bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ne teminatı biraz tuhaf geldi açıkçası hiç ameliyat oldunuz mu siz en ufak bir burun ameliyatı olmamda dahi doktorum bana hiçbir teminat vermeden belgeyi imzalatıyorken imzalamadan ameliyatı yapmazlarken böylesine bir salgında kimden neyin teminatını bekliyorsunuz

2 ay içinde onay verirler tabii salgın nasıl yayılıyordu bir ara bi 3 4 yıl beklesinler yani öyle mi

Çok sevindim sorunsuz atlatmalarına Benim de bütün ailem ve yakınlarım Biontech oldu, hiçbirinde hafif kol ağrısı dışında bir yan etki olmadı. Sosyal medyada yazılanları görünce insan ister istemez geriliyor ama hiç kulak asmamak en iyisi. Umarım siz de bir an önce sağlıkla olursunuz aşınızı

Az önce şöyle bir makaleye denk geldim.

COVID-19 aşıları, aşı alıcılarını, aşılanmadıklarından daha ciddi hastalıklara karşı duyarlı hale getirebilir.

Yani aşı koruyor sanırken hastalığı daha ağır geçirmemize sebep olabilirmiş.

. Bu risk, devam eden COVID-19 aşı denemeleri için klinik araştırma protokollerinde ve onam formlarında yeterince gizlenmiştir ve bu riskin yeterli hasta tarafından anlaşılması olası değildir,bu denemelerde denekler tarafından gerçekten bilgilendirilmiş onam alınmasını önlemişler.

Ben iki dozu da oldum (us’de) imza falan atmadım (burada her yıl yaptıkları grip aşısı minvalinde zaten.)

13 yaşındaki kızımız bile iki doz Pfizer aşısını oldu onda da imza istemediler , yanında refakatçi olduk, izin veriyor musunuz diye sordular yalnızca.

Bariz bir yan etki duymadık , burada milyonlarca insan aşılandı , ölen bayılan vs hikayeleri hiç duymadım. 15 dakika bekleme salonunda yüzlerce insanla bekledim, kimsenin yan etki yaşadığını görmedim . Aşılanma sayısı çoğaldıkça ülkede her yer açıldı . Maskeler kapalı alanlarda dahi çıkarıldı.

Rahatlamamız, ülkemizin eski haline dönmesi buna bağlı. Sırası gelen herkes gidip aşısını olsun lütfen . Paranoyaları, kötü senaryoları duymayın. Geçmiş olsun herkese

sanırım biz ilaç sektörü ve diğer sağlık sektörü çalışanları için çok normal olan bu durumlar sektörün içinde olmayanlar için çok ürkütücü.
ben de ilaç çalışanıyım, her ne kadar mühendislik kısmında olsam da ruhsatla da, ar ge ile de hep dirsek temasındayız. düzenli aldığımız farmokovijilans eğitimleri var ve advers olay nedir ne değildir, prospektüste ne olmalıdır, hasta hakları nelerdir bilincindeyiz.
ben de burada çok anlatmaya çalıştım, en masum görünen, leblebi gibi yutulan ağrı kesicilerin bile okuyunca insanların çok korkacağı yan etkileri olabiliyor fakat bu yan etkiler belki de milyonda bir görülüyor.

keşke bu bilinçlendirme ve eğitim taa okul dönemindeyken insanlara verilse temel olarak. en büyük eleştirim bu. toplum olarak ilaç kullanımını bilmiyoruz aslında. eminim milyonlarca insan "aman canım alt tarafı asprin işte" diyip bir kere prospektüsünü okumamıştır.

2020 gazete haberi;

İngiltere'de Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı BNT162b2'nin kullanım kılavuzu açıklandı. Prospektüste, "Kısırlığa etkisi yok ama iki ay içinde çocuk isteyenler aşı olmamalı" uyarısı yer aldı.

Gebelere neden yapılıyor o halde?

Son düzenleme:

aşı olmadan pandemi biter ama nasıl biter, hepimiz doğal bulaşla hasta oluruz. hastanelere yığılırız, yoğun bakımlar dolar taşar. insanların çoğu ölür. öyle öyle garibim virüs de e artık tutunacak adam kalmadı etrafta abi mecbur mutasyona uğramam lazım yoksa ben de ölürüm der. 4-5 sene içinde insanlar da kırılır virüs de.
doğal seleksiyon taraftarıysak aşımızı olmadan virüsü bekleyelim tabi.
o arada da senelerce evde kapalı kalalım, korkudan markete bile 3-5 maske üst üste takıp gidelim ama buna rağmen virüs kapalım.
bu senaryo daha sevimli ise bu da uygulanır bence.

takip etmiyorsanız dr banu çiftçi'yi takip edin derim. kendisi türkiye ve dünyada çok başarılı çalışmaları olan çok güvenilir bir jinekolog ve pandeminin başından bu yana gebelik ve covid/aşı ile ilgili makaleleri paylaşıyor, bizlerin anlayacağı dilde açıklıyor.
son paylaşımı da gebelikte aşı ile ilgili. hatta gebelik planlayanların da yaptırabileceğini belirtiyor.
yapılan çalışmalara göre şu an aşı olduktan sonra gebelik sonlanma oranları aşı olmayanların sonlanma oranları ile aynı imiş.
tabi ki tercih gebenindir, ısrar edilemez ve isteyen gebe yaptırır. fakat gebe kalmak isteyenlere, hali hazırda korunmadan gebe kalmaya çalışanlara ve gebelere tavsiye edilebilir olduğunu bilimsel makalelere dayanarak yazıyor.

kısırlığa sebep olduğu söylentisinin asılsız olduğunu da aynı yazıda açıklıyor.

banu hanım her zaman sadece bilimsel makale refere ederek paylaşım yapan bir doktor. bu nedenle güvenirliliği yüksek. genel jinekolojik bilgiler için de çok güzel paylaşımları var. tavsiye ederim.

Teşekkür ederim.
Twitter'da 3 farklı Doktor takip ediyorum.
Biri nasa'da çalışan Neva Hanım Diğer ikisi kardiyolog.
Ve bu insanlar aşının güvenli olmadığını savunuyorlar.

Yani duruma baktığımızda doktorlar da ikiye ayrılmış durumda.

Kardiyolog olanların isimlerini söylemenizde mahsur yoksa öğrenebilir miyim? Bakmak istiyorum hangi gerekçe ile karşı çıkıyorlar..

buna dayanak gösterdikleri makaleler var mı ? benim kıstasım bu çünkü değerlendirirken. isim verirseniz onları da takip edeyim, dayanaklarını okumak isterim çünkü.

Kardiyolog olanların isimlerini söylemenizde mahsur yoksa öğrenebilir miyim? Bakmak istiyorum hangi gerekçe ile karşı çıkıyorlar..

buna dayanak gösterdikleri makaleler var mı ? benim kıstasım bu çünkü değerlendirirken. isim verirseniz onları da takip edeyim, dayanaklarını okumak isterim çünkü.
Siz de takip ettiklerinizin adreslerini verin lütfen. Ben de takibe alayım.

Ki ben hem alerji hem pıhtı sorunlu biri olarak yaptırdıysam ki 2 yaşında kızım var. Herkes bi oturup düşünmeli. Ben keyfimden mi oldum aşı. Okb, panik atak, yaygın anksiyete sorunum var. Evden çıkmıyorum zaten. Kimseyle de görüşmüyorum. Buna rağmen toplumsal sorumluluğum için aşımı oldum. Eşim Türkiye ilk aşı olan grubun içinde ben onun için endişenelirken o gözünü kırpmadan aşı oldu ki iğne fobisi var. Yani özetle bi sizin canınız tatlı değil. Duamızı ettik, iyi niyetimizle olduk aşımızı. Rabbimize sığınıyoruz.

Bu kişileri okudum dün aşı olmadan 2 saat önce. Bu kişiler maske de takmayın diyolar. Virüs yok diyolar. Biri sıtma mı astım mı hatırlamıyorum bi hapı daha iyi diyo aşıdan. Biri zaten alternatif tıp doktoru googleda puanı 2,5 bile değil.

Bilge isimli doktor ise covid ismini ben buldum patent bana verilmeli diyor. Varın gerisini siz düşünün.

Son düzenleme:
Biliyorum babam akciğer kanseri dediler ki ameliyatta masada kalabilirsin, açıp kapatabiliriz. O da olmamayı tercih etti. Kimse zorundasın demedi. Ayrıca bir doktor, hastane hatasında da a açma hakkına sahipsin biliyorsunuz değil mi?

Arkadaşlar durum güncelleme, mide kanaması geçmişli olduğum için her şey mideme vuruyordu hamilelikte 9 ay istifra etmiştim. Dün akşamda midem bulandı istifra ettim 1 kez. Vücut ısım normalde 37,2 aşıdan sonraki 4. Saatte bulantıyla beraber 37,6 oldu. Bi nane limon içtim istifra sonrası düştü ateşim de. Dün 4 saat aşı beklediğim için bacaklarım yorgun düşnüştü gece dizden aşağıya iki bacağım çok ağrıdı ama yine de çocuğumu sallayıp uyutabildim çok şükür. Sabahtan bildirim kolumda hafif aşı yerinde hareket ettikçe ağrı var. Midemde hafif bulantı var. Bu kadarcık. Sevgiler.

Valla doktor hatasından beynime pıhtı attı dava falan açamadık. Açsak 10 yıl sürerdi. Yani kim kime dava açacak para yok kimsede bi dava kaç parayla açılıyor haberiniz yok sanırım.

Sizin takip ettiğiniz varsa ben onları da okuyayım. 3-5 kişiyi baz almıyorum kendimde araştırıyorum ve şu an aşı olmak mantığıma yatmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…