Tamamen ceplerini doldurma derdindeler. Ve başka ne planları varsa onu uyguluyorlar tabiki.Çin kendi ülkesine uygulayıp nasıl günde 10 vakaya düşürdü ki o zaman etkili olmasa
Ben iki tarafın bu aşılar üzerinden politika uygulamasını çok çirkin buluyorum, çin diyor alman aşısıyla giremezsin ülkeme, almanya diyor çin aşısı olanı almam, millet can derdinde bunlar neyle uğraşıyorlar...
Bizde mesela babamda çok kararsız kaldık
O dönem interneti çok okudum
Sinovac olduktan sonra sırtı simsiyah olup komaya girenler, biontech olan iş arkadaşı konuşma yetisini kaybedenler
Neler neler
Dedik aşı olamayacağız bu gidişle
Babam doktorlara sordu ve sinovac oldu yaşı ileri diye
Doktorlar biontech ol dese onu olurdu
Çok şükür bir şey olmadı ama okuduğum bu felaket haberleri yüzünden aşıdan sonra 3 4 gün saat başı aradım korkudan
Siz de belki birine tembih edebilirsiniz. Sizi 30 dakikada bir arasın, cevap gelmezse yoklasın vs.
Anladım, o kısmı kaçırmışım ben:)
Aşılar çok yeni olduğu için, uzun süreli etkilerini raporlayabilmek zor tabii, inşallah siz de gönül rahatlığıyla olursunuz
Ben anlamadım ya. Neden burada aşı olmak ya da olmamak tartışması dönüyor ki?
İsteyen atar imzayı olur istemeyen olmaz. Zaten imzayı atmayana aşı yapamazlar ki. Kimse zorla tutup aşıya da götürmüyor.
Bu tartışma nedendir hanımlar?
Kimse bir diğerine sen neden olmuyorsun ya da sen neden aşı oldun diyemez yahu. Kişisel bir karar bu. Kızamık aşısı değil çünkü.
Ben dediğim gibi kimse sorumluluk üstlenmeyip tüm sorumluluğu aşı olana yüklediği için olmayı düşünmüyorum. Ama anne babam olmak istediler randevu aldım. Asla demedim olmayın diye. Annem üç dört gün ağır etkiler hissetti, yattı resmen ama ikinciyi de olacak yine randevu aldım. Annem koronavirus de geçirdi daha öncesinde.
Mesela şimdi de koronavirus geçirenlerde biontech ağır etkiler gösterebiliyor onlar sinovac olsun o yüzden deniyor. Ama ilk doz biontech ikinci doz sinovac olmaz, diyemedim o yüzden kadıncağıza bir şey.
İşverenler aşıya mı zorluyor yani? Kaçırmışım o kısmı. Al bunu imzala denilen bir şey zorunlu kılınamaz. İnsan haklarına aykırı.Herkes(iş verenler, amirler ,müdürler özellikle ) sizin gibi düşünseydi şuan konuşulan konu bu olmazdı zaten :)
Aşı olmayan 65 yaş üstü için olan kısıtlamalar var en göz önünde olan bu bile yeter bana göre.İşverenler aşıya mı zorluyor yani? Kaçırmışım o kısmı. Al bunu imzala denilen bir şey zorunlu kılınamaz. İnsan haklarına aykırı.
İnanamıyorum ya.
Anladığım o ki işverenler aşı olmayanı işten mi çıkarıyor? Böyle bir hak var mı? Ya da aşı olmayana iş verilmiyor mu? Ya açlık ya aşı mı deniyor? Çok ilginç ya. Çok üzücü.Aşı olmayan 65 yaş üstü için olan kısıtlamalar var en göz önünde olan bu bile yeter bana göre.
Anladığım o ki işverenler aşı olmayanı işten mi çıkarıyor? Böyle bir hak var mı? Ya da aşı olmayana iş verilmiyor mu? Ya açlık ya aşı mı deniyor? Çok ilginç ya. Çok üzücü.
65 yaş üstü zorlandı aşıya evet biliyorum. Ama toplum içinde böyle bir zorlama olması gerçekten üzücü.
Yani zorlayan arkadaş kim bilmiyorum ama aşıyı olduktan sonra göreceği etkilerden ben sorumluyum diyerekten o belgeleri bizim adımıza imzalayabilecek kadar guveniyorsa aşıya ve imzalarsa olalım tabi. En azından başımıza gelecek bir şey durumunda kimden hesap soracagimizi biliriz.Yani bunları sosyal medyadan okuyoruz ne derece doğru bilmiyorum ama herkes birşekilde aşı olmak zorunda bırakılıyor. Burda bile yazmıştı biri herkes istese de istemese de aşı olmak zorunda diye. Normalde ben pek yazmıyorum ama o kişinin yazısını görünce dayanamadım. Kişiler bedeni üzerinde kendisi hak sahibidir. Bir başkası zorlamamalı. Ya da herkes oldu ben de olayım düşüncesi bana saçma geliyor.
Yani zorlayan arkadaş kim bilmiyorum ama aşıyı olduktan sonra göreceği etkilerden ben sorumluyum diyerekten o belgeleri bizim adımıza imzalayabilecek kadar guveniyorsa aşıya ve imzalarsa olalım tabi. En azından başımıza gelecek bir şey durumunda kimden hesap soracagimizi biliriz.
Valla biz zorunlu kılındığı için aşı oluyoruz diyecek birşey yokKomple saçma buluyorum. yeterli mi ? İnsanlara aşı olmazsanız sokağa çıkamazsınız, iş bulmazsınız demek ne tür bir düşünce aklım almıyor. E yarın birgün aşı olmayan çocukları okula da almaz hu zihniyet. Ben bana ilerde gibi etkilerinin olacağını bilmediğim bir aşıyı olmak ve çocuklarıma yaptırmak istemiyorum . Bu dayatmanin adını siz söyleyin bana nedir bu?
Ha bu nasıl mı zorunlu hale geldi insanlar aşı olmazsak özgürlüklerimiz kısıtlanacak korkusuyla aşıya güvenmediği halde sırf dışarı çıkamayacak korkusuyla aşı olmaya koştuğu için bu hale geldik. Biçok kişi hastalık korksuundan değil işinden olma korkusundan işe girememe sokağa çıkamama korkusundan aşı oluyor bence. Yani yıldırma politikası gayet işe yarıyor.
Valla aynı fikirdeyim ne diyeyim ki size ? Aşı olmak istemiyorum korkuyorum ama olacağım eşim oldu mecburHa şunu da eklemeden geçmek istemiyorum. Aşıyı bulan kişi bile aşı olmuyorken ben neden zorlanıyorum. Ve hiç-bir sorumluluk almıyorlar olacak yan etkilerden.
Yapmanız gereken ortalığı yaygaraya vermek değil dediğiniz gibi firmaya dava açmak olur.Aşı bir işe yarar mı yaramaz mı bilmem ama aspirin orneginize değinmek istedim. Kullandığınız aspirin yan etki yapsa üreten firmaya dava acabilirsiniz ama koronavirus aşılarında öyle bir hakkınız yok. Üretici firma ben sorumluluk kabul etmiyorum diyor, o sebeple hesap sorma hakkı vermiyor kimseye, o sebeple bütün sorumluluk benimdir, yan etkilerini de bile isteye rızamla yaptırıyorum aşıyı diye belge imzaliyorsunuz.
Ne zaman ki üretici firma ben aşımdan eminim sorumluluğunu da üstlenirim der o zaman olurum ben de mesela.
Aşı yüzünden olduğunu kim biliyor ki acabaBem de müslümanım Elhamdülillah. Madem sinovackabul görmeyecekti neden 65 yaş üstünü sinovacla aşıladılar. Sadece 65 yaş üstü değil benim annem babam 60 bilr değiller ama oldular. Köy yerlerini komple aşıladılar. Daha geçen gün komşum çok yakın bir akrabasının Biontec aşısıımdan 1 hafta sonra kalp krizi geçirdiğini söyledi. Kimse gelip konu komşudan duyduklarınızı söylemeyin demesin tabiki aşı olanlardan ve yakın çevresinden öğrenicez neler olduğunu.
Yani bunları sosyal medyadan okuyoruz ne derece doğru bilmiyorum ama herkes birşekilde aşı olmak zorunda bırakılıyor. Burda bile yazmıştı biri herkes istese de istemese de aşı olmak zorunda diye. Normalde ben pek yazmıyorum ama o kişinin yazısını görünce dayanamadım. Kişiler bedeni üzerinde kendisi hak sahibidir. Bir başkası zorlamamalı. Ya da herkes oldu ben de olayım düşüncesi bana saçma geliyor.
Bu olay aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabıherkes kendi bedeninde kendisi hak sahibi elbette ama burada söz konusu olan bir pandemi. tüm dünyayı kasıp kavuran, başka insanlara karşıda üzerimizde sorumluluk doğuran bir hastalıktan bahsediyoruz.
olmak istemeyen yine olmayabilir, insan hakları diye bir gerçek var fakat toplum olarak bağışıklık kazanılmazsa da daha senelerce bu cehennemi yaşamak zorunda kalabiliriz. bu da başka bir gerçek.
keza birbirine zıt görüşlerdeki doktorlar bile ne olur aşı olun diyor. demek ki bu ilimi bilen insanların bir bildikleri var. o yüzden istemeyen yaptırmayabilir ama aşıyı karalamak da doğru değil bence.
geçmişte aşı yapılmayan bir sürü salgın hastalıkla alakalı acı tecrübeler var. türkiyede bir dönem çocuk felci aşısının kaldırılması ve o aşıyı olmayan çocukların bu hastalıktan ölmeleri gibi.. benzer bir tehdit covid içinde söz konusu bana göre. o yüzden ben aşıyı ticari bir kaygı olarak görmüyorum.
herkes kendi bedeninde kendisi hak sahibi elbette ama burada söz konusu olan bir pandemi. tüm dünyayı kasıp kavuran, başka insanlara karşıda üzerimizde sorumluluk doğuran bir hastalıktan bahsediyoruz.
olmak istemeyen yine olmayabilir, insan hakları diye bir gerçek var fakat toplum olarak bağışıklık kazanılmazsa da daha senelerce bu cehennemi yaşamak zorunda kalabiliriz. bu da başka bir gerçek.
keza birbirine zıt görüşlerdeki doktorlar bile ne olur aşı olun diyor. demek ki bu ilimi bilen insanların bir bildikleri var. o yüzden istemeyen yaptırmayabilir ama aşıyı karalamak da doğru değil bence.
geçmişte aşı yapılmayan bir sürü salgın hastalıkla alakalı acı tecrübeler var. türkiyede bir dönem çocuk felci aşısının kaldırılması ve o aşıyı olmayan çocukların bu hastalıktan ölmeleri gibi.. benzer bir tehdit covid içinde söz konusu bana göre. o yüzden ben aşıyı ticari bir kaygı olarak görmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?