- 23 Ocak 2016
- 35.180
- 51.110
- 598
Onların kurallara uymaması bizim de uymamamız gerektiği anlamına gelmiyor birçok kurallara uymayan insan yüzünden bu kısıtlamalar getirildi birçok esnaf dükkan kapattı birçok insan işsiz evinde oturdu oturuyor peki bu vebali alabilecek mi kurallara uymayanlar kimse bize gezmeyin dışarı çıkmayın demiyor kurallar dahilinde gezebiliyoruz tatil yapabiliyoruz devlet kısıtlama kapanma getiriyor marketler zımba zımp dolu aktüel sepetleri başında kalabalık yığını sonra o ürünler yasaklatılıyor yahu çocuk muyuz değiliz bu kadar zor mu sosyal mesafe kuralına uymak bugün yine gördüm Bim kalabalık Eylül ayı gibi yine yasakların geleceği aşikar biter mi korona bitmez efenim bitmez aşı karşıtı bir sürü insan varken maske umurunda olmayan insan varken bitmezBunu yapan bir ben değilim kaç polis de gördüm hemşire de en yakınım kuzenim fildir fildir geziyor sağlık çalışanı diye kimse bişey demiyor kaç kere tatile gitti bir yılda sayamadımbirde herkes diye genellemeyin ülkenin %90 ı geziyor dışarda
Marketler ve esnaflar konusunda size katılıyorum eşimde esnaf iş olmayınca fabrikaya girdi çalışıyor mesela ..Onların kurallara uymaması bizim de uymamamız gerektiği anlamına gelmiyor birçok kurallara uymayan insan yüzünden bu kısıtlamalar getirildi birçok esnaf dükkan kapattı birçok insan işsiz evinde oturdu oturuyor peki bu vebali alabilecek mi kurallara uymayanlar kimse bize gezmeyin dışarı çıkmayın demiyor kurallar dahilinde gezebiliyoruz tatil yapabiliyoruz devlet kısıtlama kapanma getiriyor marketler zımba zımp dolu aktüel sepetleri başında kalabalık yığını sonra o ürünler yasaklatılıyor yahu çocuk muyuz değiliz bu kadar zor mu sosyal mesafe kuralına uymak bugün yine gördüm Bim kalabalık Eylül ayı gibi yine yasakların geleceği aşikar biter mi korona bitmez efenim bitmez aşı karşıtı bir sürü insan varken maske umurunda olmayan insan varken bitmez
Gülcüm ağlayacağım geldi mesajını okurkenMerhaba sevgili dostlarım. Bu bir veda yazısıdır. Bir haftadır çok üzgünüm ve dolayısıyla günaydın fotoğrafları paylaşamadım. Üzüntümün sebebi: Biz buradan ayrılmak zorundayız…
Dört bir yanımıza site inşaatı yapılıyor. Bir rant uğruna, bu güzelim manzara ve çiçekler artık olmayacak. Ne hayallerle gelmiştik buraya daha henüz 2,5 yıl önce… Ama er ya da geç, her şeyin bir sonu varmış bu dünyada; görürüz veya görmeyiz korona virüsün de bir sonu olacaktır elbette. Zaten biliyorsunuz haleleşildi ve hesaba göre artık bugün, 1 Haziran itibari ile korona virüs ülkemizi terk ediyor...
Sizler de bana hakkınızı helal edin, sürçü lisan ettiysek affola… Hepinizi çok seviyorum. Morallerimizi yüksek tutabilmek, sağlıklı ve güzel bir ömür geçirmeniz dileği ile sizlere son görüntülediğim gün doğumunu, renklerine, kokularına doyamadığım minyatür güller ile hanimeli çiçeklerini, kırlangıç kuşlarımız Göksu ile Göktan ve yuvaları, yeşil kelebeğimiz minik Ece’yi ve de kedilerimiz Tarçın, Gözde, Helva ve Mimiyi gönderiyorum, sonsuz sevgilerimle
Eki Görüntüle 2862254 Eki Görüntüle 2862255 Eki Görüntüle 2862256 Eki Görüntüle 2862258
Eki Görüntüle 2862259 Eki Görüntüle 2862260 Eki Görüntüle 2862261 Eki Görüntüle 2862263 Eki Görüntüle 2862264 Eki Görüntüle 2862266 Eki Görüntüle 2862267 Eki Görüntüle 2862270
Eşiniz fabrikada iş bulabildiyse iyiymiş Renault araba fabrikasında çalışıyor eşim Ocak ayından itibaren her ay 10 gün çalışmıyorlar bu seneki yıllık izinleri de 40 günMarketler ve esnaflar konusunda size katılıyorum eşimde esnaf iş olmayınca fabrikaya girdi çalışıyor mesela ..
Ama aşı konusunda koruyuculuğu %90 bile değil aşı olanlar hastalanıyor ve hastalığı bulaştırıyor bu aşikar TV de prof bile söyledi kimse hastalanmicaksınız demedi diye ki denek ülkeyiz bunu da bakan söyledi faz 3 çalışmaları Türkiye de yapılıyor diye o yüzden aşı olmayanlarda olanlar kadar özgür olmalı çifte standart olmamalı ben maske takmıyorum ama kimsenin burnuna kadar da girmiyorum kendimce önlemler alıyorum astım hastasıyım maske ve dezenfektan beni daha beter hasta ediyor covid oldum hafif atlattım ama Astım atağı geldiğinde nefessiz kalıyorumben herkesin hakkını gözetiyorum karşımdaki insan çekiniyorsa ona onun istediği gibi davranıyorum ama kimse bana bnm istediğim gibi davranmıyor kadın dolmuşu kolonyayla yıkadı abla dedim daha fazla yapma bak akşam astım atağım tutacak dedim ki ağzımda maske de vardı ama durmadı bir şişe kolonyayı boca etti bütün dolmuşa
Yıldırma politikası mı o zaman Avrupa toplumunu yıldırıyor öyleyse tüm dünya hızla aşı oluyor yahu ne yıldırma politikasıyıldırma politikası
Bizimki de otomobil yedek parça üreten bir fabrikada işe girdi işin artısı galiba yurt dışına parça göndermeleri halimize bin şükürEşiniz fabrikada iş bulabildiyse iyiymiş Renault araba fabrikasında çalışıyor eşim Ocak ayından itibaren her ay 10 gün çalışmıyorlar bu seneki yıllık izinleri de 40 gün
Marketler ve esnaflar konusunda size katılıyorum eşimde esnaf iş olmayınca fabrikaya girdi çalışıyor mesela ..
Ama aşı konusunda koruyuculuğu %90 bile değil aşı olanlar hastalanıyor ve hastalığı bulaştırıyor bu aşikar TV de prof bile söyledi kimse hastalanmicaksınız demedi diye ki denek ülkeyiz bunu da bakan söyledi faz 3 çalışmaları Türkiye de yapılıyor diye o yüzden aşı olmayanlarda olanlar kadar özgür olmalı çifte standart olmamalı ben maske takmıyorum ama kimsenin burnuna kadar da girmiyorum kendimce önlemler alıyorum astım hastasıyım maske ve dezenfektan beni daha beter hasta ediyor covid oldum hafif atlattım ama Astım atağı geldiğinde nefessiz kalıyorumben herkesin hakkını gözetiyorum karşımdaki insan çekiniyorsa ona onun istediği gibi davranıyorum ama kimse bana bnm istediğim gibi davranmıyor kadın dolmuşu kolonyayla yıkadı abla dedim daha fazla yapma bak akşam astım atağım tutacak dedim ki ağzımda maske de vardı ama durmadı bir şişe kolonyayı boca etti bütün dolmuşa
Onların kurallara uymaması bizim de uymamamız gerektiği anlamına gelmiyor birçok kurallara uymayan insan yüzünden bu kısıtlamalar getirildi birçok esnaf dükkan kapattı birçok insan işsiz evinde oturdu oturuyor peki bu vebali alabilecek mi kurallara uymayanlar kimse bize gezmeyin dışarı çıkmayın demiyor kurallar dahilinde gezebiliyoruz tatil yapabiliyoruz devlet kısıtlama kapanma getiriyor marketler zımba zımp dolu aktüel sepetleri başında kalabalık yığını sonra o ürünler yasaklatılıyor yahu çocuk muyuz değiliz bu kadar zor mu sosyal mesafe kuralına uymak bugün yine gördüm Bim kalabalık Eylül ayı gibi yine yasakların geleceği aşikar biter mi korona bitmez efenim bitmez aşı karşıtı bir sürü insan varken maske umurunda olmayan insan varken bitmez
Başımdan aşağı dökse bu kadar etkilenmezdim emin olun dolmuşa binilen kapı önündeki koltuğa oturacaktı tam orada bütün koltuğa kapıya çevresine sıktı dediğiniz gibi ellerine sıksa yeterli eve gidince direk zaten çıkarıp makineye atıyormuş onu da söyledi iki arada çok uzun yol da gitmedi 5 dakika geçmeden indi ben bi saat yol gittim maalesef astım atağımın kalktığıyla kaldım çocuklar evdeydi çok ağlamış küçük oğlum inemedim de dolmuştan yoksa daha geç kalacaktım. O piskolojiyi bende biliyorum ilk 3 ay bende de o kadar yoğundu o piskoloji ki dolmuşa binmedim korkudan 15 dakika olacak yolu bir saatte yürüdüm gittim gideceğim yerlere dolmuşa binip risk almayım diyekolonya tepkinizde sizi haksız buldum. kolonyayı başınızdan aşağı dökmemiş, birilerinin aksırıp tıksırmadığından emin olmadığı zeminlere dökmüş anladığım kadarıyla. o kişi de bu şekilde rahat ediyorsa siz de hakkını elinden alamazsınız. çok uzun zaman ben de, evde oturuyor dahi olsam saat başı ellerimi kolonyaladım mesela. o psikoloji çok farklı bir boyut.
65 yaş üstü aşı olmayanların özgürlüğünü kısıtlamak değil ki amaç ortada bir salgın var ve o yaş kesimini aşı olmadıkları için korumak amaçlı saat kısıtlaması getirildi 65 yaş üstü aşılandıktan sonra ağır hasta sayısının ne kadar düştüğünü farkettiniz mi yanlış hatırlamıyorsam yanlışım var ise düzeltin Kasım Aralık aylarında ağır hasta sayısı 5binlerdeydi aşılama arttıkça ağır hasta sayısı azaldı ben çevremde de artık çok duymuyorum yaşlı covitten öldü diye demek ki bir koruyuculuğu varBurada defalarca yazdık birkaç arkadaş ile. Rusya da Putin bile kişinin kendi insiyatifindedir dedi. Aşı olup olmamakla ilgili riskleri kendi almalıdır. Bizde bunu istiyoruz çok şey istiyor muyuz hayır. Ayrıca kısırlık yapsın veya yapmasın 65 yaşında teyzenin de aşı reddetme hakkı var. Neden herkes birbirine saygı duymuyor? Karşıt görüş bildirince provokasyon yapıyor oluyoruz. Aşı olmadı diye kimsenin özgürlükleri kısıtlanamaz. Ne yöneticilerin ne de insanların böyle bir hakkı yok bunu savunuyoruz. Aşı olmak isteyeni engelleyen zaten yok.
Size hak veriyorum son yazdığım mesaja bakarsanız bu tarz bir yazı yazdım az öncebenim görevleri nedeniyle aşı olup sonrasında covid geçiren arkadaşlarım çok oldu. hepsi hafif atlattı.
keza ç..a ve c...şa da görevli doktor arkadaşlarım, ayrıca birkaç tane de özel hastane çalışanı arkadaşım aşı olup covide yakalananlarda yoğunbakım seviyesinde hasta görmediklerini söylediler.
mesela son kısıtlamada bu düşen sayılar gerçek mi diye epey soru yağmuruna tuttuk. gerçekten sayılar düştü dediler.
o nedenle bence aşı olmak hastalıktan değil ama ölümden koruyan çözüm.
Hiç biri net değil ki hastalıkşa ilgili sayı verirken artık kimse aşıyla ilgili net bilgi vermiyor şu kadar kişiye şöyle etki etti bu kadar kişi zarar gördü diye ölenlere otopsi yapılmıyor mesela ben babaneme otopsi yaptırmak isterdim ama ağzımı bile açtırmadılar aşı kutsal ondan kimse ölemez gibi !!!A
65 yaş üstü aşı olmayanların özgürlüğünü kısıtlamak değil ki amaç ortada bir salgın var ve o yaş kesimini aşı olmadıkları için korumak amaçlı saat kısıtlaması getirildi 65 yaş üstü aşılandıktan sonra ağır hasta sayısının ne kadar düştüğünü farkettiniz mi yanlış hatırlamıyorsam yanlışım var ise düzeltin Kasım Aralık aylarında ağır hasta sayısı 5binlerdeydi aşılama arttıkça ağır hasta sayısı azaldı ben çevremde de artık çok duymuyorum yaşlı covitten öldü diye demek ki bir koruyuculuğu var
Aşı kutsal gibi söylemler gerçekten hoşuma gitmiyor bu tarz mesajlar bana alıntı yaparak yazmazsanız sevinirim. Elbette her ilacın yan etkisi oluyor hiçbir doktor veya bu işin uzmanları kimse garanti vermiyor veremez de neyin garantisi herkesin bünyesi farklıHiç biri net değil ki hastalıkşa ilgili sayı verirken artık kimse aşıyla ilgili net bilgi vermiyor şu kadar kişiye şöyle etki etti bu kadar kişi zarar gördü diye ölenlere otopsi yapılmıyor mesela ben babaneme otopsi yaptırmak isterdim ama ağzımı bile açtırmadılar aşı kutsal ondan kimse ölemez gibi !!!
Çok geçmiş olsun benim de alerjim var ben de aşı olmaya çok korkuyorum açıkçası olmayana da saygı gösteririm keza annem kronik hastalıkları olmasına rağmen katiyyen olmam diyor kararına saygı duyarım benim tepki verdiğim konu şu aşı düşmanlığıEvet aşı çıkmış ama ben kararsızım. Karşıt değilim. Ancak allerjik astım nedeni ile allerjimi bitirmek için aşı olıyordum o yıl öksürmekten ders bile anlatamaz haldeydim.Şuan olsa korona derlerdi. O derece kötüydüm. Hava vs kullandım. Neyse Kurtulmak için aşıya başladım o sırada grip oldum bağışıklığım sıfırlandığından hem aşı hem grip ile savaşamadı vücut hastanelik oldum. 10 gün tedavi gördüm kortizon kullandım. Şimdi bu durumda düşünüyorum haliyle napsam diye. Geçmiş yaşantı kötü üstelik denenmiş bir aşı ile bu durumu yaşadım. Yeni üretilmiş bir aşı karşısında tedirginim. Büyük ihtimal sinovac olurum olursam. Ama hepimizin çekinceleri var kendine göre. Olanı da olmayanı da hoş karşılıyorum şahsen. Herkesin tek bir canı var. Anneme de karışmadım olmak istedi oldu. Olmasa hastalansa o vebali alamazdım. Zor bir karar. Aşı olmayanın da bir zararı yok ayrıca. Sadece hafif atlatmayı sağlıyor yakalanmamayı değil. 1.5 yıldır her kurala harfiyen uyarak yaşıyorum. İnsanlar aşı olduk nasılsa diye artık kurallara da dikkat etmez oldu. Aşı olduk bana bir şey olmaz kafasındalar.
Çok geçmiş olsun benim de alerjim var ben de aşı olmaya çok korkuyorum açıkçası olmayana da saygı gösteririm keza annem kronik hastalıkları olmasına rağmen katiyyen olmam diyor kararına saygı duyarım benim tepki verdiğim konu şu aşı düşmanlığıEvet aşı çıkmış ama ben kararsızım. Karşıt değilim. Ancak allerjik astım nedeni ile allerjimi bitirmek için aşı olıyordum o yıl öksürmekten ders bile anlatamaz haldeydim.Şuan olsa korona derlerdi. O derece kötüydüm. Hava vs kullandım. Neyse Kurtulmak için aşıya başladım o sırada grip oldum bağışıklığım sıfırlandığından hem aşı hem grip ile savaşamadı vücut hastanelik oldum. 10 gün tedavi gördüm kortizon kullandım. Şimdi bu durumda düşünüyorum haliyle napsam diye. Geçmiş yaşantı kötü üstelik denenmiş bir aşı ile bu durumu yaşadım. Yeni üretilmiş bir aşı karşısında tedirginim. Büyük ihtimal sinovac olurum olursam. Ama hepimizin çekinceleri var kendine göre. Olanı da olmayanı da hoş karşılıyorum şahsen. Herkesin tek bir canı var. Anneme de karışmadım olmak istedi oldu. Olmasa hastalansa o vebali alamazdım. Zor bir karar. Aşı olmayanın da bir zararı yok ayrıca. Sadece hafif atlatmayı sağlıyor yakalanmamayı değil. 1.5 yıldır her kurala harfiyen uyarak yaşıyorum. İnsanlar aşı olduk nasılsa diye artık kurallara da dikkat etmez oldu. Aşı olduk bana bir şey olmaz kafasındalar.
Evet o kısırlık mutlaka ekleniyor geçmişte bir tane kadın pedi üreten firma için onun ürünleri kısır yapıyor diyorlardıOlay şu bence herşeye neden kısırlık olayı ekleniyor ki ? Babamlar hasta oldukları zaman görümcem aramış bana diyor ki devletin gönderdiği o ilaçları içmesinler kısırlık yapıyormuş annem 50 babam 57 yaşındadedim ki isterse yapsın yani . Aynı olay bi meşhur sivilce ilacı var onun için geçerli . Doktor yazıyor herkes diyor ki o ilaç kısırlık yapıyor . Aşı için bilemem ne olur zaten şu durumda bence kimse bilemez aşıyı üreten firma hariç . Herkeste de aynı etkisi sağlayacak değil zaten . Benim korkum allah korusun kronik rahatsızlık getirirse diye şeker , tansiyon vs vs
Başımdan aşağı dökse bu kadar etkilenmezdim emin olun dolmuşa binilen kapı önündeki koltuğa oturacaktı tam orada bütün koltuğa kapıya çevresine sıktı dediğiniz gibi ellerine sıksa yeterli eve gidince direk zaten çıkarıp makineye atıyormuş onu da söyledi iki arada çok uzun yol da gitmedi 5 dakika geçmeden indi ben bi saat yol gittim maalesef astım atağımın kalktığıyla kaldım çocuklar evdeydi çok ağlamış küçük oğlum inemedim de dolmuştan yoksa daha geç kalacaktım. O piskolojiyi bende biliyorum ilk 3 ay bende de o kadar yoğundu o piskoloji ki dolmuşa binmedim korkudan 15 dakika olacak yolu bir saatte yürüdüm gittim gideceğim yerlere dolmuşa binip risk almayım diye
Hiç biri net değil ki hastalıkşa ilgili sayı verirken artık kimse aşıyla ilgili net bilgi vermiyor şu kadar kişiye şöyle etki etti bu kadar kişi zarar gördü diye ölenlere otopsi yapılmıyor mesela ben babaneme otopsi yaptırmak isterdim ama ağzımı bile açtırmadılar aşı kutsal ondan kimse ölemez gibi !!!
Size hak veriyorum son yazdığım mesaja bakarsanız bu tarz bir yazı yazdım az önce
Bizim aile hekimi hemşiremiz de covit geçirdi ama hafif grip gibi atlattığını söyledi
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum ama aşı için neden alerji testi falan yapılmıyor acaba penisilin için yapılıyordu hala yapılıyor mu bilmiyorum amaaynı fikirdeyim anlamında yazmıştım bende.
ilaç kullanımı tabi ki çok kişisel bir karar. fakat ben yan etki söz konusu edilip karşı çıkılmasına karşıyım. çünkü aslında her ilacın ciddi yan etki ihtimalleri vardır.
aşı alışık olmadığımız birşey olduğundan tepki daha büyük. oysa basit bir ağrı kesici prospektüsü okunsa insan kafasını mengene ile sıkmayı tercih edebilir.
zorlamak kanunen de vicdanen de doğru değil. fakat nasıl bir insan pozitif tarafları öne çıkarıp "ben oldum sen ol" dememeliyse negatif tarafları öne çıkarıp "olmamalı" denmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?