkta, hepsi amariganın oyunu, aşıyla bize çip takacaklar, kısır yapıp Ümmeti Muhammed'in soyunu kurutacaklar bla bla bla böyle konuşan görünceal kullan lazım belli ki diyesim geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?