- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.635
- 548
- 40
O zaman cip takacaklarina inanan kim varsa çevremde kostur kostur asiya gitti hemen
Biz bunları araştırmayı akıl edememiştik çok sağ olun. Bir tek sizin canınız değerli.Aşı sırası bana gelince covid için kullanılan ilaçları bir araştırayım dedim, yumurta kapıya dayanınca :)
Oseltamivir 75 mg Sert Kapsül
Oseltamivir genelde yan etkileri azolan bir ilaç olup en sık bildirilen yan etki mide bağırsak sistemi ile ilgilidir. H1N1 de de kullanılmış. Çalışmaların çoğunda ne kadar erken sürede oseltamivir tedavisi başlanırsa o kadar iyi klinik sonuçların elde edileceği konusuna vurgu yapılmış. (2016 yılı raporları)
Hı̇droksı̇klorokı̇n Sülfat 200 mg Film Tablet (Diğer adı Plaquenil)
Yani faydadan çok zarar verdiği 1 sene sonra anlaşıldığı için kullanımı yasaklanan Sıtma ilacı. COVID-19 enfeksiyonları için deneysel bir tedavi olarak kullanılmıştır. Bir laboratuvar araştırmasına göre, ilaç virüsün hücrelere girmesini zorlaştırdı. 11 hasta üzerinde yapılan bir başka araştırmada ise ilacın hastaların iyileşme hızında olumlu bir etki sağlamadığı gözlemlendi. Özellikle çoğu hastada kalp ritminde bozukluk tespit edilmiş.
Lopı̇navı̇r 200 mg/Rı̇tonavı̇r 50 mg Fı̇lm Tablet
Corona sonrası şeker hastalığına yakalananların sebebi bu ilaç. Şiddetli yan etkiler arasında pankreatit , karaciğer sorunları ve yüksek kan şekeri sayılabilir . Asıl kullanım alanı HIV virüsüymüş. İşin ilginç yanı; SARS-CoV-1 verileri umut verici görünse de, 23 Mart 2020 itibariyle COVID-19'daki fayda belirsizdir. 2020'derandomize bir çalışma, lopinavir/ritonavir'in şiddetli COVID-'i tedavi etmek için yararlı olmadığını buldu. Yani gereksiz yere kullanılmış gibi gözüküyor.
Favipiravir 200 mg Tablet
80 kişilik küçük bir araştırmanın sonuçlarına göre favipiravir, lopinavir/ritonavir kombinesine göre COVID-19 tedavisi için daha etkilidir. 17 Mart 2020 tarihli Çinli yetkililer tarafından yapılmış bir açıklamaya göre ilacın Vuhan ve Shenzhen'de meydana gelmiş vakaların tedavisinde etkili olduğu açıklanmıştır. Daha önce SARS hastalığı için kullanılmış bir ilaç ham maddesidir.
Yani benim anladığım kadarıyla Lopinavir ve Plaquenil adlı ilaçları boşuna kullanmış hastalar. Deneysel tedavinin kurbanı olmuşlar. Kimi boş yere şeker hastası olurken, kimi de kalp ritmi bozukluğu hastalığına yakalandı ve tedavi olmak için uğraşıyorlar.
Yine sosyal ağlarda ve haberlerde geçen ivermectin diye bir ilacın koronayı tamamen yok ettiği ama aşı/ilaç firmalarının baskısı nedeniyle DSÖ tarafından reddedildiği iddiaları dolanıyor.
Bir de şu bilgi var: Etkili ve güvenli bir aşı geliştirmenin normalde birkaç yıl sürdüğü biliyor. Bu süre, ortalama 10 ila 12 yıl arasında değişebilir hatta daha uzun da sürebilir. Ancak ne hikmetse korona aşıları 1 yıl içinde faz aşamalarını geçip kullanıma sunuldu fakat şu ifadeyle "deneysel aşı". Yani tüm dünya denek olduk gibi. Evet yakın tarihe bakıldığında korona karşısında etkili gibi ama ilerleyen yıllarda neler olacağı, yan etkileri meçhul. Çünkü normal aşı prosedürü daha yavaş işliyor yan etkilerini tespit etmek için.
Biontech'in aşı ile ilgili bilgilendirmesinde şöyle yazıyor:
Aşının hamile kadınlara uygulanmasına ilişkin veriler, sırasında aşıyla ilişkili riskleri açıkça belirtmek için yetersizdir.
hamilelik sırasında aşı şu anda önerilmemektedir. Ama gebelere de yapılıyor.
Emzirilen çocuklar için riskli olduğu belirtiliyor.
Aşılamadan önce, aşılama sırasında ve sonrasında herkes, aşılama için mevcut yerel yönergeleri
kendinizi COVID-19'a karşı koruyun (ör. maske takmak, fiziksel mesafe, el hijyeni). Türkiye’de yapılan araştırma sonucunda ise semptomları olan Covid-19 enfeksiyonundan korunmada Sinovac aşısının %91,25 oranında başarı gösterdiği görülmüştü. Bu aşılar % 90 un üzerinde koruyorsa neden hala bunlara dikkat etmek zorundayız?
Son olarak şu videoyu bırakayım buraya:
Kovid-19 Aşılarının(!) SIRLARI
Videonun TÜRKÇE seslendirilmişi : https://www.bitchute.com/video/iOvLwHkPu0oM/ *** Sansürsüz, engelsiz paylaşımlar için TELEGRAM sayfamızı takip edebilirsiniz https://t.me/coronagercegi, www.coronagercegi.com, twitter.com/coronagercegi *** Bu videoyu izleterek belki birkaç yakınınızı...www.bitchute.com
Oradan o anlam çıkmıyor. Diyorum ki yumurta kapıya dayandı çünkü bana da aşı hakkı tanındı. O yüzden şimdi araştırdım. Kendi düşüncemi yazdım.Biz bunları araştırmayı akıl edememiştik çok sağ olun. Bir tek sizin canınız değerli.
İyi de burada olumsuz şeyleri paylaşmanızın mantığı nedir? Korkutmaktan öte bi amacı yok. Çünkü hepimiz aşılanmak zorundayız önünde sonunda.Oradan o anlam çıkmıyor. Diyorum ki yumurta kapıya dayandı çünkü bana da aşı hakkı tanındı. O yüzden şimdi araştırdım. Kendi düşüncemi yazdım.
Kimseye aşı olun ya da olmayın demiyorum. Herkesin kendi tercihi.
Korkutan ben değilim. İnsanlara dayatılan korku senaryoları.İyi de burada olumsuz şeyleri paylaşmanızın mantığı nedir? Korkutmaktan öte bi amacı yok. Çünkü hepimiz aşılanmak zorundayız önünde sonunda.
Geçmiş olsun ben de yarın 1de olacağım. Alerji ve svt geçmişim var. Yıllarca penadur vuruldum. Alerjim yoktu bu ilaçlara karşı çok şükür. Buna güvenerek biontech olacağım. Hayırlısı ben de yazarım yarın olduktan sonra bi şey olmadı diye inşallah. Bi de 1 ay önce tetanoz 5. Doz oldum. Onda da anaflaksi riski vs varmış. Bi şey olmadı çok şükür.Sabah oldum aşımı. Şu anlık bir sıkıntım olmadı.
Bildiğim kadarıyla sırasını beklemesi lazım 184 arayinarkadaşlar eşim benden küçük 39 yaşında o da aşı olabilir mi acaba 182 ve aile hekimine ulaşamıyorum da bilen varsa bana yazsın lütfen
teşekkür ederim 184 hemen açtı telefonu..eş durumundan aşı olmak sadece 60 yaş üzeri içinmiş ..benimki sırasını bekleyecek yani öğrendim :) :)Bildiğim kadarıyla sırasını beklemesi lazım 184 arayin
Benimde genetik pihtilasma sorunum var bende senin gibiyim cok merak ediyorum olan varmi bu sekilde ...biontek pihti yapabiliyor diye bi yazilar okudum dun yoksa bugun aşın olucaktim ..gidip dahiliye doktoruma sorsam mi dusunuyorumMerhaba arkadaşlar aranizda kanda pıhtılaşma problemi olup da biontech aşısı olan var mi acaba. benim böyle bir problemim var. Doktorlarda net bir sey söylemiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum
Doktorunuza sorduktan sonra bana da bilgi vere bilir misiniz. Ben doktor öğrencilerime sorduğumda net bir cvp vermiyorlar. Bende gidersem buraya yazarım.Benimde genetik pihtilasma sorunum var bende senin gibiyim cok merak ediyorum olan varmi bu sekilde ...biontek pihti yapabiliyor diye bi yazilar okudum dun yoksa bugun aşın olucaktim ..gidip dahiliye doktoruma sorsam mi dusunuyorum
Teşekkür ederim. Sizin de sorunsuz geçer inşallahGeçmiş olsun ben de yarın 1de olacağım. Alerji ve svt geçmişim var. Yıllarca penadur vuruldum. Alerjim yoktu bu ilaçlara karşı çok şükür. Buna güvenerek biontech olacağım. Hayırlısı ben de yazarım yarın olduktan sonra bi şey olmadı diye inşallah. Bi de 1 ay önce tetanoz 5. Doz oldum. Onda da anaflaksi riski vs varmış. Bi şey olmadı çok şükür.
Kanda pıhtılaşma genetiksel problemim yok fakat doğum sonrası pıhtı attı beynime. Nörologumla konuştum. Beklemektense biontech yaptır dedi. Yarın öğleden sonra aşı olacağım.Merhaba arkadaşlar aranizda kanda pihtilasma problemi olup da biontech aşısı olan var mı.
Geçmiş olsun. Ne zamandır kan sulandırıcı kullanıyorsunuz. Aşı olduktan sonra da devam edecek misiniz.Kanda pıhtılaşma genetiksel problemim yok fakat doğum sonrası pıhtı attı beynime. Nörologumla konuştum. Beklemektense biontech yaptır dedi. Yarın öğleden sonra aşı olacağım.
Ve kan sulandırıcıya başlattı.
Bebe var. Ağır işin ta kendisi :) çok teşekkürler. Tekrardan gelmiş geçmiş olsun.Teşekkür ederim. Sizin de sorunsuz geçer inşallahBenim de bazı antibiyotiklere alerjim var.İçince acillik oluyorum En az 20 dk bekle hastanede dendi. Şu an kolumda ağrı var ama dayanılmayacak ağrı değil. Görümcem de oldu, Onun da kolu ağrıyormuş. O yüzden yarına ağır iş planı yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?