bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ayrıca sizin bu kadar yeni bir aşının, bebeğinize hiçbir zararı olmayacağına dair sağlam kaynağınız varsa, benim uyarımı dikkate almanıza gerek yoktu.

İki yorumunuzu da okudum. Yorumlar yine iş arkadaşıma şöyle olmuş, kaynıma höyle olmuştan öteye gitmemiş. Kaynak yok yani. Anladım. Teşekkür ederim.

İki yorumunuzu da okudum. Yorumlar yine iş arkadaşıma şöyle olmuş, kaynıma höyle olmuştan öteye gitmemiş. Kaynak yok yani. Anladım. Teşekkür ederim.
Tamam hanımefendi ben size yorum yapmadım zaten. Diğer arkadaşa yaptım. Sizin bebebeğiniz karar sizin. Beni ilgilendiren durum yok.

Sizin elinizde aşıların şimdi veya ileri zamanlarda ciddi bir yanetkisi olmayacağına dair sağlam delil ve kaynaklar var mı? Polemik için sormuyorum varsa aşı kararımı gözden geçiricem

A
Arkadaşınız hangi aşıyı olmuştu?

Sizin elinizde aşıların şimdi veya ileri zamanlarda ciddi bir yanetkisi olmayacağına dair sağlam delil ve kaynaklar var mı? Polemik için sormuyorum varsa aşı kararımı gözden geçiricem

Misilleme diyorsunuz
Bu topiği polemik topiğine çevirmek istemiyorum.
Sadece ne zaman covid konusu açılsa anında oraya gelip aşı olmayın, ilaç içmeyin minvalinde yorumlar sıralıyorsunuz.
Artık rahatsız etti beni. Kimse kimse illa aşı olmalısınız diye diretmiyor. Ama bu konularda ben özellikle sizin yorumlarınızı, aşı karşıtlığınızı, ilaç düşmanlığınızı görüyorum. Bu sebeple bu karşıysanız instagram dışında kaynağınız var mı diye merak ettim.
Çok merak ediyorsanız kaynağım WHO, uluslararası alandaki doktorlar ve bilim adamları. Yani iş arkadaşım aşı olmadı öldü, kaynımda da var aynı hastalık, ay komşumun da başına geldi gibi bilimsellik ve nedensellikten uzak yorumları tercih etmiyorum. Size direkt kaynak atmayacağım çünkü siz Instagram yayınlarına ve komşu/iş arkadaşlarınızın başına gelenleri en güvenilir kaynak kabul etmişsiniz zaten.
Evet ilacın yan etkileri bilinmiyor. Uzun vadede ne olacağını bekleyip göreceğiz. Ama bu her konuda aşı olmayın, ilaç içmeyin gibi yorumları haklı çıkarmıyor bence. Bu topikte de başka konularda da bir sürü doktor üye açıklama yaptı ama yeterli olmuyor sanırım.
Ek olarak çok mu hassasınız? Diğer babası için dua isteyen konuda da resmen ilk taşı siz atmışsınız. Kimse aşı olmak istemeyenlere öcü, kaka dememişken gelip aşı ve ilaçlar ile ilgili yorum yazmışsınız. Hayır güçlü bir bilimsel kaynağınız olsa kimse sesini çıkarmayacak. Ama tutup iş arkadaşıma böyle oldu diyince insanlar sinirleniyor artık.

En iyisi birbirimizi göz ardı etmek. Bende her konuda aşı karşıtlığınızı okumamış olurum. Belki iyi Niyetlisiniz insanları uyarmak istiyorsunuz ama dediğim gibi o zaman sağlam kaynaklarla gelmelisiniz. İş arkadaşınızla değil. Diğer türlüsü komplo teorisi oluyor. Sizde beni göz ardı edin lütfen. İyi akşamlar

Problem tamamen bu zaten

Orada bir durun isterseniz orada bir üye aşı olmayanların özgürlüğü kısıtlanması dedi. Kusura bakmayın ama ne kanunen nede vicdanen kimsenin öyle bir hakkı yok. Kanunlarda bile böyle vücut dokunulmazlığı diye bir madde var. Ben zorlamaya karşıyım dedim. Ama anlamak istemiyorsunuz. Evet size son mesajım zaten sıkıldım artık. Size aşı olmayın diyen yok banane yani.

Problem tamamen bu zaten

Acaba tarihte kızamık, su çiçeği, menenjit gibi aşıları ilk kez buldukları zaman ne yaptılar? Bu akşam da bunu merak ettim araştıracağım
Yani hemen kullanıma mı sunuldu, yoksa atıyorum 5 6 yıl denenip sonra yan etkisi olmadığına karar verilince mi halkın kullanımına sunuldu.
Bir de bir doktoru dinlemiştim. Koronavirüs aşısının bu kadar kısa sürede bulunmasının sebebinin Korona grubuna ait aşılarla zaten halihazırda uzun yıllardır çalıştıklarından bahsediyordu. Yani ilk kez gördüğümüz bir virüs değil, bu sebeple aşinayız yapısına, bu da aşı çalışmalarını hızlandırdı vs. demişti.

Aşı olacağım diyorum ama mesela eşim olduğu gece gözüme uyku girmedi. Babam olduğunda 2 saatte bir arayıp durumunu sordum. Kimsenin içi %100 rahat değildir. Burada bile herkes birbirine Biontech mi Sinovac mı diye soruyor ama aşısız da kurtulamayacağız gibi

Aslında halkın anlayacağı dilde aşılarla ilgili yayın yapsalar herkesin kafası ya rahatlar ya da tamamen vazgeçerler aşı olmaktan. Herkes birbirine sorunca kafa karışıyor iyice.

Erken tabi ki
2 gün lafın gelişiydi.
O lohusa haliyle aşıya gidemem zaten
Tüm emziren arkadaşlarım doktor önerisi ile aşı oldular.
İşte bir doktor olun diyor, sizinki olmayın demiş.
Kimi diyor ki bebeğe de antikor geçer, bebek de korunmuş olur. Hatta en son hamilelerde aşılama başlamıştı bir yerde..
Kimi diyor olma.
Cidden görüş birliği yok, bunu ileride anlayacağız hangisi doğru.

Araştır beni de etiketle aşırı merak ettim şuan cidden

Hollanda da oluyorlar oğlum 9 aylık filandı galiba tam bilemedim şuan ama kas gevşetici içmem lazımdı . Çünkü benim doğumda göbek fıtığı oldum ve birşeye üzülsem filan kaslarım kasılıyor ve karnım oradan da böbrek kısmı belim ağrıyor . Ayyyy çok kötüydü çocuğu kucağıma alamaz olmuştum . 1 tane en basit kas gevşetici içeyim dedim doktor sütü sağıp döktürdü düşün durumu .

İşte görüş birliği olsa keşke..
Bundan yıllar sonra sağlık açısından ikiye ayrılacağız.
Emzirirken aşı olanlar vs. olmayanlar
Hamileyken aşı olanların çocuğu vs. olmayanların çocuğu

Benim 14 yaşında kızım var. Rotavirüs aşısı yeni çıkmıştı o zamanlar. Aşıyı doktora sordum yeni bir aşı dedi. Pek yaptırmam taraftarı olmadı. Ve o aşı bağırsak düğümlenmesi yaptığı için toplatıldı. Ölen çocuklar oldu çünkü. Anlatmaya çalıştığım bunlar ama anlamak istemeyen insanlar oluyor.Sonra cahil, sorumsuz oluyorsun. İki tane okul çağında çocuğum var. Onlara zorunlu yapacaklar diye korkuyorum. Neden yani güvenilirliği kanıtlanmamış aşıyı vurdurayım.? Covid geçirdiğimiz halde etkilenmeyen çocuklarıma?

Günaydın sevgili dostlarım, bir kaç gün yoğunluktan fotograf çekemedim. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum aşı olanlara ve olmayanlara sağlıklı günler diliyorum ve bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir hafta geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu, pembe ve beyaz güller ile komşumuzun kedisi Mimi'yi gönderiyorum, sevgilerimle

Allah'ım acil şifalar versin inşallah en yakın zamanda.
Gebeymişsin hayırlı olsun, bol bol dua et,sakin olmaya çalış lütfen.
Allah'ım yardımcınız olsun inşallah.

Ayrıca sizin bu kadar yeni bir aşının, bebeğinize hiçbir zararı olmayacağına dair sağlam kaynağınız varsa, benim uyarımı dikkate almanıza gerek yoktu.

Birbirinizi kırmaya gerek yok, işin ilginci ikinizin elinde de somut bir delil de yok. Sadece gözlemlere dayalı yazıp çiziyoruz, mesela ben ; corona olduğum dönem verilen ilaçların bende ciddi hasar bıraktığına inanıyorum bu sadece gözlem. Hiç bir bilimsel dayanağı yok diyordum ama son dönemde yapılan açıklamalar beni haklı çıkardı ;

- Avrupa ilacı 2 ay uygulayıp sonra emboli atmasına sebep verdiği için YASAKLADI
- WHO ise bu konuda bir çok açıklama yaptı
- Türkiye ise neredeyse 13 ay lebelebi gibi herkese dağıttı ve geçen ay Türkiye'de de yasaklandı.

demek ki bazen gözlemler haklı çıkabiliyormuş...

aşı konusuna gelince 3. faz sonuçları alınmadı ne gibi sonuçları olacağını kimse kestiremiyor. Yok komşum ters döndü ablam 3 takla attı cümlelerini bir kenara bırakıp kendi yaşadıklarınızı yazarsanız daha sağlıklı olacaktır. Dileyen olur, dileyen olmaz. Ben bu aşı için değil tüm aşılar için zorunluluk olmadığını burada öğrendim bazı aşıları zorunlu biliyordum, çiçek, çocuk felci vb asla zorunlu değilmiş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…