- 25 Temmuz 2013
- 13.356
- 54.543
- 798
Kızamık aşısından farkı şu benim için: bu aşının üreticisi hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Tüm sorumluluk aşıyı olana ait.bence asıl soru şu
kızamık aşısından farkı ne
o uzun yıllardır uygulanıyor, hepimiz alışkınız vs vs bunlara kabul
ama kızamık aşısında tek amaç bireyi değil toplumsal salgınları da engellemektir
bireysel aşı reddine dair Anayasa Mahkemesi kararları dahi vardır
evet kimseyi zorunlu tutmayalım ama X okulun ilkokul 3. sınıflarında 5 şube var hepsinde 19 öğrenci bir de öğretmen (sayılarım ütopik)
A şubede öğrenciler ve öğretmen aşılı
B şubede 5 öğrenci aşısız diğerleri aşılı
C şubede öğrenciler aşılı öğretmen aşısız
D şubede 10 öğrenci ve öğretmen aşılı
E şubede 3 öğrenci ve öğretmen aşısız
şimdi ben çocuğum aşılı değil ama bulaş riski düşük A şubesine kayıt olsun dersem
ya da işte benim çocuğum bir sonraki sene o sınıfa gittiğinde diğer veliler istemezse aşılı değil sınıfa mikrop taşır diye
yahut çocuğum aşılı ama öğretmen aşısız, ben başka öğretmen istiyorum öğretmen hasta olursa bulaştırırsa yahut aylarca gelemezse, ya da aşısız arkadaşları virüs taşırsa
örneğim öğretmen de ülkede nispeten kamusal hizmet olarak az sayıdaki hizmetin herkese dokunan bir ucu olduğu için yazdım, zaten şu an çocuklara aşı da yok, yani ütopik örnek
aşı zorlaması olmaz dendiğinde bu tarz kamusal sorunlara çözümümüz ne
örneğin cezaevi, içeride olan abim, 5 ay sonra tahliye olacak, kader mahkumuydu vs vs o arada dışarıdan gelip aşı olmayı reddeden yeni tutukludan ona bulaşsa ve hayatını kaybetse çözümümüz ne
genel olarak isteyen olur kendisini korur diyor mesela da çocuklar aşı olamıyor
örneğin otobüste var benzer tartışma aşılama henüz yaygınlaşamadı ama herkese aşı açıldığında bu tartışma büyüyecek
ben aşılıyım eşim aşılı, 25 kişi daha aşılı ama 3 kişi aşılı değil, denilebilir ki aşılı olduğuna göre sana bulaşmaz, riskin yok, aşı olmayanın aşısından sana ne, makul gibi de duruyor ama ya kucağımda 2 aylık bebeğim varsa, ya 3-5 yaşlarında çocuklar varsa o aşı olmayan kişinin taşıdığı virüs, aşı olamayan kişileri etkilerse
Kızamık aşısından farkı şu benim için: bu aşının üreticisi hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Tüm sorumluluk aşıyı olana ait.
Kızamık aşısında olabilecek tüm yan etkileri kabul ediyorum ve kimseyi sorumlu tutmayacağım diye bir belge imzalanmiyorsa ikisi arasında fark vardır.
Yukarıda defalarca defalarca defalarca yazdım gerekçemi tek bir mesajda.Benim sorunum karşımda yasal olarak hakkımı arayabileceğim bir üretici firma olmaması.
Doktorların açıklamaları var aşı olsanda virüs bulaştırabiliyorsun dediler. O halde aşı olmayanlardan üstünlükleri ne oluyor da diğer insanların kısıtlanmasını talep edebiliyorlar. Daha geçen konu vardı bdv de 2 doz aşı olmuş vefat etti. Yani vaşı olunca virüs sana bulamıyor senden de bulamıyor gibi bir durum söz konusu değil kibence asıl soru şu
kızamık aşısından farkı ne
o uzun yıllardır uygulanıyor, hepimiz alışkınız vs vs bunlara kabul
ama kızamık aşısında tek amaç bireyi değil toplumsal salgınları da engellemektir
bireysel aşı reddine dair Anayasa Mahkemesi kararları dahi vardır
evet kimseyi zorunlu tutmayalım ama X okulun ilkokul 3. sınıflarında 5 şube var hepsinde 19 öğrenci bir de öğretmen (sayılarım ütopik)
A şubede öğrenciler ve öğretmen aşılı
B şubede 5 öğrenci aşısız diğerleri aşılı
C şubede öğrenciler aşılı öğretmen aşısız
D şubede 10 öğrenci ve öğretmen aşılı
E şubede 3 öğrenci ve öğretmen aşısız
şimdi ben çocuğum aşılı değil ama bulaş riski düşük A şubesine kayıt olsun dersem
ya da işte benim çocuğum bir sonraki sene o sınıfa gittiğinde diğer veliler istemezse aşılı değil sınıfa mikrop taşır diye
yahut çocuğum aşılı ama öğretmen aşısız, ben başka öğretmen istiyorum öğretmen hasta olursa bulaştırırsa yahut aylarca gelemezse, ya da aşısız arkadaşları virüs taşırsa
örneğim öğretmen de ülkede nispeten kamusal hizmet olarak az sayıdaki hizmetin herkese dokunan bir ucu olduğu için yazdım, zaten şu an çocuklara aşı da yok, yani ütopik örnek
aşı zorlaması olmaz dendiğinde bu tarz kamusal sorunlara çözümümüz ne
örneğin cezaevi, içeride olan abim, 5 ay sonra tahliye olacak, kader mahkumuydu vs vs o arada dışarıdan gelip aşı olmayı reddeden yeni tutukludan ona bulaşsa ve hayatını kaybetse çözümümüz ne
genel olarak isteyen olur kendisini korur diyor mesela da çocuklar aşı olamıyor
örneğin otobüste var benzer tartışma aşılama henüz yaygınlaşamadı ama herkese aşı açıldığında bu tartışma büyüyecek
ben aşılıyım eşim aşılı, 25 kişi daha aşılı ama 3 kişi aşılı değil, denilebilir ki aşılı olduğuna göre sana bulaşmaz, riskin yok, aşı olmayanın aşısından sana ne, makul gibi de duruyor ama ya kucağımda 2 aylık bebeğim varsa, ya 3-5 yaşlarında çocuklar varsa o aşı olmayan kişinin taşıdığı virüs, aşı olamayan kişileri etkilerse
Öyle olsa bile işte o firmanın aşısının arkasında durması güven veriyor. Ben güven sorunumu anlatamıyorum sanırım.onu anladım da kızamık aşısı olup başımıza bir şey geldiğinde o firmaya dava açtığımızda da ben yan etkileri prospektüse yazdım, şu kurumlardan da onay aldım diyor
geriye de komplikasyon savunması çıkıyor
Doktorların açıklamaları var aşı olsanda virüs bulaştırabiliyorsun dediler. O halde aşı olmayanlardan üstünlükleri ne oluyor da diğer insanların kısıtlanmasını talep edebiliyorlar. Daha geçen konu vardı bdv de 2 doz aşı olmuş vefat etti. Yani vaşı olunca virüs sana bulamıyor senden de bulamıyor gibi bir durum söz konusu değil ki
Öyle olsa bile işte o firmanın aşısının arkasında durması güven veriyor. Ben güven sorunumu anlatamıyorum sanırım.
Dediğiniz kadar basit olsa ve oluşabilecek yan etkilerden bu kadar kolay siyrilabilse firmalar herhalde bu aşının üreticisi de arkasında durur böyle bir belge imzalamaya gerek kalmazdı. Ben belirttim yan etkileri derdi. O da bilmiyor çünkü tam olarak nasıl yan etkiler olur. Deneye yanıla görülecek. Ben denenmek istemiyorum hepsi bu.
Kimseye de aşı olun/olmayın diyemem. Bu benim için ağır bir sorumluluk olur. Sadece kendi adıma karar verebilirim.
Burada da aşı olun/olmayın tartışması yapmadım kesinlikle. Kendi anne babama bile hiçbir şey demedim. Oldular, olacaklar, onların kararı.
Kimseyi aşı olmak konusunda etkileme çabam da yok. Sadece kendi açımdan beni düşündüren ve uzak tutan konuyu açıkladım. Kendimce haklıyım. Kendinizce haklisiniz.
Çocuğum yok henüz. Sağlıklı büyüyen doğan olmadı. Olursa ne olacak ya da olacak mı bilemem. Aşı kısır yapar olayına da hiç girmem. Koronavirus erkeklerde kısırliga sebep oluyor söylentileri de vardı bir ara. Söylentiler beni bağlamaz.
Olay şu bence herşeye neden kısırlık olayı ekleniyor ki ? Babamlar hasta oldukları zaman görümcem aramış bana diyor ki devletin gönderdiği o ilaçları içmesinler kısırlık yapıyormuş annem 50 babam 57 yaşındaTuçe diyelim ki böyle
peki bu gerekçe ile aşı olmayanlar neden 50 yaş üstü yani kısırlığa sebebiyet veriyorsa 50mden sonra çocuk mu yapacağım
ben çocukken bundan 30-35 yıl önce de çocuk felci aşısı yaptırmam çocuğuma kısır olur diyordu çevredekiler
bu komplo teorileri doğru da olabilir ama nedense yayıldığı çevreler belirli bir yaş üstü
mesela dendi ki biontech olunca kısır olunuyor benim çevremde bundan en çok çekinenler 65 üstü teyzeler
şimdi onların çocuğu olmayacak zaten ama bu söylentiler neden direkt bu kitleye empoze ediliyor
yani 25 yaşındaki bu gerekçe ile olmam dese anlam veririm, ama bu gerekçeyi ileri sürenlerin yaş ortalaması çok yüksek olunca bu iddianın geçerlilik hissi bende azalıyor
Olay şu bence herşeye neden kısırlık olayı ekleniyor ki ? Babamlar hasta oldukları zaman görümcem aramış bana diyor ki devletin gönderdiği o ilaçları içmesinler kısırlık yapıyormuş annem 50 babam 57 yaşındadedim ki isterse yapsın yani . Aynı olay bi meşhur sivilce ilacı var onun için geçerli . Doktor yazıyor herkes diyor ki o ilaç kısırlık yapıyor . Aşı için bilemem ne olur zaten şu durumda bence kimse bilemez aşıyı üreten firma hariç . Herkeste de aynı etkisi sağlayacak değil zaten . Benim korkum allah korusun kronik rahatsızlık getirirse diye şeker , tansiyon vs vs
Benim için kısırlık yapmış yada yapmamış önemi yok çünkü iki çocuğum var zaten. Benim endişem virüsü atlattık eşimle. Hafif atlattık sayılır. Aşıdan zarar görürsem çocuklarım küçük bana ihtiyacı var. Korkularım bu yüzden mesela.işte insanların aklına bu fikir neden yer ediyor
yani deseler ki kalbine etki ediyor anlarım, dediğim gibi şeker tansiyon yapıyor anlarım da annen baban kısır olsa ne olacak torun torba sahibi insanlar
toplumdaki bu korku iklimi nasıl yaratılıyor ben aslında onu merak ediyorum
yani bilinçli şekilde aşı olmayana anlam veriyorum ama bu kısır yapıyormuş diye aşı olmayan belirli yaş üstü beni tereddüte sürüklüyor, bu insanlar ne amaçla kandırılıyor diye
Teşekkür ederim. Sizi tanıyorum zaten buradaki yorumlarınızdan. Seviyorum da.ben sizi anladım, zaten üslubunuz da çok güzel olduğu için sizi alıntılayarak yazdım, asla karşıt vs modda düşünmeyin
güvensizliği de anlıyorum
bir çok kişi vardır doktor basit bir vitamin yazar onu bile 5 doktora sorar, yahut dediğiniz gibi adamlar kendileri dahi bilmiyor sonunu, siz güvenmeyebilirsiniz
ama işte amasında düğümleniyorum, zira alternatif bir çözüm yok
ben aşı olmasam ve vefat etsem, çoluğum çocuğum annesiz kalsa diye düşünüyorum, ya da atıyorum eşim hasta olsa ağır atlatsa yahut atlatamasa içimde hep aşı olsa bu sonuç olmaz mıydı fikri kalır
evet bundan 20 yıl sonra X hastalığına yakalandığımda o aşıdan kaynaklı, olmasaydınız böyle olmazdı da diyebilirler ama demeyebilirler de
galiba ben biraz daha anı yaşıyorum, gerçekleşmemişler için olumsuz olursa diye düşünmek yerine yapabileceğimi yapmayıp sonra keşke dememek istiyorum
biz iki kişi sohbetimizde karşılıklı fikirlerimizi belirttik ama bunun dünyadaki milyarlarca kişiye yansıması nasıl olur tabii ki bilemiyoruz
iyi günler
Neyse gene kk ya gelirsinizBilmiyoruz henüz...
Benimde aşı hakkım var ama doktorum olma demiştiSevgili hanımlar yaklaşık 7 aylık hamileyim ve pazartesi aşı hakkım geliyor. Kendi doktorum sinovac olabilirsin dedi ama içim rahat değil benim aranızda aşı olan hamile bayanlar var mı?
Gebelik şeker stresim azdı bi de bu çıktıBenimde aşı hakkım var ama doktorum olma demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?