bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben de bugün ilk dozumu oldum

Ben Moderna aşısını oldum

Şimdilik iyiyim

Biraz mide bulantısı, baş dönmesi, en garibi de ağzımda garip bir tat var

İkincisini de 27 Eylülde olacakmışım

19 gün önce ikinci doz Pfizer aşısını oldum. İlk dozdan sonra tam 24 saat kolum ağrıdı fakat öyle kaldırıp iş yapmayacak şekilde değil
İkinci dozdan sonra kol ağrısı olmadı. 24 saatin sonunda çok hafif bir grip olmuşum gibi kırgınlık hissettim . İkinci dozdan tam iki hafta sonra ise ağır grip belirtileri yaşadım ve birkaç gün sürdü .
Aşısını olmuşlara şifa olsun ve olacak olanlara da geçmiş olsun şimdiden

Sayfaları geçmişe dönük biraz okudum da , çok şaşkınım
Şu an iş gereği farklı bir ülkedeyim ve burada toplumda aşılanma oranı çok yüksek , dolayısıyla her yer açıldı. Maske takma zorunluluğu dahi kaldırıldı, insanlar her anlamda ferahladı.

Burada birçok milletten arkadaşımız tanıdığımız var , inanın bizim millet kadar bu aşının paranoyasını yapan bir başka millet daha görmedim .

Örneğin okullar şöyle bir plan uyguladı;

Öğretmenler, henüz öğrencilere okullar kapalıyken, her gün boş sınıflarına gelip derslerini zoom üzerinden yaptılar .
Akabinde, evinde zor durumda olan ya da evde kendisine yardımcı olacak kimsesi olmayan çocukları da aldılar sınıflarına

Sonra , öğretmenler Henüz birinci doz aşılarını yeni yeni olmaya başladıklarında, hepsi sınıfına okula gelmek isteyen isteyen 10- 12 kişi öğrenci aldı

Öğretmenlerin İkinci doz aşıları tamamlandıktan sonra da ; önce haftada iki gün açtılar sınıfları, bir müddet bu şekilde denedikten sonra da , tam gün tam mevcutla açıldılar

Esasında okulların yaz tatiline girmesine çok az kalmıştı fakat bu açılmalar önümüzdeki sene için bir ön çalışma oldu yetkililer ve toplum için.

ve tüm bunlar olurken ne velilerden ne öğretmenlerden şikayet yahut itiraz gelmedi

aşı çağrısı yapıldı , herkes koşa koşa gidip aşısını oldu
Yine toplumdan itiraz ya da şikayet gelmedi.
İstemeyen zaten olmadı . (Yani bizdeki gibi, aşı tü kaka diyerek Bunu diğer insanlar empoze eden kimseyi duymadım çevremde. )

Ve toplum çoğunlukla aşılandı ve tamamiyle rahatladı
Kesinlikle, aşı - ilaç sektörü - kazanç - bill gates vs her türlü bu işten çıkar sağlayan argümanı yok sayarak söylüyorum ki,

bu aşıyı olmadan toplumlar huzura eremeyecek , rahatlayamayacak. Bizim kendimizi değil toplumu düşünerek karar vermemiz gerekli diye düşünüyorum

aşının öldürdüğünü düşünen arkadaşlara sormak isterim , eğer böylesi bir yan etkisi olsaydı, İsrail gibi bir ülke, neredeyse %100 tüm vatandaşını aşılar mıydı sizce ?

ayrıca yorumlarda , turistler ülkeye aşı ve test zorunluluğu olmadan geliyor denmiş , hayır yanlış.

THY ve diğer hava yolları ; zaten iki doz aşısını olup, üzerinden de 14 gün geçen kişiler hariç
negatif sonucu almayanları uçuşlara almıyor
Hatta avrupada Çoğu hava yolu aşı karnesi uygulamasına geçiyor
( Aşısını tamamlamış bir turist de haliyle rahatça gittiği ülkelerde gezebiliyor )

mesajım kimseye istinaden yazılmamıştır . Alıntı yapılmamasını rica ederim

umarım hepimiz sağlıkla atlatırız bugünleri de…

Çok yakınından iki kişi oldu hiç bir sorun yok içinizi ferah tutun

Annem biontech olacaktı caydırdım çevremden yan etkileri duyunca babam biontech oldu ama yan etki olmamış annem kronik hasta alerjisi de var sinovac olucaz sanırım caydık randevuyu iptal edicem
çok iyi anlıyorum canım seni. ben de annem olacağında çok stres olmuştum. O zaman seçenek yoktu. Şükür bir şey olmadı.İnşallah bir şey olmaz canım. Yalnız sinovac ben de aradım ama randevu yok bulamadım. İnşallah bulursunuz.

Hala mı yok acaba canım baktın mı koronadan korkuyoruz aşıdan korkuyoruz Allahım korusun ya aile hekimi hemşiremiz ile bir konuşucam bakalım o ne diyecek

Annem biontech olacaktı caydırdım çevremden yan etkileri duyunca babam biontech oldu ama yan etki olmamış annem kronik hasta alerjisi de var sinovac olucaz sanırım caydık randevuyu iptal edicem
Içinize hangisi sinerse onu yaptırın benim çok alerjim var aileminde Dr biontech önerdi bize

Sağlık ocağı hemşiremiz ile görüştüm Biontech de sağlık ocağında yapıldığını söyledi ama alerjisi olanlar için hastanede randevu alınıp orada yapılmasını önerdi fakat ikisi içinde karar vermek size kalmış dedi

Ben de bugün ilk doz aşımı oldum.Ben de biontech sinovac arasında çok kaldım.Annem ve babam sinovac oldu ikinci dozda sadece kol ağrısı oldu .Ben biontech oldum ilk dozda kol ağrısı ve baş ağrısı yaşıyorum sadece şu an için .

Eşim bir türlü aşı olamıyor. Ne yapacağımızı bilemiyorum. Ben 49 yaşındayım ve ben geçtiğimiz cuma günü ilk doz aşımı oldum. Ancak benim değil eşimin olması gerekirdi. Benim hiçbir kronik hastalığım yok. Eşim 46 yaşında KOAH ve tansiyon hastası. E-nabızda KOAH raporu var ancak İl sağlık müdürlüğü ile konuştuk KOAH öncelikli kronik hastalık sıralamasına girmiyormuş. Eyvallah. Sanki içime doğmuş gibi cumadan beri eşimin hiper tansiyon teşhisini e-nabıza işletmek için gittiğimiz doktor ve özel sağlık kuruluşu ile cebelleşiyorum. "Biz e-nabıza girmeyiz. Devlete gidin" diyorlar. Gideriz devlete ama bulunduğumuz ilçedeki hastanede doktor yok. İl sağlık müdürlüğü 2015de çıkan yasa gereği özel sağlık kuruluşları ve özel muayenehanesi olan doktorlar da e-nabıza giriş yapmak zorundalar dedi. İlgili sağlık kuruluşu ve doktor ile ilgili bir şikayet dilekçesi sunmamız durumunda il sağlık müdürlüğü bu yönde yaptırım uygularmış. En sonunda ilgili doktor ile telefonda kavga ettim. "Ben tüm haklarımı biliyorum, il sağlık müdürlüğüne şikayet edeceğim, yapmak zorundasınız" dedim. Ancak il sağlık müdürlüğü, bizim dilekçeyi işleme koyuyor, soruşturma başlatıyor vs vs doğal olarak bu süreç 10-15günden önce sonuçlanamayacağı için cuma günü farklı bir ilçede bir devlet hastanesinden randevu aldık. kimbilir ne zaman sıra gelecek eşime? Moralim pek iyi değil.

Canım moralini bozma ama sonuna kadar da haklısın. Yaş iş gözetmeksizin aşılama olmalı artık. Birileri aşılanıp birileri kalıyor ve maalesef döngü böyle devam ediyor. Zaten çok iyi korunuyorsunuz az daha sabır.

45 yaş üstüne randevu açıldı

Abla sağlık ocağında olmuyor mu aşılar anneme devlet hastanesine verdiler randevuyu neden acaba kronik hastalıkları var diye mi acaba
Sanırım yarından ya da pazartesiden itibaren sağlık ocaklarında da yapılacakmış. Alerji geçmişi olanlar hastanede oluyormuş, kronik rahatsızlığı olduğu için de hastanede vermiş olabilirler. Hastanede daha güvenli olur, merak etmeyin. Yan etkileri konusunda benim kişisel görüşüm şu: Zaten kısa dönem yan etkisi kol ağrısı falan, bazı kişilerde halsizlik, ve uykusuzluk da yapıyormuş. Bunlar önemli yan etkiler değil. Uzun vadeli (ve bilinmeyen) yan etkileri de belki 10 sene 20 sene sonra olup olmayacağı belli değil; olursa, tüm Avrupa, tüm İsrail yaptırdı bu aşıyı, elbet o zamana kadar bulunur çaresi. Koruyuculuğu en yüksek olan aşı Biontech. Ben ankette vaktiyle Sinovac işaretlemiştim ama Biontech oldum, içim de rahat. Eşim de Biontech olacak inşallah, olabilirse.
Annenize şifa olsun.

Teşekkür ederim canım sağol yan etkileri duyunca korktum hiç bilemiyorum sağlık ocağı hemşiremiz de annemin hastanede olmasını söyledi

Ben de biontech icin randevu aldim simdi.Pazartesiye.Baska secenek yoktu .Biontech yan etki yapmis miydi sizde ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…