bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Gecmis olsun, Allah sifa versin insallah
O dediginiz mudehale yok buralarda iste.
Ben kendi dusuncemi soylemek istiyorum, yani kendi anneannemden teyze dayilarimdan gordugum icin bu yorumu yapiyorum
Kucucuk bir agrida hemen ilac almaya meilli oldukca vucud artik ilaclara tepki vermez. Antibiyotik, buraya bakarak seker gibi kullaniliyo, iste oda bagisiklik sistemini olduruyo. Ilaclar icildikce (normal ilaclardan bahsediyorum covid ilaci degil) zamanla vucud kucucuk seyde bi mudehale bekliyo cunku vucud mikropla savasmayi ogrenmemis.
Benim esim 3gun cok kotu oldu covidden, wcye yuruyerek degil bildiginiz surunerek gidiyodu okadar kotu oldu. Ama yinede hastaneye almadilar cunku cok erken dediler. Evde minimum 1hafta savasacak sonra bakilabilir hastane icin.

Bunu sağlık ocağındaki doktor kendi söyledi.Nezle grip de antibiyotik etkili değil diyoruz,nezleye gribe ilk yazdığımız ilaç antibiyotik diye

Bunu sağlık ocağındaki doktor kendi söyledi.Nezle grip de antibiyotik etkili değil diyoruz,nezleye gribe ilk yazdığımız ilaç antibiyotik diye
Niye yaziyolar onuda anlamiyorum

Ben doktoruma sey diyemem, doktor doktor bana antibiyotik yaz grip oldum.
Ee sen teshisi koymusun tedaviyide kendin bulmussun bana gerek yok niye geldin ki der

Normal ilaçla ilgili yazdıklarınız çok doğru . Bende covid için müdahale edilmeli diyorum . Az önce annemlerle konuştum ilaçla ilgili onlara sordum ne düşünüyorsunuz diye boşuna kullanılıyor dediler doktor da boşa demiş dün

Hayır verilmedi kardeşim de pozitif olduğu için annemin yanında kaldı oda annemin ihtiyaçlarını o gördü oda parası ödedik sadece sağlık olsun diyoruz bizde artk şikayette bir işe yaramadı çünkü herkes kılıfına uydurmuş çanları sağ olsun da para kazanilir

Ilacı veriyorlarda basina silah dayamiyorlar ic bunu diye.
Her pozitif hastaya veriyorlar birde brosur bilgiendirici vs.
Allah herkese akıl vermis sorgulama yetenegi vermis ister ic ister icme benimki hala duruyo mesela.
Kusura bakmayinda turkiyede herkese ilac veriyorlar diye tü kaka yapnakta ne bileyimm artık pes.

O kullanilan ilaclar covid icin degilki oyle olsa bütün ulkeler oyle yapardi.yarin birgun ozur yayini yaparlar, ilaclar icin,oldu bitti. Mudehale hastaligin ilerlemesine gore yapilmali. Eger cigere inmisse tabiki alsinlar hastanede tedavi edilsin.
Dedigim gibi esim 3gun bitkisel hayatta gibi geçirdi, ama doktorun verdigi ilac kekikli oksuruk surubu, agri kesici 1g, antibiyotik onuda enfeksiyon oldugu icin yazdi yani virus var ayni andada bakteri varmis o bakteriler icin yazdi. Okadar
Annem agir kronik hastasi 52 yasinda 1gun iyiyse 3gun yatakda. Bogaz spreyi falan filan yani klasik kullanilan ilaclar verildi.

Ben silah zoruyla verildigini iddia etmedim. Herkes sizin gibi sorgulamayabiliyo doktordur vermistir diye iciyodur.

Siz benim demek istedigime farkli pencereden bakiyosunuz, turkiye isterse en guclu antibiyotik yazar verir halkda bunu ister icer ister tu kaka der. Ben sadece bu uygulamanin Turkiye haric baska biyerde olmadigini soyluyorum.

Evet tr den baska bi yerde olmadigini o nedenle de tr nin yanlis yaptigini soyluyorsunuz.
O ilaclar covidle alakali degil yazmissinjz birde baska bir kullaniciya.
Yeterince provakasyon var bence konuya +1 yapmayın.

Evet tr den baska bi yerde olmadigini o nedenle de tr nin yanlis yaptigini soyluyorsunuz.
O ilaclar covidle alakali degil yazmissinjz birde baska bir kullaniciya.
Yeterince provakasyon var bence konuya +1 yapmayın.
Provakasyon falan yaptigim yok hanimefendi
Isteyen kullanir hur ve ozgur iradesiyle.
Ben baska ulkede olmayan bisey Turkiyede var diye bilgi veriyorum.
Siz polemige girmek istiyosunuz
Siz bakmak istediginiz gozlukden bakin sorun degil.
Iyi gunler dilerim.

Niye yaziyolar onuda anlamiyorum
Ben doktoruma sey diyemem, doktor doktor bana antibiyotik yaz grip oldum.
Ee sen teshisi koymusun tedaviyide kendin bulmussun bana gerek yok niye geldin ki der
Covidin tedavisi bulunmadı ki işte sorun o deneme yanılma yapılıyor doktor da bunu aynen söylemiş . Ama benim gözümde olay şu müdahale için neden ciğere inmesi beklensin anneme de babama da indi ne oldu ? Tahribat 20 gündür uğraşıyorlar yazık yani . Ben devlete de birşey diyemiyorum açıkçası . Bu arada Türkiye gribim nezleyim vs diye gittiğimde bana kimse antibiyotik vermedi hatta ilk kez duyuyorum böyle yapıldığını . Antibiyotiği kendimde de çocuğumda da yerine göre kullandım . Çocuk diş çıkarıyordu çok zorlandı ve baskı kulağına vurmuş iltihap oluşmuştu ateşlendi tabiki ilaç verdim. Vermesem beklesem o iltihap kendi kendine geçecek miydi ? Bence hayır çocuk boşuna ateşli kalacaktı zaten yemek yemedi zayıfladı 2 ayda kendini zor toparladı . Tabi ki ilaç verirken doktor önerisi ile verdim tek başıma asla vermem

Ekleme yapmak istiyorum antobiyotik artik recetesiz alinmiyor ulkemizde. Gereksiz kullanilmasin diye her hastanede yazilar var kamu spotlari yapildi vs.

Ekleme yapmak istiyorum antobiyotik artik recetesiz alinmiyor ulkemizde. Gereksiz kullanilmasin diye her hastanede yazilar var kamu spotlari yapildi vs.
Evet uzun zamandır öyle değil mi zaten acaba ?

Elif özür dilerim Elif alıntıları karıştırdım sildim zannettim kalmış

Evet uzun zamandir boyle onu demek istiyorum zaten.
Biz küçükken babamın sigortası yokmuş o yüzden annem bizi doktora götürüp öyle ilaç yazdıramazmış ssk üzerinden . Bir akrabamız doktordu muayene yapardı anneme ilaç adı verirdi annem de yazdırmadan gider antibiyotik alırdı ama tabi bu olay 25 sene önceydi

Ben antibiyotige karsi degilim. Verilmesi gerektiginde tabikide verilecek bazi hastaliklari vucud kendisi yenemez o kesin.. Bi destek sart. Ya benmi abartiyorum anlamadim, Turkiyede tanidigim butun akrabalarim arkadaslarim bi grip olunca saglik ocagina gidip serum taktiriyolar veya doktora gittim antibiyotik yazdirdim diyolar. Hadi 1 2 kisi dese bunu, bunlar ilac duskunu derim ama tanidigim insanlardan bahsediyorum.
Bu covid hastaligindaki tedavi sureci hic bir ulkede en iyisi sura yapti diyemem zaten. Her ulke kendi bildigincz davrandi. Ilk baslarda italya ispanya Fransa coook sayida olü verdi.

Sen garip değilsin senin etrafındaki insanlar garipmiş o yüzden herkesi onlar gibi zannedip genelleme yapıyorsun o yüzden sorun oluyor .

Sen garip değilsin senin etrafındaki insanlar garipmiş o yüzden herkesi onlar gibi zannedip genelleme yapıyorsun o yüzden sorun oluyor .
Ozaman soyle soyleyim, anne taraf akrabalarim baba taraf akrabalarim. Turkiyedeki Komsularim hepsi garip. Hemsire olan teyzemde garip cunku oda anneme grip olunca git serum vurdur diyo
Ozaman bizim ora tumden garip. Cunku 3.5 kisiden bahsetmiyorum.

Ozaman soyle soyleyim, anne taraf akrabalarim baba taraf akrabalarim. Turkiyedeki Komsularim hepsi garip. Hemsire olan teyzemde garip cunku oda anneme grip olunca git serum vurdur diyo
Ozaman bizim ora tumden garip. Cunku 3.5 kisiden bahsetmiyorum.
Sağlık ocaginda serum taktirmayi ilk kez duydum mesela
Bir gariplik var evet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…