bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Onların kurallara uymaması bizim de uymamamız gerektiği anlamına gelmiyor birçok kurallara uymayan insan yüzünden bu kısıtlamalar getirildi birçok esnaf dükkan kapattı birçok insan işsiz evinde oturdu oturuyor peki bu vebali alabilecek mi kurallara uymayanlar kimse bize gezmeyin dışarı çıkmayın demiyor kurallar dahilinde gezebiliyoruz tatil yapabiliyoruz devlet kısıtlama kapanma getiriyor marketler zımba zımp dolu aktüel sepetleri başında kalabalık yığını sonra o ürünler yasaklatılıyor yahu çocuk muyuz değiliz bu kadar zor mu sosyal mesafe kuralına uymak bugün yine gördüm Bim kalabalık Eylül ayı gibi yine yasakların geleceği aşikar biter mi korona bitmez efenim bitmez aşı karşıtı bir sürü insan varken maske umurunda olmayan insan varken bitmez

Marketler ve esnaflar konusunda size katılıyorum eşimde esnaf iş olmayınca fabrikaya girdi çalışıyor mesela ..
Ama aşı konusunda koruyuculuğu %90 bile değil aşı olanlar hastalanıyor ve hastalığı bulaştırıyor bu aşikar TV de prof bile söyledi kimse hastalanmicaksınız demedi diye ki denek ülkeyiz bunu da bakan söyledi faz 3 çalışmaları Türkiye de yapılıyor diye o yüzden aşı olmayanlarda olanlar kadar özgür olmalı çifte standart olmamalı ben maske takmıyorum ama kimsenin burnuna kadar da girmiyorum kendimce önlemler alıyorum astım hastasıyım maske ve dezenfektan beni daha beter hasta ediyor covid oldum hafif atlattım ama Astım atağı geldiğinde nefessiz kalıyorum ben herkesin hakkını gözetiyorum karşımdaki insan çekiniyorsa ona onun istediği gibi davranıyorum ama kimse bana bnm istediğim gibi davranmıyor kadın dolmuşu kolonyayla yıkadı abla dedim daha fazla yapma bak akşam astım atağım tutacak dedim ki ağzımda maske de vardı ama durmadı bir şişe kolonyayı boca etti bütün dolmuşa

Gülcüm ağlayacağım geldi mesajını okurken her yer daha ne kadar daha beton yığını olacakdilerim Allah gönlünüze göre versin Gözdeyi çok öp benim için daha bugün resmine baktım galerimde görünce

Eşiniz fabrikada iş bulabildiyse iyiymiş Renault araba fabrikasında çalışıyor eşim Ocak ayından itibaren her ay 10 gün çalışmıyorlar bu seneki yıllık izinleri de 40 gün

Eşiniz fabrikada iş bulabildiyse iyiymiş Renault araba fabrikasında çalışıyor eşim Ocak ayından itibaren her ay 10 gün çalışmıyorlar bu seneki yıllık izinleri de 40 gün
Bizimki de otomobil yedek parça üreten bir fabrikada işe girdi işin artısı galiba yurt dışına parça göndermeleri halimize bin şükür

kolonya tepkinizde sizi haksız buldum. kolonyayı başınızdan aşağı dökmemiş, birilerinin aksırıp tıksırmadığından emin olmadığı zeminlere dökmüş anladığım kadarıyla. o kişi de bu şekilde rahat ediyorsa siz de hakkını elinden alamazsınız. çok uzun zaman ben de, evde oturuyor dahi olsam saat başı ellerimi kolonyaladım mesela. o psikoloji çok farklı bir boyut.

benim görevleri nedeniyle aşı olup sonrasında covid geçiren arkadaşlarım çok oldu. hepsi hafif atlattı.
keza ç..a ve c...şa da görevli doktor arkadaşlarım, ayrıca birkaç tane de özel hastane çalışanı arkadaşım aşı olup covide yakalananlarda yoğunbakım seviyesinde hasta görmediklerini söylediler.
mesela son kısıtlamada bu düşen sayılar gerçek mi diye epey soru yağmuruna tuttuk. gerçekten sayılar düştü dediler.
o nedenle bence aşı olmak hastalıktan değil ama ölümden koruyan çözüm.

Başımdan aşağı dökse bu kadar etkilenmezdim emin olun dolmuşa binilen kapı önündeki koltuğa oturacaktı tam orada bütün koltuğa kapıya çevresine sıktı dediğiniz gibi ellerine sıksa yeterli eve gidince direk zaten çıkarıp makineye atıyormuş onu da söyledi iki arada çok uzun yol da gitmedi 5 dakika geçmeden indi ben bi saat yol gittim maalesef astım atağımın kalktığıyla kaldım çocuklar evdeydi çok ağlamış küçük oğlum inemedim de dolmuştan yoksa daha geç kalacaktım. O piskolojiyi bende biliyorum ilk 3 ay bende de o kadar yoğundu o piskoloji ki dolmuşa binmedim korkudan 15 dakika olacak yolu bir saatte yürüdüm gittim gideceğim yerlere dolmuşa binip risk almayım diye

A
65 yaş üstü aşı olmayanların özgürlüğünü kısıtlamak değil ki amaç ortada bir salgın var ve o yaş kesimini aşı olmadıkları için korumak amaçlı saat kısıtlaması getirildi 65 yaş üstü aşılandıktan sonra ağır hasta sayısının ne kadar düştüğünü farkettiniz mi yanlış hatırlamıyorsam yanlışım var ise düzeltin Kasım Aralık aylarında ağır hasta sayısı 5binlerdeydi aşılama arttıkça ağır hasta sayısı azaldı ben çevremde de artık çok duymuyorum yaşlı covitten öldü diye demek ki bir koruyuculuğu var

Size hak veriyorum son yazdığım mesaja bakarsanız bu tarz bir yazı yazdım az önce
Bizim aile hekimi hemşiremiz de covit geçirdi ama hafif grip gibi atlattığını söyledi

Hiç biri net değil ki hastalıkşa ilgili sayı verirken artık kimse aşıyla ilgili net bilgi vermiyor şu kadar kişiye şöyle etki etti bu kadar kişi zarar gördü diye ölenlere otopsi yapılmıyor mesela ben babaneme otopsi yaptırmak isterdim ama ağzımı bile açtırmadılar aşı kutsal ondan kimse ölemez gibi !!!

Aşı kutsal gibi söylemler gerçekten hoşuma gitmiyor bu tarz mesajlar bana alıntı yaparak yazmazsanız sevinirim. Elbette her ilacın yan etkisi oluyor hiçbir doktor veya bu işin uzmanları kimse garanti vermiyor veremez de neyin garantisi herkesin bünyesi farklı

Çok geçmiş olsun benim de alerjim var ben de aşı olmaya çok korkuyorum açıkçası olmayana da saygı gösteririm keza annem kronik hastalıkları olmasına rağmen katiyyen olmam diyor kararına saygı duyarım benim tepki verdiğim konu şu aşı düşmanlığı

Çok geçmiş olsun benim de alerjim var ben de aşı olmaya çok korkuyorum açıkçası olmayana da saygı gösteririm keza annem kronik hastalıkları olmasına rağmen katiyyen olmam diyor kararına saygı duyarım benim tepki verdiğim konu şu aşı düşmanlığı

Evet o kısırlık mutlaka ekleniyor geçmişte bir tane kadın pedi üreten firma için onun ürünleri kısır yapıyor diyorlardı

ben hala dışarıdan alınan her paketi evde, ofiste kolonyalıyorum mesela :)
anlaşılmayı beklemekte haklısınız ama davranışı yüzünden siz de onu eleştiremezsiniz yada yapma diyemezsiniz. öyle önlem alarak içi rahatlıyorsa öyle alacak. iki tarafta kendine göre kendini koruyor çünkü.

aşının ölümle sonuçlanma riski yüksek olsaydı dünya üzerinde milyonlarca kişi aşıdan sonra vefat ederdi. münferit olarak gerçekleşen durumlar olabilir ancak aşı şunu yaptı demek için ölüm sonucu belirli bir sayının üzerinde görmeleri ve istatistik çıkarmaları gerekli.
ayrıca otopsi yaptırmanıza kim nasıl karşı çıkabilir ?
böyle yazınca da insanlar aşı pompalayıcısı gibi algılanıyor ama bilimsel hiçbir dayanağı olmayan birşey için de bir ilaca tü kaka demek bence doğru değil.

Size hak veriyorum son yazdığım mesaja bakarsanız bu tarz bir yazı yazdım az önce
Bizim aile hekimi hemşiremiz de covit geçirdi ama hafif grip gibi atlattığını söyledi

aynı fikirdeyim anlamında yazmıştım bende.
ilaç kullanımı tabi ki çok kişisel bir karar. fakat ben yan etki söz konusu edilip karşı çıkılmasına karşıyım. çünkü aslında her ilacın ciddi yan etki ihtimalleri vardır.
aşı alışık olmadığımız birşey olduğundan tepki daha büyük. oysa basit bir ağrı kesici prospektüsü okunsa insan kafasını mengene ile sıkmayı tercih edebilir.
zorlamak kanunen de vicdanen de doğru değil. fakat nasıl bir insan pozitif tarafları öne çıkarıp "ben oldum sen ol" dememeliyse negatif tarafları öne çıkarıp "olmamalı" denmemeli.

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum ama aşı için neden alerji testi falan yapılmıyor acaba penisilin için yapılıyordu hala yapılıyor mu bilmiyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…