Hangi ülkelerde açık havada maske zorunluluğu var HES kodu var ?
Valla onu bunu bilmem de bu zorunlu aşı meselesi başka ülkelerde de başlamış . Geçen burada söyledim sağ olsun bir arkadaş yazdı öyle öğrendim . Mesela yeni işe girerken aşı olup olmadığına bakılıp zorunlu kılınıyormuş filanYazılan cezalar itiraz dilekçesi verilince iptal ediliyor mesela neden bütün hepsi kanuna aykırı ! Biz koyun oldukça güdenimiz çok olur neden diğer dünya ülkelerine yapamıyorlar mesela bunları ?
Bugün açılıyor eylülde geri kapanacak nasıl olsa ben aynen bu gözle bakıyorumCinde ilk etapta n95 harici maskeyle evden burnunu cikarmak dahi yasakti. Bir aplikasyon ile bindiginiz otobuse kdr isliyor ve temasli takibi yapabiliyordunuz.
Ztn en kolay normale donen 2 ayda tum kisitlamalari kaldiranda orasi oldu. Markete 2 gunde bir tek 1 kisi telefonuna gelen mesaj ile sinirli surede gitti. Her site her mahalle alanlara bölundu giris cikislar kontrollu oldu.
Oyle bizdeki gibi aman yasak delelim aman sacma aman manti acalim komsuda toplanalim ormanin icinde kacak dugun yapalim diyen olmadi.
Neyse ya, tek seferle kurtulmayacagimiz bile ortada gerisini zaman gostericek
Cinde ilk etapta n95 harici maskeyle evden burnunu cikarmak dahi yasakti. Bir aplikasyon ile bindiginiz otobuse kdr isliyor ve temasli takibi yapabiliyordunuz.
Ztn en kolay normale donen 2 ayda tum kisitlamalari kaldiranda orasi oldu. Markete 2 gunde bir tek 1 kisi telefonuna gelen mesaj ile sinirli surede gitti. Her site her mahalle alanlara bölundu giris cikislar kontrollu oldu.
Oyle bizdeki gibi aman yasak delelim aman sacma aman manti acalim komsuda toplanalim ormanin icinde kacak dugun yapalim diyen olmadi.
Neyse ya, tek seferle kurtulmayacagimiz bile ortada gerisini zaman gostericek
Orada çok yoğun bir nüfus olduğu için zaten maske filan takıp normalde de kendilerini koruyorlar o yüzden daha bilinçliler . Bizim gibi bir eve 10 kadın dolup gün doğum günü partisi vs de yapmıyorlar kurtulmuş olmaları çok normalBu aşı karşıtı sayfalarda bir paylaşım görmüştüm
Japonya ile Türkiye kıyaslanmıştı
Güya orada maske zorunluluğu yokmuş vs vs bir sürü karşılaştırma
Altına Japonya da yaşayan bir Türk yorum yazmıştı
Evet maske takmamanın cezası yok, maske takmak da zorunlu hale getirilmedi, çünkü ihtiyaç duyulmadı, biz zaten takmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Şey de demişti: Ek olarak bir markete, restoranta en fazla 5 10 kişi girebilir diyr bir kural da yok çünkü biz içerisi kalabalıksa dışarıda sıraya giriyoruz zaten.
Kurallara uymak ahlaki gelişimin bir göstergesidir aslında.
Bir de araştırma fırsatım olmadı. Süresiz HES kodum var ve bu beni rahatsız etmiyor. Evde kullandığım robot süpürgeye kadar her şey akıllıyken HES kodu ile verilerimin toplanacağına veya fişleneceğime inanmıyorum. En basit fal programını indirdiğimde bile sülaleme kadar kullanım izni istiyor zaten telefon. Bu sebeple bilen varsa HES kodunun zararlarını açıklayabilir mi? Benim görmediğim bir bakış açısı ufkumu genişletebilir.
Bu aşı karşıtı sayfalarda bir paylaşım görmüştüm
Japonya ile Türkiye kıyaslanmıştı
Güya orada maske zorunluluğu yokmuş vs vs bir sürü karşılaştırma
Altına Japonya da yaşayan bir Türk yorum yazmıştı
Evet maske takmamanın cezası yok, maske takmak da zorunlu hale getirilmedi, çünkü ihtiyaç duyulmadı, biz zaten takmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Şey de demişti: Ek olarak bir markete, restoranta en fazla 5 10 kişi girebilir diyr bir kural da yok çünkü biz içerisi kalabalıksa dışarıda sıraya giriyoruz zaten.
Kurallara uymak ahlaki gelişimin bir göstergesidir aslında.
Bir de araştırma fırsatım olmadı. Süresiz HES kodum var ve bu beni rahatsız etmiyor. Evde kullandığım robot süpürgeye kadar her şey akıllıyken HES kodu ile verilerimin toplanacağına veya fişleneceğime inanmıyorum. En basit fal programını indirdiğimde bile sülaleme kadar kullanım izni istiyor zaten telefon. Bu sebeple bilen varsa HES kodunun zararlarını açıklayabilir mi? Benim görmediğim bir bakış açısı ufkumu genişletebilir.
Orada çok yoğun bir nüfus olduğu için zaten maske filan takıp normalde de kendilerini koruyorlar o yüzden daha bilinçliler . Bizim gibi bir eve 10 kadın dolup gün doğum günü partisi vs de yapmıyorlar kurtulmuş olmaları çok normal
Ben KayseriliyimFavorim Kayseri de "Kapanma olmadan mantı yapmalıyız" misyonu ile bir eve toplanıp saatlerce mantı yapan ve komple karantinaya alınan apartman. Bir Allah'ın kulu da dememiş ki aga biz napıyoruz
Ben Kayseriliyim
Aaa bendeBen Kayseriliyim
Ay dimiAşı bir işe yaramıyor yeaaaa diye ağzını yaya yaya konuşanların ağzına kürekle vurmak istiyorum. Ya en basit aspirinin bile onlarca yan etkisi var 1000 kişiden 1i ne denk gelebilir. O zaman o kişinin tüm yakınları ayaklansın aspirin öldürüyor sağlık elden gidiyeah diye ortalığı velveleye versin.
Uzun vadede etkilerini bilmiyoruz ama başka kurtuluş yolumuz yok yok yok...
İsteyen olur istemeyen olmaz.. istemeyen de ortalığı yaygaraya vermez..
Yorucu ve anlamsız bir yiyecekBende Kayseri mantısına bayılırım. Ama gerçekler
AaaaaAaa bende
Hanımefendi inanmıyorsanız tamam kimse size zorla aşı yapmiyor. Ama asi olmak isteyene neden düşüncenizi dikte etmeye çalışıyorsunuz. Sürekli ayni seyi yapıyorsunuz, ne tedaviye ne asiya inanıyorsunuz. Olabilir ama burda inanan insanları sürekli aç oku, hic mi dünyadan haberiniz yok mu gibi taciz ediyordunuz.Açın az araştırın
Dünyada herkes istese de istemede de aşıyı olacak o yüzden boşuna çırpınmanının anlamı da yok
Nasıl zorlayamaz acaba ? Yukarıda yazdım ya ne olduğunu görmediniz mi ? Ayrıca aşı olmayan 65 yaş üzeri insanlara sokak için saat kısıtlaması vardı bunun hakkındaki düşünceniz nedir ? Sizce neden böyle bir kısıtlama koyulmuştuNeden herkes istese de istemese de olmak zorunda ki. Anlamıyorum aşı olmayın diye sizi nasıl kimse zorlayamazsa aşı olun diye de kimse kimseyi zorlayamaz. Ben belki kendimi kobay olarak kullandırmak istemiyorum olamaz mı?
Neden herkes istese de istemese de olmak zorunda ki. Anlamıyorum aşı olmayın diye sizi nasıl kimse zorlayamazsa aşı olun diye de kimse kimseyi zorlayamaz. Ben belki kendimi kobay olarak kullandırmak istemiyorum olamaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?