Arkadaşımın kardeşi acıbadem acil serviste çalışıyor kendisi ilk sinovac aşı olanlardan sağlıkçı olduğu için
Babası annesi ablası korona oldular hepsi aynı evin içinde sadece bu arkadaşa korona bulaşmadi evde.maske takmadığı halde babası vefat etti iki ay oluyor
Şimdi kendisi hastaneden kapmış korona bugün 6. Günü ağırlaşmış durumu oksijen veriyorlarmış ve İngiliz mutantiymis
Bu aşı mutantli virüse pek işe yaramıyor galiba arkadaşım çok kötü durumda babasını kaybetti kız antidepresan kullanıyor Allah korusun kardeşine bişey olsa neler olur çok korkuyorum
Yoooo hiç alakası yok geçen senede aynı şekildeydi çevremde herkes ev gezmesi yapıyordu hiç birşey değişmedi yaniBen yönetici değilim, olsam oturur bunlara detaylı ve planlı şekilde kafa yorardım mutlaka. Ama geçen sene bu zamanlar kimsenin böyle ev gezmelerine gittiğini hatırlamıyorum. Tabi insanlarin koronayı umursama oranları da psikolojik olarak cok değişti artık.
Sizin öneriniz ne? 83 milyonun aynı bilinç düzeyine erişmesini bekleyerek böyle ekonomiyi batıran kapanmalarla ülkedeki son koronalı iyileşene kadar devam etmek mi?
Bende birkaç kişiden aynı şeyi duydum mutasyon olduğunu duyduğum zaman kesin aşı işe yatamayacak demiştim kendi kendime sanırım o yolda ilerliyoruz. Ölü sayıyının bu kadar yüksek olup düşmüyor olmasının sebebi de sanırım mutasyon geçirmiş olması . Ölüm oranını ve bulaşma hızını arttırdı . Bence Çin virüsü laboratuvar ortamında yapmıştı sonra mutasyon geçirip daha tehlikeli boyuta geldi . Geçen okudum Çin ekonomisi dünyada en çok büyüyen ekonomi olmuş . Hepimiz küçüldük onlar büyüdüler şaka gibiArkadaşımın kardeşi acıbadem acil serviste çalışıyor kendisi ilk sinovac aşı olanlardan sağlıkçı olduğu için
Babası annesi ablası korona oldular hepsi aynı evin içinde sadece bu arkadaşa korona bulaşmadi evde.maske takmadığı halde babası vefat etti iki ay oluyor
Şimdi kendisi hastaneden kapmış korona bugün 6. Günü ağırlaşmış durumu oksijen veriyorlarmış ve İngiliz mutantiymis
Bu aşı mutantli virüse pek işe yaramıyor galiba arkadaşım çok kötü durumda babasını kaybetti kız antidepresan kullanıyor Allah korusun kardeşine bişey olsa neler olur çok korkuyorum
Eşim arkadaşı ile konuştu ..arkadaşı babasının yanından geliyormuş hastaneden ..abi her yer insan sanki hiç yasak yokmuş gibi demiş ben ekmek için bile çıkmıyorum ekmeği tekrar yapmaya başladım evdeKızlar eşim biraz önce nöbetten döndü her yer açık diyormarketler börekçiler filan
Bir tanıdığım da ilk dozdan sonra vücudun da döküntüler başlamış ...korona testi pozitif çıkmış 70 üzeri yaşı şuan yogun bakimdaBirde bir akrabamız 1. Dozu olduktan sonra aradaki dönemde İngiliz mutasyonunu geçirdi vefat etti
Evet evimizin altında A101 ve bir yerel market var mesela çıkmadım . Birde zaten artık hiç çıkmak istemiyorum. Bu kapanma olayı bitince psikolojik destek almam gerekecek gibi hissediyorum dışarı filan çıkma isteğim hiç kalmadıEşim arkadaşı ile konuştu ..arkadaşı babasının yanından geliyormuş hastaneden ..abi her yer insan sanki hiç yasak yokmuş gibi demiş ben ekmek için bile çıkmıyorum ekmeği tekrar yapmaya başladım evde
Bizim çocuk doktoru dedi ki. Söylenen hiç bı sayıya inanmayın 30 bin vaka diyorsa en az 90 bin. Elli ölü diyorsa 150 ölü vardır. En az iki üç katı gerçek sayı. Durum çok ciddi. Sen evden cikmiyorsun diye seninle dalga geçen olcak. Deli muamelesi yapan olcak. Ama en doğrusu senin yaptığın. Ev de kalmak. Otuz yaşında insanlarda ölüyor dedi. Sana bişey olursa çocuklara kim bakicak . Çok sıkıldım çok bunaldım. Sabır sabır diyip duruyorum. Tabi normal hayatına devam edenlere aşırı ofkeliyim. Herkse benim gibi yaşasa bu hale gelmezdik.En son ki vaka sayısında baskı yapılmasaydı ayakta uyutulacaktı insanlar,sonuç 30.binle başladı hatırlayın.
Benim de tek kabul ettiğim. Virüs var öldürücü. Kimine hiç bisey yapmıyor. Kimini öldürüyor. Virüsün laboratuvar icadi olduğuna artk inandım ben. Dünya nüfusunu azaltmak istediler. Bilmiolar ki bizim Türkler pandemide çocuk yapmaya hızla devam ediyorlar.İşte ne acı değil mi? Aslında bizler ülkemizi de insanımızı da sevdiğimiz için bilinçli olmaya çalışıyoruz, haklı tepkiler gösteriyoruz, örnekler veriyoruz ama ülkemi seviyorum maksadım halkımı küçük görmek değil diye de yine bizler kendini açıklamak zorunda kalıyoruz.
Yaptığımız aslında herkesin ayan beyan gördüğü kuralsızlıkları açıkça ortaya sermek.
Başka ülkeler eleştiremez ama biz bizi yeri geldiğinde eleştirmeliyiz.
Aman sormayın Muhtelif valla maskeyle imtihanımız resmen, çoğumuzun yaşadığı şeyler bunlar adam elini kolunu sallayarak maskesiz giriyor markete, kasaya gelince bir maske versene diyor kasiyere
Geçen fırındayım pala bıyıklı abi maskeyi çıkarıp öksürdü, bakışlarımdan ve ışık hızıyla uzaklaşmamdan anladı kendince beni rahatlatıyor, korkma bacım beni ara ara gıcık tutar diyor, beni de senden yana gıcık tuttu abi
Bill Gatesseverim komplo teorilerini, tez antitezlere varım ama mantığı da elden bırakmadan, bu şey gibi her yerde fay hattı var deprem olmaması mümkün değil ama depremleri haarp teknolojisiyle yapıyorlar demek gibi, mesela virüs bir laboratuvar da üretilmiş olabilir birileri biyolojik silah niyetine kullandı derseniz he derim olabilir, bu mevzu üzerine sayfalarca da yazabilirim, ki pandemi ilk duyurulduğunda çıkış noktası Wuhan denmişti, herkes bir galeyana gelip tüm Çin'lileri yaşlısı bebeği demeden yakmayı bile düşündü, DSÖ şimdi de wuhan olmayabilir diyor lakin bu virüs var ve maalesef öldürücülüğü de gerçek.
Bir hastalığın teşhisi için tahliller tetkikler görüntüleme de yapılması gerekiyor yani hastaysak tıp bilimine ve yetiştirdiği uzmanlara güveneceğiz, bilim sürekli gelişen kendini yenileyen bir mecra, bugün eldeki bulgularla yapılması gerekenler yapılıyor, yarın bu hastalıkla ilgili veriler birikip daha başka metodlar bulundukça belki teşhis ve tedavi farklı olacak bilemeyiz, şu aşamada elon musk çipleyecek, bill gates bizi ele geçirecek deyip korku imparatorluğu kurmanın da alemi yok, adam sana çip takıp ne yapacak elindeki akıllı telefonla konum bilgilerini bile isteyerek açıyorsun insanları takip günümüz teknolojisinde çok da zor değil
Bilime güveneceğiz, bugün birçok salgın hastalık tarihe kavuştuysa bilim sayesinde, bilim üretemiyorsak üretenler üzerinden ahkam kesmemiz de yanlış.
He muhabbet olsun diye konuşuruz ayrı, evde sıkılıyoruz zaten, konuşuruz da mantık çerçevesinde, olanı yok gibi göstermeden, korona var bilimde kendini çoktan doğrulamış bir virüsün aile fertlerinden biri kendisi.
Eve kapananin tek derdi o kaldı çünküBenim de tek kabul ettiğim. Virüs var öldürücü. Kimine hiç bisey yapmıyor. Kimini öldürüyor. Virüsün laboratuvar icadi olduğuna artk inandım ben. Dünya nüfusunu azaltmak istediler. Bilmiolar ki bizim Türkler pandemide çocuk yapmaya hızla devam ediyorlar.
Marketler Pazar günleri kapalı olacaktı degilmi acabaKızlar eşim biraz önce nöbetten döndü her yer açık diyormarketler börekçiler filan
Evet bugin yasakMarketler Pazar günleri kapalı olacaktı degilmi acaba
Bu benimde aklıma geldi.O poliside edinYa geri zekali mi bu insanlar, 20 kişi ne ya hiç mi akılları yok tövbe yarabbim. Şikâyet edin, o poliside edin. Ben apartmanda kimseyi tanımıyorum bilemiyorum kimde neler oluyor
Binanın altında market var açık karşıda manav açık güya kapalıyız güyaMarketler Pazar günleri kapalı olacaktı degilmi acaba
Yok artık yani yok artıkİngiliz varyantına aşı etki etmiyor diye yorumlar okudum
Peki hanımlar aralarında İngiltere nin de olduğu 10 ülkeden gelen turistlerin pcr testinden muaf tutulacağına dair bugün bir karar alındığını biliyor muydunuz? :)
Yeter ki turist gelsin. Oteli olan zenginler ihya olsunlar. Ne olur ki? Turizm sezonu bittikten sonra vakalar azalsın diye biz yine eve kapanırız, batarız, ölürüz falan filan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?