bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Burası ve diğer tüm sosyal ortamlar herkesin fikrini paylaştığı yerler. Yani ben size dayatmıyorum.
Siz kendi düşüncelerinizi, araştırmalarınızı paylaşıyorsunuz. Ben de kendi düşüncelerimi, araştırmalarımı paylaşıyorum.

Bu arada ben aşı karşıtı değilim aksine özellikle çocuk aşılarının kesinlikle yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yalnız bu süreçte her şey o kadar karmaşık ki netleşmeden bir şeyler yapmak istemiyorum.

Bakin ben de korkuyorum. banada çıkar 1-2 haftaya, çevremdekiler oldu benim korktuğumu biliyorlar. eşi türk aşısına gönüllü ol madem dedi. Ben illaki olacam ama korkuyorum tab bunu kendim araştırıyorum. Olmamaya bahane bulmak ıstemiyorum. Yaxilan şeyler bugün cikmadi. Kalp kası iltihabını aşıyla kesin olarak bağdaştirilmadi. Neyse hakkimizda sağlık olsun.

Araştırdıkça kafa iyice karışıyor. İyi yazılar da var kötü olanlar da. En basitinden bir sorunu olduğunda netten bakılınca hep kötüyü okuyup insan hep korkuyor. Geçen gün ultrason çektirdim doktora göstermeden netten baktım sonucu ve kan sonucunu, netten okuduğum çok farklıydı,fakat doktora gösterince sorun olmadığını söyledi. En ufak bir şeyde hemen araştırmaya başlayıp kendimizi strese sokuyoruz.

Amin insallah.Sifa olsun yapilan tüm asilar.Ben de aşi meraklisi hic degilim ama şu geldigimiz aşamada yapilacak baska ne var ? Bu sekilde hayat gecer mi? 1,5 yil oldu.okullar kapali,ekonomi berbat ,düşünecek ferah zaman mi var? Tüm dünya ayni sekilde cebellesirken üstelik.Benim de nacizane yaptigim arastirmalarda sinovac olanlarin virusu almalari halinde etrafa bulasa devam ettikleri ve koruyuculugunun az oldugu yönünde.Yan etkisi yok diye ben de sinovac tercih edecektim en baştan ama bana asi ciktiginda biontech den baska secenek yoktu ve olduk cevremde onlarca insan taniyorum hepsi oldu.Sinovac beklemenin de riski var.Bakalim gelicek mi? Ne zaman? Gelirse oldugum yere gelir mi.Bu arada beklerken asilamanin hizi azalicak.Ne asisi bulursaniz olun diyor proflar.Sans meselesi biraz da ne gelirse. Toplumun bagisikligi ancak toplu sekilde hizla asilaninca gerceklesiyor.Herkesin asisi herkese hayirli sifa olsun tekrardan

Haklısınız herkesin kendi tercihi olur veya olmaz. Ama aşı taraftarı olanlarda sanki ücret alıyor. Herkes önünde sonunda olacak gibi söylemleri var. Kimse birbirime saygı duymuyor.

Evet ona ben de katiliyorum.Bi ilaca baslarken netten baktigimda ilaci icesim gelmiyor.en basitinden kadin hormon ilaclari,kanama durdurucu ilaclar ,kadin dogum haplari ,bunlarin hepsinin yan etkisi pihti atmasi.Burda cok paylasilan ilac isimleri hatta bunlar ve risk hep var bu ilaclari alirken ve asi konusunda daha cok arastiriliyor yeni diye yan etkiler ,olay bu.

Annem de korona tedavisi görürken şekeri çıktı başlangıç olabilir denmişti bayağı öncesinde ama hiç sorun yaşamamıştık tedavi görürken şekeri 450 kere çıktı insilun ile düşürüldü hep şimdi de şeker hastası kendisi acaba mi demiyor değil insan sorgulamak en doğal hakkimiz ama yeteri kadar tatmin edici cevaplar alamıyoruz malesef
Merhaba arkadaşlar aranizda kanda pıhtılaşma problemi olup da biontech aşısı olan var mi acaba. benim böyle bir problemim var. Doktorlarda net bir sey söylemiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum
Merhaba bnde de kan pıhtılaşma sorunu var şuan gebeyim hem hap hem iğne ki vuruluyorum korona da daha olmadım çok şükür ama olursam ne yapacağım bilmiyorum asi sırası gelince ne yapacağımı da bilmiyorum
Benimde genetik pihtilasma sorunum var bende senin gibiyim cok merak ediyorum olan varmi bu sekilde ...biontek pihti yapabiliyor diye bi yazilar okudum dun yoksa bugun aşın olucaktim ..gidip dahiliye doktoruma sorsam mi dusunuyorum
Sorunca lütfen bize de yazarmisiniz bnde de var pıhtılaşma ve hamileyim sıram gelmek üzere ne yapacağımı da hiç bilmiyorum
Birsey öğrenirseniz bizimle de paylaşın lütfen bnde hamileyim şuan kullanıyorum asi siramda gelmek üzere ne yapacağım bilmiyorum kafam çok fazla karisik

Ben mide kanamasi suphesi ile hastahaneye kaldirilmistim, hemen sari alana aldilar serum taktilar. O serum canimi cok yakti ama kanamam devam ediyordu cok korkmustum. Dirsek icinden takilan serum basparmagimda sinirleri tahrip etti 6 ay musluk ceviremedim. Baska bir carem yoktu oluk oluk kan gelirken kosa kosa gittim doktor etrafimda pervane oldu ozel hastahaneler almadi. Covidde boyle degilmi bulas hizi cok fazla ya herkesin hasta olmasi beklenecek yada yogun asilama yapilacak hastahaneler ekonomi rahatlayacak tum dunyada belli yaptirimlarda var bunlarida zaman gostericek.

Haklısınız herkesin kendi tercihi olur veya olmaz. Ama aşı taraftarı olanlarda sanki ücret alıyor. Herkes önünde sonunda olacak gibi söylemleri var. Kimse birbirime saygı duymuyor.
Canım eninde sonunda olacak çünkü bu lafta değil ilk başta avrupa aşı pasaportunu reddeti. Şimdi ne oldu avrupa da yapilan aşılar olduğu sürece ülkeye giriş olacak. Hac vazifesi için su aşılar olacak dedi ülke., sinovaci kabul etmiyor. Yarin türkiye'de de is veren bunu isteyebilir aşı olamayan çalışmasın diye. Olmaz diyorduk ama dunya düzeni malasef hızla değişiyor .
Yoksa kimse bayılmıyordur henüz cıkmış bir aşıyı olmaya aşı karşıtı olup olmamak değil mesele

ben bu aşı karşıtlarını zerre dinlemiyorum, dinlenmesini de tavsiye etmiyorum.
aşı şu an kimseye mecburi değil. kendisi endişe duyan olmasın, kimse zorla kimsenin koluna 1 doz biontech sıkıp kaçacak değil.
bir insan kendisi için neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verebilir kendi hayatı. ama başkalarına bak şu aşı böyle yapıyormuş deyip engel olmaya çalışmak kul hakkına girmektir. belki o kişi covid olup ölecek ama aşı olsa hafif geçirecekti? insan bunun sorumluluğunu nasıl alır?
çevrenizde aşı karşıtı ve sizlere de aşı olmamanız gerektiğini empoze etmeye çalışanlar varsa lütfen bu kötü niyetli insanlardan uzaklaşın bence. kendi kararınızı kendiniz verin. aşı karşıtlığı yapanlar sağdan soldan duydukları ile konuşuyor size de. doktor değil, araştırmacı değil, aşının geliştiricisi hiç değil. ne konuşuyor? bu hakkı vermeyin onlara. kendisi aşı olmamakta özgür. endişe duyabilir, o onun tercihi.
ama size etki etmesine izin vermeyin.
kendi kararınızı kendiniz verin.
şöyle düşünün, aşının uzun vadedeki kötü etkileri için seneler lazım. senelerce kısıtlamalar, okulların kapalı kalması, maske, iptal edilen etkinlikler sektörler vs daha nereye kadar devam edebilir? senelerce böyle devam edemez. covidin de uzun vadede kötü etkilerini bilmiyoruz. aşı olmadın covid oldun, belki 5 sene içinde covidden dolayı başka bir sorunun çıktı ama aşı olsaydın böyle bir derdin olmayacaktı belki de. ben böyle düşünüyorum.

Zaten dememeli tercihe bağlı olmalı. Ama daha geçen gün bir tane sözde hukukçu aşı ol ayan hapse girsin, evine, işine asker zoruyla gidilip aşı yapılsın dedi. Biri prof köpek gibi aşılanıcaksınız mecbursunuz dedi. Anayasaya aykırı olmasına rağmen otobüse binemezsin,işten atılırsın gibi tehlikeli söylemler dolaşıyor ortalıkta. Toplum kutuplaştırılıyor kaos ortamına çekiliyor. Kimseye aşı olma diyemeyiz. Ama kimse de aşı olmak zorundasın diyemez. Aşıyı üreten bile yasal muafiyet istiyor sorumluluk almıyor. Zorla aşılanan insanlar yan etki görürse bunun vebalini kim ödeyecek.

Bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim. Biontech ve Sinovac Dunya Saglik Orgutu tarafindan acil kullanim izni aldi bunu biliyoruz. Peki Faz 3 calismasi da bitti. Peki biz neden onay belgesi imzaliyoruz?
Mart ayinda Ugur Sahin ve Ozlem Tureci'de aşı oldular. Peki onlar da onay belgesi imzaladi mi acaba?

Egzama için Dr krem rapor etti aldık yan etkilerinde göğüs kanseri yapar diyordu diyelimki en basit aspirin dahi bir sürü yan etkisi var mide kanamasi geçirebilirsiniz aşının yan etkisi 20 yıl sonra goruceksiniz yazıyorlar Dr eğer bir yan etki yaparsa ilk yarın saat ve 48 saat içinde yapar dedi çevremde biontech olan çok kişi oldu kol ağrısı dışında bir sorun yok sinovac gelmeyebilir dedi Dr siraniz gelirse biontech olun dedi ailecek alerjimiz var asilarimizi olucaz tabiki

Faz 3 calisması bitmedi ki iki üç yıl sürüyormuş.

aşı olmak toplum bağışıklığını arttırır ve hızlandırır. aksi halde virüsü olduğu gibi kapa kapa, kırıla kırıla hastanelik olacağız hepimiz.
kimisi ayağa kalkacak çoğu ölecek.
bu süreçte hastane doluluğundan covid olmayan fakat başka hastalıkları yüzünden hastaneye gitmek, yatış yapmak zorunda olan insanlar da bu sebeple ölecekler.
ilaç sektöründe 10 yılını geçirmiş biri olarak söylüyorum ki içtiğimiz çok basit ağrı kesicilerin bile çok önemli yan etkileri var. ama onlara alışık olduğumuz için önemsemiyoruz.
kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum tabi ki ama insanların aşıya sevkedilmesini de yanlış bulmuyorum.

İnsanların dayatmayla aşıya sevkedlmesi tabii ki yanlış. Daha geçen gün who açıklama yaptı aşıya güvenmeyin maske, mesafe, karantina hepsi devam edecekmiş. İngiltere nüfusun çoğu aşılandı dediler e orada da vakalar fırladı aşıya rağmen. Hiç kimse diyemiyor aşı olanlar virüs bulaştırmıyor diye. Ayrıca bu kapatmaların sadece hastalıkla ilgili olmadığı ortada. Dünya dijital sisteme giriyor artık.

aradaki farkı anlatamamışım sanırım. aşı olan da virüsü kapıp hastalanabilir fakat hastalığın şiddeti hafif seyreder. aşı virüsü kapmamak için değil kapma ihtimalinde ölümcül riskini azaltmak için yapılıyor.
tıpkı daha önceki pandemilerde aşı ile çözüm bulunduğu gibi (kitlesel ölümlere sebep olan çiçek hastalığı gibi) bu pandemide de aşı ile bulunacaktır.
ayrıca kızamık, kabakulak gibi viral bir sürü hastalık da eski zamanlarda ölümcül iken aşı ile bağışıklık yaratılarak günümüzde ölüm oranları yok denecek kadar azdır.

benim karşı olduğum bu gibi bilimsel gerçekleri göz ardı ederek, hatta hiç araştırmayarak "aşı kötü, aşı öldürür" denmesi.
henüz aşının ne demek olduğunun öğretilmediği bir toplum olmamız ise ayrıca üzücü. keşke daha ilköğretimden başlayarak ciddi anlamda sağlık dersleri alabilsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…