Burası ve diğer tüm sosyal ortamlar herkesin fikrini paylaştığı yerler. Yani ben size dayatmıyorum.Evet bence de ,panik atak olan var okb olan var,insanlar egkileniyor.herkesin kendi kisisel karari.Bu asi karsitlarinin sanki ucret aliyor (sözüm meclisten disari) gibi propaganda yapmasini anlayamiyorum.Tamam sen olma ,sevdiklerine yaptirma dinlerlerse ama hic tanimadigin insanlara neden karisiyorsunuz? Herkesin kendi akli var ve arastirir sonucta ,net.
Bakin ben de korkuyorum. banada çıkar 1-2 haftaya, çevremdekiler oldu benim korktuğumu biliyorlar. eşi türk aşısına gönüllü ol madem dedi. Ben illaki olacam ama korkuyorum tab bunu kendim araştırıyorum. Olmamaya bahane bulmak ıstemiyorum. Yaxilan şeyler bugün cikmadi. Kalp kası iltihabını aşıyla kesin olarak bağdaştirilmadi. Neyse hakkimizda sağlık olsun.Evet bence de ,panik atak olan var okb olan var,insanlar egkileniyor.herkesin kendi kisisel karari.Bu asi karsitlarinin sanki ucret aliyor (sözüm meclisten disari) gibi propaganda yapmasini anlayamiyorum.Tamam sen olma ,sevdiklerine yaptirma dinlerlerse ama hic tanimadigin insanlara neden karisiyorsunuz? Herkesin kendi akli var ve arastirir sonucta ,net.
Araştırdıkça kafa iyice karışıyor. İyi yazılar da var kötü olanlar da. En basitinden bir sorunu olduğunda netten bakılınca hep kötüyü okuyup insan hep korkuyor. Geçen gün ultrason çektirdim doktora göstermeden netten baktım sonucu ve kan sonucunu, netten okuduğum çok farklıydı,fakat doktora gösterince sorun olmadığını söyledi. En ufak bir şeyde hemen araştırmaya başlayıp kendimizi strese sokuyoruz.Bakin ben de korkuyorum. banada çıkar 1-2 haftaya, çevremdekiler oldu benim korktuğumu biliyorlar. eşi türk aşısına gönüllü ol madem dedi. Ben illaki olacam ama korkuyorum tab bunu kendim araştırıyorum. Olmamaya bahane bulmak ıstemiyorum. Yaxilan şeyler bugün cikmadi. Kalp kası iltihabını aşıyla kesin olarak bağdaştirilmadi. Neyse hakkimizda sağlık olsun.
Amin insallah.Sifa olsun yapilan tüm asilar.Ben de aşi meraklisi hic degilim ama şu geldigimiz aşamada yapilacak baska ne var ? Bu sekilde hayat gecer mi? 1,5 yil oldu.okullar kapali,ekonomi berbat ,düşünecek ferah zaman mi var? Tüm dünya ayni sekilde cebellesirken üstelik.Benim de nacizane yaptigim arastirmalarda sinovac olanlarin virusu almalari halinde etrafa bulasa devam ettikleri ve koruyuculugunun az oldugu yönünde.Yan etkisi yok diye ben de sinovac tercih edecektim en baştan ama bana asi ciktiginda biontech den baska secenek yoktu ve olduk cevremde onlarca insan taniyorum hepsi oldu.Sinovac beklemenin de riski var.Bakalim gelicek mi? Ne zaman? Gelirse oldugum yere gelir mi.Bu arada beklerken asilamanin hizi azalicak.Ne asisi bulursaniz olun diyor proflar.Sans meselesi biraz da ne gelirse. Toplumun bagisikligi ancak toplu sekilde hizla asilaninca gerceklesiyor.Herkesin asisi herkese hayirli sifa olsun tekrardanBakin ben de korkuyorum. banada çıkar 1-2 haftaya, çevremdekiler oldu benim korktuğumu biliyorlar. eşi türk aşısına gönüllü ol madem dedi. Ben illaki olacam ama korkuyorum tab bunu kendim araştırıyorum. Olmamaya bahane bulmak ıstemiyorum. Yaxilan şeyler bugün cikmadi. Kalp kası iltihabını aşıyla kesin olarak bağdaştirilmadi. Neyse hakkimizda sağlık olsun.
Haklısınız herkesin kendi tercihi olur veya olmaz. Ama aşı taraftarı olanlarda sanki ücret alıyor. Herkes önünde sonunda olacak gibi söylemleri var. Kimse birbirime saygı duymuyor.Evet bence de ,panik atak olan var okb olan var,insanlar egkileniyor.herkesin kendi kisisel karari.Bu asi karsitlarinin sanki ucret aliyor (sözüm meclisten disari) gibi propaganda yapmasini anlayamiyorum.Tamam sen olma ,sevdiklerine yaptirma dinlerlerse ama hic tanimadigin insanlara neden karisiyorsunuz? Herkesin kendi akli var ve arastirir sonucta ,net.
Evet ona ben de katiliyorum.Bi ilaca baslarken netten baktigimda ilaci icesim gelmiyor.en basitinden kadin hormon ilaclari,kanama durdurucu ilaclar ,kadin dogum haplari ,bunlarin hepsinin yan etkisi pihti atmasi.Burda cok paylasilan ilac isimleri hatta bunlar ve risk hep var bu ilaclari alirken ve asi konusunda daha cok arastiriliyor yeni diye yan etkiler ,olay bu.Araştırdıkça kafa iyice karışıyor. İyi yazılar da var kötü olanlar da. En basitinden bir sorunu olduğunda netten bakılınca hep kötüyü okuyup insan hep korkuyor. Geçen gün ultrason çektirdim doktora göstermeden netten baktım sonucu ve kan sonucunu, netten okuduğum çok farklıydı,fakat doktora gösterince sorun olmadığını söyledi. En ufak bir şeyde hemen araştırmaya başlayıp kendimizi strese sokuyoruz.
Annem de korona tedavisi görürken şekeri çıktı başlangıç olabilir denmişti bayağı öncesinde ama hiç sorun yaşamamıştık tedavi görürken şekeri 450 kere çıktı insilun ile düşürüldü hep şimdi de şeker hastası kendisi acaba mi demiyor değil insan sorgulamak en doğal hakkimiz ama yeteri kadar tatmin edici cevaplar alamıyoruz malesefAşı sırası bana gelince covid için kullanılan ilaçları bir araştırayım dedim, yumurta kapıya dayanınca :)
Oseltamivir 75 mg Sert Kapsül
Oseltamivir genelde yan etkileri azolan bir ilaç olup en sık bildirilen yan etki mide bağırsak sistemi ile ilgilidir. H1N1 de de kullanılmış. Çalışmaların çoğunda ne kadar erken sürede oseltamivir tedavisi başlanırsa o kadar iyi klinik sonuçların elde edileceği konusuna vurgu yapılmış. (2016 yılı raporları)
Hı̇droksı̇klorokı̇n Sülfat 200 mg Film Tablet (Diğer adı Plaquenil)
Yani faydadan çok zarar verdiği 1 sene sonra anlaşıldığı için kullanımı yasaklanan Sıtma ilacı. COVID-19 enfeksiyonları için deneysel bir tedavi olarak kullanılmıştır. Bir laboratuvar araştırmasına göre, ilaç virüsün hücrelere girmesini zorlaştırdı. 11 hasta üzerinde yapılan bir başka araştırmada ise ilacın hastaların iyileşme hızında olumlu bir etki sağlamadığı gözlemlendi. Özellikle çoğu hastada kalp ritminde bozukluk tespit edilmiş.
Lopı̇navı̇r 200 mg/Rı̇tonavı̇r 50 mg Fı̇lm Tablet
Corona sonrası şeker hastalığına yakalananların sebebi bu ilaç. Şiddetli yan etkiler arasında pankreatit , karaciğer sorunları ve yüksek kan şekeri sayılabilir . Asıl kullanım alanı HIV virüsüymüş. İşin ilginç yanı; SARS-CoV-1 verileri umut verici görünse de, 23 Mart 2020 itibariyle COVID-19'daki fayda belirsizdir. 2020'derandomize bir çalışma, lopinavir/ritonavir'in şiddetli COVID-'i tedavi etmek için yararlı olmadığını buldu. Yani gereksiz yere kullanılmış gibi gözüküyor.
Favipiravir 200 mg Tablet
80 kişilik küçük bir araştırmanın sonuçlarına göre favipiravir, lopinavir/ritonavir kombinesine göre COVID-19 tedavisi için daha etkilidir. 17 Mart 2020 tarihli Çinli yetkililer tarafından yapılmış bir açıklamaya göre ilacın Vuhan ve Shenzhen'de meydana gelmiş vakaların tedavisinde etkili olduğu açıklanmıştır. Daha önce SARS hastalığı için kullanılmış bir ilaç ham maddesidir.
Yani benim anladığım kadarıyla Lopinavir ve Plaquenil adlı ilaçları boşuna kullanmış hastalar. Deneysel tedavinin kurbanı olmuşlar. Kimi boş yere şeker hastası olurken, kimi de kalp ritmi bozukluğu hastalığına yakalandı ve tedavi olmak için uğraşıyorlar.
Yine sosyal ağlarda ve haberlerde geçen ivermectin diye bir ilacın koronayı tamamen yok ettiği ama aşı/ilaç firmalarının baskısı nedeniyle DSÖ tarafından reddedildiği iddiaları dolanıyor.
Bir de şu bilgi var: Etkili ve güvenli bir aşı geliştirmenin normalde birkaç yıl sürdüğü biliyor. Bu süre, ortalama 10 ila 12 yıl arasında değişebilir hatta daha uzun da sürebilir. Ancak ne hikmetse korona aşıları 1 yıl içinde faz aşamalarını geçip kullanıma sunuldu fakat şu ifadeyle "deneysel aşı". Yani tüm dünya denek olduk gibi. Evet yakın tarihe bakıldığında korona karşısında etkili gibi ama ilerleyen yıllarda neler olacağı, yan etkileri meçhul. Çünkü normal aşı prosedürü daha yavaş işliyor yan etkilerini tespit etmek için.
Biontech'in aşı ile ilgili bilgilendirmesinde şöyle yazıyor:
Aşının hamile kadınlara uygulanmasına ilişkin veriler, sırasında aşıyla ilişkili riskleri açıkça belirtmek için yetersizdir.
hamilelik sırasında aşı şu anda önerilmemektedir. Ama gebelere de yapılıyor.
Emzirilen çocuklar için riskli olduğu belirtiliyor.
Aşılamadan önce, aşılama sırasında ve sonrasında herkes, aşılama için mevcut yerel yönergeleri
kendinizi COVID-19'a karşı koruyun (ör. maske takmak, fiziksel mesafe, el hijyeni). Türkiye’de yapılan araştırma sonucunda ise semptomları olan Covid-19 enfeksiyonundan korunmada Sinovac aşısının %91,25 oranında başarı gösterdiği görülmüştü. Bu aşılar % 90 un üzerinde koruyorsa neden hala bunlara dikkat etmek zorundayız?
Son olarak şu videoyu bırakayım buraya:
Kovid-19 Aşılarının(!) SIRLARI
Videonun TÜRKÇE seslendirilmişi : https://www.bitchute.com/video/iOvLwHkPu0oM/ *** Sansürsüz, engelsiz paylaşımlar için TELEGRAM sayfamızı takip edebilirsiniz https://t.me/coronagercegi, www.coronagercegi.com, twitter.com/coronagercegi *** Bu videoyu izleterek belki birkaç yakınınızı...www.bitchute.com
Merhaba bnde de kan pıhtılaşma sorunu var şuan gebeyim hem hap hem iğne ki vuruluyorum korona da daha olmadım çok şükür ama olursam ne yapacağım bilmiyorum asi sırası gelince ne yapacağımı da bilmiyorumMerhaba arkadaşlar aranizda kanda pıhtılaşma problemi olup da biontech aşısı olan var mi acaba. benim böyle bir problemim var. Doktorlarda net bir sey söylemiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum
Sorunca lütfen bize de yazarmisiniz bnde de var pıhtılaşma ve hamileyim sıram gelmek üzere ne yapacağımı da hiç bilmiyorumBenimde genetik pihtilasma sorunum var bende senin gibiyim cok merak ediyorum olan varmi bu sekilde ...biontek pihti yapabiliyor diye bi yazilar okudum dun yoksa bugun aşın olucaktim ..gidip dahiliye doktoruma sorsam mi dusunuyorum
Birsey öğrenirseniz bizimle de paylaşın lütfen bnde hamileyim şuan kullanıyorum asi siramda gelmek üzere ne yapacağım bilmiyorum kafam çok fazla karisikŞu pıhtılaşma olayını bende merak ettim hamileyken kan sulandırıcı kullandım çünkü.ama hayatım boyunca hiç içmedim kullanmadım iğne diğer dönemler.bubdueumda tehlike varmı merak ettim yaa asi icin
Canım eninde sonunda olacak çünkü bu lafta değil ilk başta avrupa aşı pasaportunu reddeti. Şimdi ne oldu avrupa da yapilan aşılar olduğu sürece ülkeye giriş olacak. Hac vazifesi için su aşılar olacak dedi ülke., sinovaci kabul etmiyor. Yarin türkiye'de de is veren bunu isteyebilir aşı olamayan çalışmasın diye. Olmaz diyorduk ama dunya düzeni malasef hızla değişiyor .Haklısınız herkesin kendi tercihi olur veya olmaz. Ama aşı taraftarı olanlarda sanki ücret alıyor. Herkes önünde sonunda olacak gibi söylemleri var. Kimse birbirime saygı duymuyor.
Geçmiş olsun babanızın kalp damarla alakalı tıbbi geçmişi var mıydı? kan sulandırıcı vs kullanıyor muyduBabam biontech vuruldu 15 gün sonra beyine pıhtı attı vurulmayın
Zaten dememeli tercihe bağlı olmalı. Ama daha geçen gün bir tane sözde hukukçu aşı ol ayan hapse girsin, evine, işine asker zoruyla gidilip aşı yapılsın dedi. Biri prof köpek gibi aşılanıcaksınız mecbursunuz dedi. Anayasaya aykırı olmasına rağmen otobüse binemezsin,işten atılırsın gibi tehlikeli söylemler dolaşıyor ortalıkta. Toplum kutuplaştırılıyor kaos ortamına çekiliyor. Kimseye aşı olma diyemeyiz. Ama kimse de aşı olmak zorundasın diyemez. Aşıyı üreten bile yasal muafiyet istiyor sorumluluk almıyor. Zorla aşılanan insanlar yan etki görürse bunun vebalini kim ödeyecek.Aşı olmayi düşünmüyorum. Tamamen kendi kararim.
Ama bu aşı karşıtlığı propagandalarina ben de anlam veremiyorum.
Herkesin kendi karari. Arti ve eksilerini dusunup herkesin kendi verecegi karar.
Ben olmayacagim evet ama en yakinima bile sen de olma demedim, demem.
Kan sulandırıcı kullanıyor muydu?Babam biontech vuruldu 15 gün sonra beyine pıhtı attı vurulmayın
Faz 3 calisması bitmedi ki iki üç yıl sürüyormuş.Bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim. Biontech ve Sinovac Dunya Saglik Orgutu tarafindan acil kullanim izni aldi bunu biliyoruz. Peki Faz 3 calismasi da bitti. Peki biz neden onay belgesi imzaliyoruz?
Mart ayinda Ugur Sahin ve Ozlem Tureci'de aşı oldular. Peki onlar da onay belgesi imzaladi mi acaba?
Zaten dememeli tercihe bağlı olmalı. Ama daha geçen gün bir tane sözde hukukçu aşı ol ayan hapse girsin, evine, işine asker zoruyla gidilip aşı yapılsın dedi. Biri prof köpek gibi aşılanıcaksınız mecbursunuz dedi. Anayasaya aykırı olmasına rağmen otobüse binemezsin,işten atılırsın gibi tehlikeli söylemler dolaşıyor ortalıkta. Toplum kutuplaştırılıyor kaos ortamına çekiliyor. Kimseye aşı olma diyemeyiz. Ama kimse de aşı olmak zorundasın diyemez. Aşıyı üreten bile yasal muafiyet istiyor sorumluluk almıyor. Zorla aşılanan insanlar yan etki görürse bunun vebalini kim ödeyecek.
İnsanların dayatmayla aşıya sevkedlmesi tabii ki yanlış. Daha geçen gün who açıklama yaptı aşıya güvenmeyin maske, mesafe, karantina hepsi devam edecekmiş. İngiltere nüfusun çoğu aşılandı dediler e orada da vakalar fırladı aşıya rağmen. Hiç kimse diyemiyor aşı olanlar virüs bulaştırmıyor diye. Ayrıca bu kapatmaların sadece hastalıkla ilgili olmadığı ortada. Dünya dijital sisteme giriyor artık.aşı olmak toplum bağışıklığını arttırır ve hızlandırır. aksi halde virüsü olduğu gibi kapa kapa, kırıla kırıla hastanelik olacağız hepimiz.
kimisi ayağa kalkacak çoğu ölecek.
bu süreçte hastane doluluğundan covid olmayan fakat başka hastalıkları yüzünden hastaneye gitmek, yatış yapmak zorunda olan insanlar da bu sebeple ölecekler.
ilaç sektöründe 10 yılını geçirmiş biri olarak söylüyorum ki içtiğimiz çok basit ağrı kesicilerin bile çok önemli yan etkileri var. ama onlara alışık olduğumuz için önemsemiyoruz.
kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum tabi ki ama insanların aşıya sevkedilmesini de yanlış bulmuyorum.
İnsanların dayatmayla aşıya sevkedlmesi tabii ki yanlış. Daha geçen gün who açıklama yaptı aşıya güvenmeyin maske, mesafe, karantina hepsi devam edecekmiş. İngiltere nüfusun çoğu aşılandı dediler e orada da vakalar fırladı aşıya rağmen. Hiç kimse diyemiyor aşı olanlar virüs bulaştırmıyor diye. Ayrıca bu kapatmaların sadece hastalıkla ilgili olmadığı ortada. Dünya dijital sisteme giriyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?