- 5 Mayıs 2013
- 33.880
- 41.458
- 798
Tabi ki bunlara da kesinlikle katiliyorum.Zaten dememeli tercihe bağlı olmalı. Ama daha geçen gün bir tane sözde hukukçu aşı ol ayan hapse girsin, evine, işine asker zoruyla gidilip aşı yapılsın dedi. Biri prof köpek gibi aşılanıcaksınız mecbursunuz dedi. Anayasaya aykırı olmasına rağmen otobüse binemezsin,işten atılırsın gibi tehlikeli söylemler dolaşıyor ortalıkta. Toplum kutuplaştırılıyor kaos ortamına çekiliyor. Kimseye aşı olma diyemeyiz. Ama kimse de aşı olmak zorundasın diyemez. Aşıyı üreten bile yasal muafiyet istiyor sorumluluk almıyor. Zorla aşılanan insanlar yan etki görürse bunun vebalini kim ödeyecek.
Ben twitterda bir doktorun (Prof Dr Güner Sönmez) yorumunda okumustum. Yanlis bilgi verilmis o zaman. Tesekkurler bilgilendirdiginiz icin.Faz 3 calisması bitmedi ki iki üç yıl sürüyormuş.
Bakın ben aşı karşıtı değilim iki çocuğuma da aşı yaptırdım. Bende diyorum ki aşı olarak insanlar kendini korumak isteyebilir. Ben virüs kapmış ve hafif geçirmiş biri olarak aşı olmayanlara dayatma ve kısıtlama yapılmamalı diyorum.aradaki farkı anlatamamışım sanırım. aşı olan da virüsü kapıp hastalanabilir fakat hastalığın şiddeti hafif seyreder. aşı virüsü kapmamak için değil kapma ihtimalinde ölümcül riskini azaltmak için yapılıyor.
tıpkı daha önceki pandemilerde aşı ile çözüm bulunduğu gibi (kitlesel ölümlere sebep olan çiçek hastalığı gibi) bu pandemide de aşı ile bulunacaktır.
ayrıca kızamık, kabakulak gibi viral bir sürü hastalık da eski zamanlarda ölümcül iken aşı ile bağışıklık yaratılarak günümüzde ölüm oranları yok denecek kadar azdır.
benim karşı olduğum bu gibi bilimsel gerçekleri göz ardı ederek, hatta hiç araştırmayarak "aşı kötü, aşı öldürür" denmesi.
henüz aşının ne demek olduğunun öğretilmediği bir toplum olmamız ise ayrıca üzücü. keşke daha ilköğretimden başlayarak ciddi anlamda sağlık dersleri alabilsek.
Bakın ben aşı karşıtı değilim iki çocuğuma da aşı yaptırdım. Bende diyorum ki aşı olarak insanlar kendini korumak isteyebilir. Ben virüs kapmış ve hafif geçirmiş biri olarak aşı olmayanlara dayatma ve kısıtlama yapılmamalı diyorum.
Çok teşekkür ederim nezaketiniz için.bizim doktor ile görüştüm. sinovac aşısı ile italya'ya gidebiliyormuş. haber vereceğim demiştim :)
Çok teşekkür ederim nezaketiniz için.
O zaman bu işin içinden kimse çıkamaz. Aşı olanlarda virüs bulaştırıyor olmayanlardan ne farkı var o zaman? Bu da doktorların açıklaması komplo teorisi değil yani. Ayrıca aşının faz 3 çalışması tamamlanmadı. Artıları eksileri uzun ve kısa vadede bilinmiyor. Peki sizce bilimsel çelışmalara göre güvenliyse neden onam alınıyor? Zorunda isek benimde tazminat hakkım olsun o zaman. Benim başıma yada eşimin başına yan etki gelirse çocuklarımın ve benim geleceğimi teminat altına alsınlar o zaman.peki şöyle düşünelim bir de, aşı olmayan insanların taşıdığı risk neden günün sonunda az da olsa benim için tehlike arz etsin.
hiç olmama ihtimalim (biontech için) %94 iken neden aşı olmayan insanlar için bu ihtimal düşsün mesela ? bu da benim insani hakkım değil mi ?
bir de ben özellikle bizim gibi ülkelerde insanlar bireysel araştırmalardan ziyade dedikodulara, söylentilere göre hareket etmeyi tercih ettikleri için bazı yaptırımların mecburen uygulandığını düşünüyorum.
O zaman bu işin içinden kimse çıkamaz. Aşı olanlarda virüs bulaştırıyor olmayanlardan ne farkı var o zaman? Bu da doktorların açıklaması komplo teorisi değil yani. Ayrıca aşının faz 3 çalışması tamamlanmadı. Artıları eksileri uzun ve kısa vadede bilinmiyor. Peki sizce bilimsel çelışmalara göre güvenliyse neden onam alınıyor? Zorunda isek benimde tazminat hakkım olsun o zaman. Benim başıma yada eşimin başına yan etki gelirse çocuklarımın ve benim geleceğimi teminat altına alsınlar o zaman.
Ben size geçirdim diyorum antikor um olup olmadığını siz veya doktorlar bilebilir mi hayır. Hastalığı geçirince bu da bir nevi aşı olmuyor mu? Oğlum rotavirüs geçirdi mesela doktoru bundan sonra bulaşsa bile hafif geçirir dedi ve bir daha geçirmedi. Aşı 6 ay ya korur ya korumaz deniliyor. Daha ilk doz bitmeden 3. doz konuşuluyor. Ayrıca ülkede ki göçmenler Suriye li Afgan vs bunlar ile aşılanacakları ile ilgili tek birşey duymadım. Onlardan nereye kaçacaksınız peki? Onların da eve kapanmasını mı talep edeceksiniz?kimse zorunda demiyor. aşı olmazsanız riskiniz çok daha fazla bu nedenle aşı olup riskini en minimumu indirenlere zarar vermemeniz için onlarla karışık olmamalısınız deniyor.
cümle tabi ki bu değil, benim çıkardığım sonuç bu ki sanırım herkes aynı şeyi anlıyor.
sizin ısrarla anlamak istemediğiniz aşı olmayanların çok daha büyük risk taşıdığı. siz covid olup entübe olmayı göze alabilirsiniz. aşı olmak vücudun antikor üretmesi demektir, antikor üreten vücut o düşmana artık alışık olduğu için onu hiç tanımayan biri gibi hastalanmaz. keza burada konu sadece insanların virüsü bulaş yoluyla kapıp bireysel hastalanması değil, hastanelerde başka acil hastalıklar için de yer açılabilmesi. şahsen ben aşılı halimle kaptığımda hafif ve evde geçirip yoğun bakımı, odaları meşgul etmemeyi başka insanların haklarına daha saygılı buluyorum.
aşı olmak istemeyebilir bir insan, söylediğiniz neden de kabul edilebilir bir şey. size güvensiz gelebilir. fakat who aynı zamanda ne diyor biliyor musunuz ? "tüm dünya ülkelerinde virüs tükenmedikçe pandemi biter diyemeyiz". virüsün yok olmasının en etkili yolu ise herkesin bağışıklanması. who şu anda fakir ülkelere 1 milyar aşı gönderelim diyenlere, o yetmez daha fazlası lazım yoksa dünya kurtulamaz diyor.
ben bütün bu söylemleri göze alarak aşı olmanın en mantıklısı olduğunu savunuyorum.
Ben size geçirdim diyorum antikor um olup olmadığını siz veya doktorlar bilebilir mi hayır. Hastalığı geçirince bu da bir nevi aşı olmuyor mu? Oğlum rotavirüs geçirdi mesela doktoru bundan sonra bulaşsa bile hafif geçirir dedi ve bir daha geçirmedi. Aşı 6 ay ya korur ya korumaz deniliyor. Daha ilk doz bitmeden 3. doz konuşuluyor. Ayrıca ülkede ki göçmenler Suriye li Afgan vs bunlar ile aşılanacakları ile ilgili tek birşey duymadım. Onlardan nereye kaçacaksınız peki? Onların da eve kapanmasını mı talep edeceksiniz?
Vücuda zayıflatılmış virüs sadece geleneksel aşı için geçerli mrna aşısı için değil. Ayrıca yanetkisi korkularımız daha önemsiz iş size göre. Lakin kendimizce beni cahil!!! Diye nitelendirdiniz. Size son mesajım da sağlık bakanının bizzat dediğini aktarıyorum. Mrna aşılarının uzun dönemde yan etkilerini bilemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 83 milyona bu aşıları vuracak kadar aciz değildir. Ateş Kara ve Mehmet Ceyhan aşıların bulunmasının üç dört yıl süreceğini virüs mutasyona uğrayacağı için faydalı olmayacağını söyledi.Sonradan söylem değiştirdiler. Ben kendi adıma bunlardan sonra sorgulamaya başladım. Bunları söyleyenlerde cahil demek size göre. Sizin olduğunuz aşı sizi korumuyorsa bunun muhatabı aşı olmayanlar değil hanımefendi. Anayasayı da açın okuyun denek olmak gönüllülük esasına dayanır. İnsanları zorla denek yapmak suçtur. Malum onamın sebebi faz 3 çalışmalarının tamamlanması.antikorunuz olup olmadığını doktor bilemez mi ? antikor testlerinden haberiniz olmadı mı ?
sanırım anlatamadım bir daha tane tane yazayım.
1. evet hastalığı geçiren kişide antikor oluyor.
2. hastalığı ağır mı hafif mi geçireceğiniz belirsiniz.
3. hastalığı ağır geçirme durumu kaptığınız virüsün miktarı ile alakalı.
4. virüsü ne miktarda kapacağımızı bilemeyiz çünkü kimden nasıl geçtiğini %100 bilme şansımız yok.
5. bu miktarın fazlalığı durumunda yoğun bakım ve entübe olma riski çok yüksek hatta kesin.
6. bu şekilde yani bulaş yoluyla hastalığı kapıp yoğun bakım durumuna gelmek demek hastanelerin dolup taşması, doktor ve tüm sağlık çalışanlarının risklerinin asla azalmaması, sağlık sisteminin çökme noktasına yaklaşması demektir.
7. hastanelerin covid hastaları ile dolması demek hastaneye ve yoğun bakıma son derece ihtiyacı olan başka hastalık sahiplerinin yer bulamaması ve ölümle yüzleşmeleri demektir.
8. aşı yoluyla vücuda verilen virüs zayıflatılmıştır ve dozu bellidir.
9. vücudunuz kontrollü bir şekilde size verilen virüs ile mücadele edip antikor oluşturur ve bunu yaparken çok yüksek oranda sizi hastanelik etmez.
10. aşı olan insanlar da virüsü kapabilirler ancak hastanelerin yoğun bakımlarını dolduracak seviyeye gelinmez. bazı münferit olaylar olabilir fakat en sıradan ilaçlar için bile risk söz konusudur.
11. covid'i yada herhangi bir virüsü bir sürü insan 2. hatta inanmazsınız ama 3. kez bile kapabilir. diğerlerinde daha hafif atlatmak diye bir kural yoktur, ihtimaldir.
12. ilk covid'ini anlamayan, antikor testi ile geçirdiği anlaşılan arkadaşım, 2. kez covid olduğunda yoğun bakım noktasına geldi. odaya çıktıktan 3 gün sonra tekrar yoğun bakıma alındı. ve emin olun bu tip hikayeler hiç de az değil. hatta yine emin olun bu caseler o bahsettiğiniz yan etki caselerinden çok çok daha fazla yaşanıyor.
13. aşı olmak istemeyenlerin tek dayanağı imzaladıkları kağıt. buna da hak veriyorum, insani bir dürtü. ama ben olsam aşılama sonuçlarına ve en önemlisi de who'nun aşı ile ilgili yaklaşımına daha dikkatli bakarım.
14. aşı olmamak, bulaş ile virüs kapma riskini arttırdığına göre bu durumda kapmamak için gene evlerde kapalı kalınması gerekecek. nede olsa risk devam ediyor ve insanoğlu bağışıklık kazanıp virüscüklerle dost olmadıkça da bitmeyecek. tekrar ediyorum bu dostluk doğal yolla kazanılırsa hastanelerin doluluğu ve sağlık çalışanlarının yaşadığı çileler bitmeyecek.
15. aşılanma durumunda ise sosyal mesafe ve maske kuralları neredeyse kaldırılacak - ki bu bilgi bugün iş yerimde de bilgilendirme olarak verildi. yani iş yerlerinde de devletin kamu için belirlediği bu kurallar geçerli olacak.
16. bu durumda hayatın normale dönmesi, ülkelerin sarsılan sistemlerinin toparlanabilmesi için aşı olup daha rahat dışarıda olabilmek günün sonunda hepimiz için fayda sağlayacaktır.
17. ülke nasıl ki göçmenlere belli şeyleri sağlıyorsa aşıyı da sağlayacaktır diye düşünüyorum.
kimse size zorla aşı yaptıramaz ama sizin aşı olmayarak riski arttırmanıza da izin verilemez. bu benim şahsi görüşüm. ama kendimden de öte sağlık sektörüne hizmet veren çok değerli doktorların, hemşirelerin ve sağlık personellerinin de görüşü.
amacım propaganda yapmak değil, herkes inandığı ve güvendiği şekilde yaşayabilir. ama son kez belirtiyorum, insani haklar herkes için geçerlidir. aşı olmamak virüsün bitmemesi için önemli bir engelse, bu da hasta olmak istemeyen insanların haklarını hiçe saymaktır bana göre.
bence daha fazla uzatmaya gerek yok. size yeterince gerçeklere dayanan bilgilerle cevap verdiğimi düşünüyorum. bundan fazla tartışmanın ikimize de fayda sağlamayacağını düşünüyorum zira yazdıklarınız bilgilerinizin ne yazık ki büyük kısmının hatalı olduğunu gösteriyor.
Geçmiş olsun:)Bende de var panik atak.Yarın 2. dozum var.İlk doz bişi yapmamasına rağmen gerildim biraz:)Merhaba arkadaşlar, izmir 13.40 da olan randevuma rağmen 17.00da ancak aşımı oldum. Panik atak hastasıyım bi yandan da 3 saat beklemenin verdiği gerginlikle 130 nabızla aşımı oldum. Alerjik olduğum için 30 dk bekledim. Çok şükür evdeyim. Hepimize şifa olsun.
İlerleyen günlerde güncel durumumu bildiririm.
Serebral venöz trombozu geçmişim olduğuç için corasprin kullanıyorum.
Vücuda zayıflatılmış virüs sadece geleneksel aşı için geçerli mrna aşısı için değil. Ayrıca yanetkisi korkularımız daha önemsiz iş size göre. Lakin kendimizce beni cahil!!! Diye nitelendirdiniz. Size son mesajım da sağlık bakanının bizzat dediğini aktarıyorum. Mrna aşılarının uzun dönemde yan etkilerini bilemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 83 milyona bu aşıları vuracak kadar aciz değildir. Ateş Kara ve Mehmet Ceyhan aşıların bulunmasının üç dört yıl süreceğini virüs mutasyona uğrayacağı için faydalı olmayacağını söyledi.Sonradan söylem değiştirdiler. Ben kendi adıma bunlardan sonra sorgulamaya başladım. Bunları söyleyenlerde cahil demek size göre. Sizin olduğunuz aşı sizi korumuyorsa bunun muhatabı aşı olmayanlar değil hanımefendi. Anayasayı da açın okuyun denek olmak gönüllülük esasına dayanır. İnsanları zorla denek yapmak suçtur. Malum onamın sebebi faz 3 çalışmalarının tamamlanması.
Ayyy dünya bu aşı olma-olmama mevzusunun içinden çıkamamışken burda tartışıp birbirimizi ikna etmeye çalışmanın beyhude bir çaba olduğunu düşünüyorum.
Vakit kaybı ayrıca.
Kimse görüşünden milim sapmıyor.
Yaşarsak hep birlikte göreceğiz etkilerini/sonuçları.
Kişisel fikrim ise; daha fazla maskeyle, kısıtlamayla yaşamak istemiyorum ve bunun için gerekli önlem aşıysa yaptıracağım çünkü eski hayatımı çok özledim.
Ayrıca Covid denen illeti geçirdim.
Aynı sıkıntıları tekrar yaşamak istemiyorum.
Aşı olmak istemeyen de olmasın.
Maskeyle, mesafeyle, korka çekine devam etsin hayatına.
Napayım?
Merhaba arkadaşlar, izmir 13.40 da olan randevuma rağmen 17.00da ancak aşımı oldum. Panik atak hastasıyım bi yandan da 3 saat beklemenin verdiği gerginlikle 130 nabızla aşımı oldum. Alerjik olduğum için 30 dk bekledim. Çok şükür evdeyim. Hepimize şifa olsun.
Teşekkürler. Korkmayın hiçbi şey olmaz inşallah :)Geçmiş olsun:)Bende de var panik atak.Yarın 2. dozum var.İlk doz bişi yapmamasına rağmen gerildim biraz:)
Çok teşekkürler. Amin hepimiz için inşallah :)geçmiş olsun umarım herşey yolunda gider.
Gecmis olsun ,sifa olsunMerhaba arkadaşlar, izmir 13.40 da olan randevuma rağmen 17.00da ancak aşımı oldum. Panik atak hastasıyım bi yandan da 3 saat beklemenin verdiği gerginlikle 130 nabızla aşımı oldum. Alerjik olduğum için 30 dk bekledim. Çok şükür evdeyim. Hepimize şifa olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?