- 17 Aralık 2015
- 27.136
- 49.660
- 598
Bende de cok cok az asi oldugum yerde agri var butun kolum degilde hareket ettirirken omuzum agriyo birazBende kol ağrısı falan olmadı. 12 saat sonra terledim aşırı derecede o kadar.
Kızlar Biontech'in yan etkileri ile ilgili bir sürü yazı okuyorum.
Birinin ses telleri felç olmuş. İki aydır sesi çıkmadığı için konuşamıyormuş. Biri yazmış kolum değil alnım şişti. Başka bir yorumcu hiç tansiyon sorunu olmayan babamın bir haftadır tansiyonu düşüremiyoruz diyor. Işte bir başkası annem yoğun bakıma girdi aşı sonrası yazmış.
Bilemiyorum yan etkileri çok fazla ve korkuyorum.
Sinovac klasik aşı zayıflatılmış mikrobu veriyorlarmış. Tıpkı çiçek aşısı gibi.
Yine de aşı olmak mecburi değilse olmak istemiyorum.
Benim anladığım kadarıyla Covid geçirenlerin belirtileri ve yoğunluğu nasıl birbirinden farklı seyrediyorsa aşının yan etkileri de herkeste farklı yoğunlukta oluyor.
Çevremde her iki aşıyı da yaptıranlar var.
Sinovac için yan etki hiç duymadım.
Biontech için de kolda bir iki gün süren ağrı ve hareket zorluğu duydum.
Eşimle ben Nisan başında Covid geçirdiğimiz için aşı olamıyoruz.
İsmini hatırlayamadığım bir profesör Covid geçirenlerin Sinovac aşısını yaptırmasını tavsiye etti.
Sanırım onu dinleyeceğiz.
Tek endişem Avrupa’ya oğlumuzu görmeye gidersek Sinovac makbul aşı kabul edilir mi?
Karantina gündeme gelir mi?
Kol ağrısı ve yanması dışında sorun yaşayan olmadı. Bende de aynıları oldu. Aşı karşıtlarının uydurması geri kalanlar.biontech i bulan doktoru mahkemeye veren bile olmuş Türkiyeden. Allah akıl fikir versin. Cahillik başa bela.
Evlat hatrına riski göze alıp Biontech yaptıracağız o zaman.sanırım bazı ülkeler sinovac ı kabul etmeyecek. who her ne kadar fırsat eşitsizliği diyerek karşı çıksa da anladığım kadarıyla engelleyemiyor bu durumu.
muhtemelen bir sonraki aşı dönemi gelip biontech olanları kabul edecek ve sinovac olanları bekletecekler.
Evlat hatrına riski göze alıp Biontech yaptıracağız o zaman.
Bende de cok cok az asi oldugum yerde agri var butun kolum degilde hareket ettirirken omuzum agriyo biraz
Cok minik bir acida degilde sanki orayi bir yere carpmisim gibiHafif sertlik ve şişlik oldu bende de harekette sıkıntı yaşamadım ama eşim sizin gibi oldu hareket ettirirken acıyordu.
Bunu her hangi bir aşıyi kotulemek yada kayirmak amacli yazmiyorum yanlış anlasilmasin,Kızlar Biontech'in yan etkileri ile ilgili bir sürü yazı okuyorum.
Birinin ses telleri felç olmuş. İki aydır sesi çıkmadığı için konuşamıyormuş. Biri yazmış kolum değil alnım şişti. Başka bir yorumcu hiç tansiyon sorunu olmayan babamın bir haftadır tansiyonu düşüremiyoruz diyor. Işte bir başkası annem yoğun bakıma girdi aşı sonrası yazmış.
Bilemiyorum yan etkileri çok fazla ve korkuyorum.
Sinovac klasik aşı zayıflatılmış mikrobu veriyorlarmış. Tıpkı çiçek aşısı gibi.
Yine de aşı olmak mecburi değilse olmak istemiyorum.
E nabızdan bakabilirsinizBayanlar asi sırası gelsigini nasıl ogrendiniz.asi çıktığını
Benim normal vücut ısım 37,2ben dün biontech oldum.kolda ağrı var ama öyle öldüm bittim durumum yok. hatta bugün çok daha iyi.
ateşim 37 oldu bir parol aldım indi bir daha çıkmadı. hafif bir kırıklık hissediyorum ama ben biraz sert canlıyımdır, implanttan sonra anestezi etkisi geçince ağrı kesici içmedim, öyle tarif edeyim.
benim çok arkadaşım görevleri nedeni ile aşı oldu. sinovac olanların hepsi virüs kapıp covid geçirdi. biontech olanların hiçbirinde covid olmadı henüz.
bunların bir kısmı sağlık sektörü çalışanı, bir kısmı pilot vs. yani kalabalık içinde çalışmak durumunda kalanlar diye bu detayı verdim.
yan etkiler bünyeye göre şekilleniyor sanırım. ama en önemlisi insanın içine sinmesi. ben ilk zamanlar sinovac diyordum sonra çalışmaları inceledim ve biontech in mutasyonlu virüse daha etkili olduğunu, ilk dozdan sonra antikor oluşmaya başladığını gördüm.
zaten sonrasında ateş yükselmesi de vücudun mücadele ettiğinin yani antikor oluştuğunun göstergesi bence.
yine de içinize sineni olun, çünkü tedirginlik yaşamak insanı daha çok rahatsız eden bir durum.
E nabızda yazıyorBayanlar asi sırası gelsigini nasıl ogrendiniz.asi çıktığını
Bunu her hangi bir aşıyi kotulemek yada kayirmak amacli yazmiyorum yanlış anlasilmasin,
Sinovac 2 doz olup 2 3 ay sonra covide yakalanip 1 ay yogun bakimda entubede falan yatan tanidigimiz var, ve hatta ölende var.
Biontech olup zona olanda var akrabalarimizdan.
Her iki asidan olan( farkli farkli kisiler) ama hic bir sey olmayan akrabalarimizda cok fazla.
İlk zamanlar çip takacaklar bilmem ne diyen zibilyon tane fısıltilarda çıkti.
Dr lar bilim insanlari bir cok insan bu asilari gozu kapali vurundu yapacak baska bir sey yok çünkü şuan.
Belkide her şey daha güzel olacak bilemiyoruz ki.
Benim normal vücut ısım 37,2
O zaman cip takacaklarina inanan kim varsa çevremde kostur kostur asiya gitti hemenvalla bu şekilde vücuda çip takıp da beni uzaktaki bir düğme ile kontrol edecek bilime bedenimi denek olarak sunarım şahsen :)
sanırım herkesin bünyesine göre değişiyor. inşallah aşı olan herkes uzak kalır bu illetten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?