Bizim de binada 4 aile bir araya gelmiş aşağıda mangal partisi yapıyorlar şuan :) oğlum anne ne güzel kokuyor dimi diyor :)Alt komşu balkonunda mangal yakmış ev duman içinde kaldıeşim apartman grubundan uyarmak için yazdı adam diyor ki misafir geldi de mangal yaktık
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Sosyal medyada dönen bir çok aşı vurul(muş) gibi yapılan görüntüleri de gördükçe hiç mi hiç güvenesim gelmiyor. Dileyen dilediği kadar aşı olsun.İnsanlar henüz deney aşamasında olan bir aşıran korkuyor neden aşı karşıtlığı olsun. bu aşıların bir kaç yıl sonra ne gibi yan etkileri olacak belli bile değil. bunu düşünmeleri suç mu?
Herkes olası yan etkilerinin farkında zaten. Kanunen bir dayatması da yok. Sadece şuan için kurtuluşumuz aşıda gibi duruyor.Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Sosyal medyada dönen bir çok aşı vurul(muş) gibi yapılan görüntüleri de gördükçe hiç mi hiç güvenesim gelmiyor. Dileyen dilediği kadar aşı olsun.
Herkes olası yan etkilerinin farkında zaten. Kanunen bir dayatması da yok. Sadece şuan için kurtuluşumuz aşıda gibi duruyor.
Zannetmiyorum dayatma olacağını. Umarım hiçbir şeye gerek kalmadan kendi kendine kaybolup gider bitirdi tüketti hepimiziHaklisiniz katılıyorum inanalar korkuyorlar doğal olarak. Kendim eşim ya da çocukların covid olsak atlatabilir miyiz bizde hasar bırakır mı bilmiyorum endişe ediyor muyum evet ama kendime de zehir etmiyorum açıkçası hayatı. Sadece tedbirli davranıyorum. Umuyorum ki dayatması olmaz ama buna hiç emin değilim.
Amin inşallahZannetmiyorum dayatma olacağını. Umarım hiçbir şeye gerek kalmadan kendi kendine kaybolup gider bitirdi tüketti hepimizi
Evet bu şekilde bir haber çıktı doğru. Ama ben merak ediyorum otellere giden yerli yabancı turistlerden oradaki gece kuluüplerinden kaç kişi kaç kişiye bulaştırdı. Neden böyle bir haber yok acaba diye sorguluyorum. Camiye özel mi bulaşıyor otelde bulamıyor mu? Bu haberler ne kadar doğru. Tam kapanma diye birşey uydurdular. Ben anneme babama ramazanda bayramda gidemedim. Ama eşim bayramda bile çalışıyor.Ayrıca tamam kapanalım ama tatile gidenlere, tarım harici köyüne gidenlere neden izin verildi. Böyle olunca parkta yürüyüş yapanlara kızmak manasız geliyor. Aşı konusunda da aşı olsan bile süper bulaştırıcı olursunuz deniyor. E hem bulaştırabilirsin, hem sana da bulaşabilir. O zaman bu tercih meselesi oluyor.İnsta da bir öğretmen sayfası takip ediyorum. Oradaki öğretmenlerin yüzde 90 ı neredeyse asla aşı olmayacağız eğitim iyice kötü açılsın okullar diyorlarinanamadım. Nasıl bu aşı karşıtlığı, bunun başka türlü üstesinden gelemeyeceğiz. Evet bende sıra bana geldiğinde elbette korku tedirginlik yaşayacağım. Ama başka yolu yok. Aşı olmayan bir öğretmen öğrencisinden kapsa sonra diğer öğrencilere öğretmenlere bulaşsa yada tam tersi bulaşı da olabilir. Bu senkron bulaşı da hayatını kaybedenler olacaktır. Nasıl cesaret edebilir ki insan buna. Daha dün izledim Kastamonu nun bir köyünde bir amca dişçiden kapıyor ateşi halsizliği olmasına rağmen cumaya gidiyor sonuç 8 kişi enfekte 6 vefat.. 6 kişiye virüs bulaştırıp enfekte edip ölmesine sebep olmak ile onları silah ile öldürmek arasında hiçbir fark yok gözümde. İkisi arasında en belirgin fark birinde ağırlaştırılmış müebbet yersin diğerinde sadece haberlere çıkıp kınanırsın..
Aşı olunca evet bulaşıyor sana ama tablo ağır seyretmiyor. Sende bulaştırmamak için maskene mesafene dikkat etmeye devam etmek zorundasın çünkü çoğu insan aşılanmadı.. tatile gidenler sonrasında tabloyu önümüzdeki hafta göreceğiz bakalım.. yada yine saklanır görmeyiz Eylül'de patlak verir..Evet bu şekilde bir haber çıktı doğru. Ama ben merak ediyorum otellere giden yerli yabancı turistlerden oradaki gece kuluüplerinden kaç kişi kaç kişiye bulaştırdı. Neden böyle bir haber yok acaba diye sorguluyorum. Camiye özel mi bulaşıyor otelde bulamıyor mu? Bu haberler ne kadar doğru. Tam kapanma diye birşey uydurdular. Ben anneme babama ramazanda bayramda gidemedim. Ama eşim bayramda bile çalışıyor.Ayrıca tamam kapanalım ama tatile gidenlere, tarım harici köyüne gidenlere neden izin verildi. Böyle olunca parkta yürüyüş yapanlara kızmak manasız geliyor. Aşı konusunda da aşı olsan bile süper bulaştırıcı olursunuz deniyor. E hem bulaştırabilirsin, hem sana da bulaşabilir. O zaman bu tercih meselesi oluyor.
Bunu da bilemiyoruz aşı olduktan sonra da ağır olan vakalar hatta ölenler var. O sebeple tercih meselesi dedim zaten. Tabii ki göremeyiz Eylül de okul vakti gelince birden yükselir. Bir nesli mahvettiler, bu şekilde.Aşı olunca evet bulaşıyor sana ama tablo ağır seyretmiyor. Sende bulaştırmamak için maskene mesafene dikkat etmeye devam etmek zorundasın çünkü çoğu insan aşılanmadı.. tatile gidenler sonrasında tabloyu önümüzdeki hafta göreceğiz bakalım.. yada yine saklanır görmeyiz Eylül'de patlak verir..
Ağır tabloyu ben aşıdan sonra yeterli antikor üretemeyip kişinin kendini korumamasına bağlıyorum ama tabii hep bilinmezlik var. Hayırla kurtulalımBunu da bilemiyoruz aşı olduktan sonra da ağır olan vakalar hatta ölenler var. O sebeple tercih meselesi dedim zaten. Tabii ki göremeyiz Eylül de okul vakti gelince birden yükselir. Bir nesli mahvettiler, bu şekilde.
Yo burasi Turkiye gibi diyemem, biz zamaninda kurallara uyduk ve 8 mayisda devletin karariyla resto, café vs disarida masa belirli masa acma yetkisine sahipler. Bizlerde disarida maskeli dolasiyoruz hala.Tahmin edebiliyorum, keşke bende aynını yapabilseydim herkes dışarıda ve maskesiz mesafesiz..
Mesele bu işde.Halk dinlemiyor.Cezada yok.Ceza yiyeni duydunuz mu hiç?Bizde kapanma varken disari in cin top oynadi
Var var benim iki tanıdık yediMesele bu işde.Halk dinlemiyor.Cezada yok.Ceza yiyeni duydunuz mu hiç?
Ilk kapanma geldiginde turkler toplanip manti yaparken yakalandilar ve kisi basi 1300 euro ceza yediler ondan sonra duymadimMesele bu işde.Halk dinlemiyor.Cezada yok.Ceza yiyeni duydunuz mu hiç?
çok geçmiş olsun. Covidden ötürü zatürre gelişmiş olabilir, şu an zatürre tedavisi uyguluyorlardır. Genelge nasıl bir genelge? özel hastaneler covid tedavisinden para almıyorlar da para almak için covid yazmadılarsa onu bilmiyorum. Benim bir tanıdığım da covidden ötürü özel hastanede yattı, geceliği 700tl. Ciğerlerine inmedi bildiğim kadarıyla ama parayı ödedi.Ben diyorum ki neden covid olan hastayı zatürre gibi gösterdi ? Covid tedavisi yazmak yerine neden zatürre yazıyor . Fatura kesmeden resmî olmadan para alıyor ?
Kuzenimin kp de özel hastanede yatmış normal odada yani yoğun bakımda değil . O ödememiş mesela . Genelgeye bakamadım dahaçok geçmiş olsun. Covidden ötürü zatürre gelişmiş olabilir, şu an zatürre tedavisi uyguluyorlardır. Genelge nasıl bir genelge? özel hastaneler covid tedavisinden para almıyorlar da para almak için covid yazmadılarsa onu bilmiyorum. Benim bir tanıdığım da covidden ötürü özel hastanede yattı, geceliği 700tl. Ciğerlerine inmedi bildiğim kadarıyla ama parayı ödedi.
İlk defa duydum:)Var var benim iki tanıdık yedi
Türkiye yi kastettimIlk kapanma geldiginde turkler toplanip manti yaparken yakalandilar ve kisi basi 1300 euro ceza yediler ondan sonra duymadim
Ha yo, benim kardeslerime ceza yazdilar ama geri cektiler.İlk defa duydum:)
Türkiye yi kastettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?