bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
geçmiş olsun.Şifa olsun:)

Bugun biontech ilk doz aşımı oldum. Kimyasallara alerjim oldugu icin aslinda tercihim sinovac idi. Ancak sinovac kalmamis. Ellerinde kalanlari da ilk dozlari sonovac olanlara sakliyorlarmis. Kimyasal alerjim oldugu icin biontech ile ilgili endiselerim vardi. Hemsire hanima soyledim. Asi olduktan sonra gozlem icin yarim saat biryerde oturttular. Birsey olmadi. Su an sadece sol kolum biraz agriyor. Bir de asidan birkac saat sonra hafif uyku yapti, mis gibi birkac saat uyudum.

Benimde genetik pihtilasma sorunum var bende senin gibiyim cok merak ediyorum olan varmi bu sekilde ...biontek pihti yapabiliyor diye bi yazilar okudum dun yoksa bugun aşın olucaktim ..gidip dahiliye doktoruma sorsam mi dusunuyorum
Babam biontech vuruldu 15 gün sonra beyine pıhtı attı vurulmayın

Yeni bir gelişme var hanımlar:

Abd ve İsrail'deki son araştırmaların sonucuna göre kalp rahatsızlıklarında belirgin artış olmuş.

U.S. centers for disease control and prevention (cdc) yaptığı araştırmaya göre, 2. doz mrna aşısını olan genç erkeklerde, öngörülenin çok üzerinde gelişen bir komplikasyon kalp krizi, kalp kası iltihabı ve kalpte enfeksiyon gibi rahatsızlıklar görülmüş. İsrail sağlık bakanlığı da aynı gözlemi paylaşmış.

CDC bazı hastaların acil hastaneye kaldırıldığını ve çoğunun eski sağlığına kavuştuğunu açıklamış. Kalp rahatsızlığı yaşayan toplam bildirilen genç erkek hasta sayısı 269 olarak açıklanmış.

Biontech de mrna aşısı bildiğimiz gibi.

Siz ne asisi oldunuz? Su an biontech den baska secenek yok cogu yerde Beklemeye kalkilsa sinovac i ,zaman uzayacak(gelecegi de belli degil) ve toplumun cogunun ayni anda asilanmasi gerceklesmeyecek.Sinovac olanlarin da asisi bi ise yaramayacak o zaman.Bodrum da yasiyoru, yerlesik olarak ,burda yüzbinlerce istanbullu yüzlerce metre kuyruklar olusturdu biontech icin devlet hastanesi kapisinda dün gece,duyan geldi ve oldular.Boyle seyler yayinlamayin ,olan oldu artik.

Ben de iğne kullanmıştım
Aşımı oldum bir sorun olmadı şükür
Arada bebek aspirini yutuyorum

Siz aşı olacak mısınız? Yanlış anlamayın olmayacaksanız zaten herkes kendi araştırıyor ona göre yolunu bulur. Ama siz olmayacaksanız kendinizi verdiğiniz karardan dolayı rahatlatmak isterken burda bazi kişileri endişeye sevk ediyorsunuz. Mesela benim babam kalp hastası, bir yığın ilaci var, pıhtılaşma da var 2 doz biontech oldu , 2. Dozun üstünden 2 ay geçti kol ağrısı bile olmado. Keza annemde tek doz oldu onunda tansiyon rahatsızlığı var. Kol agrisi oldu. Bunlar 60 yas kisiler. Esim 36 yaşında 2. Doz aşısını 1 ayi gecti Biontech kol agrisi Oldu. Yine biontech olan 40 yas ustu kuzenlerin oldu birşey olmadi. Bu şuna benziyor Covidi ben olurum hafif atlatırım ayakta, başkası olur sigara alkol dahi kullanmamış, hastanede yatmis. Burda da aşının yan etkisi kişiden kişiye degisiyor. Ben çevremde olanlarda sikinti görmezken başkası görür bunlar toplam değerlendirmeyi etkileyemez.

Babamda var biontech oldu. Kalp rahatsızlığı var. Kanda pıhtılaşma da var. Tabi doktoru durumunu biliyordu yurt dışında o bu aşıyı secti. Orada astrazeneca ve biontech yapiliyordu . Biontech i secti doktoru

Evet bence de ,panik atak olan var okb olan var,insanlar egkileniyor.herkesin kendi kisisel karari.Bu asi karsitlarinin sanki ucret aliyor (sözüm meclisten disari) gibi propaganda yapmasini anlayamiyorum.Tamam sen olma ,sevdiklerine yaptirma dinlerlerse ama hic tanimadigin insanlara neden karisiyorsunuz? Herkesin kendi akli var ve arastirir sonucta ,net.

Neden?
Covid olmamak için kalp hastası olma riskini göze almalı mıyım? Elbette araştıracağım. Çünkü bu aşılar "deneysel aşı". Aşılama süreci de "deneysel aşılama süreci"
Kendimi kobay gibi hissederken elbette araştıracağım.
Covid tedavisi sürecinde iki ilacın işe yaramadığı halde 1 sene boyunca kullanılmasını hangi bilimsel gerekçe ya da fayda ile açıklayabiliriz? Bu tedavi sürecinde insanlar kalp hastası, şeker hastası oldu ve covid yüzünden denilerek bir nevi kandırıldılar. İnsanın aklına şüphe düşüyor ölenler covid yüzünden değil de ilaçlar yüzünden mi öldü diye.

Henüz aşı olmadım olmayı da düşünmüyorum. Mecbur kalırsam da sinovac düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…