- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.635
- 548
- 40
Bu olay aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı
Aynı düşüncedeyim seninle beyaz .Aşıyı karalamıyorum sadece olanları ve düşüncelerimi söylüyorum. Ailem de dahil kimseye karışmadım. Sadece zorlama olma ihtimaline karşıyım. Zorlama yok demeyin lütfen 65 yaş üstü aşı olmayanlar için olan kısıtlamaya bakın.
Evet aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Ben korona geçirmedim ailecek geçirmedik daha doğrusu. Yakalanırsak etkileri nasıl olur bilmiyorum endişeleniyor muyum biraz ama panik yapmıyorum elimden geldiğince doğal yollarla iyileşmeye çalışırım Ha mecbur kalırsam ilaç da kullanırım yani.Bu olay aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı
Eşim ve arkadaşlarımız tugay doktorunun tavsiyesi üzerine bıontech oldular . Eşimde ciddi bir baş ve kol ağrısı oldu o kadar diğerlerinde de aynı olmuş . Tugay doktoruna danıştık kv kp için sınovac olsunlar demiş fakat bulamadık bıontech oldular . Babamda aynen bıontech . Anneannem sınovac oldu mide bulantısı olmuş . Babannem sınovac ile günlerce yattı hastalandı. Herkese farklı etkileri var . Benim aklımdaki sorun kısa vadede olan yan etkileri değil de uzun vadede neler getireceği. Çünkü bir antibiyotik içiyoruz ve bazen genital kaşıntıya bile sebeb oluyor en basiti .hayat görüşü olarak pozitif bilimlere her zaman inanan ve güvenen biri olduğum için ben diğer türlü, yani bazı güçlerin oyunu gibi göremiyorum. dediğim gibi insanın içine nasıl sindiği önemli.
benim bir sürü sağlık sektörü çalışanı arkadaşım (reprezant vs), pilot arkadaşlarım biontech oldu. ilk gün kol ağrısı ve birkaç saatlik 37 derece ateş dışında sıkıntıları olmadı mesela. sinovac olan komşumuzun 2 gün midesi bulanmış ama anneannem ve babam sinovac oldu hiçbir sıkıntıları olmadı. ki anneannem 92 yaşında.
kendi çevremde görmediğim ve duymadığım için kötü yorum yapamam. ama her ilaç gibi yan etkisi var mıdır ? vardır.
en basit ağrı kesicinin bile çok güçlü yan etkileri olabilir. ama insanlar ağrı kesiciye alışkın olduğu için onu leblebi gibi içse aklına gelmez başına iş açılacağı. bence temel sorun hiç alışkın olmadığımız, ilk kez gördüğümüz bir şey olması.
belki aşı zamanla sabit kalır, yeni doğanlara bile yapılan aşılar arasına girer. bilemeyiz..
Aşıyı karalamıyorum sadece olanları ve düşüncelerimi söylüyorum. Ailem de dahil kimseye karışmadım. Sadece zorlama olma ihtimaline karşıyım. Zorlama yok demeyin lütfen 65 yaş üstü aşı olmayanlar için olan kısıtlamaya bakın.
Bunun bilinmeyişinin tek sebebi ölenlere otopsi yapılmamasıAşı yüzünden olduğunu kim biliyor ki acaba
Aman ben bıraktım kendimi artık zaten öleceğiz düşünmekten bıktım düzeni değiştiremiyorum da eee ne yapayım dedim kendi kendimeBunun bilinmeyişinin tek sebebi ölenlere otopsi yapılmaması
Eşim ve arkadaşlarımız tugay doktorunun tavsiyesi üzerine bıontech oldular . Eşimde ciddi bir baş ve kol ağrısı oldu o kadar diğerlerinde de aynı olmuş . Tugay doktoruna danıştık kv kp için sınovac olsunlar demiş fakat bulamadık bıontech oldular . Babamda aynen bıontech . Anneannem sınovac oldu mide bulantısı olmuş . Babannem sınovac ile günlerce yattı hastalandı. Herkese farklı etkileri var . Benim aklımdaki sorun kısa vadede olan yan etkileri değil de uzun vadede neler getireceği. Çünkü bir antibiyotik içiyoruz ve bazen genital kaşıntıya bile sebeb oluyor en basiti .
Hepimiz bıktık inanın. Geleceği düşünmemek elde değil. Allah herkese sağlık sıhhat versin. Kimse olumsuz sonuçlarla karşılaşmasın inşallah. Ne aşı olan ne de olmayan. Hayatımız normale dönsün bir an önceAman ben bıraktım kendimi artık zaten öleceğiz düşünmekten bıktım düzeni değiştiremiyorum da eee ne yapayım dedim kendi kendime
Evet gerçekten artık herşey iyi olsun istiyorum . Ama bu şekilde insanları zorunlu kılmak insan haklarına da aykırı bunu da söylemeden edemeyeceğimHepimiz bıktık inanın. Geleceği düşünmemek elde değil. Allah herkese sağlık sıhhat versin. Kimse olumsuz sonuçlarla karşılaşmasın inşallah. Ne aşı olan ne de olmayan. Hayatımız normale dönsün bir an önce
Valla bence bu durumda hiç kimse ne olacağını bilmiyor . Fakat toplumun da aşı olmaktan başka bir çaresi yokişte demek istediğim bu. covid dışında günlük yaşantımızda kullandığımız bir sürü ilaç var ve bunların da uzun sürede yada kısa sürede bir sürü yan etkisi var. ama onlara alışkın olduğumuzdan yada herkes içiyor diye normalleştirdiğimizden aklımıza pek gelmiyor.
ki hatırlarsınız eskiden her isteyen antibiyotik alabilirken artık reçetesiz almak mümkün değil. çünkü gereksiz yada bilinçsiz kullanımının negatif etkisi çok. buna rağmen milyonlarca insan sırf evinden bulunsun da kendi ihtiyaç duyarsa içsin diye, sorunu yokken bile doktora yazdırmaya çalışabiliyor.
bence bir süre sonra aşı da normalleşecek. olay daha taze olduğu için doğal olarak tepkiliyiz.
bir de dediğiniz gibi bu bünye meselesi. mesela normalde benim bünyem kuvvetlidir. ama biteral diye bir ilaç var, onu içtiğimde kafamı kaldıramam yataktan. kuzenim de kullandı ona birşey olmadı.
Valla bence bu durumda hiç kimse ne olacağını bilmiyor . Fakat toplumun da aşı olmaktan başka bir çaresi yok
Sinovac olduktan sonra kuzenimin dayisi 1 hafta olmadan kalp krizi geçirdi ama aşıdan mi yoksa kişi kendi mi oldu bilmiyoruz. Birde asiyi bulanlar aşıyı olmadi dermişsiniz ama asiyi oldular.Bem de müslümanım Elhamdülillah. Madem sinovackabul görmeyecekti neden 65 yaş üstünü sinovacla aşıladılar. Sadece 65 yaş üstü değil benim annem babam 60 bilr değiller ama oldular. Köy yerlerini komple aşıladılar. Daha geçen gün komşum çok yakın bir akrabasının Biontec aşısıımdan 1 hafta sonra kalp krizi geçirdiğini söyledi. Kimse gelip konu komşudan duyduklarınızı söylemeyin demesin tabiki aşı olanlardan ve yakın çevresinden öğrenicez neler olduğunu.
Vücudunuza almak için her şeye razıyım diye belge imzaladığınız bir şeyi kullanmak gönüllülük esasına dayalıdır. Sen gönüllü olarak bunu almak zorundasın şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum ben.
Kimsenin sorumluluk kabul etmediği bir aşıdan bahsediyoruz. Konu yeni bir şey olduğu için temkinli yaklaşılması değil de kimsenin sorumluluk kabul etmediği bir şey olması bence. Benim açımdan öyle en azından.
Yeni bir ağrı kesici piyasaya sürülse ve üretici ben sorumluluk kabul etmem, oluşabilecek yan etkilere razıysan bunu imzala iç derse o ağrı kesiciyi kim kullanır?
Evet kimse 6 ayda bir yılda uzun vadeli yan etkileri bilinen bir ilaç üretilsin diye bekleyemez zaten ama üretenin ya da size kullandiranin sorumluluk aldığı bir ilaç uretilsin ya da kullandirilsin deme hakkına sahiptir bence.
Ameliyata girerken de imzalıyoruz onu, ölüm de olur şöyle de olur böyle de olur bunları biliyor ve kabul ediyorum diye. İmzalamasak bizi yine de ameliyata alabilirler mi? Kim o hastaya imzala da ameliyata gir diye baskı yapabilir, zorlayabilir? Gönüllülük esasına dayalı bir şey zorla kullandirilamaz.
O belge imzalayıp da olacaksınız dayatması olmasa, üretici firma urettiginin tüm sorumluluğunu üstlense insanların aklında soru işaretleri daha az olurdu. Benim aklımda olmazdı mesela.
Ne yapalım olacağız işte, uzun vadeli etkilerini de artık ilerde göreceğiz ona göre de kötü etkilerin tedavisi için bir şey bulunur illa ki derdim.
Ben sadece insanların gönüllü olarak zorla aşılanması, buna zorlanması, seçenek bırakılmaması kısmını doğru bulmuyorum. Al sorumluluğu de ki bu aşıyı herkes olacak tüm sorumluluk da bende, bir şey olursa yasal olarak benden hesap sorabilirsiniz.
Aynı şeyi defalarca yazdım durdum yine galiba.
Haydi bir daha.
Biri sorumluluk alsın yahu. Ben üretmedim o aşıyı, ben alamam.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
Yazdıklarınızı 10 kere okudumVücudunuza almak için her şeye razıyım diye belge imzaladığınız bir şeyi kullanmak gönüllülük esasına dayalıdır. Sen gönüllü olarak bunu almak zorundasın şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum ben.
Kimsenin sorumluluk kabul etmediği bir aşıdan bahsediyoruz. Konu yeni bir şey olduğu için temkinli yaklaşılması değil de kimsenin sorumluluk kabul etmediği bir şey olması bence. Benim açımdan öyle en azından.
Yeni bir ağrı kesici piyasaya sürülse ve üretici ben sorumluluk kabul etmem, oluşabilecek yan etkilere razıysan bunu imzala iç derse o ağrı kesiciyi kim kullanır?
Evet kimse 6 ayda bir yılda uzun vadeli yan etkileri bilinen bir ilaç üretilsin diye bekleyemez zaten ama üretenin ya da size kullandiranin sorumluluk aldığı bir ilaç uretilsin ya da kullandirilsin deme hakkına sahiptir bence.
Ameliyata girerken de imzalıyoruz onu, ölüm de olur şöyle de olur böyle de olur bunları biliyor ve kabul ediyorum diye. İmzalamasak bizi yine de ameliyata alabilirler mi? Kim o hastaya imzala da ameliyata gir diye baskı yapabilir, zorlayabilir? Gönüllülük esasına dayalı bir şey zorla kullandirilamaz.
O belge imzalayıp da olacaksınız dayatması olmasa, üretici firma urettiginin tüm sorumluluğunu üstlense insanların aklında soru işaretleri daha az olurdu. Benim aklımda olmazdı mesela.
Ne yapalım olacağız işte, uzun vadeli etkilerini de artık ilerde göreceğiz ona göre de kötü etkilerin tedavisi için bir şey bulunur illa ki derdim.
Ben sadece insanların gönüllü olarak zorla aşılanması, buna zorlanması, seçenek bırakılmaması kısmını doğru bulmuyorum. Al sorumluluğu de ki bu aşıyı herkes olacak tüm sorumluluk da bende, bir şey olursa yasal olarak benden hesap sorabilirsiniz.
Aynı şeyi defalarca yazdım durdum yine galiba.
Haydi bir daha.
Biri sorumluluk alsın yahu. Ben üretmedim o aşıyı, ben alamam.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
Yanlız dün annem anlattı bir tanıdığımız doktor karı koca doktor 2 çocukları var onlar da üniversite mezunu . Doktor aile hekimini arayıp demiş ki aşı yaptırdım gibi göster aşı olmayacağız . Aşı olmasalar yurt dışına vs çıkamayacaklar . Anneme demiş ki aşının içindeki bir madde hormonları yükseltip kısırlığa sebebiyet verecek göreceksiniz herkes tüp bebek yaptırmaya başlayacak oradaki ilaç pazar ve para hareketi artacak demiş .
Kimse bir diğerine sen neden olmuyorsun ya da sen neden aşı oldun diyemez yahu. Kişisel bir karar bu. Kızamık aşısı değil çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?