bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Lütfen şikayet edin hatta tekrar tekrar şikayet edin gördükçe

Şimdi gördüm, bir tanıdık story paylaşmış
Dışarı çok güzel gelsenize diye
Sinirim bozuldu.

Bu kişileri hep atıyorum hafızama. Zerre üzülmeyeceğim bir şey olursa.

Lütfen şikayet edin hatta tekrar tekrar şikayet edin gördükçe
Bugün caddemi üç kere şikayet ettim artık ben sıkıldım dördüncü için aramaya kimsenin gelip birşey yaptığı yok pazar tezgahları insanlar arabalar o kadar kalabalıktı ki çocuğuma bu kalabalıkta dışarı neden cikamadigimizi anlatamıyorum

Kontrol,denetim diye ana caddeleri denetliyorlar anlaşılan.

Bugün eşimi markete gönderdim çünkü haftaya Cumartesi gününe kadar markete gitme şansı yok. Market tıklım tıklımdı. Millet dibime dibime giriyordu dedi. Sokaklar da farklı değilmiş. Bizim sitede kimse inmedi. Çocuk parkının etrafını kapattılar. Günlerce yasak boyunca kimse çıkmasın diye mesajlar atıldı. Site kapısının dışında bambaşka bir hayat varmış.
Polisler gezip ceza kesmediği sürece umudum yok.

Sabahtan beri milletin çocuğunu parka götürme birbirinin evine misafirliğe gitme storylerini izlemekten gına geldi artık bu kadar olmaz yaaa dün alişanın eşi buse varol da story atmıştı birinin evinde iftardalar bu kadar olmaz ay ayıp artık kimse görmüyor mu acaba bunları

Yaptırım olmadığı sürece önünü alamazlar. Komşum her gün 20 kişi ağırlıyor evinde, inanmıyorum ne virüse ne aşıya diyor. Başka komşumuz polis, ona soruyorlarmış abi sıkıntı olur mu diye, o da yok ben hallederim diyormuş. Şikayet olsa da komşu engelliyor yaptırımı.. nasıl olacak peki böyle? Herkesin polisi cezası kuralı kendi vicdanı olmalı. Bana gelen misafir benden kapsa enfekte olsa sonra kaldıramasa ölse ömür boyu kahrolurum.. nasıl rahat bu insanlar..

Işte bu işler kuralla yaptırımla olacak iş değil
Hep diyorum azıcık medeni olsak yeter

İşte çok sıkı kural ve ceza olmadıkça insanların vicdanına vs bırakılacak mesele değil. Çünkü bir tarafta böyle rahat insanlar diğer tarafta Yirmi kişinin bir aylık maaşına neden oluyor. Madem insanlar evinde böyle kolay bir araya gelebilecekti dükkanları neden kapattılar?

Sıkı kural ne olmalıydı sizce ?
Her köşe başına keskin nişanci mi ?

Biz 14 aydır neden otuyoruz?

Sıkı kural ne olmalıydı sizce ?
Her köşe başına keskin nişanci mi ?

Ben yönetici değilim, olsam oturur bunlara detaylı ve planlı şekilde kafa yorardım mutlaka. Ama geçen sene bu zamanlar kimsenin böyle ev gezmelerine gittiğini hatırlamıyorum. Tabi insanlarin koronayı umursama oranları da psikolojik olarak cok değişti artık.

Sizin öneriniz ne? 83 milyonun aynı bilinç düzeyine erişmesini bekleyerek böyle ekonomiyi batıran kapanmalarla ülkedeki son koronalı iyileşene kadar devam etmek mi?

Son düzenleme:
Evet ilk çıktığında hep daha korkuyorduk.Biraz gevşedik ama hiç bir zaman toplanmayı,misafirliğe gitmeyi,avm gezmeyi düşünmedim.Ne işim varsa yakın çevreden maskemle,gelince elimi yıkayarak falan idare ediyorum.Oda hergün değil

Evet su an kimseyi ikna edemezler evde kalanlar 1 senedir disari cikanlari disari cikanlar evde kalanlari anlamiyor
Ben sektorel olarak guya cok esnektim ama hapis hayati yasadim bir kac ay calistigim birimde neler gordum
Artik insanlar harac kesmeye baslayacak ya ruhsatimi degistirirsin yada 15inde maasinin yarisini verirsin sakalari baslamisti

Gecen sene yasak yoktu ama kimse cikmiyordu artik cok farkli noktadayiz.

Avmye mecbur kalipta gittigim de oldu beni gorende ne isi var demistir hala cok ihtiyacim var ama imkanim yok acilir acilmaz gidecegim

Avmye mecbur kalipta gittigim de oldu beni gorende ne isi var demistir hala cok ihtiyacim var ama imkanim yok acilir acilmaz gidecegim
Yakındaki avm ye birkaç kere vakalar yatıştığı zaman bende gittim.Ama vakalar bu kadar artmışken oturdum popomun üzerine:)

O kadar haklısın ki mune abla. 70 yaşında kadın akrabamız aşı olmamak için direniyor. Herkes oldu diyoruz, zararlı olsa yaptırın demez yetkililer. Yok kızım Türk aşısı üretilene kadar yaptırmayacağım diyor. Bu aşıların içinde virüs varmış zarar veriyormuş diyor. Asla anlamıyor.

Ya geri zekali mi bu insanlar, 20 kişi ne ya hiç mi akılları yok tövbe yarabbim. Şikâyet edin, o poliside edin. Ben apartmanda kimseyi tanımıyorum bilemiyorum kimde neler oluyor

Bu cumlenize katiliyorum
Sanirim bizim halkimiz cahil
Belcikada yasiyorum
Covid testin pozitif cikinca doktorun 10gun evde kalacaksin diyor. Bunun uzerine hic bi kontrol ceza arama hic bise yok
Bizde olduk, kafamizi kapidan cikarmadik. Ekmek, yeme icme vitamin ihtiyacimizi komsulardan istiyoduk kapimiza birakip gidiyolardi
Copumuzu bile biz kapinin onune koyuyoduk komsular aliyodu.
Sadece biz degil herkes boyle yapiyo burada. Ustelik dedigim gibi ne arayan oluyo ne kontrol ne ceza. Ya bu insanlik gorevi.
Turkiyede alinan onlemlerin hic biri alinmadi burada
Okullar desen eylulden beri acik
Ama insanlar cok dikkatli maskesiz kimse dolasmiyo sosyal mesafe var yani bizim halkimiz bi dize gelmiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…