- 23 Ocak 2016
- 35.163
- 51.097
- 598
Ne teminatı biraz tuhaf geldi açıkçası hiç ameliyat oldunuz mu siz en ufak bir burun ameliyatı olmamda dahi doktorum bana hiçbir teminat vermeden belgeyi imzalatıyorken imzalamadan ameliyatı yapmazlarken böylesine bir salgında kimden neyin teminatını bekliyorsunuzO zaman bu işin içinden kimse çıkamaz. Aşı olanlarda virüs bulaştırıyor olmayanlardan ne farkı var o zaman? Bu da doktorların açıklaması komplo teorisi değil yani. Ayrıca aşının faz 3 çalışması tamamlanmadı. Artıları eksileri uzun ve kısa vadede bilinmiyor. Peki sizce bilimsel çelışmalara göre güvenliyse neden onam alınıyor? Zorunda isek benimde tazminat hakkım olsun o zaman. Benim başıma yada eşimin başına yan etki gelirse çocuklarımın ve benim geleceğimi teminat altına alsınlar o zaman.
2 ay içinde onay verirler tabii salgın nasıl yayılıyordu bir ara bi 3 4 yıl beklesinler yani öyle miCiddi yan etkileri var. Normalde 3. fazın 3-4 yıl sürdüğü bilinirken acil diye 2 ay içinde onay verilmesi bana güven vermiyor.
Ben bu aşı öldürüyor hiç kimse vurunmasın demiyorum. İsteyen aşı olsun. Ama kimse de mecbur tutulmasın.
Çok sevindim sorunsuz atlatmalarınaYazınız gerçekten hoşuma gitti ağzınıza sağlık ben de burada okuduklarımdan sonra aşı yandaşı biri olaraktan inanılmaz korktum hatta bugün annem olacaktı ve daha da korktum acaba vurulmasa mı dedik babam vurundu hiçbir yan etki görmedi zaten hastane önünde aşı olunduktan sonra 15 dk gözlem altında tutuluyorlarmış ve bugün annem de oldu çok şükür hiçbir yan etki yaşamadı hatta hiç aşı vurulmuş gibi değilim dedi tüm Avrupa Amerika ve daha birçok ülke aşı olurken bizim ülkemizde aşı için çalışma yürütülmekten çok hazır aşı üretilmiş kapımıza kadar gelmiş muhalefet ediyorlar cahillik gerçekten ülkemizde had safhada
Ben eczacilim fakultesinde ogretim uyesiyim. Uzmanlik alanim yeni ilac molekulleri tasarim ve sentezi. Daha once de Turkiye'de faz 2 ve faz 3 calismalarinin klinik arastirmalarinin monitorizasyonunda klinik arastirma sorumlusu olarak calistim. Dolayisiyla bir ilacin piyasaya surulene kadar ne asamalardan gectigini biliyorum. Su an piyasada olan, ticari adi nexium olan ilacin faz 3 calismasinin Orta Anadolu ve Karadeniz Bolgesindeki merkezlerde yalilan calismalari ben yurutmustum, o calisma tum dunyada yapildi ve bir yil surdu. Burada onemli olan istatistiki olarak anlamli veri toplamak, yeterli hasta sayisi ve calismanin yurutuldugu merkez sayisi. Asilar zaten yan etkilerini iki ayda gosteriyor, ilaclar gibi degil.
Bu arada ruhsat alan ilaclarin faz calismalari devam edenler de oluyor, onlara faz 4 calismasi deniyor. Ancak faz 4 calismalari genelde iki ruhsat almis ilacin etkinlik karsilastirmasi icin de yapilabiliyor ya da o ilaci baska bir etkinlik icin de kullanabilir miyiz diye de yapilabiliyor. Ornegin bir depresyon ilacini anksiyete tedavisinde de kullanabilir miyiz diye yapilan calismalar da var. Ya da ilac ile ilgili daha fazla veri almak icin de yapilabiliyor.
Bir de faz calismalarinda advers olay gorulmeyip ruhsat alip recetelendikten sonra, yillar sonra yan etkilerden dolayi piyasadan cekilen ilaclar da var.
Diyecegim o ki ilaclarin prospektuslerine tum gorulen advers olaylar ve yan etkiler yazilmak zorundadir. Bu bir kiside gorulse bile prospektuse yazilir. Ancak prospektuste o yan etki yaziyor diye sizde de o yan etki olacak diye birsey yok. En masum sandigimiz aspirin bile ona kalirsa o kadar masum degil. Bir de Pfizer' in calismasini yurutmus biri olarak Pfizer'in bu konuda cok hassas oldugunu biliyorum. Bu aşı konusunda da mesela Sinovac ile ilgili tum veriler paylasilmazken Biontech ile ilgili tum veriler paylasiliyor.
Aşı olmadan pandeminin bitmesi mümkün değil işte keşke bunu anlayabilse insanlar.. Eskiden “aşı çıksın ilk ben olurum” diyen insanların bile tereddüt ettiğini, olmak istemediğini duymaya başladım. Sosyal medyada yayılan korku senaryoları tetikliyor bunu daUmarım herkes aşısını olur da toplum olarak kurtuluruz bir an önce
2020 gazete haberi;
İngiltere'de Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı BNT162b2'nin kullanım kılavuzu açıklandı. Prospektüste, "Kısırlığa etkisi yok ama iki ay içinde çocuk isteyenler aşı olmamalı" uyarısı yer aldı.
Gebelere neden yapılıyor o halde?
Teşekkür ederim.takip etmiyorsanız dr banu çiftçi'yi takip edin derim. kendisi türkiye ve dünyada çok başarılı çalışmaları olan çok güvenilir bir jinekolog ve pandeminin başından bu yana gebelik ve covid/aşı ile ilgili makaleleri paylaşıyor, bizlerin anlayacağı dilde açıklıyor.
son paylaşımı da gebelikte aşı ile ilgili. hatta gebelik planlayanların da yaptırabileceğini belirtiyor.
yapılan çalışmalara göre şu an aşı olduktan sonra gebelik sonlanma oranları aşı olmayanların sonlanma oranları ile aynı imiş.
tabi ki tercih gebenindir, ısrar edilemez ve isteyen gebe yaptırır. fakat gebe kalmak isteyenlere, hali hazırda korunmadan gebe kalmaya çalışanlara ve gebelere tavsiye edilebilir olduğunu bilimsel makalelere dayanarak yazıyor.
kısırlığa sebep olduğu söylentisinin asılsız olduğunu da aynı yazıda açıklıyor.
banu hanım her zaman sadece bilimsel makale refere ederek paylaşım yapan bir doktor. bu nedenle güvenirliliği yüksek. genel jinekolojik bilgiler için de çok güzel paylaşımları var. tavsiye ederim.
Kardiyolog olanların isimlerini söylemenizde mahsur yoksa öğrenebilir miyim? Bakmak istiyorum hangi gerekçe ile karşı çıkıyorlar..Teşekkür ederim.
Twitter'da 3 farklı Doktor takip ediyorum.
Biri nasa'da çalışan Neva Hanım Diğer ikisi kardiyolog.
Ve bu insanlar aşının güvenli olmadığını savunuyorlar.
Yani duruma baktığımızda doktorlar da ikiye ayrılmış durumda.
Teşekkür ederim.
Twitter'da 3 farklı Doktor takip ediyorum.
Biri nasa'da çalışan Neva Hanım Diğer ikisi kardiyolog.
Ve bu insanlar aşının güvenli olmadığını savunuyorlar.
Yani duruma baktığımızda doktorlar da ikiye ayrılmış durumda.
Kardiyolog olanların isimlerini söylemenizde mahsur yoksa öğrenebilir miyim? Bakmak istiyorum hangi gerekçe ile karşı çıkıyorlar..
Siz de takip ettiklerinizin adreslerini verin lütfen. Ben de takibe alayım.buna dayanak gösterdikleri makaleler var mı ? benim kıstasım bu çünkü değerlendirirken. isim verirseniz onları da takip edeyim, dayanaklarını okumak isterim çünkü.
Ki ben hem alerji hem pıhtı sorunlu biri olarak yaptırdıysam ki 2 yaşında kızım var. Herkes bi oturup düşünmeli. Ben keyfimden mi oldum aşı. Okb, panik atak, yaygın anksiyete sorunum var. Evden çıkmıyorum zaten. Kimseyle de görüşmüyorum. Buna rağmen toplumsal sorumluluğum için aşımı oldum. Eşim Türkiye ilk aşı olan grubun içinde ben onun için endişenelirken o gözünü kırpmadan aşı oldu ki iğne fobisi var. Yani özetle bi sizin canınız tatlı değil. Duamızı ettik, iyi niyetimizle olduk aşımızı. Rabbimize sığınıyoruz.ben de tamamen bunu demek istiyorum. herkes seçimleri ile yaşıyor. kimse de silah zoru ile birşey yaptırmıyor.
ben ailesinde bir sürü doktor ve sağlıkçı olan biri olarak, çektiklerini çok yakından gözlemledim. onların onca çabaları sonucunda artık nefes almayı en çok hakedenler olduklarını düşünüyorum. kendimden çok da onları düşünerek kararımı bu yönde verdim.
herkesin algısı, bakışı, sağlığı kendine.
bu kadar ayrı iki üç varsa bunun ayrıca bir sebebi de bana göre bilgi kirliliğinin ve spekülasyonun çok olması. günün sonunda hepimiz yaşayarak yada yaşayamayarak öğreneceğiz sonucu.
Bu kişileri okudum dün aşı olmadan 2 saat önce. Bu kişiler maske de takmayın diyolar. Virüs yok diyolar. Biri sıtma mı astım mı hatırlamıyorum bi hapı daha iyi diyo aşıdan. Biri zaten alternatif tıp doktoru googleda puanı 2,5 bile değil.Siz de takip ettiklerinizin adreslerini verin lütfen. Ben de takibe alayım.
Biliyorum babam akciğer kanseri dediler ki ameliyatta masada kalabilirsin, açıp kapatabiliriz. O da olmamayı tercih etti. Kimse zorundasın demedi. Ayrıca bir doktor, hastane hatasında da a açma hakkına sahipsin biliyorsunuz değil mi?Ne teminatı biraz tuhaf geldi açıkçası hiç ameliyat oldunuz mu siz en ufak bir burun ameliyatı olmamda dahi doktorum bana hiçbir teminat vermeden belgeyi imzalatıyorken imzalamadan ameliyatı yapmazlarken böylesine bir salgında kimden neyin teminatını bekliyorsunuz
Valla doktor hatasından beynime pıhtı attı dava falan açamadık. Açsak 10 yıl sürerdi. Yani kim kime dava açacak para yok kimsede bi dava kaç parayla açılıyor haberiniz yok sanırım.Biliyorum babam akciğer kanseri dediler ki ameliyatta masada kalabilirsin, açıp kapatabiliriz. O da olmamayı tercih etti. Kimse zorundasın demedi. Ayrıca bir doktor, hastane hatasında da a açma hakkına sahipsin biliyorsunuz değil mi?
Sizin takip ettiğiniz varsa ben onları da okuyayım. 3-5 kişiyi baz almıyorum kendimde araştırıyorum ve şu an aşı olmak mantığıma yatmıyor.Bu kişileri okudum dün aşı olmadan 2 saat önce. Bu kişiler maske de takmayın diyolar. Virüs yok diyolar. Biri sıtma mı astım mı hatırlamıyorum bi hapı daha iyi diyo aşıdan. Biri zaten alternatif tıp doktoru googleda puanı 2,5 bile değil.
Bilge isimli doktor ise covid ismini ben buldum patent bana verilmeli diyor. Varın gerisini siz düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?