bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İlacın yan etkileri de kalbi etkilediği yazıyor. Her ilaç herkese aynı etkiyi yapmaz zaten ama kalbinde bilinen veya bilinmeyen bir sıkıntısı olan insanları etkilemez diyemeyiz.

Doğru stres bağışıklık sistemini etkiliyor. Çevremde de çok korkan ve çok dikkat edenler daha çok yakalanıyor. Anne babanıza da acil şifalar diliyorum.

Siz gitmeyin o zaman

Amin kızlar inşallah biraz strese girdim ben sesleri filan kötü
Sesleri kötü olacak tabii kolay mı şuan ciğerlerde bir mücadele var. Ama emin olun hastanede çok daha hızlı iyileşme sağlanacak. Siz sadece kalbinizi ferah tutun ve duanızı eksik etmeyin..

Dinletebiliyor muyum? Kavga kıyamet..

Ama burada can söz konusu
Küsüp gitsin istiyorsa
Sırf karımı getirdim, bayramda hizmet ettirdim mantığında mı?
Mesela gelmiyorum deseniz napabilir?
Kolunuzdan sürükler mi?
Eğer orada covid varsa sebep olanlar bu riski alsın, umarım size bir şey olmaz. Ne diyim ki? Sinir oluyorum böyle adamcıklara

Dinletebiliyor muyum? Kavga kıyamet..
Bana orada covid bulaşsa kim verecek hesabını, günlerce yatacağım vücudumda nasıl bir etki yapacağı belli değil korkuyorum deseniz ağlamak yerine? Birde karantina var zaten nasıl gideceksiniz ki?

Geçen sene yazın kısıtlama yokken eşimin babası kanserden vefat etti, ben cenazeye de defnetmeye de gidemedim, kızımı da götürmedim. Eşim gitti sadece o da çift maske takıp görevini yerine getirmiş... Kimseyi çağırmadık biz ama gelen bazı kişiler olmuş (memleketinde olunca malesef) hatta birisi sırtından eşime sarılmaya kalkmış, eşim çok sinirlenmiş. Maskesini çıkaran olursa da takın diye uyarmış. Biz cenazeye bile katılamadık ki eşimin babasını çok çok seviyordum, ayrıca benim babam da rahmetli olduğu için bu duyguyu biliyorum, eşime o sırada destek olabilmeyi çok isterdim... Hem kendi canımız söz konusu hem başkalarına bulaştırma ihtimalimiz olduğu için ekstra dikkat ettik... Bayram gezmesi vs vs diye keyfi gezmeyi nasıl yapıyorlar inanın anlamıyorum...

Asiasena eşinize hastalıktan, bana bulaşmasından ya da başkasına bulaştırmaktan korkuyorum, ben gelmiyorum deseniz zorla götürür mü sizi? Bir de çocuğunuz var mı bilmiyorum ama varsa onları öpecekleri için o da çok büyük risk malesef... Bir de karantina varken nasıl gidiyorsunuz gezmeye? Biz hastaneye giderken bile kaç polis görüyoruz

Ne kadar imrenerek okudum bir bilseniz orada yasayan insanlarin bilincli davranislarini.Tr de ki insanlar sürecin en basindan beri ikiye ayri durumda.Ya cok korkup ,korunup her seye dikkat edenler(ki bunlarin sayisi cok az) ya da maske takar gibi görünüp (göya dikkat ediyorlar) normal gundelik yasantisina devam edenler.Bu 14 aylik sūrec boyunca nelerle karsilastim,insanlar birbirlerine cook rahat gitttiler geldilet,toplandilar,konseptli dogum günleri yaptilar bilmem kacinciya,askerler ugurlandi,kiz isteme konvoylari olusturuldu,mevlitler,tebarekeler toplanip okundu ,hangi birini sayayim daga dolu.Cok sanslisiniz sizler böyle duyarli, bilincli,şuurlu insanlar ile birlikte bu sūreci gecirdiginiz icin.Burda tam kapanma var dediler ,hoop Ïstanbul un yarisi Bodruma akti,icler acisi bir durumdayiz biz.Bodrumda yerlesik olarak yasiyoruz uzun yillardir ve marketlere giremiyoruz aslaaa istanbullular yuzunden.Kalabaligi size anlatamam.Dediler yürüme mesafesi markete gidilinecek,buyuk bir hiper marketin karsi sokaginda yasiyoruz biz.Marketin otopark kapilarini kapadilar ,aracla girilmesin diye ,bu sefer de gelenler 3 sirali park etti daracik Bodrum sokaklarina,yine arabaya binip geldiler ,ille geldiler.madem yazligina grldin,otur evinden iste,yook hayir gezecek,virusunu yayacak öyle gidecek.Markette araba kalmadi onlarin yuzunden ve bir de yuzlerce metre uzaga arabalarinin yanina götürüp orda birakiyolar market arabalarini.Korkunc ,mahser kalabaligi.Kusura bakmayin uzun oldu ,daha neler neler .... sizce Tr de bu yasam sekli ile covit biter mi? Okullar acilir mi? Ve bu saydiklarimi egitimli denen kisim da yapıyor,egitimsizi de... Sansinizin kiymetini bilin,ne mutlu size...

Kuzenleri var, 4 tane hepsinin kimlikle geçişi serbest.. onlar önden gidip serbest olan yollardan gideceklermiş. Defalarca dedim ben korkuyorum gelmek istemiyorum diye. Kim var ki zaten annem babam diyor. Maske ile oturacağım. Bayram dönüşü iş başlarsa çocuklarımı mecbur oraya bırakacağım. Her türlü sıkıntı benim için. Elbette elimi kolumu bağlayıp götürecek hali yok. Uyguladığı psikolojik baskıyı ben bilirim yıllarca. Midemden oldum yıllarca bu psikolojik şiddet yüzünden içime ata ata tiroit kanseri oldum.. konuşup anlaşabildiğim biri değil. Bünyem kavga gürültüyü kaldırmıyor. Öyle noktadayım ki stres düzeyim arttıkça kusmalarım başlıyor. Bu gece gidip yarın gece döneceğiz. Ve ben kimseye yaklaşmadan maskeli duracağım mecbur. Kendi köye gitse n'olacak gitmese n'olacak sürekli milletle iç içe ve maskesiz aylardır. Akşamları arkadaşları ile buluşuyor.. ben hastayım korona getirirsin diyorum dinleyen kim.. bu saçmalıkta korona olursam bi anam yanar bana bu kadar...

Sizi okadar iyi anliyorumki
Annem ve 2 erkek kardesim turkiyeye gitmek zorunda kaldilar zaten 2hafta kalip geleceklerdi.
Inanin buradaki kurallari asla ihlal etmeyen kardeslerimi yoldan cikardi orada ki akrabalarim. Turkiyede herkes Rahat bizde rahat takilalim dediler.

Ben teyzemin kizina dedim, hic cekinme sikayet et (disari cikmislardi). Kardeslerim yakalandi bir guzel para cezasi vermislerdi sonra geri cektiler neden anlamadim.( oda cok sacma, milletin gozunu korkutacaksin, helede yurtdışından gelmis benim ulkemde kurala uymuyosun diye duble ceza vereceklerdi) Inanin hiiiic acimam para cezasina carptirilsaydi, Okadar insanin vebaline girilmez.

Sonra buraya geldiler okadar utandilarki yaptiklarindan. 2 3 yil turkiyeye gitmeme karari aldilar.

Bakin burada ilk gecen yil marttan hazirana kadar okullar kapaliydi, magazalar kapaliydi.devlet cikmayin dedi, alisverise evden bir kisi cikmali denildi. Ben hamileydim kontrollere tek gitmek zorunda kaldim sahsi arabamla inanin yollar bombos. Olurda polis cevirir korkusuyla ciktigim yolda meger bi ben varmisim bide benim gibi mecburiyetten cikanlar.

Gectigimiz cmartesi 8mayis, biraz esneklik geldi, restoranlar ve kafeler kapaliydi, disarida 4 masa acabilirler. Bakin 4 diyorum 5 degil. Kendi gozlerimle sahit oldum, afedersiniz restoranttan etli pide siparis verdim almaya gittim disarida 4 masa acikti, bi aile geldi, orucuz bize masa acarmisin dedi restoran sahibi acmadi. Kurallar disina kolay kolay kimse cikmaz. Oyle buyuk kontrol yok ama olurda yakalanirsan cok yuklu bi ceza yersin (butun kurallar icin diyorum)

Yarin bayram, benimde burada 2 sokak ileride akrabalarim var ama gitmicem. Sadece anneme gidicem, cunku 4kisi gorme hakkimiz var

9 haziranda sinemalar, fuarlar, vs vs acilacak. Dugun bile disarda 200 icerde 100 kisi olabilir. Inanin bana bu sayinin disina kimse cikmaz.

Kizim ilkokul 5e gidiyo, gecen yil 3 ayin eksikligini kapatmaya calisiyor ogretmenler. Odev, sinav okadar cokki o acik kapanmak bilmedi.
Yani Turkiyede ki ogrencilerin halini dusunmek istemiyorum.

Cevap vermek zorunda değilsiniz ama sormadan edemedim.
Konuşup anlaşamadığınız, size psikolojik şiddet uygulayan bir eşten gördüğünüz muamele yüzünden tiroit kanseri olduğunuz bir evlilikte daha farklı çözüm yolları düşünmediniz mi?
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza...

Oturup dertleşmeyi yaşadıklarımı anlatmayı çok isterdim hocam.. dinleseniz hak verirsiniz. Şartlar ancak bu kadar oldu diyebiliyorum..

Beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim size gercekten Ben ve benim gibiler cok azînlıkta bu memlekette.Disarida kural ihlal eden birini uyarinca uzaydan gelmisim gibi bakiyor insanlar.Cocuklarimiz cok uzun zamandir egitimsiz kaldi Bir cicegi sulamamak gibi bir sey bu.Online egitimde masallah herkes basarili.Bu hafta bile online egitim yok üniversitelerde ,neymis ,bayram haftasiymis! Cok acinacak haldeyiz.Sizin söylediginiz o cafe ,restaurant kurallarini ilk acarken burda da söylüyorlar ama isletme sahipleri de ,müsteriler de aslaaaa uymuyorlar.Üst üste ,dip dibe,ellerinde sigara ,yiyolat,iciyolar ki yine olucak ayni sey bu tam kapanma! nin ardindan.Dükkan sahibi diyor ki burda; banane ben kimsenin gözünün yasina bakmam,kim geliyosa alirim,fazls masa da acarim,beni ilgilendirmez diyor.Halbuki bilmiyor ki; böyle yaparak en cok kendi is yerine zarar veriyor,kendine zarar veriyor hoop 1 ay sonra tekrar kapatiliyorlar.Ac ,kapa ,ac ,kapa durumu var burda ve hic bi ise yaradigi yok.Insanlar hürraaa yine dolacak biliyorum kacinciya yasiyoruz, kontrollu normallesme yok burda.Insan haklarina saygili ,kitap okuyan ,okudugunu hayata geciren ,dedikodu yapmayan,görümce ,elti muhabbeti icin birbirlerine sabah kahvelerine gidip gelmeyen,o ne giymis,bu dugunde ne takmis diye sorgulamayan insanlarla birlikte yasamak cook isterdim ben de.Koskocaman sevgiler size Anlasilmak,sevilmekten daha güzel geri dönüsümler sagliyor insanlarda sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…