bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Tamamen ceplerini doldurma derdindeler. Ve başka ne planları varsa onu uyguluyorlar tabiki.

Ay kıyamam ben de o yüzden ikiye bölündüm zaten, inşallah diyorum annemle babamı yeterince koruyordur
Peki sinovac ileri yaş için daha mı iyiymiş? Etkililik oranı hakkında yorum yaptı mı doktor?

Ben anlamadım ya. Neden burada aşı olmak ya da olmamak tartışması dönüyor ki?
İsteyen atar imzayı olur istemeyen olmaz. Zaten imzayı atmayana aşı yapamazlar ki. Kimse zorla tutup aşıya da götürmüyor.
Bu tartışma nedendir hanımlar?

Kimse bir diğerine sen neden olmuyorsun ya da sen neden aşı oldun diyemez yahu. Kişisel bir karar bu. Kızamık aşısı değil çünkü.

Ben dediğim gibi kimse sorumluluk üstlenmeyip tüm sorumluluğu aşı olana yüklediği için olmayı düşünmüyorum. Ama anne babam olmak istediler randevu aldım. Asla demedim olmayın diye. Annem üç dört gün ağır etkiler hissetti, yattı resmen ama ikinciyi de olacak yine randevu aldım. Annem koronavirus de geçirdi daha öncesinde.

Mesela şimdi de koronavirus geçirenlerde biontech ağır etkiler gösterebiliyor onlar sinovac olsun o yüzden deniyor. Ama ilk doz biontech ikinci doz sinovac olmaz, diyemedim o yüzden kadıncağıza bir şey.

Anladım, o kısmı kaçırmışım ben:)
Aşılar çok yeni olduğu için, uzun süreli etkilerini raporlayabilmek zor tabii, inşallah siz de gönül rahatlığıyla olursunuz

Amin ben artik nasil ne dusunecegimi bilmiyorum akisina biraktim

Herkes sizin gibi düşünseydi şuan konuşulan konu bu olmazdı zaten :)

Son düzenleme:
Herkes(iş verenler, amirler ,müdürler özellikle ) sizin gibi düşünseydi şuan konuşulan konu bu olmazdı zaten :)
İşverenler aşıya mı zorluyor yani? Kaçırmışım o kısmı. Al bunu imzala denilen bir şey zorunlu kılınamaz. İnsan haklarına aykırı.
İnanamıyorum ya.

Aşı olmayan 65 yaş üstü için olan kısıtlamalar var en göz önünde olan bu bile yeter bana göre.
Anladığım o ki işverenler aşı olmayanı işten mi çıkarıyor? Böyle bir hak var mı? Ya da aşı olmayana iş verilmiyor mu? Ya açlık ya aşı mı deniyor? Çok ilginç ya. Çok üzücü.

65 yaş üstü zorlandı aşıya evet biliyorum. Ama toplum içinde böyle bir zorlama olması gerçekten üzücü.

Yani bunları sosyal medyadan okuyoruz ne derece doğru bilmiyorum ama herkes birşekilde aşı olmak zorunda bırakılıyor. Burda bile yazmıştı biri herkes istese de istemese de aşı olmak zorunda diye. Normalde ben pek yazmıyorum ama o kişinin yazısını görünce dayanamadım. Kişiler bedeni üzerinde kendisi hak sahibidir. Bir başkası zorlamamalı. Ya da herkes oldu ben de olayım düşüncesi bana saçma geliyor.

Yani zorlayan arkadaş kim bilmiyorum ama aşıyı olduktan sonra göreceği etkilerden ben sorumluyum diyerekten o belgeleri bizim adımıza imzalayabilecek kadar guveniyorsa aşıya ve imzalarsa olalım tabi. En azından başımıza gelecek bir şey durumunda kimden hesap soracagimizi biliriz.

O arkadaş ta sadece gidişattan haber vermek istemiş bence yanlış anlaşılma olmasın onu belirteyim. Evet bana birileri bunun güvencesini verirse ben de olurum neden olmayım ki.

Valla biz zorunlu kılındığı için aşı oluyoruz diyecek birşey yok

Ha şunu da eklemeden geçmek istemiyorum. Aşıyı bulan kişi bile aşı olmuyorken ben neden zorlanıyorum. Ve hiç-bir sorumluluk almıyorlar olacak yan etkilerden.
Valla aynı fikirdeyim ne diyeyim ki size ? Aşı olmak istemiyorum korkuyorum ama olacağım eşim oldu mecbur

Yapmanız gereken ortalığı yaygaraya vermek değil dediğiniz gibi firmaya dava açmak olur.

Aşı için böyle bir durum yok çünkü uzun vadede etkisini görebileceğimiz kadar zaman geçmedi. Hemen denemekten başka çare kalmadı. Arada elbette (belki ben) yan etki ile ölenler olacaktır. Toplum bağışıklığı için aşı şart gibi görünüyor, olanlar bunu göze alıyor, olmayanlar sağlığına bağışıklığına güveniyor olabilir..

Kendini çok iyi izole ettiğini düşünen insanlar bence de aşı olmayabilir. Ama bu devirde nasıl izole yaşayacaksın ki online iş yapıyor olsa evdeki herkes anca öyle..

Ben Haziran ayından itibaren yüz yüze eğitime devam eden özel eğitim öğretmeniyim. Meleklerimin yüzde 80 i maskesiz. Zaten böyle özel çocukların maske takmalarını doğru bulmuyorum. Onları sınıfa kucağımda çıkarıyorum yeri geliyor. Ağız içleri ile ilgileniyorum. Çok yakın mesafe ders yapıyorum.

Ben aşı olmak istiyorum, kronik hastalıklarım var, daha önce astım atağı sebebiyle hastanede yattım. O nefes alamamak o ciğer ağrısı nasıl zor anlatamam. Bunları hatta daha ağırlarını yaşamak istemiyorum. Bu benim kişisel tercihim. Aynı ev içindeyiz eşim aşı olmak istemiyor. Ona illa olalım demiyorum ben olacağım diyorum. O da, ben koruyucu olduğuna inanmıyorum diyor.

Karı koca arasında bile görüş ayrılığının olduğu bir aşıda :) burada herkesin görüşü farklı, isteyen olur istemeyen olmaz..

Tek dileğim aşı olanlar asla yan etki yaşamadan antikor sahibi olur. Aşı olmayanlar inşallah enfekte olmaz olsalar bile çok hafif atlatırlar

Aşı yüzünden olduğunu kim biliyor ki acaba

herkes kendi bedeninde kendisi hak sahibi elbette ama burada söz konusu olan bir pandemi. tüm dünyayı kasıp kavuran, başka insanlara karşıda üzerimizde sorumluluk doğuran bir hastalıktan bahsediyoruz.
olmak istemeyen yine olmayabilir, insan hakları diye bir gerçek var fakat toplum olarak bağışıklık kazanılmazsa da daha senelerce bu cehennemi yaşamak zorunda kalabiliriz. bu da başka bir gerçek.
keza birbirine zıt görüşlerdeki doktorlar bile ne olur aşı olun diyor. demek ki bu ilimi bilen insanların bir bildikleri var. o yüzden istemeyen yaptırmayabilir ama aşıyı karalamak da doğru değil bence.

geçmişte aşı yapılmayan bir sürü salgın hastalıkla alakalı acı tecrübeler var. türkiyede bir dönem çocuk felci aşısının kaldırılması ve o aşıyı olmayan çocukların bu hastalıktan ölmeleri gibi.. benzer bir tehdit covid içinde söz konusu bana göre. o yüzden ben aşıyı ticari bir kaygı olarak görmüyorum.

Bu olay aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı

Aşıyı karalamıyorum sadece olanları ve düşüncelerimi söylüyorum. Ailem de dahil kimseye karışmadım. Sadece zorlama olma ihtimaline karşıyım. Zorlama yok demeyin lütfen 65 yaş üstü aşı olmayanlar için olan kısıtlamaya bakın.

Yanlız dün annem anlattı bir tanıdığımız doktor karı koca doktor 2 çocukları var onlar da üniversite mezunu . Doktor aile hekimini arayıp demiş ki aşı yaptırdım gibi göster aşı olmayacağız . Aşı olmasalar yurt dışına vs çıkamayacaklar . Anneme demiş ki aşının içindeki bir madde hormonları yükseltip kısırlığa sebebiyet verecek göreceksiniz herkes tüp bebek yaptırmaya başlayacak oradaki ilaç pazar ve para hareketi artacak demiş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…