bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ben bu aşı karşıtlığı olayına anlam veremiyorum. aramızda aşı karşıtı biri varsa neden karşı olduğunu ve aşağıdaki soruları cevaplayabilir, zaman ayırıp beni aydınlatabilir mi?

şimdi 1 seneden fazla zamandır biz korona ile uğraşıyoruz dünya çapında ve milyonlarca kişiye bulaştı, bayağı da bi insan vefat etti.
çok yeni bir hastalık olduğu için geliştirilmiş, gerçekten işe yarayan, yataktaki hastayı ayağa kaldıran, ölecek olanı sağlam yapan bir ilacı, tedavisi yok bildiğim kadarıyla.
geriye tek çare aşı kalıyor. korunmanın tek yolu bulaştırmamak diyorsanız günlük hayatta bu imkansız. her gün işe giden insanlar, alışveriş için illa ki dışarı çıkılması vs derken imkansız yani en beklenmedik yerden gelip bulaşıyor bazılarına.

eğer yan etkileri düşünüp mesafeli yaklaşıyorsanız o yan etkiler neler? alerji ilacının da yan etkisi var mesela, uyku yapıyor çoğunlukla. yan etkileri öldürücü ya da kalıcı hasar mı bırakıyormuş?

aşı olmamak dışında bu illetten korunmanın yolu nedir?

sizce aşıyı hayatımızdan çıkarırsak tüm dünya bu hastalıkta nasıl gerileme kaydedebilecek?

hayat boyu maskeli, mesafeli, yasaklı yaşayamayız. aşı dışında nasıl engel olunabilir?

aşıyı boşver bulaşsın nasıl olsa herkese bulaşacak diyen biriyseniz tartışmaya, konuşmaya gerek yok zaten.

ticari kaygılar diyorsanız aşıyı üreten firmadan tutun da bizi tedavi eden doktorlara varana kadar herkeste ticari kaygı var, kimse işini babasının hayrına yapmıyor elbette.

eğer yan etkileri düşünüp mesafeli yaklaşıyorsanız o yan etkiler neler? alerji ilacının da yan etkisi var mesela, uyku yapıyor çoğunlukla. yan
Sorunda burada zaten yan etkilerini bilmiyoruz. Herkes her ilacın yan etkisi var diyor. Doğru ancak onların yan etkilerinin ne olduğunu ve ortaya çıkma oranını biliyoruz. Örneğin aynı okulda çalıştığım arkadaşımın aşıdan sonra şiddetli alerji nedeniyle hastaneye kaldırıldı ki kendisi daha önce koronayı evde atlatmıştı. Aşıdan sonra ölenler duyduk.
Normalde bir aşının sadece faz 3 çalışması minimum 3 yıl sürer. Şu anki aşıların hiç birinin onayı yok. Sadece acil kullanım izni var. Yani üreticiler hiç bir sorumluluk almıyor.
Üstelik bu aşıyı bir kere olduk kurtulduk diye bir şey de yok. Her sene tekrarlanması gerekiyor.
Bu arada aşı karşıtı değilim öğretmen olduğum için mecburen vurduracağım. Ancak aşı olmak istemeyenleri de yargılamamak gerekiyor.

annem dün aşı olmadan önce alerjiniz var mı diye soruldu. olmadığını söyledi.
sizin verdiğiniz örnekte demek ki vurulan kişinin söylemediği, bilmediği bir alerjisi vardı veya sorulmadı bile alerjiniz var mı diye.
aşı olmak istemeyeni yargılamıyorum. sadece fikirlerini merak ediyorum. aşıya gerek yok çünkü bundan bundan dolayı dedik ama cevapsız kalan sorulara cevap arıyorum o zaman.
aşı haricinde bu virüs nasıl gerileyecek peki sizce? o konuda ne düşünüyorsunuz? yani maske, mesafe, kısıtlamalara devam edilemeyeceğine ya da ölen olsun kalanlarla yola devam ederiz denemeyeceğine göre.
devlet illa aşı olacaksın zorundasın demiyor ama dolaylı yoldan mecbur bırakabilir istediği gibi. atıyorum x ülkesi aşı olmayanları kabul etmiyor gibisinden. toplum sağlığı açısından düşününce mantıklı, özgürlük açısından düşününce özgürlük kısıtlayan bir karar olur mesela bu.

aşısı olan bir hastalık için uygulamada hala daha saat kısıtlamaları, bundan olumsuz etkilenen sektörler, hala başlamayan eğlence sektörü gibi ucunun milletin cebine geçimine değdiği zaman haksızlık olduğunu düşünüyorum.

üreticinin sorumluluk almama sebebi zaten aşı durumu acil olduğu için. gerekli zamanda faz çalışmaları bitmedi zira.

Son düzenleme:
Bir hastalığın ilacını bulmak her zaman aşısını bulmaktan daha kolaydır. Aşının güvenilirliği sağlanana kadar ilaç ile idare edilebilirdi. Ama nedense ısrarla ilaç çalışması yapılmıyor. Bu arada arkadaşım alerjileri ni ve hastalıklarını belirtmiş doktor bir şey olmaz demiş.
Bir de şunu anlamak gerekiyor aşı sadece olan kişiyi koruyor başkasına bulaştırmasını engellemiyor.
Dediğim gibi ben mecburen aşı olacağım peki aşıdan sonra bana bir şey olursa hesabını kim verecek.
Aşılar yüz de yüz korumaz. Mesela hayatımda bir kere grip aşısı oldum ve o sene hiç olmadığım kadar gribe yakalandım.

Evet aşı çıkmış ama ben kararsızım. Karşıt değilim. Ancak allerjik astım nedeni ile allerjimi bitirmek için aşı olıyordum o yıl öksürmekten ders bile anlatamaz haldeydim.Şuan olsa korona derlerdi. O derece kötüydüm. Hava vs kullandım. Neyse Kurtulmak için aşıya başladım o sırada grip oldum bağışıklığım sıfırlandığından hem aşı hem grip ile savaşamadı vücut hastanelik oldum. 10 gün tedavi gördüm kortizon kullandım. Şimdi bu durumda düşünüyorum haliyle napsam diye. Geçmiş yaşantı kötü üstelik denenmiş bir aşı ile bu durumu yaşadım. Yeni üretilmiş bir aşı karşısında tedirginim. Büyük ihtimal sinovac olurum olursam. Ama hepimizin çekinceleri var kendine göre. Olanı da olmayanı da hoş karşılıyorum şahsen. Herkesin tek bir canı var. Anneme de karışmadım olmak istedi oldu. Olmasa hastalansa o vebali alamazdım. Zor bir karar. Aşı olmayanın da bir zararı yok ayrıca. Sadece hafif atlatmayı sağlıyor yakalanmamayı değil. 1.5 yıldır her kurala harfiyen uyarak yaşıyorum. İnsanlar aşı olduk nasılsa diye artık kurallara da dikkat etmez oldu. Aşı olduk bana bir şey olmaz kafasındalar.

Plt değeri düşük olup biontech aşısı olan var mı
Ben plt değerim düşük olduğu için cesaret edemiyorum.Ama yaptırıp sorun yaşamayan varsa hemen aşı olmayı düşünüyorum.

Sinovac asisi hala yapilmaya devam edecek mi? Bir fikri olan var mi?

Kızlar ya bişi sorayım:):19 mayısda sinovac oldum2 gündür alnımda döküntüler var(Sadece alnımda)Aşı alerji yapmış olamaz değilmi?Dışarıda çıkıyorum güneş alerjisi olarak yordum ama..

Geçmiş olsun canım.

Çok çok şaşırdım.
Hayırlı olsun inşallah arkadaşım.
Daha güzel evde oturmak nasip olsun inşallah.

Günaydın canım arkadaşlarım.

Hepimize sağlıklı ve huzurlu hafta sonu diliyorum.

Dün akşam 20.00 randevusu ile evimize en yakın hastanede Biontech aşımın ikinci dozunu oldum.

Aşı sonrası kocam dondurmacıya götürdü. Sanırım ben ilk defa bir mekanda oturdum. Yazın anneciğimle beraber oturduğumuz hastane kafelerinden sonra...

Dün akşam eve gelince yazacaktım ama kol ağrım ve uyuşmam vardı, bir de nasıl yandı alev alev anlatamam, şu anda daha iyiyim çok şükür. Sadece kolum ağrıyor. Camlar ve perdeleri geçen hafta yıkamakla çok akıllıca bir iş yapmışız, bugün dinlenmek iyi gelecek.

Pazartesiye de kuaför randevusu aldık, saçlarımı annemin sevdiği gibi sarıya boyatacam inşallah. Aşıları bitirdim, kendimi sokaklara attım diye düşüneceksiniz belki. Psikoloğumun önerisi ile dondurmacı ve kuaför planını kocam çok rica etti, kırmak istemedim, yeteri kadar kırıp parçaladım adamı da...

Yine de eskisi gibi haftada bir, iki dışarda yemek,kahve olayına gireceğimizi sanmıyorum. Evde takılmaya devam ederiz bence. Tatil planı yapmadık.
Eve misafir ya da biz birine misafir olur muyuz hiç sanmıyorum. Kocam haftada bir, iki annesini yoklar, arada bir ben bir görünürüm o kadar.
Evden çalışmaya, haftada bir, iki defa anneciğime çiçek götürmeye devam.
Evde mutlu olan nadir insanlardanız galiba.

Aşılarımız hepimize şifa olsun inşallah. Darısı olmayanların başına. Özellikle kocamın bir an önce aşı olmasını diliyorum. Birtanem kocam, gece demedi, gündüz demedi,salgın demedi, merkez demedi, taşra demedi sürekli çalıştı ve genel olarak sahadaydı, maalesef etrafında hasta olan da çok oldu, şükürler olsun kocam hep kendini bugüne kadar korudu. Kendinden çok bana ve iki annelere virüsü taşımaktan korktu. Az önce işe uğurladım, Allah'ım yolunu açık etsin onun da hepimizin de inşallah.

Kardeşime çıktı aşı.Sinovac randevusu vermediler.Benim 2. doz randevum var sinovac a
Tesekkur ederim cevabınız icin. Benim de sinovac olmam lazım ama ilk dozuma geldigi zaman sinovac randevusu alamamaktan çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…