bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kızamık aşısından farkı şu benim için: bu aşının üreticisi hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Tüm sorumluluk aşıyı olana ait.
Kızamık aşısında olabilecek tüm yan etkileri kabul ediyorum ve kimseyi sorumlu tutmayacağım diye bir belge imzalanmiyorsa ikisi arasında fark vardır.

Yukarıda defalarca defalarca defalarca yazdım gerekçemi tek bir mesajda. Benim sorunum karşımda yasal olarak hakkımı arayabileceğim bir üretici firma olmaması.

onu anladım da kızamık aşısı olup başımıza bir şey geldiğinde o firmaya dava açtığımızda da ben yan etkileri prospektüse yazdım, şu kurumlardan da onay aldım diyor

geriye de komplikasyon savunması çıkıyor

Doktorların açıklamaları var aşı olsanda virüs bulaştırabiliyorsun dediler. O halde aşı olmayanlardan üstünlükleri ne oluyor da diğer insanların kısıtlanmasını talep edebiliyorlar. Daha geçen konu vardı bdv de 2 doz aşı olmuş vefat etti. Yani vaşı olunca virüs sana bulamıyor senden de bulamıyor gibi bir durum söz konusu değil ki

Öyle olsa bile işte o firmanın aşısının arkasında durması güven veriyor. Ben güven sorunumu anlatamıyorum sanırım.

Dediğiniz kadar basit olsa ve oluşabilecek yan etkilerden bu kadar kolay siyrilabilse firmalar herhalde bu aşının üreticisi de arkasında durur böyle bir belge imzalamaya gerek kalmazdı. Ben belirttim yan etkileri derdi. O da bilmiyor çünkü tam olarak nasıl yan etkiler olur. Deneye yanıla görülecek. Ben denenmek istemiyorum hepsi bu.

Kimseye de aşı olun/olmayın diyemem. Bu benim için ağır bir sorumluluk olur. Sadece kendi adıma karar verebilirim.

Burada da aşı olun/olmayın tartışması yapmadım kesinlikle. Kendi anne babama bile hiçbir şey demedim. Oldular, olacaklar, onların kararı.

Kimseyi aşı olmak konusunda etkileme çabam da yok. Sadece kendi açımdan beni düşündüren ve uzak tutan konuyu açıkladım. Kendimce haklıyım. Kendinizce haklisiniz.

Çocuğum yok henüz. Sağlıklı büyüyen doğan olmadı. Olursa ne olacak ya da olacak mı bilemem. Aşı kısır yapar olayına da hiç girmem. Koronavirus erkeklerde kısırliga sebep oluyor söylentileri de vardı bir ara. Söylentiler beni bağlamaz.

evet, katıldım size

aşı sadece hafif geçirmeyi sağlıyor

benim kuşağım kızamık aşısı da su çiçeği aşısı da oldu bu hastalıkları da geçirdi

ama bizim çocuklarımız anne ve babaları aşılı iken kendileri aşı oldu, toplumda da virüs azaldı ve geçirmedi

aşılı olmak zaten virüs almayı engellemiyor

ama aşılı olabilecek kişinin taşıdığı ağır virüs yükü nedeni ile aşılı olamayan bir kişiye bulaşma ihtimalini yazdım

yani ben aşı olmadım diye benimle aynı otobüse binmek zorunda kalan bir kişi benim taşıdığım virüsten etkilenirse ben vicdan azabı duyarım, ha ben aşı olup yine virüs taşırsam bu sonuç yaşanırsa yine üzülürüm ama o zaman "lanet virüs, aşı da olduk daha ne yapmamız lazım, ne zaman bitecek" derim ama kendimi sorumlu hissetmem

ben sizi anladım, zaten üslubunuz da çok güzel olduğu için sizi alıntılayarak yazdım, asla karşıt vs modda düşünmeyin

güvensizliği de anlıyorum

bir çok kişi vardır doktor basit bir vitamin yazar onu bile 5 doktora sorar, yahut dediğiniz gibi adamlar kendileri dahi bilmiyor sonunu, siz güvenmeyebilirsiniz

ama işte amasında düğümleniyorum, zira alternatif bir çözüm yok

ben aşı olmasam ve vefat etsem, çoluğum çocuğum annesiz kalsa diye düşünüyorum, ya da atıyorum eşim hasta olsa ağır atlatsa yahut atlatamasa içimde hep aşı olsa bu sonuç olmaz mıydı fikri kalır

evet bundan 20 yıl sonra X hastalığına yakalandığımda o aşıdan kaynaklı, olmasaydınız böyle olmazdı da diyebilirler ama demeyebilirler de

galiba ben biraz daha anı yaşıyorum, gerçekleşmemişler için olumsuz olursa diye düşünmek yerine yapabileceğimi yapmayıp sonra keşke dememek istiyorum

biz iki kişi sohbetimizde karşılıklı fikirlerimizi belirttik ama bunun dünyadaki milyarlarca kişiye yansıması nasıl olur tabii ki bilemiyoruz

iyi günler

Olay şu bence herşeye neden kısırlık olayı ekleniyor ki ? Babamlar hasta oldukları zaman görümcem aramış bana diyor ki devletin gönderdiği o ilaçları içmesinler kısırlık yapıyormuş annem 50 babam 57 yaşında dedim ki isterse yapsın yani . Aynı olay bi meşhur sivilce ilacı var onun için geçerli . Doktor yazıyor herkes diyor ki o ilaç kısırlık yapıyor . Aşı için bilemem ne olur zaten şu durumda bence kimse bilemez aşıyı üreten firma hariç . Herkeste de aynı etkisi sağlayacak değil zaten . Benim korkum allah korusun kronik rahatsızlık getirirse diye şeker , tansiyon vs vs

işte insanların aklına bu fikir neden yer ediyor

yani deseler ki kalbine etki ediyor anlarım, dediğim gibi şeker tansiyon yapıyor anlarım da annen baban kısır olsa ne olacak torun torba sahibi insanlar

toplumdaki bu korku iklimi nasıl yaratılıyor ben aslında onu merak ediyorum

yani bilinçli şekilde aşı olmayana anlam veriyorum ama bu kısır yapıyormuş diye aşı olmayan belirli yaş üstü beni tereddüte sürüklüyor, bu insanlar ne amaçla kandırılıyor diye

Benim için kısırlık yapmış yada yapmamış önemi yok çünkü iki çocuğum var zaten. Benim endişem virüsü atlattık eşimle. Hafif atlattık sayılır. Aşıdan zarar görürsem çocuklarım küçük bana ihtiyacı var. Korkularım bu yüzden mesela.

Teşekkür ederim. Sizi tanıyorum zaten buradaki yorumlarınızdan. Seviyorum da.
Ben de aynı yerdeyim aslında sizinle. Olunca keşke olmasaydım da diyebilirim olmayınca keşke olsaydım da. Her durum herkes için bir keşke ihtimaline gebe maalesef.
İyi günler diliyorum ben de.

annem market esnafı kendi işi. tansiyon hastalığı da var. risk altında yani. yarın biontech aşısı olacak. randevu sırasında önümüzde sinovac ya da biontech şeklinde seçenek çıktı. annem zaten bana biontech olmak istediğini söylemişti. yarın olacak bakalım.

Merhaba sevgili dostlarım. Bu bir veda yazısıdır. Bir haftadır çok üzgünüm ve dolayısıyla günaydın fotoğrafları paylaşamadım. Üzüntümün sebebi: Biz buradan ayrılmak zorundayız…
Dört bir yanımıza site inşaatı yapılıyor. Bir rant uğruna, bu güzelim manzara ve çiçekler artık olmayacak. Ne hayallerle gelmiştik buraya daha henüz 2,5 yıl önce… Ama er ya da geç, her şeyin bir sonu varmış bu dünyada; görürüz veya görmeyiz korona virüsün de bir sonu olacaktır elbette. Zaten biliyorsunuz haleleşildi ve hesaba göre artık bugün, 1 Haziran itibari ile korona virüs ülkemizi terk ediyor...
Sizler de bana hakkınızı helal edin, sürçü lisan ettiysek affola… Hepinizi çok seviyorum. Morallerimizi yüksek tutabilmek, sağlıklı ve güzel bir ömür geçirmeniz dileği ile sizlere son görüntülediğim gün doğumunu, renklerine, kokularına doyamadığım minyatür güller ile hanimeli çiçeklerini, kırlangıç kuşlarımız Göksu ile Göktan ve yuvaları, yeşil kelebeğimiz minik Ece’yi ve de kedilerimiz Tarçın, Gözde, Helva ve Mimiyi gönderiyorum, sonsuz sevgilerimle

Son düzenleme:
Sevgili hanımlar yaklaşık 7 aylık hamileyim ve pazartesi aşı hakkım geliyor. Kendi doktorum sinovac olabilirsin dedi ama içim rahat değil benim aranızda aşı olan hamile bayanlar var mı?

7 Haziran itibariyle tüm öğretmenlere aşı randevusu açılıyor. Çok mutluyum, ameliyatımı yapan doktoruma danıştım, hangisini bulursan ol mutlaka inan hastalık daha zor. Üstelik hastalıkların var asla riske etme kendini dedi. Bu zamana kadar enfekte olmadan iyi devam ettim şaşıyorum zaten. Pazartesi hemen randevu alıp biontech olacağım inşallah. Umarım yan etki yaşamadan bol antikorlu oluruz aşıları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…