bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben de biontech icin randevu aldim simdi.Pazartesiye.Baska secenek yoktu .Biontech yan etki yapmis miydi sizde ?
bugün yaptırdım biontech.il 1 saat elime kadar uyuşukluk oldu sonra geçti.saat 7 gibi yaptırdım kolumda sızı var hafif hafif yanma gibi.ama öyle önemsenecek bir yan etkisi yok.bakalım yarına ne olacak.bol su için dendi sadece

Aşı olalı 6,5 saat oldu çok ama çok hafif bir uyuşukluk var aşı yapılan kolumda. Umuyorum yan etkilerini böyle atlatırım...

Gittim, hiç sıra beklemedim hatta 1 saat erken gidip 1 saat önce aşı oldum. Acımadı hatta aşı yapıldığına bile inanmadım

aşı olanlara çekilişle pro üyelik mi verseniz acaba?sizi yakalamışken fırsat bu fırsat dedim de

Şifa olsun inşallah patron.

Şifa olsun inşallah.

Koldaki kas ağrısı fazla bende. Çok kıpırdatınca acıyor.
Dün de içim yanar gibi oldu ateşim çıktı ama ılık duş, sıcak çorba vs bu sabah kırgınlık dışı iyiyim.
İkinci doz daha fazla yan etki yapıyor diye okudum.
Göreceğiz bakalım.
Ama şunu düşündüm aşısı böyle hissettiriyorsa gerçeği ne biçim ateş, ağrı sızı yapıyordur kimbilir.
İyi ki olmuşum aşıyı.

Bulunduğum yerde toplumun 50%si aşılandı
Sonbaharda normal yaşama dönmeyi planlıyoruz
Sosyal mesafe ve maske zorunlulukları kalkacak
Ofisler/okullar açılacak
Yüz yüze çalışma ve eğitim başlıyor
Aşı olanlara karantina ve yurt dışına çıkma yasağı da kalkıyor

Bugün ipi kopardım.15 ayda 2 defa şehre indim.Biri bugün.Artık kopuyor ara ara.Hele ki kışın kardeşimin burun ameliyatında hastanede yattık.Fizik tedavi gördüm,15 seans hastanede
Sanırım bundan sonra maskeyle kimseyle pek yanaşmadan işimizi haledicez

moralinizi bozmayın. Bugün 45 e indi. Astım koah kabuş edilmiyor çok ilginç cidden. Muhtemelen size sıra gelmiştir artık.

Koah hastalarına daha öncelikli olması gerekmiyor mu ne ilginç

Aşı olanlara şifa olsun
Ben birsey sormak istiyorum biontech olup üzerinden 1 ay yada daha fazla zaman gecmis olan var mı acaba?

Ben de biontech icin randevu aldim simdi.Pazartesiye.Baska secenek yoktu .Biontech yan etki yapmis miydi sizde ?
Size de şifa olsun inşallah. Ben sabah 9 sularında oldum aşıyı, 3-4 saat sonra kol ağrısı başladı. Kol ağrısını pek önemsemedim, beklenen bir şey çünkü. Bir de kolumda ağırlık hissi oldu, aşı yapılan bölgeye ağır bir taş bağlanmış gibi bir his oldu. Bu ağrı ve ağırlık hissi ertesi gün geçti. Bunlar beni pek etkilemedi ama bir gece öncesinden uykusuz olmama rağmen sabah 4'e kadar uyuyamadım. Kendimi çok yorgun hissettim ama uykuya dalamadım. Bu belki de stresten kaynaklanıyordu ya da psikolojik de olabilir çünkü banyo yapamadım. Bu aşıdan sonra banyo yapılmaz yönündeki şehir efsanesi niye hala var anlamıyorum. Bir tek çiçek aşısından sonra banyo yapılmazmış ama onun dışında aşıdan bir saat sonra banyo yapılmasında hiçbir sakınca yokmuş. Bunu bilmeme rağmen bana hastaneden verdikleri kağıtta 24 saat banyo yapmayın yazıyordu. Ciddi ciddi bunu yazıp aşı olan herkese veriyorlardı. Bu yüzden de ikilemde kaldım ve sabah 9'a kadar duş almadım, ondan da uykum kaçmış olabilir çok gereksiz yere. Halbuki uykuyu iyi almak da bağışıklık sisteminin iyi çalışması ve aşının etkinliği açısından önemli. Bende başka bir yan etki olmadı. Benimle aynı gün aşı olan bir arkadaşım ise kol ağrısından çok yakındı, bir de onda mide bulantısı olmuş. O da gece uyuyamamış. Ama ertesi gün onda da bu etkiler kaybolmuş.

Şifa olsun. Siz şanslıymışınız. Aslında erken gelmeyin diyorlar çünkü orada yığılma olabiliyor. Ben pek şanslı değildim bu konuda. Komşu ilçenin semt polikliniğinden randevu aldık, ve yine tenha olur düşüncesiyle de sabah bulduğumuz ilk randevuyu aldık, 08.10da. Ancak beklediğimiz gibi olmadı. Saat 8de içeriye girdiğimde içeride zaten hafif bir insan kalabalığı vardı. Bir form imzalatılar, bu aşıyı olduktan sonra başıma geleceklerden kimseyi sorumlu tutmayacağım mealinde. Neyse razıyım, onu güle oynaya imzaladım. Ancak aşı olmak için tam 1 saat beklemek zorunda kaldım, çünkü aşılar saat 9da geldi. 4 aşı odası vardı, her bir aşı odasına sanırım 6 ya da 8 kişi vermişler, yani saat 08.00den itibaren 10'ar dakika ara ile 20-30kişiye randevu vermişler. Saat 8den 9'a kadar yüzlerce kişi yığıldı oraya. Ben zaten dışarıda bekliyordum, içerisi de dışarısı da kalabalıktı; sonra içeridekileri de dışarıya çıkarttılar, "isim okuyacağız" dediler. Kız geldi kapının ağzına alçak sesle isim okuyor, hiçbir şey duyulmuyor. İnsanlar isimlerini duymak için birbiri üzerine bindi, feci bir izdiham yaşandı, herkes omuz omuza, izdihamın ortasında kaldım iki kişi arasında sandviç oldum omuz omuza çarpıştım. Epey bir söylendim ve şikayet ettim ama. İçeride de aşı odası önünde bekleyenler vardı. Nihayet odaya girdiğimde, ben "sosyal mesafeyi koruyacağım diye canım çıktı" diye söylenirken hemşire aşıyı yapıvermiş koluma, farketmedim bile. Zaten ensülin iğnesi gibi incecik bir iğne hissedilmiyor hiç, yakma yanma da yapmıyor. Saat 9,10da savaşta zafer kazanmış gazi edasıyla çıktım binadan ve aşı olduğuma inanamadım. 3-4 saat sonra kol ağrısı başladı ama önemli bir ağrı değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…