- 25 Temmuz 2013
- 13.356
- 54.543
- 798
Aşı bir işe yarar mı yaramaz mı bilmem ama aspirin orneginize değinmek istedim. Kullandığınız aspirin yan etki yapsa üreten firmaya dava acabilirsiniz ama koronavirus aşılarında öyle bir hakkınız yok. Üretici firma ben sorumluluk kabul etmiyorum diyor, o sebeple hesap sorma hakkı vermiyor kimseye, o sebeple bütün sorumluluk benimdir, yan etkilerini de bile isteye rızamla yaptırıyorum aşıyı diye belge imzaliyorsunuz.Aşı bir işe yaramıyor yeaaaa diye ağzını yaya yaya konuşanların ağzına kürekle vurmak istiyorum. Ya en basit aspirinin bile onlarca yan etkisi var 1000 kişiden 1i ne denk gelebilir. O zaman o kişinin tüm yakınları ayaklansın aspirin öldürüyor sağlık elden gidiyeah diye ortalığı velveleye versin.
Uzun vadede etkilerini bilmiyoruz ama başka kurtuluş yolumuz yok yok yok...
İsteyen olur istemeyen olmaz.. istemeyen de ortalığı yaygaraya vermez..
Komple saçma buluyorum. yeterli mi ? İnsanlara aşı olmazsanız sokağa çıkamazsınız, iş bulmazsınız demek ne tür bir düşünce aklım almıyor. E yarın birgün aşı olmayan çocukları okula da almaz hu zihniyet. Ben bana ilerde gibi etkilerinin olacağını bilmediğim bir aşıyı olmak ve çocuklarıma yaptırmak istemiyorum . Bu dayatmanin adını siz söyleyin bana nedir bu?Nasıl zorlayamaz acaba ? Yukarıda yazdım ya ne olduğunu görmediniz mi ? Ayrıca aşı olmayan 65 yaş üzeri insanlara sokak için saat kısıtlaması vardı bunun hakkındaki düşünceniz nedir ? Sizce neden böyle bir kısıtlama koyulmuştu
Ha şunu da eklemeden geçmek istemiyorum. Aşıyı bulan kişi bile aşı olmuyorken ben neden zorlanıyorum. Ve hiç-bir sorumluluk almıyorlar olacak yan etkilerden.Nasıl zorlayamaz acaba ? Yukarıda yazdım ya ne olduğunu görmediniz mi ? Ayrıca aşı olmayan 65 yaş üzeri insanlara sokak için saat kısıtlaması vardı bunun hakkındaki düşünceniz nedir ? Sizce neden böyle bir kısıtlama koyulmuştu
Konuya biraz geç kaldım ama ben de aşı randevumu aldım, haftaya oluyorum.
Ancak kafam karıştı.
Benim yaşadığım yerde sinovac yok, biontech ve birkaç tip daha var.
Annemle babam sinovac oldu bir yan etki görmediler.
Bir yandan kimi diyor biontech daha etkili, kimi diyor aynı etkili sinovacla, kimi diyor biontechin çok yan etkisi var, ölen, alerjik reaksiyona giren vs
Herkesten dinleye okuya canım sıkıldı
Hiçbirine güvenemeyecek miyiz
Veya biontech olursam başıma bir iş gelir mi, yalnız yaşıyorum çekindim
Türkiyeye gelip sinovac olma şansım yakın bir tarihte yok
Bilgisi olan varsa söylerse çok sevinirim
Sağlıcakla kalın arkadaşlar <3
Bakin bende boyle dusunuyorum ama tum dunyada zorunlu tutulduguna dair ornekler geliyor mesela dini inanciniz ne bilmiyorum ama sinovac bile olsaniz hacca gidemiyorsunuz gecerli sayilmamis
Yada almanyaya gidemezsiniz cift doz biontech ile kabul ediyorlar
Ab ulkeleride sinovac kabul etmiyodu.
Ayni sekilde yurt icinde kamu hizmetleri avm konser gibi etkinliklerde asi istenecek gibi duruyor. Tipki 65 yas uygulamasi gibi.
Alerjiniz varsa belirtin doktorlar karar versin
Ama benim kardesim 2 doz annem 1 doz oldu ve yan etki yok kol agrisi ve istahsizlik oldu.
Ama bende yan etki duydum en azindan biri sizi yoklasin
Sinovac hem asi hakkinizi ziyan eder cogu yerde kabul edilmiyor hemde mutasyonlarda etkisiz gibime geliyor.
Bem de müslümanım Elhamdülillah. Madem sinovackabul görmeyecekti neden 65 yaş üstünü sinovacla aşıladılar. Sadece 65 yaş üstü değil benim annem babam 60 bilr değiller ama oldular. Köy yerlerini komple aşıladılar. Daha geçen gün komşum çok yakın bir akrabasının Biontec aşısıımdan 1 hafta sonra kalp krizi geçirdiğini söyledi. Kimse gelip konu komşudan duyduklarınızı söylemeyin demesin tabiki aşı olanlardan ve yakın çevresinden öğrenicez neler olduğunu.
Bem de müslümanım Elhamdülillah. Madem sinovackabul görmeyecekti neden 65 yaş üstünü sinovacla aşıladılar. Sadece 65 yaş üstü değil benim annem babam 60 bilr değiller ama oldular. Köy yerlerini komple aşıladılar. Daha geçen gün komşum çok yakın bir akrabasının Biontec aşısıımdan 1 hafta sonra kalp krizi geçirdiğini söyledi. Kimse gelip konu komşudan duyduklarınızı söylemeyin demesin tabiki aşı olanlardan ve yakın çevresinden öğrenicez neler olduğunu.
Açıkçası ben de başlangıçta çekiniyordum sinovactan ama biraz çalışmalara bakınca bu eski usul inaktif aşı olması sebebiyle daha iyi gibi görünmeye başladı bana.
Olamıyorum sinovac zaten yok maalesef yaşadığım yerde
Evet alerjim var, inşallah bir iş gelmez başıma sağolun
Altına imzamı atıyorum, her kelimesine katılıyorum.Komple saçma buluyorum. yeterli mi ? İnsanlara aşı olmazsanız sokağa çıkamazsınız, iş bulmazsınız demek ne tür bir düşünce aklım almıyor. E yarın birgün aşı olmayan çocukları okula da almaz hu zihniyet. Ben bana ilerde gibi etkilerinin olacağını bilmediğim bir aşıyı olmak ve çocuklarıma yaptırmak istemiyorum . Bu dayatmanin adını siz söyleyin bana nedir bu?
Ha bu nasıl mı zorunlu hale geldi insanlar aşı olmazsak özgürlüklerimiz kısıtlanacak korkusuyla aşıya güvenmediği halde sırf dışarı çıkamayacak korkusuyla aşı olmaya koştuğu için bu hale geldik. Biçok kişi hastalık korksuundan değil işinden olma korkusundan işe girememe sokağa çıkamama korkusundan aşı oluyor bence. Yani yıldırma politikası gayet işe yarıyor.
Çin kendi ülkesine uygulayıp nasıl günde 10 vakaya düşürdü ki o zaman etkili olmasa
Ben iki tarafın bu aşılar üzerinden politika uygulamasını çok çirkin buluyorum, çin diyor alman aşısıyla giremezsin ülkeme, almanya diyor çin aşısı olanı almam, millet can derdinde bunlar neyle uğraşıyorlar...
Açıkçası ben de başlangıçta çekiniyordum sinovactan ama biraz çalışmalara bakınca bu eski usul inaktif aşı olması sebebiyle daha iyi gibi görünmeye başladı bana.
Olamıyorum sinovac zaten yok maalesef yaşadığım yerde
Evet alerjim var, inşallah bir iş gelmez başıma sağolun
Bunu belirtin mutlaka, yapmayabilirler
Ilk etapta sinovacta yapilmiyordu ama tecrube kazandikca yapilmaya baslandi
Ama biontech hala alerjik diye biliyorum, benim cok agir alerjim var o yuzden takipteyim
Siz doktorunuza danışın, internet veya güvenilir olmayan kaynaklardansa doktorunuz sizi sağlık durumunuza göre daha iyi yönlendirecektir. X komşum aşı oldu, 1 ay sonra beyin kanaması geçirdi gibi verileri değil bilim dünyasını takip edin. İçinize hangisi siniyorsa o aşıyı olun veya olmayın. Aşı olanların başına kazara taş düşse bak aşı oldu da o yüzden taş düştü deniyor. Tabi ki yan etkileri var. Ama artık 1 2 ay sonraki vefatları da aşılara bağlamaya başladık
Türkiyede mi? Tecrübeden kastınız nedir, deneyler mi
Öyle yapacağım ben de kendimi doktora emanet edeceğim artık, sağ olun :)
Bundan emin olmak için ölenlere otopsi yapılmadı lazım ama yapılmıyor diye duydum(sadece duydum) o yüzden şüpheler giderilmesini sürece tesadüfe bile büyük bir tesadüf değil mi sizce de sapasağlam insanların bir anda kalp kirizi geçirmesi. Biraz önce fazla uzatmamak için yazmadım ama arkadaşımın anneannesi 2 gün önce hiçbir hastalığı yokken sapasağlam kadın bir anda öldü. Tam ne dediğini hatırlamıyorum ama doktorun beynine ve kalbine vurmuş gibi bir cümle kurduğunu söyledi arkadaşım. Neye kime nasıl güvenelim biz şu ortamda.Peki bu yüzde 100 biontech ile ilişkili mi yoksa tesadüf mü?
Hayir mesela aile hekimleri hastahaneye gonderiyordu yada asi listesinden cikarildi Fakat alerjik reaksiyon gorulmedikce oran dustukce doktorlarda rahatladi cok daha rahatladilar.
Ben yinede hastahanede yaptiririm benim durumum cok agir guvenemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?