İlacın yan etkileri de kalbi etkilediği yazıyor. Her ilaç herkese aynı etkiyi yapmaz zaten ama kalbinde bilinen veya bilinmeyen bir sıkıntısı olan insanları etkilemez diyemeyiz.Covid pıhtılaşma yaptığı ve akciğer tutulumu dışında diğer iç organları (kalp, böbrek, karaciğer vs) etkilediği için covid testi negatife dönse bile etkileri ve vücuda verdiği hasar geçmiyor. Yani hastalığı atlattım sansanız bile malesef kalbe verdiği hasar büyükse dönüşü olmayabiliyor. Ben hastalığı geçireli 6ay oldu, hala şiddetli öksürüğü devam ediyor. Kronik hastalığım var ve covid olduğumda hastanede kalp ilacı, serumlar sayesinde kalp krizi geçirmenin kıyısından döndüm (ilk gündü, henüz ilaçlar elime bile ulaşmamış içme imkanım olmamıştı)
Ayrıca bahsettiğiniz sıtma ilacı romatizmal hastalıklarda ömür boyu içilen ve esas içilmese sonuçları ölümcül olabilen bir ilaç. 1film kullanmak kimseyi öldürmeyeceği gibi 20-30yıl bu ilacı düzenli içen insanlar var. İlk çalışmalarda özellikle akciğeri tuttuğu için sıtma ilacının da hastalık seyrini hafiflettiği düşünülmüş ona göre yayınlar yapılmıştı, dünya genelinde de kullanılıyordu. Unutmayın ki hastalık hala çok yeni ve çalışmalar da hala devam ediyor. Artık bu ilacın koronavirüslere çok etkili olmadığı görüşü daha kabul edilmiş durumda olduğu için ilaç verilmiyor.
Doğru stres bağışıklık sistemini etkiliyor. Çevremde de çok korkan ve çok dikkat edenler daha çok yakalanıyor. Anne babanıza da acil şifalar diliyorum.Ben herşeyi sorguluyorum bilmiyorumtek bildiğim şey annemin 2. Kez covid oluşu şuan birisici çok feciydi. Kasım ayında avm den alışverişe gitmişlerdi klimadan mı yaptı bilmem ama bilincini kaybedecek seviyeye gelmişti . Testi negatif çıkmıştı ama doktor karantinaya gir gelen teste güvenme demişti. O zaman neden yatırmadı bilmiyorum ama kardeşim demişti ki abla su götürdüm 10 senelik bardağımıza bu kimin demiş . 10 gün ateş içinde yattı şuan o zamana göre annem çok iyi mesela hastahanede yatıyor olmasına rağmen .Babam temmuzda böyle hastalanmış ateşlenmiş ama teste gitmemiş o zamanı ben hatırlamıyorum dün anlattılar . İkisinin de ortak söylediği şey şu o zaman yaşadığımız eklem ağrıları geri geldi . Sanki damarlarımızda kanın içince birşey yürüyordu yine aynı his varmış . Aşıyla ilgili uzun vadede vücuda ne yapacak o bence sorun olan şey . Yoksa babam aşı oldu ondan covid oldu diye birşey yok . Birde şu var millet zannediyor ki aşı oldum oh covid olmayacağım. Bu saçma düşünce için kamu spotu filan yapılmalı . Babam aşı oldu ve daha 1. Dozunu olmuştu . 2. Dozunu olsa Bile hasta olması çok normal belki 2. Dozu olsaydı hastaneye yatmayacaktı kim bilebilir ki ? Yurt dışında sıtma ilacını 1 sene kullanmışlar şimdi kaldırsalar ne olacak ki o kadar hasta olan insan içti sonuçta of gece gece ruhum daraldı. Birde düşünsenize babam 27 sinde 2 kez virüsle muhattap oldu bu korkunç birşey bence . Aşı zaten virüs birde üzerine kadınla temasta bulunup ondan kaptı bağışıklığı yine de kuvvetliymiş ki daha kötü şeyler olmadı inşallah olmaz şuan çok korkuyorum. Vaka sayısının yükselmesi ile temas şansı arttığı için 1 senedir covid olmayanlar olmaya başladı sanırım bizde olmadık sıra geliyor gibi hissediyorum . Doktor demiş ki tedirgin olanlar daha hızlı hasta oluyorlar . Şöyle düşünün biraz kaba olacak ama hani köpekten korkarsınız da köpek korktuğunuzu hissedip üzerinize atlar ya aynen öyle demiş . Bağışıklık sisteminin çöktüğünü hissettiği an üzerimize atlıyormuş
Elifcim babam yine ateşli birde ciddi bir öksürük başlamış. Annemde zTen öksürük vardıtuce_tuce cim annenlerden haber varmı?
Teşekkür ediyorumDoğru stres bağışıklık sistemini etkiliyor. Çevremde de çok korkan ve çok dikkat edenler daha çok yakalanıyor. Anne babanıza da acil şifalar diliyorum.
İyi olacaklar inşallah kalbinizi ferah tutun..Elifcim babam yine ateşli birde ciddi bir öksürük başlamış. Annemde zTen öksürük vardı
Teşekkür ediyorum
Allah şifa versin tez zamanda:)Elifcim babam yine ateşli birde ciddi bir öksürük başlamış. Annemde zTen öksürük vardı
Teşekkür ediyorum
Bizim ülkede herhangi bi çözüm olabileceğini düşünmüyorum zaten. Ben kendi aileme karşı koyamıyorum. Eşim tutturdu köye annem babama gideceğiz diye, arefe günü gideceğiz. 24 saatten fazla kalıp döneceğiz. Köyde gelen giden de çok oluyor. 1 seneyi geçti kendimi bi şekilde korudum ama böyle de olmaz diye ağladım ama dinletemedim. Maskemi takar otururum.. bunlara da hakkımı helal etmem.. bu zihniyetle aşı bize ne etsin ki
İyi olacaklar inşallah kalbinizi ferah tutun..
Amin kızlar inşallah biraz strese girdim ben sesleri filan kötüAllah şifa versin tez zamanda:)
Dinletebiliyor muyum? Kavga kıyamet..Siz gitmeyin o zaman
Sesleri kötü olacak tabii kolay mı şuan ciğerlerde bir mücadele var. Ama emin olun hastanede çok daha hızlı iyileşme sağlanacak. Siz sadece kalbinizi ferah tutun ve duanızı eksik etmeyin..Amin kızlar inşallah biraz strese girdim ben sesleri filan kötü
Dinletebiliyor muyum? Kavga kıyamet..
gelmiyorum dediğiniz zaman kolunuzu bacagınızı baglayıp sırtlarında tasıyacaklarını sanmıyorum ya yoksa o sekilde bir kaçırma durumu gibi mi götürülüyorsunuz?Dinletebiliyor muyum? Kavga kıyamet..
Bana orada covid bulaşsa kim verecek hesabını, günlerce yatacağım vücudumda nasıl bir etki yapacağı belli değil korkuyorum deseniz ağlamak yerine? Birde karantina var zaten nasıl gideceksiniz ki?Dinletebiliyor muyum? Kavga kıyamet..
Ne kadar imrenerek okudum bir bilseniz orada yasayan insanlarin bilincli davranislarini.Tr de ki insanlar sürecin en basindan beri ikiye ayri durumda.Ya cok korkup ,korunup her seye dikkat edenler(ki bunlarin sayisi cok az) ya da maske takar gibi görünüp (göya dikkat ediyorlar) normal gundelik yasantisina devam edenler.Bu 14 aylik sūrec boyunca nelerle karsilastim,insanlar birbirlerine cook rahat gitttiler geldilet,toplandilar,konseptli dogum günleri yaptilar bilmem kacinciya,askerler ugurlandi,kiz isteme konvoylari olusturuldu,mevlitler,tebarekeler toplanip okundu ,hangi birini sayayim daga dolu.Cok sanslisiniz sizler böyle duyarli, bilincli,şuurlu insanlar ile birlikte bu sūreci gecirdiginiz icin.Burda tam kapanma var dediler ,hoop Ïstanbul un yarisi Bodruma akti,icler acisi bir durumdayiz biz.Bodrumda yerlesik olarak yasiyoruz uzun yillardir ve marketlere giremiyoruz aslaaa istanbullular yuzunden.Kalabaligi size anlatamam.Dediler yürüme mesafesi markete gidilinecek,buyuk bir hiper marketin karsi sokaginda yasiyoruz biz.Marketin otopark kapilarini kapadilar ,aracla girilmesin diye ,bu sefer de gelenler 3 sirali park etti daracik Bodrum sokaklarina,yine arabaya binip geldiler ,ille geldiler.madem yazligina grldin,otur evinden iste,yook hayir gezecek,virusunu yayacak öyle gidecek.Markette araba kalmadi onlarin yuzunden ve bir de yuzlerce metre uzaga arabalarinin yanina götürüp orda birakiyolar market arabalarini.Korkunc ,mahser kalabaligi.Kusura bakmayin uzun oldu ,daha neler neler .... sizce Tr de bu yasam sekli ile covit biter mi? Okullar acilir mi? Ve bu saydiklarimi egitimli denen kisim da yapıyor,egitimsizi de... Sansinizin kiymetini bilin,ne mutlu size...Tam anlamiyla bitti diyemem
Vakalar oluyor tabiki ama sunu soyleyebilirim hastaneye giren insanlar ciddi anlamda hasta veya yasli olanlar ben etrafimda toplam 2 kisi duydum hastaneye yatis yapilan
Bizde korona olduk, ama turkiyede cok farkli ilerliyo iste bende ondan soyluyorum acaba orami dogru yapiyo bizmi
Okullar eylulun 1inde acildi bende ilk baslarda karsiydim ama boyle boyle bagisiklik sistemi guclendi insanlarda
Sanirim kizimin sinifnda olmayanlarin sayisi 3 5 kisi
Burda insanlar kendiliginden bilincli davraniyo
Bugune kadar asla polis kontrolu veya covid olanlara saglik bakanligindan arayan biri olmadi
Covid olan kisi otomatik olarak 7gun karantinada kaliyo, benim hic bir seyim yoktu koku haric ama kafami kapidan disari cikarmadim ve herkes boyle. Ilac verilmiyo
7gun sonrasi normal hayata devam
Ha oyle evlere gidip gelme misafirlik falan yok ama yakin derece insanlarla gorusebilirsin (4 kisiyle) ben basindan beri anneme gittim geldim mesela
Herkes maskesini takiyo, mesafeye dikkat ediyo ama nebilim oyle insanlarin arkasindan polis kosmuyo maske tak yok positifsin eve gir yok yurda git.
Asi isteyen oluyo istemeyen olmuyo. Anneme babama asi davetiyesi geldi babam oldu annem bekliyo biontech sirasini.
Benim gibi genclere davetiye gelmiyo ama doktoruma olmak istiyorum dersem olabilirim
Bende beklemeyi tercih ediyorum. 1.si astrazeneca bitsin biontech yada pfizer sirasi gelsin diye 2.hangi asi kime iyi gelir kime iyi gelmez bi veri olsun elimde olurum.
Haa devlet yarin derseki hayir olacaksin mecbursun, tabiki olurum. Ama suan hur irademle secebilirim
Biraz uzun oldu sanirim :)
Sizi okadar iyi anliyorumkiNe kadar imrenerek okudum bir bilseniz orada yasayan insanlarin bilincli davranislarini.Tr de ki insanlar sürecin en basindan beri ikiye ayri durumda.Ya cok korkup ,korunup her seye dikkat edenler(ki bunlarin sayisi cok az) ya da maske takar gibi görünüp (göya dikkat ediyorlar) normal gundelik yasantisina devam edenler.Bu 14 aylik sūrec boyunca nelerle karsilastim,insanlar birbirlerine cook rahat gitttiler geldilet,toplandilar,konseptli dogum günleri yaptilar bilmem kacinciya,askerler ugurlandi,kiz isteme konvoylari olusturuldu,mevlitler,tebarekeler toplanip okundu ,hangi birini sayayim daga dolu.Cok sanslisiniz sizler böyle duyarli, bilincli,şuurlu insanlar ile birlikte bu sūreci gecirdiginiz icin.Burda tam kapanma var dediler ,hoop Ïstanbul un yarisi Bodruma akti,icler acisi bir durumdayiz biz.Bodrumda yerlesik olarak yasiyoruz uzun yillardir ve marketlere giremiyoruz aslaaa istanbullular yuzunden.Kalabaligi size anlatamam.Dediler yürüme mesafesi markete gidilinecek,buyuk bir hiper marketin karsi sokaginda yasiyoruz biz.Marketin otopark kapilarini kapadilar ,aracla girilmesin diye ,bu sefer de gelenler 3 sirali park etti daracik Bodrum sokaklarina,yine arabaya binip geldiler ,ille geldiler.madem yazligina grldin,otur evinden iste,yook hayir gezecek,virusunu yayacak öyle gidecek.Markette araba kalmadi onlarin yuzunden ve bir de yuzlerce metre uzaga arabalarinin yanina götürüp orda birakiyolar market arabalarini.Korkunc ,mahser kalabaligi.Kusura bakmayin uzun oldu ,daha neler neler .... sizce Tr de bu yasam sekli ile covit biter mi? Okullar acilir mi? Ve bu saydiklarimi egitimli denen kisim da yapıyor,egitimsizi de... Sansinizin kiymetini bilin,ne mutlu size...
Cevap vermek zorunda değilsiniz ama sormadan edemedim.Kuzenleri var, 4 tane hepsinin kimlikle geçişi serbest.. onlar önden gidip serbest olan yollardan gideceklermiş. Defalarca dedim ben korkuyorum gelmek istemiyorum diye. Kim var ki zaten annem babam diyor. Maske ile oturacağım. Bayram dönüşü iş başlarsa çocuklarımı mecbur oraya bırakacağım. Her türlü sıkıntı benim için. Elbette elimi kolumu bağlayıp götürecek hali yok. Uyguladığı psikolojik baskıyı ben bilirim yıllarca. Midemden oldum yıllarca bu psikolojik şiddet yüzünden içime ata ata tiroit kanseri oldum.. konuşup anlaşabildiğim biri değil. Bünyem kavga gürültüyü kaldırmıyor. Öyle noktadayım ki stres düzeyim arttıkça kusmalarım başlıyor. Bu gece gidip yarın gece döneceğiz. Ve ben kimseye yaklaşmadan maskeli duracağım mecbur. Kendi köye gitse n'olacak gitmese n'olacak sürekli milletle iç içe ve maskesiz aylardır. Akşamları arkadaşları ile buluşuyor.. ben hastayım korona getirirsin diyorum dinleyen kim.. bu saçmalıkta korona olursam bi anam yanar bana bu kadar...
Oturup dertleşmeyi yaşadıklarımı anlatmayı çok isterdim hocam.. dinleseniz hak verirsiniz. Şartlar ancak bu kadar oldu diyebiliyorum..Cevap vermek zorunda değilsiniz ama sormadan edemedim.
Konuşup anlaşamadığınız, size psikolojik şiddet uygulayan bir eşten gördüğünüz muamele yüzünden tiroit kanseri olduğunuz bir evlilikte daha farklı çözüm yolları düşünmediniz mi?
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza...
Beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim size gercektenSizi okadar iyi anliyorumki
Annem ve 2 erkek kardesim turkiyeye gitmek zorunda kaldilar zaten 2hafta kalip geleceklerdi.
Inanin buradaki kurallari asla ihlal etmeyen kardeslerimi yoldan cikardi orada ki akrabalarim. Turkiyede herkes Rahat bizde rahat takilalim dediler.
Ben teyzemin kizina dedim, hic cekinme sikayet et (disari cikmislardi). Kardeslerim yakalandi bir guzel para cezasi vermislerdi sonra geri cektiler neden anlamadim.( oda cok sacma, milletin gozunu korkutacaksin, helede yurtdışından gelmis benim ulkemde kurala uymuyosun diye duble ceza vereceklerdi) Inanin hiiiic acimam para cezasina carptirilsaydi, Okadar insanin vebaline girilmez.
Sonra buraya geldiler okadar utandilarki yaptiklarindan. 2 3 yil turkiyeye gitmeme karari aldilar.
Bakin burada ilk gecen yil marttan hazirana kadar okullar kapaliydi, magazalar kapaliydi.devlet cikmayin dedi, alisverise evden bir kisi cikmali denildi. Ben hamileydim kontrollere tek gitmek zorunda kaldim sahsi arabamla inanin yollar bombos. Olurda polis cevirir korkusuyla ciktigim yolda meger bi ben varmisim bide benim gibi mecburiyetten cikanlar.
Gectigimiz cmartesi 8mayis, biraz esneklik geldi, restoranlar ve kafeler kapaliydi, disarida 4 masa acabilirler. Bakin 4 diyorum 5 degil. Kendi gozlerimle sahit oldum, afedersiniz restoranttan etli pide siparis verdim almaya gittim disarida 4 masa acikti, bi aile geldi, orucuz bize masa acarmisin dedi restoran sahibi acmadi. Kurallar disina kolay kolay kimse cikmaz. Oyle buyuk kontrol yok ama olurda yakalanirsan cok yuklu bi ceza yersin (butun kurallar icin diyorum)
Yarin bayram, benimde burada 2 sokak ileride akrabalarim var ama gitmicem. Sadece anneme gidicem, cunku 4kisi gorme hakkimiz var
9 haziranda sinemalar, fuarlar, vs vs acilacak. Dugun bile disarda 200 icerde 100 kisi olabilir. Inanin bana bu sayinin disina kimse cikmaz.
Kizim ilkokul 5e gidiyo, gecen yil 3 ayin eksikligini kapatmaya calisiyor ogretmenler. Odev, sinav okadar cokki o acik kapanmak bilmedi.
Yani Turkiyede ki ogrencilerin halini dusunmek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?