Yavas yavas azaliyordur, doktor takip ettigi icin iyilestigini görüyordur. Üzülmeyin sizDua edelim.
Kızlar bu hastalığın belirli atak dönemleri oluyormuş . Bazen hasta iyileşti zannedilip eve yollanıyormuş sonra atak olup entübe oluyormuş filan . Doktor sırf böyle birşey olmasın diye önlem alıyormuş . Birde vücuttaki oksijen düştüğü için entübe oluyormış . Şuan bizimkilerin oksijeni çok iyiymiş ciğer kapasiteleri de öyle ama yine de yormamak adına oksijen veriliyormuş . Hasta olmadan önce annem nefes egzersizi yapmış o çok Etkili oldu diyorİnşAllah onlar da geçer korkma komşumuza da oksijen verdiler hatta eve çıkınca da bir vakit verdiler şimdi iyi maşallah baş ağrısı eklem ağrısı zaten oluyormuş bir başka komşum vücudunun çok ağrıdığını söylemişti geçecek inşallah canım üzülme tamam mı
Babamın hiç eklem ağrısı kalmamış öyle diyor annen benden daha kötü tüm vücudu ağrıyor diyor . Yanlız ben tahmin ettim sırf normalleşmek için böyle bir yol izlendi bence . Düğün salonları ne zamana açılacak acabaKaçmayı düşünecek kadar iyileşti mi?
Bu arada vaka sayılarında önemli bir düşüş olmamış sanırım(Doktor bir tanıdığın yalancısıyım)
Bana hiç iyileşmiyorlar gibi geliyorama amcamlar bugün doktorlar ile görüştü . Doktor iyiye gidiyorlar dedi ama devam eden sıkıntıları var öksürük eklem ağrısı baş ağrısı gibi
Evet bizim komşu da eve yollandı sonra yine hastaneye gitti yatış yaptılar iyileşti öyle geldi şimdi iyiKızlar bu hastalığın belirli atak dönemleri oluyormuş . Bazen hasta iyileşti zannedilip eve yollanıyormuş sonra atak olup entübe oluyormuş filan . Doktor sırf böyle birşey olmasın diye önlem alıyormuş . Birde vücuttaki oksijen düştüğü için entübe oluyormış . Şuan bizimkilerin oksijeni çok iyiymiş ciğer kapasiteleri de öyle ama yine de yormamak adına oksijen veriliyormuş . Hasta olmadan önce annem nefes egzersizi yapmış o çok Etkili oldu diyor
Babamın hiç eklem ağrısı kalmamış öyle diyor annen benden daha kötü tüm vücudu ağrıyor diyor . Yanlız ben tahmin ettim sırf normalleşmek için böyle bir yol izlendi bence . Düğün salonları ne zamana açılacak acaba
Normalleşme olması için vakalar düşüyor bencesizce 17'si normallesme olur mu yoksa uzar mı yasaklar?
Çevremde olanlar var yakınlarından hiç öyle bişey olmadı uyarıda yapilmadiBir sorum olacak sizlere
Nerede okudum bilmiyorum ama ufak bir yazı da olsa okuduğumu hatırlıyorum
Yarın eşim biontech olacak
Okuduğum yazıda canlı virüs olduğu için aşı olan kişiler başkalarına hastalık taşıyabilir anlamına gelen bir ifade vardı.
Bu doğru mudur?
Yani aşı olduktan sonra sizce bizim 2 3 gün ayrı takılmamız gerekir mi?
Bu zamandan sonra uzama olmaz olsa olsa 19 mayısi çıkarırlar aradan. Ama artik bisey olmaz geçen yaz nasılsa şimdi de öyle olur.turizim sezonu aciliyor. Allah herkesin yardimcisi olsun insallah biter kurtuluruz.sizce 17'si normallesme olur mu yoksa uzar mı yasaklar?
Hani derler ya sen giderken biz dönüyorduk diye... hey gidi heyy..Tam anlamiyla bitti diyemem
Vakalar oluyor tabiki ama sunu soyleyebilirim hastaneye giren insanlar ciddi anlamda hasta veya yasli olanlar ben etrafimda toplam 2 kisi duydum hastaneye yatis yapilan
Bizde korona olduk, ama turkiyede cok farkli ilerliyo iste bende ondan soyluyorum acaba orami dogru yapiyo bizmi
Okullar eylulun 1inde acildi bende ilk baslarda karsiydim ama boyle boyle bagisiklik sistemi guclendi insanlarda
Sanirim kizimin sinifnda olmayanlarin sayisi 3 5 kisi
Burda insanlar kendiliginden bilincli davraniyo
Bugune kadar asla polis kontrolu veya covid olanlara saglik bakanligindan arayan biri olmadi
Covid olan kisi otomatik olarak 7gun karantinada kaliyo, benim hic bir seyim yoktu koku haric ama kafami kapidan disari cikarmadim ve herkes boyle. Ilac verilmiyo
7gun sonrasi normal hayata devam
Ha oyle evlere gidip gelme misafirlik falan yok ama yakin derece insanlarla gorusebilirsin (4 kisiyle) ben basindan beri anneme gittim geldim mesela
Herkes maskesini takiyo, mesafeye dikkat ediyo ama nebilim oyle insanlarin arkasindan polis kosmuyo maske tak yok positifsin eve gir yok yurda git.
Asi isteyen oluyo istemeyen olmuyo. Anneme babama asi davetiyesi geldi babam oldu annem bekliyo biontech sirasini.
Benim gibi genclere davetiye gelmiyo ama doktoruma olmak istiyorum dersem olabilirim
Bende beklemeyi tercih ediyorum. 1.si astrazeneca bitsin biontech yada pfizer sirasi gelsin diye 2.hangi asi kime iyi gelir kime iyi gelmez bi veri olsun elimde olurum.
Haa devlet yarin derseki hayir olacaksin mecbursun, tabiki olurum. Ama suan hur irademle secebilirim
Biraz uzun oldu sanirim :)
Ben buradan kisa bikac bildiri yaptimTüm ülkelerin şu an ''yasaklar anlamında'' ne durumda öğrenebileceğimiz bir uygulama vs var mı acaba?
Tam kapanma yasayan baska ülke var mı şu an?
Veya aksam 21 den sonra yasak olan ülke?
Ahh ah burda insanlar.parkta yürüyüş yapiyor, cocuklar parka gidiyor, ben çocuğumu maskeyle güneş alsin diye izole dışarı cikarip eve dönüyorum ucube gibi bakiyorlar.. kurala uymak nerdeeeee...Ben buradan kisa bikac bildiri yaptim
Tekrar ozet gecebilirim
Belcika:
8mayisda biraz relax doneme girdi.
Restolar, cafeler, terasi acik olacak yani icerisi kapali
Biz tam kapanmayi gecen yil mart haziranda yasadik ama gercekten tam kapanmaydi, turkiyeyle kiyas bile yapilamaz.
Okullar eylul 1den beri acik
Magazalar acik
Tabiki belli basli kurallar var12 yas ustu maske, magazada yarim saat durma, dezenfektan vs gibi seyler)
Gece 12den sonra sokaga cikilmasi yasak.
9haziranda dahada rahatlama yasanacak
Merak ettigin bise varsa yazabilirim
Imrenerek okudum her bir satırı.. keske ülkemizde de uyulsa kurallara,uyanlara da "salak" gozuyle bakilmasa..Ben buradan kisa bikac bildiri yaptim
Tekrar ozet gecebilirim
Belcika:
8mayisda biraz relax doneme girdi.
Restolar, cafeler, terasi acik olacak yani icerisi kapali
Biz tam kapanmayi gecen yil mart haziranda yasadik ama gercekten tam kapanmaydi, turkiyeyle kiyas bile yapilamaz.
Okullar eylul 1den beri acik
Magazalar acik
Tabiki belli basli kurallar var12 yas ustu maske, magazada yarim saat durma, dezenfektan vs gibi seyler)
Gece 12den sonra sokaga cikilmasi yasak.
9haziranda dahada rahatlama yasanacak
Merak ettigin bise varsa yazabilirim
Tam kapanmada parkta yuruyus bile yasktiAhh ah burda insanlar.parkta yürüyüş yapiyor, cocuklar parka gidiyor, ben çocuğumu maskeyle güneş alsin diye izole dışarı cikarip eve dönüyorum ucube gibi bakiyorlar.. kurala uymak nerdeeeee...
İnsta da bir öğretmen sayfası takip ediyorum. Oradaki öğretmenlerin yüzde 90 ı neredeyse asla aşı olmayacağız eğitim iyice kötü açılsın okullar diyorlarÖğretmenler asilansin, asilar tamamlansin okullarimiz açılsın artik ben bunun telafisinin olmayacagini düşünüyorum .. cocuklar hircinlasti, huy degistirdi. Biz evi bekleyelim, millet.kamelyada cay kahve icsin.. bitmez bu virüs..
Kizim 1eylulden beri okula gidiyo, asi yeni cikti henuz 1ogretmen asilandi.İnsta da bir öğretmen sayfası takip ediyorum. Oradaki öğretmenlerin yüzde 90 ı neredeyse asla aşı olmayacağız eğitim iyice kötü açılsın okullar diyorlarinanamadım. Nasıl bu aşı karşıtlığı, bunun başka türlü üstesinden gelemeyeceğiz. Evet bende sıra bana geldiğinde elbette korku tedirginlik yaşayacağım. Ama başka yolu yok. Aşı olmayan bir öğretmen öğrencisinden kapsa sonra diğer öğrencilere öğretmenlere bulaşsa yada tam tersi bulaşı da olabilir. Bu senkron bulaşı da hayatını kaybedenler olacaktır. Nasıl cesaret edebilir ki insan buna. Daha dün izledim Kastamonu nun bir köyünde bir amca dişçiden kapıyor ateşi halsizliği olmasına rağmen cumaya gidiyor sonuç 8 kişi enfekte 6 vefat.. 6 kişiye virüs bulaştırıp enfekte edip ölmesine sebep olmak ile onları silah ile öldürmek arasında hiçbir fark yok gözümde. İkisi arasında en belirgin fark birinde ağırlaştırılmış müebbet yersin diğerinde sadece haberlere çıkıp kınanırsın..
Kurallara muntazaman uyulan ülkede aşı öncelik olmayabilir. Bu ülkede başka türlü olmayacak diye düşünüyorum..Kizim 1eylulden beri okula gidiyo, asi yeni cikti henuz 1ogretmen asilandi.
Asi sihirli bi degnek degilki,asilaninca hersey tataaaam bitti olsun.
Bizim okuldada bi cok ogretmen asilanmayacak.
Kanser asisini bulmak bilmem kac yil almis korona icin 1yilda bulunan asiya guvenmiyolar.
Asi karsiti degilim bu arada yorumumu farkli yerlere cekmeyelim :)
İnsta da bir öğretmen sayfası takip ediyorum. Oradaki öğretmenlerin yüzde 90 ı neredeyse asla aşı olmayacağız eğitim iyice kötü açılsın okullar diyorlarinanamadım. Nasıl bu aşı karşıtlığı, bunun başka türlü üstesinden gelemeyeceğiz. Evet bende sıra bana geldiğinde elbette korku tedirginlik yaşayacağım. Ama başka yolu yok. Aşı olmayan bir öğretmen öğrencisinden kapsa sonra diğer öğrencilere öğretmenlere bulaşsa yada tam tersi bulaşı da olabilir. Bu senkron bulaşı da hayatını kaybedenler olacaktır. Nasıl cesaret edebilir ki insan buna. Daha dün izledim Kastamonu nun bir köyünde bir amca dişçiden kapıyor ateşi halsizliği olmasına rağmen cumaya gidiyor sonuç 8 kişi enfekte 6 vefat.. 6 kişiye virüs bulaştırıp enfekte edip ölmesine sebep olmak ile onları silah ile öldürmek arasında hiçbir fark yok gözümde. İkisi arasında en belirgin fark birinde ağırlaştırılmış müebbet yersin diğerinde sadece haberlere çıkıp kınanırsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?