bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
bu kadar çok gezen takmayan insana ragmen vaka sayıları düşüyor hayretle izliyorum bayram sonrası yine serbest heryer yaşayıp görücez
20 gün önce saat 7 ye çekildi yasak saati çoğu insanlar istisnalar hariç iftar yemeğine gidemedi büyük ihtimalle vaka azalisini buna bağlıyorum

bu kadar çok gezen takmayan insana ragmen vaka sayıları düşüyor hayretle izliyorum bayram sonrası yine serbest heryer yaşayıp görücez
Ben nedense göstermelik düştüğünü düşünüyorum artık

Bu nasıl bir tam kapanma arkadaş ya?!! Herkes her yere gidiyor. Televizyonda bir iki kesilen cezayı gösteriyorlar onu dışında millet dışarda. İftar yemekleri, Pazar gezmeleri, market bahanesiyle yürüyüşe çıkanlar. Zaten kimsenin umurunda değil ama yine de ne olur ne olmaz diye istediği yere gidebilmek için polis tanıdığını devreye sokan sokana. Ben çocuklarımı biraz hava alsınlar diye en fazla sitenin bahçesine indirirdim veya parka götürürdüm. Biraz koşup enerji atarlardı. Büyük kızım paten kayardı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyardık. Açık havada bu kurallara uyarak bulaş olacağını pek düşünmüyorum. Şimdi yasak geldi diye kös kös balkondan insanları izliyoruz. Normal zamanlarda da en az sağa sola giden, kurallara dikkat eden kesim evde. Her zaman gezen, coronayı takmayan kesim dışarıda. Gerçekten çok sıkıldım artık bu durumdan.

Arkadaşlar artik herkes kendini kendine kapanacak bu süreçte çıkan çıksın. Biz elimizden geleni yapalım nasil olsa yasak bitince , esneklik hatta normal yaşama dönülecek geçen yaz ne olduysa aynisi olacak. Artik ben kim çikmış, kim çıkmamış düşünmüyorum. Ben üstüme düşeni simdiye kadar yaptığımı yapacağım. Bahar ayında okullar açılacak gerçek vakalar çıkacak yeniden kapanmalar vs olacak. Biz şimdi neden böyle yaptik anlamadım. Mehmet ceyhan bu tam kapanma değil dediğinde kızmışlardı aynende öyle, küçük esnaf dükkanı kapatacak. Ama tatil yerleri vur patlasin çal oynasin. Oğlum bu sene okula gitmedi ama seneye virüs bu seneki gibi olursa mecbur gönderecem 2. Sınıfa geçecek , şuanda bir şekilde hallettik, ama artık olmaz. Okul kültürü yok, yazmayi hic sevmiyor o kadar hizli okumasina rağmen, matamatik vs cok iyi olmasına rağmen yazisi çok kötü ,eksik yazıyor , düzgün bir yazimi yok. Ben bu çocuğu ne kadar fanusta tutabilirim. Herkes kendi başının çaresine bakacak diyorum ama virüs yok diye ortada dolananlari, inanmayanlari ve üstüne bile bile zevk icin hasta hasta etrafta gezip yayanlara hakkimi helal etmiyorum. Insanlar ramazanda evine misafir cağirmazsa ölmez ama yapamıyorlar. O kadar müslümanlar, dini görev diyorlar ama alakası yok ramazanın ruhu binbir cesit yemek değil ,o kadar müslümanlar peygamberimiz salgında bir arada olmayin, uzaklasin diyor onu dinlemiyorlar 10 cesit yemeklerini sergilemeye misafir çağırıyorlar, bu insanlar gerçekten hasta

Malesef öle.Son derece haklısın

Aynen öyle altina imzami atarim.
Acikcasi en basta oglum henuz 4 aylikti oyle bir kapattim ki kendimizi inan gören manyak diyordu kimseyle gorusmedim adimimi atmadim gel görki eve gelen kargodan kaptım yada migros poseti vs .. tum ailemde gecirdi o yuzden acik ve net ilk gün hic cikmadim ama baktim ki bir biz cikmiyoruz oglum oldu 17 aylik tam gelisim aylari onlari balkondan gordukce tepem atti aldim parka goturdum her gun de goturucem park 5ten sonra bile ana baba gunuydu bu arada. Bi saf bizmisiz meger.
Gercekten yiprandim ama artik tavrim bu sekilde benim

Face de yazmışlar yasaklara uyulmadığına dair bir konuda.İnş öledir

Ablacım vAlla artik kafa patlatmaktan bıktık. Ben artkk kendime bakacağım sinir ettiler beni ordan burdan foto görünce deliriyorum . Sonrada banane diyorum. Artik gitsin su illet gerçekten ruhen cok yoruldum.

Ablacım vAlla artik kafa patlatmaktan bıktık. Ben artkk kendime bakacağım sinir ettiler beni ordan burdan foto görünce deliriyorum . Sonrada banane diyorum. Artik gitsin su illet gerçekten ruhen cok yoruldum.
14 aydır biz kendi karantinamızı yaşadık.Şükür ki kapmadık biz.Ama çıkanların yüzünden 1 kere markete gitmiş kapmış vs duyunca üzülüyorum

7. Mayıs’a kadar uzattılar eski belgeleri. Ben e-devletten yenisini aldım. Bugün mesai arkadaşımj polis çevirmiş. Sigorta giril kağıdınızı da eklemelisiniz diye uyarmış. Tam bir kaos! Hiç kimse doğru dürüst bilmiyor. Neyse yarın bir açıklama yaparlar heralde.

Arkadaşlar aranızda sjögren veya sle pozitif olup covid aşısı sırası gelen oldu mu?

Romatolojik durumumdan ötürü immun supressif iğne de kullanıyorum. 6ay önce covid geçirdim. Hastaneye yatmadım çok şükür ama ilk gün hastanede yüksek nabız sebebiyle saatlerce acilde kaldım, kalp ilaçları vs yapıldı. Pek iyi geçirmedim yani, tekrarından korkuyorum. Doktorum özel sigortamdan dolayı bir şey olabileceğini söyledi (bizde reçeteler sgk sistemine girilmiyor yani kullandığım immun supressif iğne enabızda yazmıyor) merak ediyorum sjögrenli olup aşı olan var mı aranızda?

Ben 15-20 gün covid atlattım ancak pcr testim olmadığı için sistemde pozitif görünmüyorum.
Aşı sıram geldi üç ayrı doktordan görüş aldım
iki hafta sonra aşı olacağım.

Tünaydın sevgili dostlarım, kapanmanın 4. gününde de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabah doğan güneşi, bir alacalı mor yer minesi çiçeği, yanında tomurcukları ile beraber bir kırmızı sarmaşık gülü ve denizin üzerinden uçan bir martı gönderiyorum. Kedim Tarçın da sizlere sağlıklı günler diliyor, sevgiler

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum biz butik bir sitedeyiz tek apartman. Giriş kattayız bahçeye bakan tarafta havuz mevcut. evimizin camımızın tam önü. Biri konuşsa yürüse her şey ev içinde sanki. 1 2 haftadır Apartmandaki bazı gençler havuz başına inip içki içip şarkı dinliyorlardı bunu yöneticiye bildirdik bir yazı astı akşam 22’den sonra havuz başında oturulması yasak diye fakat dün farklı dairelerdeki kişiler aşağı inip masa koyup tam evimizin camımızın önünde iftar yaptılar
Açıkçası çok rahatsızım tam evimin önünde perdelerimi açamıyorum ev basık Çok güneş alan bir daire değil önünde ağaçlar olduğu için ve biz zeminle bitişik olduğumuz için içeri güneş ışığı çok fazla girmiyor perdeleri açarken karşı taraf evin içini olduğu gibi görüyor sanki karşı karşıyayız ve ben insanların burada havuz başında sandalye masa indirip oturmalarını istemiyorum size sorum şu Pandemi süresince yani bu karantina içinde sitede oturulması havuz başına inip oturulması yasak ise polis çağıracağım

Pandemi olmasa bahce ortak alana girer tum apartmanin kullanimina aciktir ama ztn su an yasak, gerci hangi yasak dogru ne ne kdr uygulaniyor polis nereye yetissin benim kafam allak bullak artik. Siz farkli cozum gelistirmelisiniz 15 gun sonra ne yapacaksiniz, bugun engel olmak yetmezki?

Şuan yasak evet . Ama E Esila09 dediği gibi başka çözüm lazım . Site yönetimi ile ayrıntılı şekilde konuşsanız

Kızlar babam geçen hafta bıontech olmuştu . Birkaç gün önce de personellerinden birisi ile görüşmüş hesapları kontrol etmişler . O olaydan sonra kadın pozitif çıkmış . Bugün babamın ateşi çıkmış 38.5 halsizlik boğaz ağrısı öksürük başlamış . Anneminde boğazı ağrıyormuş . Annem bu yaz 1 kez alışveriş merkezine gitmişti sonra çok feci hastalanmıştı bilincini yitirecek seviyede . Testi negatif gelmişti ama doktor şuan sana negatifsin diyemiyorum demişti . Yani ne olduğu belli olmamıştı . Şimdi aile hekimini aramışlar test verin hemen demiş ama yasak var annem 112 yi arayacak şimdi belki evde test alırlar diye .

Geçmiş olsun.Yasağı dinlemeyin bu durumda.Aşı randevum vardı.Hastanede olun,alerji geçmişiniz var dediler.Hastanede yeniden randevu al diyor.Yani dışardaydım ben

eve gelen kargoda poşetten kapmak imkansız

20 gün önce saat 7 ye çekildi yasak saati çoğu insanlar istisnalar hariç iftar yemeğine gidemedi büyük ihtimalle vaka azalisini buna bağlıyorum

Arkadaşlar ultraviyole ışınları dik gelmeye başlayınca koronavirusler yaşayamıyor öyle kapanmayla görüşmemeyle ilgisi yok ha zaten TR de ki kapanmaların virusle hiç ilgisi yok ekonomi iyice batana kadar devammmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…